![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 19.3.2009 22:54:37
|
|
|
|
žanek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR Žanek, misija topli pod pogorela na celi črti . Pismo, kako mi je bilo žal, da otrok nisva pustila pri tebi! V Kemoplastu sta popenila, laufala gor pa dol, se lovila, metala en po drugem, se valjala ko mlade mačke, potem je Vasja ležal na tleh, Kajči pa ga je brcal v rebra, medtem ko sta se oba smejala ko opici . Potem smo raje šli v zgornji štuk k tepihom, pa se jima je še enkrat snelo in sta se metala na kupe tepihov (jaz sem ju sicer hotela odvlečt v avto, pa so bile prodajalke cele vese in so jima dovolile, če le nista šla gor s čevlji). Kupili nismo nič (razen tepiha za dedija), tako da sem naslednji dan morala it še enkrat . Đizus . Janči, drugič jih kar pripelji . Tale misija nemogoče se je pa danes pri nas zgodila . Smo šli nabavljat mizo in stole ... kaj smo kupili ... nič, ker sem mala dva lovila po trgovini . Glede Ikeje sem pa verjetno zamudila, a ne? Si že verjetno naročila? Bo šla katera v kratkem v Ikejo, mi bi imeli tisti stolček, antilop.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 19.3.2009 23:03:55
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: žanek Glede Ikeje sem pa verjetno zamudila, a ne? Si že verjetno naročila? Bo šla katera v kratkem v Ikejo, mi bi imeli tisti stolček, antilop. Ja, pa mi še niso dokončno potrdili naročila . Antilop bi imela? Jaz bom sigurno šla v kratkem še kaj gor, verjetno kmalu po 1. aprilu. Če bi imela belega, imamo mi enega viška trenutno. Ti ga posodim.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 20.3.2009 7:14:00
|
|
|
|
skuštrana
|
Ropotulka, hvala za info. Bom šla pogledat in če nimajo potem se bom pa k Jani oglasila Se pa ne spomnim kakašne je imela Liza lani, vem samo da so na koncu spustili Joj, ko piha danes pri nas- burja, grrr.. Mavo, zgodnje vstajanje, grrr..Ampak saj se boš navadla. Evo, glej mene, Lize sploh ni tu, da bi jo morala spravljat v vrtec jaz pa že od 6, ko je Miro šel budna ko sova Janči, ko boš šla v Ikeo še meni povej, jaz bi imela tisti tunel za na otroško posteljo...Se pa ne mudi, ko (če) boš šla. Punce, naslednji teden sem jaz v Laškem, se kaj dobimo..Na kavi? Mavo, Darja- kdaj lahko vidve?
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 20.3.2009 11:19:36
|
|
|
|
katja_p
|
Hej pupe! Naša T spi in js morm mal potelovadit tle po RR Madnca, v tem času, ko tu vse prečekiram, bi lahk že tole goro cot zlikala, ki me čaka na mizi Vam pošljem eno kavico, ker vidim, da je tema nanesla tud na to
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 20.3.2009 11:21:35
|
|
|
|
katja_p
|
Sma s tamalo včeri meli posvetovalnico in smo se lepo zredili za 1kg in zrasli za 5 cm Je pa rekla zdravnica - je bla Pečnikova in sm vesela, da sm njo zbrala, se mi dopade -da ima malo kratko tisto vez pod jezičkom. SIcer ni zaraščena, da bi blo treba že kr rezat, a bo spremljala in bomo videli. A katera pozna to? Imaš lahko pr tem kake težave z govorom?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 20.3.2009 18:30:40
|
|
|
|
snorlax
|
Sploh vas več ne utegnem spremljat tule gor. Samo včasih mal preberem. Torej helou vsem in šibam dalje!
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 20.3.2009 18:56:10
|
|
|
|
Meggi
|
Takeli čevelčki so baje poročni, je izjavila naša 6letnica. No, za flosarje res niso, sam cartkani a ne za naše bejbike.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 20.3.2009 23:06:15
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi Takeli čevelčki so baje poročni, je izjavila naša 6letnica. No, za flosarje res niso, sam cartkani a ne za naše bejbike. take bi tud js mela Naša dans prvič spi sama v svoji sobi in v novi psteljici. Me zanima, kaka bo noč ...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 21.3.2009 12:26:55
|
|
|
|
migulja
|
No, kako ste preživeli Noč D? Mavo, ful fajn, da se je tako izteklo z varstvom. Na vstajanje se pa navadiš (samo tebi se ne bo treba, ti srečnica ), samo potem med prostimi dnevi spiš kot polh. Darja, mi smo vsak dan večkrat na dan zunaj, začnemo okoli desetih, pol enajstih, potem smo pa zunaj, dokle nam vreme (in lakota) dopuščata. Saj se bomo kaj videle, če bosta z D. za Savinjo. A je katera otročka dala na plavanje? V aprilu se začne nov tečaj na tisti šoli za glazijo, pa me zanima, če ima katera že izkušnje s tem. HuAnita, kakšno mnenje o plavanju dojenčkov, vi ste bolj fizkulturniški (pa še želvice imate ).
