|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009- IV.del
23.3.2009 14:25:22   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

alo punce

jst sem nazaj od zdravnika, mi je za hemeroide predpisal neke tablete Detrex 3x2 tablete na dan.....sam sem mal skeptična ali jih naj jemljem ali neuser posted image user posted image user posted image

Una v lekarni je rekla da nikjer ne piše nič za nosečnost....pa da mogoč sploh ne bodo pomagaleuser posted image

Se bom obrnila še na dr.Pušenjaka kaj on misli.

Ja, kar vprašaj Pušenjaka, on ti bo vedel povedat.
Tole je direktna povezava na njegov forum:
http://med.over.net/forum5/list.php?19

HVALAuser posted image  sem ga vprašala, v kolkem času pa odgovoriuser posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 251
23.3.2009 14:27:24   
brigita23

Js sem pa zdle klicala svojega G glede izvidov.
Toksa je negativnauser posted image user posted image user posted image , streptokok pa pozitiven. Sem vesela, da sem se dala testirat, čeprav ni poceni. Pri porodu zdaj dobim antibiotik.

a jst se še lahko dam testirat 6.4.user posted image  al sem že prepozna

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 252
23.3.2009 14:28:15   
brigita23

Sem klicala na soncek.si, ker je že  dni odkar sem naročila AC in še ni prišel. Mi je rekel šef, da jih niso imeli na zalogi in da ga jutri dobim. Brigitka, sta ga že sprobala?

ne še danes ga bova, pa ti javim kako jeuser posted image

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 253
23.3.2009 14:28:19   
jernejav
Lep pozdrav user posted image  tudi od mene....
Vidim da ste bile čez vikend pridne in dogurale do 4 delauser posted image user posted image ...
Jaz pa sem imela svojega user posted image  doma od srede in sva ves čas posvetila sebi in cartanju ...
user posted image  user posted image user posted image user posted image .  Je šel še včeraj zadnjič na furo v Nemčijo, naslednji teden ga pa ne spustim več....bo moral kar nekje v bližini doma kaj vozit, nikoli ne veš. kdaj si naš user posted image  namisli prijokati na svet....aprilčice že veselo začele hoditi v rim....

Janja in Piruri čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image

Jutri pa spet na pregled, že komaj čakam....

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 254
23.3.2009 14:30:04   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_

Joj vas pa res že dolgo nism brala ste spet na novi temi.Evo mene iz pregleda vse je ok veliki smo 1,6cm joj kje smo še da bomo taki kot vi.Pdp naj bi bil 30 .10 ozbo vedla več pri naslednjem uz. Ne smem pa strogo nič dvigovat.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image iz malega raste velikouser posted image

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 255
23.3.2009 14:35:29   
sonček85
jernejav.i kako lep buši a ga lahko dam med slikce  al  pustim tistega,kolk t si pa nosečka tle

ja jutri pa pregled ,kdaj ga pa imaš? jaz ga imam šele ob 12.00user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 256
23.3.2009 14:35:31   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: nmag

Ne nič ne čutiš kok si odprta,boste pa sigurno začutle kdaj bo prišel tisti čas,ko bo dobro da se odpravite v P.
user posted image hvala ,

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 257
23.3.2009 14:41:03   
jernejav
Sonček - tu sem v 38 tednu, pregled imam pa jutri ob 12h, tako kot ti.... verjetno bo zadnji redni pregled, ker naslednji teden moj G ne dela tako da smo že pri koncu.
Sliko pa lahko kar postiš uno od prej, ko je tako isti teden slikano.
Naš user posted image  je bil prejšnji teden že popolnoma umirjen, čez vikend pa je ves čas kr neki skakal, tako da mislim da še par dni ne bo kaj.....

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 258
23.3.2009 14:43:26   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: jernejav

Sonček - tu sem v 38 tednu, pregled imam pa jutri ob 12h, tako kot ti.... verjetno bo zadnji redni pregled, ker naslednji teden moj G ne dela tako da smo že pri koncu.
Sliko pa lahko kar postiš uno od prej, ko je tako isti teden slikano.
Naš user posted image  je bil prejšnji teden že popolnoma umirjen, čez vikend pa je ves čas kr neki skakal, tako da mislim da še par dni ne bo kaj.....
u super ,potem bova obe približno isti čas gledali otročkeuser posted image user posted image user posted image
OK bom pustila uno sliko
Naš je pa čez vikend miren in čez teden aktivenuser posted image user posted image misim ,da bom rodila čez vikenduser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 259
23.3.2009 14:45:13   
jernejav
Eno vprašanje...

