|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 10. del
22.3.2009 10:23:34   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

dober dan ponovno user posted image

O, ste se naspali?

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 626
22.3.2009 10:23:52   
Pupa7
kje pa je naša feliša, dans pa ekstra dolgo spi user posted image user posted image user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 627
22.3.2009 10:24:09   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7

ja če bo babi čakal, bom jaz znorela, ker babi ma še vedno vročino in bo štartala šele ko bo par dni brez... v najslabšem primeru enkrat naslednji vikend.... user posted image

A je tak hudo? Kaj jo je pa tak zdelal?

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 628
22.3.2009 10:24:49   
Pupa7

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

ja če bo babi čakal, bom jaz znorela, ker babi ma še vedno vročino in bo štartala šele ko bo par dni brez... v najslabšem primeru enkrat naslednji vikend.... user posted image

neka čudna gripa al viroza al kaj vem, je fasala od nečaka... tak da je bil primorski virus user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 629
22.3.2009 10:26:07   
tasa_m

O, ste se naspali?
smo, smo. Po RR ko sem strašla gor sem šla še mal zalegnit in smo spali do 8.30 user posted image . Danes je res bla full pridnauser posted image . Smo papcali komaj na 4,5 ur user posted image tak da se je tud mama naspala.

Nekaj mi povej prosim: koliko ml spije Nika čaja??

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 630
22.3.2009 10:26:17   
Najaa

neka čudna gripa al viroza al kaj vem, je fasala od nečaka... tak da je bil primorski virus user posted image user posted image user posted image

Hmmm, ja verjamem. Verjemi, da sva midva tud jezna zarad virusov. Zgleda, da je primorski luft sam za hitro rojevanje dober.user posted image user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 631
22.3.2009 10:26:33   
tasa_m

ooo naspanka, sva že dve user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image to mi delaj user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 632
22.3.2009 10:27:26   
Najaa

O, ste se naspali?
smo, smo. Po RR ko sem strašla gor sem šla še mal zalegnit in smo spali do 8.30 user posted image . Danes je res bla full pridnauser posted image . Smo papcali komaj na 4,5 ur user posted image tak da se je tud mama naspala.

Nekaj mi povej prosim: koliko ml spije Nika čaja??

Nika ne pije čaja. Včeraj sem ji ga hotla poturit, pa no go.
Od perside fanta vem da ga ful spijeta. Menda 100ml.
Ti si ga tud probala dat Liji?

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 633
22.3.2009 10:28:32   
Pupa7

Hmmm, ja verjamem. Verjemi, da sva midva tud jezna zarad virusov. Zgleda, da je primorski luft sam za hitro rojevanje dober.user posted image user posted image

ja ma moja sestra je kr neki časa rojevala, tko da tud za rojevat ni pr vseh enako efektiven user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 634
22.3.2009 10:29:09   
Pupa7

user posted image user posted image user posted image to mi delaj user posted image

user posted image user posted image user posted image od desetih do pol petih pa od pol šestih do pol devetih user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 635
22.3.2009 10:29:45   
Najaa

ja ma moja sestra je kr neki časa rojevala, tko da tud za rojevat ni pr vseh enako efektiven user posted image

To zato, ker je ona v bistvu ljubljančanka. user posted image
Men tud ni ratal po gladki poti, ker sem štajerka. user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 636
22.3.2009 10:31:17   
tasa_m
Jaz ji ga dam ja,..smo neke čudne grimase dela zraven..user posted image
Sicer ga ne spije 100 ml ampak se trudimo da vsaj malo popije. Drugače bomo poleti "ozko piskali" user posted image čeprav v P. pravijo da ni potrebno čaja, če polno dojim. Kaj a pol jo naj poleti ko bo bol toplo pa bo žejna si jo na ziz priklenem? user posted image user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 637
22.3.2009 10:32:54   
tasa_m

user posted image user posted image user posted image od desetih do pol petih pa od pol šestih do pol devetih user posted image user posted image user posted image
ma ti si skoraj tak kot Lija, samo kaj je ona še bo 23,30 jedla.
Ko pa sem prišla v spalnico pa je gospodična tak gledala okoli koda je ura 12 dopoldan ne pa 5,30 zjutraj user posted image ampak pol je zaspala, ko sma se mal pocartali pa polubčkali..

