Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
kdaj z dojenčkom v bazen? 21.3.2009 23:23:43
|
|
|
|
anika87
|
Kdaj ste šli prvič z otrokom v bazen? Sem brala včeraj v eni knjigi, da se lahko gre po četrtem mesecu že v bazen, seveda, če je rad v vodi, ne da bi ga silili. Zanima pa me tudi, kako veste, če je voda preveč klorirana za otroka. V knjigi piše da ne bi smelo biti več kot 0.3 mg klora. Kako pa naj vem koliko je to (no mogoče še piše dalje v knjigi, vendar danes še nisem brala ) Imate kakšne izkušnje dobre ali slabe s kakšnimi bazeni in v katerih termah? Npr. Čateške in Olimia me zanimajo, pa terme 3000 tudi. (bodoči ati že komaj čaka, da bo lahko šel - zaradi seveda - na gusarski otok , brez dojenčka bi mu bilo nerodno )
< Sporočilo je popravil anika87 -- 21.3.2009 23:24:27 >
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 21.3.2009 23:29:31
|
|
|
|
gloria
|
...mi smo šli včeraj prvič v Čatež in je ful užival.....star je 6,5 ...nekako se za prej nismo odločli......vem pa da bomo zdej šli večkrat
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 21.3.2009 23:35:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Naša je stara 4m pa gremo v sredo prvič v bazen (tečaj plavanja) ... samo pa bazen ni odprt za množično kopanje in vodo redno kontrolirajo.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 7:02:05
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: anika87 Zanima pa me tudi, kako veste, če je voda preveč klorirana za otroka. V knjigi piše da ne bi smelo biti več kot 0.3 mg klora. Kako pa naj vem koliko je to (no mogoče še piše dalje v knjigi, vendar danes še nisem brala ) Imate kakšne izkušnje dobre ali slabe s kakšnimi bazeni in v katerih termah? Npr. Čateške in Olimia me zanimajo, pa terme 3000 tudi. (bodoči ati že komaj čaka, da bo lahko šel - zaradi seveda - na gusarski otok , brez dojenčka bi mu bilo nerodno ) Izkušnja moje sestre izperd 1 tedna v čatežkih. Oba otroka (3,5 in 1,5 let ter ona) so dobili srbečo kožo zaradi preveč klora. En dan jim je malo ušlo preveč klora, ostale dneve je bilo ok kopanje. Drugače pa pejd do kakega animatorja, bademajstra in vprašaj kako čista je voda in kolk klora je not. Vsak dan morajo delati meritve, tak da vejo, če ne pa ti naj zmerijo.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 8:45:25
|
|
|
|
*NikoLina*
|
Mi smo šli prvič na bazen, ko je bila naša pupa stara 4m, v Olimie. Vsi smo uživali...Ni bilo nobenih težav.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 13:11:39
|
|
|
|
slovenka
|
Mi smo šli v Terme Ptuj pri 4m, pa je bilo fajn, potem pa vsak mesec enkrat in je bilo zmeraj bolje in bolje... Nazadnje smo bili v bazenu Hotela Bernardin v Portorožu, kjer je voda slana, in je bila tako vesela... Je izgleda že navajena kopanja in tako maha z rokami, šprica in se smeje. Stara je pa zdaj 8,5m.
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 14:05:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva sva pri 3.5 mesecih začela hodit na plavalni tečaj. Vsakič sva se tam potuširala in ni blo nobenih problemov.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 14:15:25
|
|
|
|
zavesa20
|
mi smo šli pri 3 mesecih v žusterno. vse je bilo ok
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 18:04:44
|
|
|
|
karin412
|
Jaz pa ne bi priporočala, naši so pri 7 m. na sistematskem pregledu ugotovili uroinfekt in smo morali na Pediatrično (ko smo prišli s toplic, smo imeli naslednji dan sistematski). Ko sem rekla, da smo bili v toplicah, so se kar držali za glavo! Voda je preveč klorirana, umazana, dojenček ima pa še preveč tanko kožo in premalo razvit imunski sistem. Morje je drugače, ker ga sonce razkuži, pa tudi nisi toliko časa noter, ker je bolj mrzlo.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 19:25:13
|
|
|
|
slovenka
|
No pri nas je pediatrinja na sistematskem pri 6. mesecih priporočala, da gremo kaj v toplice. Pa na sploh zmeraj vidimo ful dojenčkov, tako da ne vem, kaj bi se držali za glavo...