Ali mogoče katera pije čaj za dojenje?
Mi je znanka ki je rodila decembra povedala da je pila mesec dni pred porodom Breastfeeding tea od Teekane, da bi imela dovolj mleka ko bi rodila. Nam so dali v materinski šoli eno vrečko tega čaja, ampak jaz ga do sedaj nisem pila, zdaj pa razmišljam da bi ga začela...

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 260
23.3.2009 14:46:55   
kpmk
.... ste videle? http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/spanski-transseksualec-nosec-z-dvojckoma.html kriza...

Da še jst kej napišem, da prispevam kaj k polnjenju strani,...

Danes sem se pozanimala za odvzem popkovnične krvi, poslala mail in že so mi poslali izjavo da jo pošljem, user posted image  ... se mi zdi res super,... samo upam, da ne bo težav, ker sem prebrala da se je potrebno odločiti do 34 tednauser posted image

Pa še ena dobra novička, ki sem vas včeraj spraševala za Angelcare,.... danes sem dobla en mail z naslovom ki ga naročiš prek neta za cca 110 €user posted image  , tu tak stane 160€, tak da ga bomo pol naročili, da bomo lažje spali user posted image  res fajn,...

Rim - jst bi tud že šla v Rim, da bi kr tam ostala,.... pa da bi blo hitro konc in bi se že cartal,.... no zvečer imam akupunkturo in upam, da bo kej prej user posted image user posted image , sej odpirala se bom pa tk hitr user posted image user posted image user posted image user posted image ,... joj sem nestrpna, ko bi vsaj vedela kdaj,... tak pa samo čakam user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 261
23.3.2009 14:53:41   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

.... ste videle? http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/spanski-transseksualec-nosec-z-dvojckoma.html kriza...

Danes sem se pozanimala za odvzem popkovnične krvi, poslala mail in že so mi poslali izjavo da jo pošljem, user posted image  ... se mi zdi res super,... samo upam, da ne bo težav, ker sem prebrala da se je potrebno odločiti do 34 tednauser posted image

Pa še ena dobra novička, ki sem vas včeraj spraševala za Angelcare,.... danes sem dobla en mail z naslovom ki ga naročiš prek neta za cca 110 €user posted image  , tu tak stane 160€, tak da ga bomo pol naročili, da bomo lažje spali user posted image  res fajn,...

Rim - jst bi tud že šla v Rim, da bi kr tam ostala,.... pa da bi blo hitro konc in bi se že cartal,.... no zvečer imam akupunkturo in upam, da bo kej prej user posted image user posted image , sej odpirala se bom pa tk hitr user posted image user posted image user posted image user posted image ,... joj sem nestrpna, ko bi vsaj vedela kdaj,... tak pa samo čakam user posted image

Kje pa stane tolk?user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 262
23.3.2009 14:54:32   
*Junona*

alo punce

jst sem nazaj od zdravnika, mi je za hemeroide predpisal neke tablete Detrex 3x2 tablete na dan.....sam sem mal skeptična ali jih naj jemljem ali neuser posted image user posted image user posted image

Una v lekarni je rekla da nikjer ne piše nič za nosečnost....pa da mogoč sploh ne bodo pomagaleuser posted image

Se bom obrnila še na dr.Pušenjaka kaj on misli.

Ja, kar vprašaj Pušenjaka, on ti bo vedel povedat.
Tole je direktna povezava na njegov forum:
http://med.over.net/forum5/list.php?19

HVALAuser posted image  sem ga vprašala, v kolkem času pa odgovoriuser posted image

Mislim, da boš še dane szvečer dobila odgovor.

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 263
23.3.2009 14:54:56   
*Junona*

Toksa je negativnauser posted image user posted image user posted image , streptokok pa pozitiven. Sem vesela, da sem se dala testirat, čeprav ni poceni. Pri porodu zdaj dobim antibiotik.

a jst se še lahko dam testirat 6.4.user posted image  al sem že prepozna

Ne, nisi še  prepozna.