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 21.3.2009 13:38:04
|
|
|
|
Naty*Taja
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Sma s tamalo včeri meli posvetovalnico in smo se lepo zredili za 1kg in zrasli za 5 cm Je pa rekla zdravnica - je bla Pečnikova in sm vesela, da sm njo zbrala, se mi dopade -da ima malo kratko tisto vez pod jezičkom. SIcer ni zaraščena, da bi blo treba že kr rezat, a bo spremljala in bomo videli. A katera pozna to? Imaš lahko pr tem kake težave z govorom? Katja, kolegicina tamala je imela tole - nobene panike, če je slučajno prekratko ji s škarjami enostavno prerežejo - hitro fertik in ni neki grozno boleče - po moje afte bolj bolijo. Tak da kr mirno res. Je pa lahko ovira pri govoru in zato tale posegec naredijo prej, kot začne govorit. Vsaj tako je bilo pri tej mali. Janči in Skuštrana - tole zgodnje zbujanje pomeni, da sta dovolj naspani! Men se je tudi začelo dogajat zdej ko ene par mesecev cele noči spimo. Ampak res cele noči - to je od 8-9 zvečer. do 6 zjutraj!!! Sej mi bo kmalu odklenkalo, vama pa tudi! Drugače pa Žanek - Skabi je namenjena v Ikeo, pa ne vem če danes. POkliči jo... Je včeraj spraševala, če ktera kej rabi. Smo se slučajno nabasale skup v Šparu s Huanitko in Skabi in prav prijetno poklepetale. Kr eno mini srečanje je bilo tole. Se pišemo
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 21.3.2009 17:19:57
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja Janči in Skuštrana - tole zgodnje zbujanje pomeni, da sta dovolj naspani! Haha . Spat ob pol dveh, vmes enkrat lulat, ob pol šestih pa budna . No, saj danes sem spala od enajstih do 7.20 v kosu , absolutni rekord zadnjih štirih let in pol .
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 21.3.2009 17:22:45
|
|
|
|
Jančika_
|
Aja, pa še popoldan tričetrt ure s Kajetanom. Bi še več, pa je moja mama vmes dala Vasju oster nož in si ga je zapiknil v prst in se drl ko zverina . Tak da sem morala vstat in it pogledat, kaj se to dogaja. Solz toliko, da se bo parket dvignil .
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 21.3.2009 19:51:38
|
|
|
|
katja_p
|
Tjašino prvo spanje v njeni sobici. Spala je pd 22.00 do 1.30. Pol sva se sicer matrale do 2.30, ker je bolj slabo jedla in počas pa neki protestirala vmes, pol je zaspala do 6.15, ko se je pa dejansko prebudila. Sem jo vzela v najino postlo, sma se mal igračkale, mal čez 7 je pa spet zaspala do 9.30. V bistvu se je doka podobno prebujala, kot pr nama v sobi, le da ni blo vmesnih tarnanj in premikanja pa godrnjanja, ker ni nobeden mimo nje hodu in jo "motu". Zdle spet spančka, pa bo najbrž se kmal prebudila, dvomim, da bo zaspala za dalj časa. Niti v pižami še ni Naty-Taja: hvala ... sm kr bolj mirna.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 21.3.2009 21:08:05
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: migulja A je katera otročka dala na plavanje? V aprilu se začne nov tečaj na tisti šoli za glazijo, pa me zanima, če ima katera že izkušnje s tem. HuAnita, kakšno mnenje o plavanju dojenčkov, vi ste bolj fizkulturniški (pa še želvice imate ). Js poznam dve, ki bosta šli na to plavanje aprila. Ena je Tanja (Bethany), ki je bla zadnč z mano na sprehodu, druga je pa martka. Ju najdeš na forumu Dojenček-Starši čvekamo-Celjske in okoliške mamice (če boš iskala)
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 21.3.2009 21:39:21
|
|
|
|
Bethany
|
Plavanje dojenčkov: no, me zanima kakšno mnenje ali morebitne izkušnje imate o tem tukaj. Mi gremo aprila plavat. Elina že ima obroček doma.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 22.3.2009 9:56:59
|
|
|
|
smrček
|
