felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: sahary Evo moja obljubljena porodna zgodba... Torej večer prej sem že čutila rahlo zbadanje in zvijanje...vedela sem da tokrat se pa ne bo umirilo ampak nisem hotla it ponoči v bolnico, sem mislila bom že počakala do jutra.No verjetno ne rabim razlagat da sem mela ful nemirno noč, ne tok zarad krčev kot zaradi skrbi da pa se res ne bi kaj prehitro začelo in bi bila prepozna, kar so me vsi svarili in strašili. Ob šestih sem šla lulat-in alarm- krvava sluz!! Joj pol me je blo pa strah,kaj pa če mi res odteče voda in v dveh popadkih rodim???!! Sem šla kr moje tri fante zbudit pa še mojga "tavečjega fanta" in sem rekla GREMO!!! No pa so me pol vsi štrije pred šolo in vrtem zapeljali v Celje. Tam so me sprejeli kr na porodni oddelek in po ctgju, ki ni pokazal nič in po pregledu-bila sem odprta 1cm-poslali na oddelek. Pa na UZ so me naročli. Jooj kako me je jezilo da se je vse ustavilo! In sem razmišljala...kaj pa če se čist umiri in bom tam kake par dni...kr tako... No ob 11h sem mela UZ, pa me je ginekolog pregledal in mi povedal da sem za rodit ampak ker se nič ne dogaja..če želim da mi sprožijo...sem bila ful presenečena ker je prejšnji dan dr.Koren rekel da dokler se otročeku dobro godi nimajo razloga da bi sprožli, v glvanme me je tako preentil da nisem takoj rekla ja...pa je šla ena druga not jaz sem pa zuni počakala da premislim...in ko je prišla ven, je rekel kaj zdaj, pa sem rekla da te pa ja...je rekel naj grem kar v porodno sobo. In sem šla. In ko sem stopla skoz tista nihajna vrata sem si mislila ljubi bog, kdaj jih bom spet videla... no dali so me na porodno mizo pa predrli mehur, pa vstavili iglo v roke da bi mi naštimali umetne popadke... pa sem začutila malo močnejše svoje in sem rekla da bi počakala na svoje...pa sem ležala tako ene 2 uri in po 2h urah sem bila odprta 3cm, čeprav morm rečt da kar se tiče poroda naj povem da je sicer trajal 3,5h kar naj bi bilo za 4. kar dosti,ampak jaz sem mela svoje popadke...lahk rečem da na 10-15min in to take blage, 20sekundne da verjetno tiste ki imate boleče menstruacije bolj boli...no po treh urah in še nekaj ko me je babica pogledala je rekla- aha -tole pa bo počasi...pa je rekla pristisnite, dihajte, ne tiščat,...in tako še en blag popadek ...in mi jo je dala na trebuh. Ne vem kako je šlo ampak saj pravim skoraj brez bolečin, najprej sem gledala kaj je zdaj to ker sploh nisem mogla verjet da sem rodila! Pa sem! Res super babica, sposobna. No pa sem mela mojo malo Nežo. Sem vprašala če lahka kričim od veselja, pa je rekla da zarad nje lahko, no pa sem se vzdržala, (je ena rojevala za zaveso zraven mene) sem raje jokala. tega je zdaj že 8dni ampak tale porod je res nepozaben sem rekla da bi šla profesionalno rojevat namesto drugih če bi se takole rojevalo res...vsaka mi zavida ko ji povem ampak saj veste, 1. in 2. pa tudi tretjič ni šlo tako lahko...to pa pozabijo zdaj, ko sem pa tole prebrala, bi šla pa kar rodit...