Neposredna povezava do sporočila: 264
23.3.2009 14:55:23   
*Junona*

Lep pozdrav user posted image  tudi od mene....
Vidim da ste bile čez vikend pridne in dogurale do 4 delauser posted image user posted image ...
Jaz pa sem imela svojega user posted image  doma od srede in sva ves čas posvetila sebi in cartanju ...
user posted image  user posted image user posted image user posted image .  Je šel še včeraj zadnjič na furo v Nemčijo, naslednji teden ga pa ne spustim več....bo moral kar nekje v bližini doma kaj vozit, nikoli ne veš. kdaj si naš user posted image  namisli prijokati na svet....aprilčice že veselo začele hoditi v rim....

Janja in Piruri čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image

Jutri pa spet na pregled, že komaj čakam....

Kak lepi bušek.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 265
23.3.2009 14:55:29   
sonček85
jernejav:jaz ga nisem ,sem pa pila čaj za nosečnice od tekaneja  nekaj časa potem pa nehala
kpmk:no commentuser posted image
danes pa uživaj na akupunkturi in super za angel car ,da si g najdla tko poceniuser posted image user posted image

rim:mislim ,da zdaj smo pa že vse tko  nestrpne in komaj čakamo da bojo naši otročki čisto ponoreli notri user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 266
23.3.2009 14:55:39   
*Junona*

Sem klicala na soncek.si, ker je že  dni odkar sem naročila AC in še ni prišel. Mi je rekel šef, da jih niso imeli na zalogi in da ga jutri dobim. Brigitka, sta ga že sprobala?

ne še danes ga bova, pa ti javim kako jeuser posted image

Super.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 267
23.3.2009 14:55:50   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: štorkljica

AMpak imam hude načrte za ta teden.

Jaz jih imam vsak teden.user posted image user posted image

Danes bi rada pospravila kuhinjo oz. posodo po elementih malo prebekslala.

O tem jaz razmišljam vsak danuser posted image user posted image

Jutri je na vrsti pranje zaves, žaluzij in čiščenje oken.

To je tudi moja naloga za ta teden

Ve že imate vse poštimano?

Halo...meni se še mene ne da več poštimatuser posted image user posted image user posted image

Da ne boš mislila, jaz drugače nisem iz Črne Goreuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 268
23.3.2009 14:55:52   
kpmk

IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

Kje pa stane tolk?user posted image

prek eBay-a http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=200307924400&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=010
mi2 se bova zvečer lotila naročevanja,.... dobila bi ga pa naj v 3-5ih dneh,.....