Kje se začne tečaj plavanja? Midva sva tavečjega vozila na Dobrno. Mali res uživajo 100 na uro, tako da razmišljava, da bi letos tudi šli. Bo pa potrebno kar precej logistike, da bova vse tri obvladala. Naš maturanc je včeraj uspel. Je blo kr fajn malo pogledat mlade maturante in malo obujat spomine na naš zaključek, u pismo, kje je že to... Moja tavečja mulčka sta šla zdajle k omi, Lukec spi, jst pa uživam v miru. Ko pride pa I. nazaj greva pa na sejem poroka..... ja, ja, sanja svinja kukuruz... na čebelarski sejem Madona, sva kot dva upokojenca
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 22.3.2009 19:42:35
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: smrček Ko pride pa I. nazaj greva pa na sejem poroka..... ja, ja, sanja svinja kukuruz... na čebelarski sejem Čuj, sam res, kaj je zdaj s tem? Ne s čebelami seveda . Plavanje dojenčkov: mi nismo bili, ker se je Vasja bal vode, ljudi, sprememb, skratka . Pa nimam občutka, da bi kaj zamudili. Kajetan od rojstva uživa v vodi, ampak tudi nisem videla posebnega pomena v tečaju, smo šli pač kar tako na bazen, Fredov obroč ga je pa itak živciral do amena. Punce, nekaj vas prosim - jaz totalno nimam pregleda nad tem, kateri sem kaj posodila in kaj imam od katere sposojeno. Ta teden bomo pakirali stvari v škatle, za vikend se selimo. In bi bila zelo vesela, če mi najprej poveste, če imam še kaj od katere, potem pa še, kaj ima katera od vas mojega, da ne bom iskala in se sekirala, kje je kaj.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 22.3.2009 20:13:19
|
|
|
|
jerebica
|
Janči, jaz mam kr neki, pa sem ti hotla po selitvi vrnt ,da ne boste še tega selil. Ti javim kaj vse je pri nas. Uf, danes je bil pa res lep dan, mi smo šli krstit nahrbtnik za R in M. pohodniške palice na Petriček. Za začetek je bila ta pot kr lušna, sicer pa še ne poznamo veliko poti. Naslednjič mogoče Celjska koča. Plavanje: mi pri M nismo bli pa se je pri 4,5 naučil že plavat, je pa res da mamo poleti bazen pred hišo in so otroci ves čas v vodi. Pr M. sem bla sicer mal žalostna, ker nisem imela avta in nisem mogla na ta tečaj z njim, zdej pri R. pa imam avto pa se mi ne da
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 22.3.2009 20:43:47
|
|
|
|
Jančika_
|
Jerebica, zate približno vem, kaj imaš. Mi boš pol prinesla, pa ostale tudi, samo da vem, kje je kaj.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 22.3.2009 21:23:43
|
|
|
|
Bethany
|
Hojla, celjske čvekice... Eno vprašanje: ima katera kakšne izkušnje s kengurujčki? Neki razmišljam, da bi mi tu pa tam prav prišel, pa so taki konkretni okol 100 eur, to mi je pa preveč, sicer se dobijo tudi za 30, pa se sprašujem, zakaj taka razlika v ceni, verjetno tudi zaradi kvalitete, poleg firme... Itak nameravama nabavit en ornk rukzak za otroka nosit, za na izlete in v hribe ipd. Kengurujčka bi pa mela recimo za v trgovino, da ne bi blo treba celega vozeka zram nosit, pa tlačit v najin mali avto, hehe... Kaj predlagate?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 22.3.2009 22:05:50
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Hojla, celjske čvekice... Eno vprašanje: ima katera kakšne izkušnje s kengurujčki? Neki razmišljam, da bi mi tu pa tam prav prišel, pa so taki konkretni okol 100 eur, to mi je pa preveč, sicer se dobijo tudi za 30, pa se sprašujem, zakaj taka razlika v ceni, verjetno tudi zaradi kvalitete, poleg firme... Itak nameravama nabavit en ornk rukzak za otroka nosit, za na izlete in v hribe ipd. Kengurujčka bi pa mela recimo za v trgovino, da ne bi blo treba celega vozeka zram nosit, pa tlačit v najin mali avto, hehe... Kaj predlagate? tuki smo skor same slingarce, tak da jaz ti odsvetujem (v otrokovo dobro) kengurujčka in si nabavi sling Drugače, pa zdravo , dolgo se nisem oglasla, ker nimam kej pametega napisat Me pa nekaj zanima .... a lahko nosečnica je claritin tablete ,,,koža me srbi ko pri norci, tak da imam že vse razkrempano in grem jutri do dohterja.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 22.3.2009 23:43:33