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 638
22.3.2009 10:38:24   
Najaa

Jaz ji ga dam ja,..smo neke čudne grimase dela zraven..user posted image
Sicer ga ne spije 100 ml ampak se trudimo da vsaj malo popije. Drugače bomo poleti "ozko piskali" user posted image čeprav v P. pravijo da ni potrebno čaja, če polno dojim. Kaj a pol jo naj poleti ko bo bol toplo pa bo žejna si jo na ziz priklenem? user posted image user posted image

Sej vsakič ko dojiš, se najprej odžeja. Ker na začetku je bolj redko mleko za žejo, pol pa pride gosto in mastno za nahranit se. Če polno dojiš, ni treba dodajat tekočine. Jaz sem ji hotla uturit zato, ker je hotla vsako uro na zizi viset. Drugače ne bi.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 639
22.3.2009 10:40:04   
mama_milchy
Ojla čveke,

kako ste kaj? Je kaj novih user posted image ? Vas ne utegnem niti brat, zdaj to malo časa, ki imam pa ne bom brala za nazaj...

skratka, vsem novim mamicam in user posted image  želim vse dobro in obilo cartanja ter prespanih noči.....

vsem user posted image  pa čimhitrejši in čimlažji porod

Drugače kako ste?

Zdaj pa vprašanja:
1.) za user posted image user posted image  je značilno da jim iz splovila malo krvi priteče, je res?
2.) kakšno blato kakajo vaši user posted image  in koliko pogosto? Je to bolj tekoče, bolj kompaktno al kakšno?

Če bom utegnila vam napišem mojo porodno zgodbo user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 640
22.3.2009 10:42:07   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

Ojla čveke,

kako ste kaj? Je kaj novih user posted image ? Vas ne utegnem niti brat, zdaj to malo časa, ki imam pa ne bom brala za nazaj...

skratka, vsem novim mamicam in user posted image  želim vse dobro in obilo cartanja ter prespanih noči.....

Drugače kako ste?

Zdaj pa vprašanja:
1.) za user posted image user posted image  je značilno da jim iz splovila malo krvi priteče, je res?
2.) kakšno blato kakajo vaši user posted image  in koliko pogosto? Je to bolj tekoče, bolj kompaktno al kakšno?

O, mamaM, sem ti že misla sms poslat, te pogrešam. user posted image  Zdaj pa k vprašanjem:
1. tega ne bi vedla. Se mi pa svita, da sem že nekaj slišalada je možno user posted image
2. blato je zelo tekoče in rumeno.

Lepo se imejte in veliko se cartajte.user posted image

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 641
22.3.2009 10:44:23   
spps

Ojla čveke,

Drugače kako ste?

Zdaj pa vprašanja:

ojla!
mislim,da je začetku možno,da pinčkam teče kri iz spolovila-kao M-hormonske spremembe-prav tako je možn,da iz bradavic kaj ven pritečeuser posted image

kakec je pri dojenih bolj tekoč-vmes so pa taki svaljki ( mojmu so se zamerla umešana jajcauser posted image user posted image )