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 269
23.3.2009 14:56:26   
Cveta28
Evo mene back 2 da comp.....in še moji komentarji za nazaj....
user posted image user posted image user posted image za Neota in Nika! Bravo mamici Piruri in Janja!
Povečan apetit - se pridružujem, včeraj sem bila celi dan tako lačna, da bi vse zbasala vase. Potem je pa koder hodil za mano in me čekiral, da nisem jedla čokolade ampak mi je nosil sadje user posted image danes je pa še kolega vprašal ali ima njegova gospa tudi tovrstni problem pa je rekel, da se nima smisla vmešavati v to, ker user posted image vedno zmagamo user posted image
Oblačila za bebice, šoping, etikete - kot sem že omenila sva jih večino dobila in vse kaže, da bo tako tudi v bodoče. Večinoma so iz H&M in BC, nekaj iz C&A, Zara, Benetton. Verjetno bomo tudi v bodoče zahajali v te trgovine oz. otroške štacunce v City Parku in okolici. Etikete bom jaz vse pustila gor, da vem katera velikost je ter na njih sem si kar z alkoholnim flokijem označila od koga sem dobila kakšno cotko. Še dobro, da pri teh malih oblačilih ne dajejo gor prevelikih etiket kot je to pri nekaterih oblačilih za odrasle. Si kupiš bikinke in potem je etiketa na modrčku večja kot trikotniček user posted image
Gnezdenje - vse smo iste user posted image user posted image user posted image ampak zmaga pa moja sodelavka. Pri prvem otroku si je v fazi gnezdenja omislila novo kuhinjo, pri drugem pa kar novo hišo. Sedaj pa mož za tretjega noče niti slišati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Porod - kot je rekla moja kolegica 'Prepusti se toku dogodkov'. Jaz nimam namena jemati nobene protibolečinske terapije, mogoče smejalni plin. EA itak ne pride v poštev, ulitva - kaj pa jaz vem. Bomo probali brez pa ne da bi se prištevala med tiste, ki hočejo izkusiti naravni porod ampak nočem si postavljati nekih 'spodnjih omejitev'. Ostale pa boste naredile kot ve hočete, a ne.
Spanje - vse kar je po 7h zjutraj je super! Ponavadi sem budna že okoli 6h, počakam da mi koder da lupčka in poboža bušija, potem pa vstanem. Popoldne čim manj spanca in zvečer probamo iti čim kasneje pančkat, da ponoči ni problemov. Izjema so seveda sprehodi na WC! Jih obožujem - NOT user posted image
Spalna vreča za otroka, PJ - ne bomo prakticirali. Dobila dva kompletka iz flisa, ki sta primerna za pančkanje.
Nastavki za dojenje, stekleničke - ne bomo kupovali vnaprej, da si sama ne bi dajala potuhe. Se psihično pripravljamo, da bomo lepo dojili in da se bomo ful pomatrali. Teorija je tu, praksa še pride.
Razkuževanje, steriliziranje - dudici s pokrovčkom sem prekuhala v vreli vodi za 10 min, splaknila s tekočo vodo in dala posušiti. To velja tudi za naprej kupljene stvari, ostalo nič.
Tema krof(e)ki za mamice - stopam na stran nosečk in mamic, ki bi rade čvekale izključno o novorojenčkih. To pa izključno zato, ker bom verjetno tam hitreje prišla do odgovora glede user posted image kot pa če se moram prebijati čez vse naše zajtrke, pomočnike itd. (ki jih pa itak obožujem ampak vseeno) Že sedaj s emi je včasih zgodilo, da sem dobila na kakšno vprašanje samo en odgovor čeprav vem, da bi mi znalo pomagati še vsaj 5 drugih mamic.
Albumček za otroka - kupila tistega s poslikavami od Jelke Reichman samo zato, ker ti ni treba notri pisati romanov ampak samo kakšno malenkost, ki je potem toliko bolj razpoznavna kot pa vsaka najmanjša stvar.
Nenapovedani obiski -  pri nas pa tega ni, ker dejansko ne živiva na svojem. Se pa mi2 rada kam povabiva. Obvezno vnaprej pokličeva in vprašava ali sva dobrodošla. Ponavadi so to prijatelji z malimi otročički tako, da so večinoma veseli, da mi2 prideva k njim. Sedaj veliko prakticiramo skupnih sončnih uric za sprehode, lažja kosila in kakšno pomoč pri urejanju stanovanj tako, da ni samo čvek in kavica.
Detelja - se mi kar smiliš, ker moraš ravno sedaj tik porodom jesti še antibiotike. Glej na to iz pozitivne smeri, otročiček je sedaj že tolikovelik, da mu antibiotiki ne mmorejo več toliko škoditi kot npr. v prvem tromesečju. Pa še velik je toliko, da bi že lahko šla v Rim  user posted image Nikar ne skrbi user posted image
Junonca - a ti pa streptokok B user posted image pikica pri porodu ti ne uide. Drži se.
nmag - a ti bi sedaj že 10.4 rada šla v P. Ja kaj bo pa tvoja familija na veliko noč brez tebe? Jaz sem še vedno mnenja, da jaz rodim 30.3 in ti dan za mano. Posteljo ti bom rezervirala, ker hočem imeti ob sebi kakšno izkušeno mamico, ko bom vsa prestrašena ponoči gledala a kodeček spi in diha ali mu kaj manjka user posted image Zdrži do konca marca, da še Ano posremiš v bolnico potem pa pridi na oddih. Če ti je pa velika noč tako všeč, pa tudi prav user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 270
23.3.2009 14:57:51   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

a res streptotok pa pozitivna.Prav si ravnala.

