Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 15:55:28
|
|
|
|
MissLady
|
Točno to zanima tudi mene... tudi jaz oklevam med mireno in navadnim obročkom. In ker ne smem jemati tabletk, ker se nenormalno zredim po njih.... me tudi mirena skrbi, ker je vseeno hormonska. Čeprav mi je endokrinolog rekel, da se po minreni ne bom zredila, ker so to drugačni hormoni, vseeno oklevam.
< Sporočilo je popravil MissLady -- 3.3.2009 16:01:15 >
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 16:31:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja če baje ene majo take probleme,da jim mora odstranit.Ampak meni je rekla ko sem ji to omenila da pač treba potrpet kakšne pol leta.Ja no šele po pol leta se vidi,ali lahko imaš ali ne.Hvala lepa da mam pol leta neke krče pa krvavitve nonstop potem raje navadni obroček.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 16:49:53
|
|
|
|
mulan
|
Meni so se pa šele po 9 mesecih začele težave.... z mireno, namreč. Pol leta pri meni torej ne velja... Pa tudi mene zanima, kako je z navadnim obročkom, bi dala mireno ven. Kje so pa tiste, ki kaj vejo?
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 17:29:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mulan Meni so se pa šele po 9 mesecih začele težave.... z mireno, namreč. Pol leta pri meni torej ne velja... Pa tudi mene zanima, kako je z navadnim obročkom, bi dala mireno ven. Kje so pa tiste, ki kaj vejo? Kaj te veš.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 17:41:11
|
|
|
|
čebelka77
|
evo, tukaj pa zadovoljna uporabnica mirene. kolikor jaz vem je razlika v tem da mirena vsebuje majhno količino hormonov+mehansko zaščito.Navadni obroček pa samo mehansko zaščiti,pa zelo rad se vraste v maternični vrat. Kar pa se moje izkušnje z mireno tiče, pa naj povem da je super, že po prvem otroku so mi jo vstavli in nisem imela nobenih krčev ali krvavitev. Podrugem pa je sicer bila šibka krvavitev oz. bolj izcedek kakšne 4 tedne pol se je pa tud to umirilo.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 17:53:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Praviš,da s evraste rad v maternični vrat.Kaj pa pri meni,ker ga skoraj nimam?A ga potem sploh lahko mam obroček?
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 18:06:59
|
|
|
|
mulan
|
mogoče je mislila maternico, saj se da v mat. in ne v mat. vrat. Je bil škratek na obisku... Ne vem pa zakaj gin. tako promovirajo to mireno, za drugo pa nočejo nič povedat. Lumpeki...
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 18:23:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja saj pa vsepovsod se reklamira kar pride ven kaj novega.To je pač zaščita 21 stoletja dokler ne izumijo spet nekaj novega.So pač eni poskusni zajčki.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 20:54:27
|
|
|
|
ajna12
|
No, tukaj pa ena " bivša uporabnica " navadnega obročka. Uporabljala sem ga 1 leto, brez vseh težav, menstruacije redne,se mi je prav super zdelo, dokler nisem z njim zanosila. Seveda, zdaj se smejim, takrat pa mi ni bilo nekaj dni do smeha. Zdaj navadnega nebi več, mirene me je pa tudi strah, pa smo spet tam....
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 21:21:38
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajna12 No, tukaj pa ena " bivša uporabnica " navadnega obročka. Uporabljala sem ga 1 leto, brez vseh težav, menstruacije redne,se mi je prav super zdelo, dokler nisem z njim zanosila. Jaz pa ne smem nič hormonskega jemat zaradi tromboze pa sem tudi razmišljala o tem navadnem obročku ... sam mislim, da me je tale ajnin komentar odvrnil od teh misli ... najrajš bi šla kar na zik-zak Mi je G ful polepšala življenje, ko mi je na pprvem pregledu po porodu dala recept za Carizete KT, ki naj ne bi povzročale Tromboze ... pa me je potem zdravnica za kri prirezala peruti in rekla, da so to tako nove tablete, da ni nič potrjeno, tak da jih lahko jemljem čisto na lastno odgovornost ... in ker se s trombozo in krvnimi strdki ni za zaj******, sem spet na kondomih ... pol pa uživej v , če moreš .
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 21:32:39
|
|
|
|
taška30
|
Jaz imam Mireno - zadovoljna. 2 meseca po vstavitvi je bilo sicer zelo krvavo , zdej je pa mir že 1 leto, M gre mimo s parimi dnevnimi vložki. Super. Poznam pa kar nekaj primerov , da so z navadnim obročkom zanosile, res vsaj enih 5 primerov, če ne več. Mirena je le bolj zanesljiva zaradi dodatnih hormonov, ki pa delujejo lokalno na sluznico.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 21:52:58
|
|
|
|
ajna12
|
otika, probaj, saj vse pa tudi ne zanosijo z navadnim obročem . Saj vem, da ni lahko. Jaz sem imela komplicirano nosečnost in sem rabila sigurno zaščito, ker sva se odločla, da ne bova imela še enega otroka, no zdaj pa imava 2 hčerkici. Tudi jaz ne vem več zaradi zaščite, tako da nisi edina. Tablete ne smem, z obročem zanosila, po injekcijah fuuul krvavela ves čas, zdaj sem jemala te nove tablete cezarette, sem bila sitna, sama sebi v napoto, pa še krvavela, libido na nuli. Za mireno se mi je enostavno strah odločit, ker imam strah še zaradi prvega, čeprav vem da ima še dodatno zaščito, pa vseeno. Za sterilizacijo sva premlada. Tako da bo najboljša abstinenca.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 3.3.2009 22:43:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajna12 otika, probaj, saj vse pa tudi ne zanosijo z navadnim obročem . Kaj si ti nora ... rodila sem komaj dobre 3 mesece nazaj, pa ne čutim niti najmanjše sence od potrebe ali želje po še kakem otroku ... ja sem ena od tistih ja .
