|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del
20.3.2009 11:24:23   
gogabojan
Suzy hvala za slikice.

Evo pediatrinja je odšla.

Na grobo:
Na začetku 4-5 mescev, kašice sadja in zelenjave, lahko sadni sok prej, da se lažje navadi na okus. Lahko tudi riž, cvetačo, brokoli. Lahko pa že tudi malo skutke, jogurta, kakšen namaz,....

6 mesecev: žita lahko, rumenjak (na začetku sam za probo eno noževo konico in mal opazovati par dni. če ni nič kr veselo po rumenjaku), ajda, grez, koruza, aja piščančje meso (od 6-7 mesecev). Pri mesu je glavno, da je čim mlajša žival. Potem purančka.

Solimo lahko v mejah normale, sladkamo tudi. Je delala v postojnski porodnišnici (janja ti jo morda poznaš?? je biljana), pa tam da so strogo govorili ne ne ne ne. Ona pa pravi ja ja ja ja. Saj mi k smo bili majhni, smo vse jedli. Zdaj pa preveč komplicirajo.

Aja razlog, zakaj se moj malček zadnje čase tako hitro zbudi je ta, da je dojenje že premalo za njega. Tako da danes bomo prvič probali jabolčno kašooooo (ker je baje najlažje prebavljiva). No če bomo pa res to naredili pa vam itak javim.

Testenine od 7-8 meseca dalje. Praktično skoraj vse, razen BELJAKA, MEDA IN ARAŠIDOV NE DO 1. LETA. Citruse pa najbolje po 10 mesecu. Aja pri 10. mesecu, pa je že lahko hrana taka, da ni več pasirana.

Če pa vas kaj še zanima vprašte, dokler je še sveže v mojih možganih.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
20.3.2009 11:29:50   
janja 27
IZVIRNO SPOROČILO: evelin

Ja tole s krstom in povabljenimi in starši zna bit zaj...... Ja js mam samo mamo pa še z njo ne govorim sma skregane tako da je verjetno ne bo na krstuser posted image . Vabilo boma sicer poslala da ne bom pol izpadla......
Imam pa js to srečo da me imata tast in tašča tako rada kot bi bila njuna, res se dober razumemo za kar sem zelo vesela. Tak da pri men ne velja vse to o taščahuser posted image user posted image user posted image  moja je najboljša-je ubistvo kar moja druga mama

moja tud...pa čeprav se jaz z mamo razumem user posted image user posted image user posted image se kr vse tri vse pogovorimouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tko da pri nas na krstu bo ....fešta..........okoli 40 ljudi ker ma še tašča okrogi RD.....pridejo pa itak vsiuser posted image user posted image user posted image user posted image razen če se k kerim ne skregamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

manca je šla z obema nonotoma..a sem se prov izrazla...user posted image user posted image iskat nove kokoške za kurnikuser posted image user posted image spet bo nakladanja cel danuser posted image user posted image user posted image user posted image pa to in ono in vse in sem vidla to in ono...kolk so zanimivi in vse jih zanima....po moje se strnijata z mano valla in lakrneš k mata skor enako stareuser posted image user posted image user posted image user posted image

jaz pa sem moram lotit teraso pospravituser posted image user posted image user posted image
lani sem vse zmetala v klet, moram vse poštimat dat mizo ven itd..sme misla danes pa piha...

a pri vas snežiuser posted image user posted image user posted image user posted image mi imamo sončno brez oblačka..piha edinouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

še malo pa bo pomlad....mislim da ob 12.41 al nekiuser posted image user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu evelin)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
20.3.2009 11:35:56   
janja 27
IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

Suzy hvala za slikice.

Evo pediatrinja je odšla.

Na grobo:
Na začetku 4-5 mescev, kašice sadja in zelenjave, lahko sadni sok prej, da se lažje navadi na okus. Lahko tudi riž, cvetačo, brokoli. Lahko pa že tudi malo skutke, jogurta, kakšen namaz,....

6 mesecev: žita lahko, rumenjak (na začetku sam za probo eno noževo konico in mal opazovati par dni. če ni nič kr veselo po rumenjaku), ajda, grez, koruza, aja piščančje meso (od 6-7 mesecev). Pri mesu je glavno, da je čim mlajša žival. Potem purančka.

Solimo lahko v mejah normale, sladkamo tudi. Je delala v postojnski porodnišnici (janja ti jo morda poznaš?? je biljana), pa tam da so strogo govorili ne ne ne ne. Ona pa pravi ja ja ja ja. Saj mi k smo bili majhni, smo vse jedli. Zdaj pa preveč komplicirajo.

Aja razlog, zakaj se moj malček zadnje čase tako hitro zbudi je ta, da je dojenje že premalo za njega. Tako da danes bomo prvič probali jabolčno kašooooo (ker je baje najlažje prebavljiva). No če bomo pa res to naredili pa vam itak javim.

Testenine od 7-8 meseca dalje. Praktično skoraj vse, razen BELJAKA, MEDA IN ARAŠIDOV NE DO 1. LETA. Citruse pa najbolje po 10 mesecu. Aja pri 10. mesecu, pa je že lahko hrana taka, da ni več pasirana.