čestitke za tokso da je -user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala.user posted image

Je pa rekel G, da se naj zaradi streptokoka ne sekiram, da ni to nič. Ampak sem pa res vesela, da sem se testirala, ker bom dobila antibiotik. Sem šla mal brat in lahko ima otroček posledice, če imaš streptokok in ne dobiš antibiotika. Vsaki priporočam testiranje. Sem si morala zdaj z rdečo v materinsko knjigo napisat POZ., tako mi je rekel G. Pa še original izvid mi bo dal.

zdaj s tudi jaz malo brala o tem in bom jutri vprašala G,kaj pa vem,če jih je samo okoli 1/3 žensk ,kaj pa če sem jaz med tistimi.

Ponavadi se pojavi pri tistih ki so imele kako vnetje ali kaj in da se otrok lahko  okuži ponavadi  k se rodi ,preko nožniceuser posted image

Streptokok B pride in gre... lahko da ga drugače imaš, ampak v času testiranja ni prisoten...nikoli ne veš. Ni pa nujno vnetje pokazatelj streptokoka. Je tak zahrbten, ampak HB ni nevaren, če veš da ga imaš in dobiš antibiotike. Sej pravim, js bi še enkrat dala ta denar. Kaj pa je 32 EUR v primerjavi z zdravjem otročička? Js se ne bi zanašala na 1/3...

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 271
23.3.2009 14:59:21   
kpmk

jernejav:jaz ga nisem ,sem pa pila čaj za nosečnice od tekaneja  nekaj časa potem pa nehala
kpmk:no commentuser posted image
danes pa uživaj na akupunkturi in super za angel car ,da si g najdla tko poceniuser posted image user posted image

rim:mislim ,da zdaj smo pa že vse tko  nestrpne in komaj čakamo da bojo naši otročki čisto ponoreli notri user posted image user posted image

Jst sem tud pila samo ta čaj za nosečnice, pa ne vem no če ma kej haskauser posted image
Rim - sej lahko še malo počakm,.... samo da bo pol en dva tri hit gotovo user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image  sej dlje kot do 14.4 me ne smejo pustit user posted image user posted image  

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 272
23.3.2009 15:00:46   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

Čao babuške na 4. delu user posted image !
janja* - Čestitke za Nika! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pomočniki - Če sem iskrena, so me v začetku tudi zelo motili, toda potem sem malo dobro pomislila in spoznala, da če večini nosečk pomagajo se sprostiti in ne samo misliti na skrbi, potem pa meni že ne sme biti težko odrolati nekaj strani nižje in jih preskočiti. Tako da sem se navadila na njih in me več ne motijo. Res jih ne bi pogrešala, če jih več ni bilo, toda zagotovo bi pa pogrešala zajtrke od detelje. Tako da zajtrkov pa ne dam! user posted image  user posted image  user posted image
krof(e)ki
- Junona super kompromis si našla! user posted image Glede na to, da ste Štajerke (sama sem tudi originalno Štajerka, toda glede na to, da že 12 let živim v Lj, sem vedno nekje "između") ves čas tiste, ki aktivno skrbite za sezname, vedno poiščete vse informacije, ki jih rabimo, ste resnično najbolj aktivne tukaj na rr, mislim, da bi bilo nefer, da se (e) izbriše. Konec koncev pa tako nimamo kaj, zadnja beseda je od direktorice. user posted image

Nosečke in mamice - Jaz priznam, da dokler bom še nosečka, gotovo ne bom še na temi, kjer bodo mamice, tako da zna biti za tiste zadnje nosečke kar frustrirajoče. V smislu: Joj, samo dve sva še na tej temi, vse ostale so nama pa že pobegnile med mamice. Tako da še vedno podpiram idejo Junone, da vse ostanemo na tej temi dokler zares vse ne rodimo, potem pa se vse skupaj prestavimo. Če ne drugega je še ena prednost: mamice bodo gotovo zelo zasedene in ne bo časa za vse birokratske posle (seznami in podobno), tako pa lahko pridne nosečke posrkbijo za to. Pa tudi nam nosečkam ne bo nič škodilo, če malo vnaprej spoznamo, kaj se bo dogajalo prve dneve po porodu iz prve roke. Mamice pa nas boste lahko malo potolažile, ko bomo pred porodom, glede na to, da je ta že za vami. 