http://www.mojmalcek.si/teme/dojencek/51/prvi_pregled_novorojencka.html

< Sporočilo je popravil spps -- 22.3.2009 10:46:46 >

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 642
22.3.2009 10:46:15   
sanna
Dobro jutro! Pri meni še vedno nič, bomo še nekaj časa 2v1. Sicer me je včeraj špikalo čez dan, pa otrdeval mi je trebuh na 15min, ampak danes je spet dobro. Komaj sem user posted image  prepričala, da bi blo malo akcije user posted image  in ko sva že skoraj bila na tem, se mi nekaj ulije. Moj je že bil v nizkem štartu, ampak nisem delala panike, ker če bi mi vsa voda odtekla, bi bilo tega veliko, a ne? Pri meni je blo pa za kakšen deci tekočine. Jutri imam pregled pa da vidim, kaj bo G rekel.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 643
22.3.2009 10:51:26   
spps
pa še ena zadeva za vse ,ki imate pupike- pri moji so čist slučajno ugotovili,ko je bila 8.mesecev stara,da ima malo zaraščene male sramne ustnice-to povzroča lahko pogosta vnetja sečil,ker voda zastaja...bodite pozorne ,da bodo pediatri preverli zadevo :)
pri nas niso v posvetovalnici,ker pediater ni enkrat ni pregledal spolovila-ugotovili so pa v bolnišnici,ko je imela mala vnetje žrelnice in jo je slučajno šla sestra previjat pa mi pove-jaz pa sem zijala,ko tele v nova vrata...

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu sanna)
Neposredna povezava do sporočila: 644
22.3.2009 11:02:28   
lejca
Dobro jutro..

jst sem se kr domauser posted image user posted image user posted image ....vceraj se je potem popolnoma vse umirilo in nismo sli nikamoruser posted image ....tak da zdej sploh ne mislim na to vec , sej grem jutri itak v P , v torek mi pa sprozijo...user posted image

Je vse v redu, mali brca, sicer manj kot ponavadi ampak vseeno vec kot 10-krat...Jst zmatrana , dans spala do pol enajstih...vceri pa bla cel dan na kavcu.Pa se pol nisem oglasla zarad lenobeuser posted image

Nihce ni tako velik, da ne bi potreboval pomoci –
in nihce ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.
(kralj Salomon)

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 645
22.3.2009 11:08:09   
Pupa7
hola,

jaz pa sem že v polnem zagonu pospravljanja, sem že na prvi pavzi user posted image user posted image user posted image

se javim popoldan user posted image

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 646
22.3.2009 11:10:29   
mama_milchy
Oj,
ma vsakič, ko se prijavim gor na RR, me kaj ˝zmoti˝.......kot naprimer zdaj ˝mami, mi obrišeš rit, sem full kakal˝ user posted image ...al pa jokec naše Lee, ko išče joško user posted image  sej ampak take stvari, ki motijo so prav prijetne....

Najaa, sem ti hotla včeraj sms poslat pa mi je crknu gms-baterija user posted image  kaj češ.....hvala za odgovor....kako sta tvoji pupiki?....Tija je sprejela Niko, jo ljubčka kej?

spps, tudi meni se zdi, da sem nekje prebrala, da hormonske spremembe povzročajo da pri user posted image  priteče malo krvi, ma nisem bla čisto sigurno pa da ne gnjavim danes patronažne; za bradavice pa mi je patronažna povedala, da tudi malo natečejo in da moram spremljat, če kaj priteče ven in predvsem kakšno to je.....kako gre vam? kaj pa Marcel? Je priden? pa pupika?....

Naša Lea je pridna pupca; čez dan se dojiva na 3urce, vmes malo pospi al pa gleda naokoli v posteljici al košari od vozička; čez noč nama tudi gre na 3urce čeprav v petek jo je nekaj zvijalo in je blo od 22 pa do 02 kr pestro, skozi je jokala in se neki napenjala, pa pol komaj en prdec in malo tekočega kakca; pa malo ima ritko rdečo (kis v solati v porodnišnici) to je edina taka stvar, ki sem jo zaužila, ki povzroča vnetje ritke in seveda user posted image  ponoči.....