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 19:31:46
|
|
|
|
Anonimen
|
! Voda je preveč klorirana, umazana, dojenček ima pa še preveč tanko kožo in premalo razvit imunski sistem. Morje je drugače, ker ga sonce razkuži, pa tudi nisi toliko časa noter, ker je bolj mrzlo. Nam je razlozila podobno. Naj si predstavljam avtobus upokojencev, ki gre v bazen (z raznimi boleznimi koze, tezavi uriniranja,...) in vanj dam se dojencka. Nekje do sestega meseca je otrokova koza se porozna, in to vse prepusca. Nam je takrat svetovala edino plavanje za dojencke na difu.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 19:44:06
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II ! Voda je preveč klorirana, umazana, dojenček ima pa še preveč tanko kožo in premalo razvit imunski sistem. Morje je drugače, ker ga sonce razkuži, pa tudi nisi toliko časa noter, ker je bolj mrzlo. Nam je razlozila podobno. Naj si predstavljam avtobus upokojencev, ki gre v bazen (z raznimi boleznimi koze, tezavi uriniranja,...) in vanj dam se dojencka. Nekje do sestega meseca je otrokova koza se porozna, in to vse prepusca. Nam je takrat svetovala edino plavanje za dojencke na difu. No pa me je minila vsa volja namakanja
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 19:45:05
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Mič II ! Voda je preveč klorirana, umazana, dojenček ima pa še preveč tanko kožo in premalo razvit imunski sistem. Morje je drugače, ker ga sonce razkuži, pa tudi nisi toliko časa noter, ker je bolj mrzlo. Nam je razlozila podobno. Naj si predstavljam avtobus upokojencev, ki gre v bazen (z raznimi boleznimi koze, tezavi uriniranja,...) in vanj dam se dojencka. Nekje do sestega meseca je otrokova koza se porozna, in to vse prepusca. Nam je takrat svetovala edino plavanje za dojencke na difu. No pa me je minila vsa volja namakanja Tudi mene takrat . Se mi je zdel greh v to vodo rinit, smo raje pocakali na morje, ki je itak pred nosom.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 20:49:04
|
|
|
|
slovenka
|
No, ampak naša ima fredov obroč in nima ust v vodi. Poleg tega pa - če bi šla brat, kaj pravijo o zraku, sploh ne bi upala dihati. Jaz se raje ne obremenjujem preveč, pa je vse dobro.
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 21:01:59
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Mič II ! Voda je preveč klorirana, umazana, dojenček ima pa še preveč tanko kožo in premalo razvit imunski sistem. Morje je drugače, ker ga sonce razkuži, pa tudi nisi toliko časa noter, ker je bolj mrzlo. Nam je razlozila podobno. Naj si predstavljam avtobus upokojencev, ki gre v bazen (z raznimi boleznimi koze, tezavi uriniranja,...) in vanj dam se dojencka. Nekje do sestega meseca je otrokova koza se porozna, in to vse prepusca. Nam je takrat svetovala edino plavanje za dojencke na difu. No pa me je minila vsa volja namakanja Tudi mene takrat . Se mi je zdel greh v to vodo rinit, smo raje pocakali na morje, ki je itak pred nosom. No da te mine še volja do namakanja v morju ... tam se pa namaka par tisoč ljudi, kar nekaj psov, pa še vse kanalizacija se notri izteka, pa še kaj . Najboljš, da jih samo doma v prekuhani vodi namakamo.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 21:08:59
|
|
|
|
Anonimen
|
No da te mine še volja do namakanja v morju ... tam se pa namaka par tisoč ljudi, kar nekaj psov, pa še vse kanalizacija se notri izteka, pa še kaj . Najboljš, da jih samo doma v prekuhani vodi namakamo. Pretiravat pa spet ni treba . Meni je se vedno boljsa opcija morje od bazena in ce ima bejba moznost kopati se skoraj stiri mesece na leto, zakaj bi jo kot dojencka vlacila po bazenih? Pac sem takrat presodila, da je skoda vecja od koristi. Vsak gleda po svoje in glede na svoje zmoznosti. Je pa tudi res, da poznam kar nekaj ljudi, ki so z bazena prisli s koznimi glivicami, kar pa za morje ne glede na pse in kanalizacijo ne morem reci. Pa se v morju kopa precej vec ljudi kot na bazenih. Lahko pa tudi nihce ne pove, da se je kopal v tako mrzlem morju, tudi to je mogoce.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 21:17:17
|
|
|
|
slovenka
|
Mič, no, naša se nima možnosti kopati 4 mesece na leto v morju, pa se imamo tudi v bazenih zelo lepo. Brezveze je govorit o bazenih in o morju na en paničen način, da so kužni itd. Dajte no. Jaz imam iz otroštva najlepše spomine na toplice, sedaj pa tudi skozi celo zimo zelo radi hodimo, je fajn sprostitev. Poleti pa tudi radi gremo na morje.