etikete - brigita23 jaz sem etikete porezala na vseh coticah, ki se ne nosijo na golo kožo, pustila sem pa na kapicah in bodijih, da naše deklice ne bo kaj ožulilo. Je pa odvisno od etikete, saj hvala bogu so večinoma zelo mehke. Drugače sem pa tudi sama alergična na te etikete, včasih jih dajo na tako nemogoča mesta in tako močno prišijejo, da jih še odparati ne moreš, ne da bi uničil oblačilo. user posted image

Miška2006 - Toplo ti priporočam knjigo Materinstvo in dojenje iz srca. Zares so vse bistvene informacije, tudi to, kako povečati količino mleka. Za kaj več vprašanj pa ti predlagam, da se obrneš na Društvo La Leche League (www.dojenje.net), kjer ti nudijo tudi pomoč preko telefona. Jaz si bom njihove telefonske za brezplačno telefonsko svetovanje vzela tudi v P, da jih pokličem, če bodo kakšne težave. Na tem naslovu boš gotovo našla najboljše informacije o dojenju, saj gre za mednarodno organizacijo.

brigita23 - Hemeroidi, uf. user posted image Gredo kar lepo skupaj z zaprtjem, ja. Tudi sama imam drugje kot doma težavo it na veliko potrebo, je kar kriza na počitnicah. Sem pa v času nosečnosti preizkusila to metodo od Ine May Gaskin in zares deluje: Med kakanjem zavestno odpri usta in sprosti čeljust, ki naj ti kar visi. Meni je zelo olajšalo situacijo in to sproščanje čeljusti mislim prakticirati tudi med porodom, da sprostim spodnje sfinktre. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. user posted image  

detelja - Jaz ne mislim vzeti nobenih protibolečinskih zdravil, ker prav vse vpliva tudi na otroka. Najbolj "nedolžna" je baje maska, toda enim pomaga, enim ne. Če te je strah bolečine, ne pozabi, da je ključ sprostitev. So pa tudi naravne metode, ki zelo učinkujejo: zibanje medenice stoje ali na žogi, masiranje križa (fajn je, če prej s partnerjem malo povadita), tuš (to ti bodo najbrž dovolili, čeprav ne smeš iti v vodo?), sedenje na wc-ju, sodelovanje s popadkom - predstavljaj si ga kot morski val, pa čimveč bodi pokonci in menjaj položaje (ne dovoli, da te položijo na hrbet na posteljo, razen če res ni nujno). Saj jaz sem sedaj ful "pametna"user posted image , toda priznam, da je tudi mene strah, saj ne vem, kakšen je občutek, kako ga bom prenesla, kako bom odreagirala. Vem samo to, da ne smem popaničariti in nikakor dovoliti, da bi se upirala popadkom. Moram jim dovoliti, da "stečejo čez moje telo", prepustiti se jim moram in poslušati ritem telesa, ki ve, katera je najbolj optimalna pot za rojstvo otroka. Če bo res kriza, imam zase en stavek: Porod je "act of love"! Te besede me vedno zmehčajo ...
Kar se pa tiče skrbi glede kopice tablet, ki si jih morala pojesti med nosečnostjo, pa bo dojenje gotovo poskrbelo, da se bo otroček očistil vseh strupov. user posted image Zato bi bilo fajn, da ga vsaj prve pol leta 100% dojiš, brez dodatkov. Sama osebno verjamem, da se vsekakor splača orng potruditi, tudi če so na začetku morda težave, saj je materino mleko popotnica za zdravo življenje, ki je nič ne more nadomestiti.