Moja porodna zgodba:
kot veste sem tiste prve popadke predihavala kr tle na RR user posted image , sem mislila, da mi bo katera pomagala pa ste vse sladko spale user posted image ...no, ob 3:30 sem zbudila mojega user posted image , ker so bili popadki že na 3,4 minute in sva se odpravila proti P; gor sva prišla nekaj čez 4-to; pol so me dali na ctg, kjer sem bla skoraj uro in so se popadki umirili user posted image  ( sem že mislila, da me bojo na oddelek poslali) no, me pregleda GIN in reče da sem odprta 3cm in naj kr pripravijo za porod čeprav je glavica zelo visoko in i znalo potrajat user posted image ...pol mi dajo klistir in tam v tistem wc-ju sem bla do 6-te, hodila gor in dol ter si dopisovala z možekomuser posted image ....ob 6:10 me dajo v porodno in popadki so bili vedno bolj pogosti in zelo močni; ob 7-ih menjava smene in nekaj čez 7 odprta 7cm in mi prebijejo mehur - iiii, je blo toplo na postelji user posted image , pol pa mi reče babica (Kristina, ki je user posted image ) da naj grem malo hodit, da se user posted image  spusti še nižje, ker je še vedno visoko in sva šla z mojim malo hodit; ob 7:50 čutim kako mi nekaj beži dol iz trebuha; se dam nazaj na posteljo in ker mi ni pasalo ležat, je babica dvignila naslonjalo da se sedela in takrat sem 3x potisnila, da sem jo spravla dovolj nisko in pol še 1x in je prijokala naša Lea.....
V porodni sem bila do 11-te pol sem se pridružla naše Steffi in njenemu Taj Gabrielu v sobi 14 (jjasna mi jo je naročla)

šibam, ker jokcamo

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 647
22.3.2009 11:18:56   
tasa_m
Sej vsakič ko dojiš, se najprej odžeja. Ker na začetku je bolj redko mleko za žejo, pol pa pride gosto in mastno za nahranit se. Če polno dojiš, ni treba dodajat tekočine. Jaz sem ji hotla uturit zato, ker je hotla vsako uro na zizi viset. Drugače ne bi.
ja, sj vem da je na začetku redko,..ampak jaz si tisto taredko ven izčrpam. Tak so mi rekli že v P., ko sem jo hodla dojit in še pol patronažna. Tak da si preden jo podojim mal ven izčrpam, da se gospodična takoj naje.

...
Zdaj pa vprašanja:
1.) za  je značilno da jim iz splovila malo krvi priteče, je res?
2.) kakšno blato kakajo vaši  in koliko pogosto? Je to bolj tekoče, bolj kompaktno al kakšno?

Če bom utegnila vam napišem mojo porodno zgodbo

1.) ja res je značilno da user posted image iz splovila priteče kri. Je kao neke vrste menstruacija. Tako so nam rekli v MŠ ker vem da sem se jaz ob tem full začudla pol pa v smehu Tomažu rekla,..no pa boš mel za kaj delat..kr za 2 vložke user posted image user posted image
Ampak naši tamali ni kri nič pritekla tak da očitno ne priteče vsem pinčkam.
2.) naše blato je tekoče in neke čudne barve user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 648
22.3.2009 11:19:17   
tasa_m

hola,

jaz pa sem že v polnem zagonu pospravljanja, sem že na prvi pavzi user posted image user posted image user posted image

se javim popoldan user posted image
kdaj pa si začela, da že imaš prvo pauzo? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 649
22.3.2009 11:21:58   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: spps

pa še ena zadeva za vse ,ki imate pupike- pri moji so čist slučajno ugotovili,ko je bila 8.mesecev stara,da ima malo zaraščene male sramne ustnice-to povzroča lahko pogosta vnetja sečil,ker voda zastaja...bodite pozorne ,da bodo pediatri preverli zadevo :)
pri nas niso v posvetovalnici,ker pediater ni enkrat ni pregledal spolovila-ugotovili so pa v bolnišnici,ko je imela mala vnetje žrelnice in jo je slučajno šla sestra previjat pa mi pove-jaz pa sem zijala,ko tele v nova vrata...
hvala za info.
A moram bit na to pripravljena že v ponedeljek ali bolj pol? V pon. imama posvetovalnico.. Aja to je jutri user posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

imena
luncaa

katero ime za fantka???

Žak (17%)

Tadej (20%)

Nejc (35%)

Anej (29%)

Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!