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 21:34:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Brezveze je govorit o bazenih in o morju na en paničen način, da so kužni itd. Seveda je bazen kuzen, zakaj pa mislis, da ga klorirajo? A zato, da lepse disi? Povprecno zdravemu cloveku ne bo nic, bolj obcutljivim pa ja. In ce dojencka pazimo celo pred alergeno hrano, zakaj ga ne bi se pred moznostjo okuzbe v bazenu? Ali pa pocakali vsaj toliko, da njegova koza vzpostavi obrambni mehanizem in ne prepusca vec vsega skozi? Sicer pa ta isti dojencek lula v taisti bazen.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 21:38:50
|
|
|
|
slovenka
|
V morje pa ne lula ali kako? Pa celo mesto tudi.
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 21:39:37
|
|
|
|
Naja31
|
Jaz se strinjam z Mič. Pa se moja otroka nimata možnosti 4 mesece na leto namakati v morju, ampak meni je bazen bolj slabo nadomestilo za morje. Starejši sin je šel prvič bazen pri 2eh letih, mlajši pa bo zdaj star 1 leto in ni še bil v bazenu. Meni se bazeni gnusijo.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 21:40:32
|
|
|
|
Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka V morje pa ne lula ali kako? Pa celo mesto tudi. Ha, ha, tvoja primerjava bazena in morja je resnično smešna. Saj to je bil tvoj namen, a ne?
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 21:43:19
|
|
|
|
Anonimen
|
V morje pa ne lula ali kako? Pa celo mesto tudi. Seveda se, ampak morje je ziv organizem s samocistilno funkcijo. Bazeni pa ves kako so, voda noter, nekaj klora, potem pa marsikaj. Saj se voda stalno menja, ampak po malem in to je stojeca voda. Primerjaj mlako in primerjaj morje. Mlaka stoji in je umazana, morje redko oz. je treba ze fajn kanalizacijo in industrijske odplake vanj spuscat, da ni visoke cistoce, primerne za kopanje. Pac je nacin samo ociscevanja med njima zelo razlicen.
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 21:45:51
|
|
|
|
Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II V morje pa ne lula ali kako? Pa celo mesto tudi. Seveda se, ampak morje je ziv organizem s samocistilno funkcijo. Bazeni pa ves kako so, voda noter, nekaj klora, potem pa marsikaj. Saj se voda stalno menja, ampak po malem in to je stojeca voda. Primerjaj mlako in primerjaj morje. Mlaka stoji in je umazana, morje redko oz. je treba ze fajn kanalizacijo in industrijske odplake vanj spuscat, da ni visoke cistoce, primerne za kopanje. Pac je nacin samo ociscevanja med njima zelo razlicen. To je pa ze skoraj znanstvena razlaga .
|
|
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 21:48:10
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 IZVIRNO SPOROČILO: slovenka V morje pa ne lula ali kako? Pa celo mesto tudi. Ha, ha, tvoja primerjava bazena in morja je resnično smešna. Saj to je bil tvoj namen, a ne? Saj tebi se verjetno primerjava ne zdi resnično 'resnično smešna' Jaz pač nisem tako skeptična do bazenov - ker tam tudi veljajo določeni standardi in pravila. V morje pa tudi hodimo Grem zdaj dol s te teme
|
|
RE: kdaj z dojenčkom v bazen? 22.3.2009 21:48:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Starejši sin je šel prvič bazen pri 2eh letih, mlajši pa bo zdaj star 1 leto in ni še bil v bazenu. To je ze precej razlike, nekaj mesecev star dojencek in dve leti star otrok. Meni je malcek smesno...na eni strani bohnedaj, da bi kdo pobozal tega nasega otroka ali mu celo dal lucbcka, na drugi pa direkt v bazen. Saj vem, da se je lusno namakat , ampak toliko pocakat, da je njegova koza pripravljena na to, se pa tudi da. Ampak vsak po svoje.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?