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 4.3.2009 8:00:41
|
|
|
|
ajna12
|
, ti čist verjamem, da zdajle nimaš želje po še enem. Sam boš vidla čas bo pinesel tudi to. Jaz sem tudi nekaj dni vidla vse črno, potem pa je kar šlo naprej, sicer z veliko straha pa vseeno smo uspešno prišli z nosečnostjo skoraj do konca.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 4.3.2009 13:56:12
|
|
|
|
kamilija
|
Jest mam tudi mireno, pa je zaenkrat tko tko. Mam občutek kakor da me nekj notri moti. Kaj pa vem..pa tudi skoz mal izcedka..zdej mam 3mesece jo notri.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 5.3.2009 9:42:21
|
|
|
|
MissLady
|
Hahaha.... mislim, da sem se tudi jaz zaenkrat odločila, da navaden obroček ne Ker jaz tudi 18 mesecev po porodu, ne čutim sence želje po še enem otroku... zaenkrat Hmmm... bom še malo premislila o mireni. Moja prijateljica je zelo zadovoljna z njo, nima nobenih problemov.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 5.3.2009 17:09:51
|
|
|
|
Anonimen
|
...jaz imam navadni obroček....že 4 leta....nimam nobenih bolečinskih težav....imam pa zelo močne mestruacije...odkar ga imam....sploh drugi ...tretji dan....je zelo neprijetno.....ampak, to je pač navaden obroček, mi je rekla ginekologinja.....drugače sem z njim zadovoljna.....to je moj drugi obroček....prvega sem imela pred tretjo nosečnostjo....vendar sem si ga pred načrtovano nosečnostjo dala odstranit....tudi z zanositvijo ni bilo nobenih težav...če bi se še enkrat odločala..bi se verjetno spet odločila za tega navadnega....kljub močnejšim menstruacijam.... ....
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 11.3.2009 11:49:00
|
|
|
|
EMILY 3
|
hej punce ko zdaj to vse berem,me je kar stah,ker ste me totalno zmešale.naj povem da sem da sem pred načrtovano nosečnostjo jemala kt,sem nehala leto in pol pred ko sem zanosla.in po tistim kt sem imela tažave z jetrima,zdaj po porodu sem dobla cerazete.semjih jemala 3 mesce.katastrofa.mam na pol manj lasi.navadi obroč sem ni ne vidi nevem kaj preveč varen,mirena pa ma spet hormonsko zaščito...in kaj naj zdaj.ali bom brez lasi,ali pa brez sex. no raje mam jaz lase na glavi
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 11.3.2009 16:32:03
|
|
|
|
barcaffe
|
Meni je moj G rekel, da bi sprva probala navaden obroček, šele nato mireno, zaradi tega, ker sem dolgo jemala KT, in se ti po tako dolgem jemanju baje skči maternica, in bi bila mirena prevelika, oziroma bi me lahko bolelo. Sicer v svojega G nisem tako 100% (da ni to spet ena fora z zavarovalnicami). A je bila morda še katera v tej situaciji kot jaz, in še nekaj... ...a je ta navaden obroček res zanesljiv, ali so konec koncev bolj tabletke. Jemljem pa Diane35
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 12.3.2009 12:40:45
|
|
|
|
Anonimen
|
jz sem zej patronažno prašala ko je prišla na obisk k mojemu sinčku glede mirene in obročka in je rekla da je obroček sam mehanska zaščita in lahko vsak mesec zanosiš in maš splav da obroček sam prepreči da bi se oplojeno jajčece vgnezdilo.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 13.3.2009 14:32:41
|
|
|
|
MissLady
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen jz sem zej patronažno prašala ko je prišla na obisk k mojemu sinčku glede mirene in obročka in je rekla da je obroček sam mehanska zaščita in lahko vsak mesec zanosiš in maš splav da obroček sam prepreči da bi se oplojeno jajčece vgnezdilo. Sej pri mireni je isto.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 13.3.2009 14:48:12
|
|
|
|
kamilija
|
IZVIRNO SPOROČILO: MissLady IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen jz sem zej patronažno prašala ko je prišla na obisk k mojemu sinčku glede mirene in obročka in je rekla da je obroček sam mehanska zaščita in lahko vsak mesec zanosiš in maš splav da obroček sam prepreči da bi se oplojeno jajčece vgnezdilo. Sej pri mireni je isto. Aja? Pa zakaj pa to noben ne pove?
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 13.3.2009 14:53:34
|
|
|
|
Udb
|
Točno tako je - jaz sem se tudi zdaj odločala za Mireno. In potem, ko sem zadevo res preštudirala, ugotovila, da je to v bistvu abortivni način kontracepcije. Tako da ODPADe! Me je pa res presenetilo, da ti tega noben ne pove. Potem naj pa vsak po svoje to uporablja. In isto je pri obročku. Se pravi hormone ne morem, tega noče,...ostane NIČ. Kondom. Juehej.
|
|
|
|
RE: Mirena ali navadni obroček 24.3.2009 11:15:09
|
|
|
|
LEJLA
|
Meni je g odsveoval navadni obrocek, ker imam ze tako mocne menstre in je rekel, da je potem tudi nevarnost slabokrvnosti. Potem sem se s tezkim srcem odlocila za mireno. Po 9tih mesecih imam se zmeraj menstro tudi po 10 dni, tako da si niti ne predstavljam kako bi bilo, ce bi se odlocila za navadnega.
|
|
|
A se počutiš seksi? PaštetkaV svojem telesu se počutim seksi. Ja (
53%)
Ne (
47%)
Število vseh glasov: 90Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!