pocka
|
No, tu je še moja porodna zgodba: V četrtek zjutraj sem šla v P na ctg, brez kakih posebnih znakov. je bil spet zelo miren, po skoraj enournem ctg-ju sta se babica in moja G odločili,da je pikec preveč miren in se odločili,da bom sprejeta na oddelek. Na pregledu mi povejo,da sem še vedno zaprta kot konzerva. Okoli 12 so me pa eno uro priklopili na umetne popadke v upanju,da bodo kaj pripomogli k temu,da bi se porod sam začel. Popoldne je sledil še en ctg, ki je bil HB v redu, drugače bi morala takoj v porodno na sprožitev. In potem sem čakala in čakala, če se bo kaj premaknilo, ampak o mojih popadkih ne duha na sluha. Zato mi je G naročila naj bom pripravljena zjutraj na sprožitev poroda. Šla sem zgodaj spat,da bom zjutraj spočita. Okoli polnoči me nekaj začne zategovat, ampak sem vse skupaj ignorirala, ker sem mislila,da je spet moje otrdevanje. Čez nekaj časa pa je začelo boleti in sem postala pozorna na uro, bili so na 7 minut. Malo sem se sprehajal po hodniku, ob 1 uri pa sem poklicala sestro,da se nekaj dogaja. Priklopila je ctg in ugotovila,da so popadki že na 3 minute. Peljala me je v P okoli 1.30, kjer me je babica pregledala in ugotovila,da sem odprta celih 8 cm . Ob 2 sem šla v porodno in ob 4.06 je bil naš velikanček zunaj. Bi pa bilo veliko hitreje,če bi bil manjši. Tako,pa se je zagozdil v porodnem kanalu in ni in ni šel ven, na koncu je G že zagnala paniko,da se otrok mora pod nujno roditi, ker je bil preveč stisnjen. Konec je bil kar pester, en babica je pritiskala na trebuh, G ga je pa vlekla ven...ampak skupaj nam je uspelo in naš Blaž je bil zunaj! Malo sem raztegnila zgodbo, ampak saj veste,da na kratko se ne da napisati.