Srbeč buši
- Meni pa kar pomaga olje za telo. Imam od Hauschke olje iz vrtnic, ki sem ga uporabljala že prej. Vsakič, ko začutim, da me hoče srbeti buši, si ga fajn premažem z oljem in pustim malo na zraku, pa je potem ok. Ugotovila sem, da me srbi vedno takrat, ko raste, pač koža se širi in to srbi, sklepam. Sem pa tudi opazila, da na bušiju ne prenesem nobenih umetnih materialov, še kakšen slabši bombaž me zna srbeti. Ker me motijo tudi vse spodnjice (vse me ali srbi ali tišči user posted image  user posted image  user posted image ), sem tako doma le v svileni srajčki. Tako da kakšni nenapovedani obiski znajo biti kar problem, saj moram najprej odhiteti v kopalnico, da se oblečem user posted image  user posted image  user posted image . Vsaj za to poskrbim, da ne hodim naga, ker če ne bi gotovo vsi sosedje viseli na balkonih. user posted image  user posted image  user posted image

Junona - Madona, ti pa si se lotila orng čistilne akcije. user posted image user posted image user posted image Ala ti vera, da še to zmoreš, meni je že vse naporno. user posted image Že to, da moram pod tuš in si umiti lase, je pravi projekt. user posted image user posted image user posted image Danes me čaka likanje pleničk, pa se že imam na sumu, da se bo to likanje zavleklo na dva dni. user posted image  user posted image  user posted image

Joj, koliko je že ura?! user posted image Jaz pa si moram skuhat še kosilo, it na pošto, se stuširat in umit lase, pa zlikat pleničke ... se slišimo pozno popoldan. user posted image user posted image

Lep sončen pozdrav,
NenaLena 

Oooo, še ena Štajerka.user posted image user posted image user posted image user posted image

Js sem že tudi tak ko nasedli kit, se mi moj tako smeji, ko jamram ponoči ko se s takim naporom obračam iz enega na drugi bok.user posted image

Sej si ti tudi pridna, berem, da imaš natrpan urnik.

NenaLena, sem opazila, da imava zelo podobna mnenja in razmišljanje. Se bo treba dobit na kaki pijački.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 273
23.3.2009 15:03:02   
Cveta28
Ali mogoče katera pije čaj za dojenje?

Jaz že po naravi popijem ogromno tekočine tako, da z vnosom nimam problemov. Čaj za dojenje sem si kupila kar instant od HIPP. Si bom sproti pripravljala...grelec, voda, 1 žličica pa bo.
Sicer pa je čaj moja najljubša pijača že od kar sem bila jaz bebica. Mi ga je mamica skuhala na hektolitre tako, da sem bila vedno polulana do vratu user posted image user posted image user posted image In ker sem pila nesladkan šipkov čaj z malce hibiskusa in planinskega, je še flaška dobila tako rdečkasto patino. Jo imam spravljeno za spomin user posted image

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 274
23.3.2009 15:05:51   
sonček85

a res streptotok pa pozitivna.Prav si ravnala.

čestitke za tokso da je -user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala.user posted image

Je pa rekel G, da se naj zaradi streptokoka ne sekiram, da ni to nič. Ampak sem pa res vesela, da sem se testirala, ker bom dobila antibiotik. Sem šla mal brat in lahko ima otroček posledice, če imaš streptokok in ne dobiš antibiotika. Vsaki priporočam testiranje. Sem si morala zdaj z rdečo v materinsko knjigo napisat POZ., tako mi je rekel G. Pa še original izvid mi bo dal.

zdaj s tudi jaz malo brala o tem in bom jutri vprašala G,kaj pa vem,če jih je samo okoli 1/3 žensk ,kaj pa če sem jaz med tistimi.

Ponavadi se pojavi pri tistih ki so imele kako vnetje ali kaj in da se otrok lahko  okuži ponavadi  k se rodi ,preko nožniceuser posted image

Streptokok B pride in gre... lahko da ga drugače imaš, ampak v času testiranja ni prisoten...nikoli ne veš. Ni pa nujno vnetje pokazatelj streptokoka. Je tak zahrbten, ampak HB ni nevaren, če veš da ga imaš in dobiš antibiotike. Sej pravim, js bi še enkrat dala ta denar. Kaj pa je 32 EUR v primerjavi z zdravjem otročička? Js se ne bi zanašala na 1/3...

ja sej prav imaš.to sem brala tle mal ona rr ,drugače pa jaz o tem berem čim manj saj potem kr naprej mislim o tem,to pa nočem ker je tolk tega da se ti lahko zmeša

cveta:a ti bi šla pa kr na svoj rd v Puser posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?