Anonimen
|
Drage Aprilčice! Detelja hvala za zajtrk, jaz sem namreč šele zdaj na orng "zajtrku" - gris in čokolada v prahu. Spala sem namreč do 10h, pojedla malo sadja, pol pa nekaj časa tako nisem lačna. No, da vam povem svojo nočno in jutranjo zgodbo. Ponoči sem spala nepričakovano super, nič me ni motilo, nič bolelo. In ko sem se ob 7h zbudila, vse mirno. Ela ponavadi v tem času že veselo nori. Babe, kako sem se ustrašila! Kaj pa je zdaj to? Zakaj nič ne brca? Sama sebe nisem prepoznala, saj po naravi nisem ravno nek paničar. Vsi možni scenariji so se mi zvrteli pred očmi. Moj me je tolažil, da je vse ok, skupaj sva božala bušija, Ela je celo davkrat zelo nežno brcnila, toda komaj sem se umirila in nazaj zaspala. Ker zaspana sem bila pa kot polh. No, ko sem se zbudila ob 10h, pa se ji je kolcalo in je brcala. Ne ravno v svojem običajnem ritmu, toda buši je migal sem in tja. V glavnem, od danes naprej ne bom več ni jamrala, če me bo vse bolelo, ko me bo brcala, pa če mi trebuh raztegne do Ekvatorja in nogico porine do grla , samo da vem, da miga in da je živa. Gnezdenje - Očitno imamo vse iste simptome obsedenega "pucanja" in tisoč opravkov, ki jih moramo NUJNO opraviti še pred porodom. Jaz še vedno nisem vsega oprala in si spakirala torbe za P, kar načrtujem do konca tega tedna, pa sem kar neka živčna. Do poroda imam še 5 tednov, pa takšna panika, mater . Malo se imam na sumu, da si kar iščem neke opravke, da misli odtrgam od nezavednih strahov pred porodom. Ker bi se pošteno zlagala, če bi rekla, da me nič ni strah. Predvsem gre za strah pred neznanim. Le kako bo? Ali bom prepoznala popadke? Bom znala predihati bolečino? Kako bom sploh odreagirala? Se bom znala umiriti? Bo šlo vse ok? Kaj pa če se kaj zakomplicira? Bodo v porodnišnici spoštovali moj porodni načrt? Bo z Elo vse ok? ... Ni kaj, vedno znova se potolažim, da so takšna vprašanja normalna, da bi bilo bolj čudno, če bi vse skupaj potlačila in se delala, kako sem kul. Pa hvala bogu se zavedam, da ko se porod enkrat začne, me bo tako prevzel, da ne bo časa, da bi se za hipec zaustavila in filozofsko razpredala o vseh svojih dilemah in bistvu življenja. junona in štorkljica - Me pa imamo PDP zelo blizu, jaz imam 23. aprila, tako da bomo po vsej verjetnosti "popadale" druga za drugo. Moji podatki za primerjavo so sledeči: 33t KG: 1913 g HC - Obseg glavice: 296 AC - Obseg trebuha: 279 FL - flemur: 61 (to je stegnenica ste rekle?) GV/TT/BPD: 82 (ne vem, kaj je to? ) sonček85 - Upam, da je tvoj dragi že boljše. Ti pa le pazi, da se ne nalezeš. Vsako jutro dve stisnjeni pomaranči in ena limona, pa bi moralo biti dovolj, da ojačaš svoje vojačke v žilah. No, lepo se imejte v tem sončnem, a mrzlem vremenu, jaz grem pa za kakšne pol urce spat. Sem danes spet bolj zaspane sorte, čutim, da Ela raste, saj me spet bolijo vse mišice v bušiju. Očitno ta mir iz njene strani pomeni, da moram tudi sama biti pridna in ji dati dovolj energije, da si nabere maščobico. Kot sem obljubila, nič se ne bom pritoževala. Se slišimo kaj popoldan, če ne pa lep petek vsem, dokler smo še v enem kosu , NenaLena
|