|
|
|
|
migulja
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Hojla, celjske čvekice... Eno vprašanje: ima katera kakšne izkušnje s kengurujčki? tuki smo skor same slingarce, tak da jaz ti odsvetujem (v otrokovo dobro) kengurujčka in si nabavi sling Me pa nekaj zanima .... a lahko nosečnica je claritin tablete ,,,koža me srbi ko pri norci, tak da imam že vse razkrempano in grem jutri do dohterja. Jaz uporabljam sling za sprehode in po mestu, za zahtevnejše ture pa sem si sposodila kengurujčka, ampak ga še nisem poskusila. Predvsem za daljše pohode je sling nepraktičen, ker ga imam samo čez eno ramo, kengurujček pa nosiš kot nahbrtnik. Ampak, kot sem napisala, ga še nisem uporabila. Jerebica, kako so se obnesli nahrbtniki? Ste šli ponj v MM ali se vzeli tistega, ki ste ga imeli že nagledanega? Kar se tiče srbeče kože, če je posledica raztegovanja zaradi nosečnosti, je bolje poskusiti z mastnimi kremami ali kakšnim oljem za masažo (po možnosti brez eteričnih olj). Meni je ful pomagalo tisto od eucerina, ki naj bi bilo prav proti strijam in za nosečniško kožo, prav tako koristna pa bi bila vsaka mastna krema.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 23.3.2009 7:01:47
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Oj, Barika, jaz imam iste probleme s kožo, sam v milejši obliki - po moje zaradi suhe kože in ne zaradi raztegovanja. (po rokah se mi pa ja ne razteguje koža? ) V glavnem mleko, olje...sam jaz sem tak lena, da se mi zvečer ne da druga kot po obrazu..pa bom mogla. Nisem pa do zdej nobenkrat imela s tem problemov. Claritin pa po moje ne brez dohtarjevega blagoslova. Bethany, jaz sem tudi bolj za sling. Jaz sem imela kenguruja, pa nisem mogla dolgo nosit našihdveh not. - so me pasovi začeli rezat, ker sta bila ful težka. Pa še komi sem ju not dobila, ker sta bila taka buhtlčka. Za daljše ture pa itak maš ruzak! Vpraši Jančiko, ki je tamalga kr v rukzaku v vrtec nosla, pa je tudi ok. Za po trgovini sem pa jaz imela ono ajnfoh marelo iz špara in je bila čist ok. Zdej je mala že dost velika za tak simpl voz. Čez dva meseca, ko bo pa sedela, jo pa itak kr v nakupovalni voz daš zgoraj, ko je za otroke pa bo čist zadovoljna, ker bo tak fajn vse vidla. Janči pokorno javljam, da nimam nič tvojega... , sem pa na istem, kot ti in nimam pojma kje se potikajo določene moje stvari...
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 23.3.2009 8:12:24
|
|
|
|
pikecpokec
|
Jančika, mi imamo vaš Fredov obroč in kostum za levčka. Dobiš nazaj (v novo hišo )
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 23.3.2009 9:21:09
|
|
|
|
migulja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja po moje zaradi suhe kože in ne zaradi raztegovanja. (po rokah se mi pa ja ne razteguje koža? Bethany, jaz sem tudi bolj za sling. Jaz sem imela kenguruja, pa nisem mogla dolgo nosit našihdveh not. - so me pasovi začeli rezat, ker sta bila ful težka. Pa še komi sem ju not dobila, ker sta bila taka buhtlčka. Za daljše ture pa itak maš ruzak! Mene je srbela koža samo po trebuhu, tako da je šlo verjetno za kombinacijo suhe kože in raztegovanja . Nahrbtnik imaš lahko šele po dopolnjenem prvem letu, kam pa daš 5 mesecev starega otroka, ko greš na kakšen hribček? Pravijo, da otroka do enega leta nimaš na hrbtu, ker ga ne vidiš, sam ti pa tudi ne zna sporočiti, če je kaj narobe.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiPesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.