Če pa vas kaj še zanima vprašte, dokler je še sveže v mojih možganih.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

k ji jaz kuham ji še nič ne solim , je pa provala včeraj rižoto k smo jo mi jedli pa ji ni blo nič, pa tud juho k itak je sol noter itd. že dve nedelji pa  ji ni nič....sam k ji skuham mineštro ji ne dam jaz še nič soli....

namaz (lahki sirni ) sem ji tud že mal dala na kruh k sme ga zjutraj jedla pa je šlo vse v ritouser posted image user posted image user posted image

te biljane pa ne poznam--mogoče na videzuser posted image user posted image user posted image

itak da preveč kompliciramo in komplicirajouser posted image user posted image user posted image

točno tko je bilo pri metki  k mi je jedla ponoči na 4 ure k sem ji dala kašico zvečer spimo celo nočuser posted image user posted image user posted image sem tud tega mnenja da jim je sam mleko premalo....

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
20.3.2009 12:12:44   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

IZVIRNO SPOROČILO: Mandek

V nedeljo mamo krst.
In tu je naša zgodba grozna. mah, sej ni tok, sam...Z mojimi so težave. Vedno. Oči ne gre v Cerkev, jaz sem ga razočarala s tem krstom, sestra s cerkveno poroko...mami je služabnica in ne upa oprekat, stara mama dela, kr onadva rečeta...In na koncu pride, da moram jaz PROSITI svoje starše, da se prijazno odzovejo vabilu, četudi jih ne bo. Samo naj ne bojo nesramni...Ampak ne. Spet je v središču oči, spet misli, da gre zanj. Saj je super človek, Zalo ma rad do nezavesti, ampak ta njegova trma in prepričanje,d a mu vsi hočejo nekaj slabega...In njega pač ne bo. Niti na kosilo. Ne razumite narobe, to ni problem...jaz sem se s tem sprijaznila že davno. Problem je v tem, da mi moji starši VEDNO obesijo preklet občutek slabe vesti. Vedno jo nosim jaz. VEDNO. In potem jokam in si razbijam glavo in delam po previdnih tirnicah, ki ne bodo nikogar prizadele...Četudi kontra sebi, da je le mir in da sta onadva zadovoljna. Nikoli se ne bom losala tega...Enostavno anrejena sta za čaranje slabe vesti. Joj, ko bi mi blo vsaj vseeno...user posted image user posted image user posted image Eh, pa nima veze. Ne bom smetila tu.

Mah ej kr neki, moje dva sta pa recimo obsedena s cerkvijo in težita zakaj ni blo cerkvene poroke, to sta bla čist užaljena, najprej sta celo rekla da ju ne bo, zdaj glede krsta, čeprav tukaj sta že malo bolj previdna ker vesta da se mi je*e in pač tamalga ne bom pripeljala če bosta pametna.
Tko da sploh se ne sekiraj...tole vzbujanje slabe vesti, samo telefon dol vrži to sem jaz delala, ko sta začela s tem. Pa jih potem tud po 14 dni nisem poklicala dokler me nista onedva, sej ne da sem kaj zamerila, samo enostavno se mi ne da zgubljat energijo z ljudmi, ki ne razumejo...

če jaz kej poznam zadevo, je tako pri tebi jolly kot pri tebi mandek finta v tem, da sta vidve in vajina user posted image  različne veroizpovedi a ne ...in pol se valda zakomplicira, ker imaš na eni strani osebo, s katero boš živel do konca življenja in na drugi strani starše, ki jih maš tud ful rad ... glavno je, da vidva kot starša vesta, kaj hočeta in da ne naredita NIČ, s čimer se vidva ne strinjata...pogovorita se in če krst bo ali ne bo, naj bo tako kot VIDVA želita in ne eden drugega v karkoli silit ...in ko bosta vidva skupaj močna, vama nihče ne bo mogel NIČ ...user posted image user posted image user posted image
tud pri nama je zadeva taka, da sva različne vere, pa kaj ...pa so bli problemi pred poroko, pa sva povedala svoje ...sva se odločila za civilno poroko, da nisva en drugega v karkoli silila in zbirala cerkve ...pa so oboji starši TEŽKO sprejeli in tudi izjavili, da jih ne bo ...pa VALDA SO PRIŠLI, samo so pač probali, so mislili, mogoče nam pa uspe, no pa sva se postavila proti njim in VZTRAJALA ...poročila sva se civilno s 110 ljudmi in fešta je 100% USPELA in VSI so bili zadovoljni, TUDI STARŠI ...zdaj za krst sva se odločila, da ga NE BO, ker ponovno ne želiva midva zbirat, v kateri cerkvi bo krščena ...to še ne pomeni, da je ne bova versko vzagajala, samo ji bova pač razložila, da je mami to, ati pa to in se bo odločila SAMA, ko bo odrsla (ali pa preden se bo poročila -kaj pa vem koga bo našlauser posted image user posted image ) moram pa povedati, da zdaj sploh ni blo problemov, so sicer vprašali, kaj bova glede krsta, sva povedala, da je ne bova krstila in je bila zgodba zaključena!!! Enostavno je treba dati staršem vedet, da so meje, do kam lahko gremo ...midva sva jih postavila pred poroko, čeprva je bilo zelo težko, ampk zdaj nimava kakšnih večjih problemov ...

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 2504
20.3.2009 12:13:27   
PikicaStonoga
lučka in talcy UŽIVAJTEEEEEEEEE MAXIMALNO!!!!!!!!

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
20.3.2009 12:14:45   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

V nedeljo mamo krst.
In tu je naša zgodba grozna. mah, sej ni tok, sam...Z mojimi so težave. Vedno. Oči ne gre v Cerkev, jaz sem ga razočarala s tem krstom, sestra s cerkveno poroko...mami je služabnica in ne upa oprekat, stara mama dela, kr onadva rečeta...In na koncu pride, da moram jaz PROSITI svoje starše, da se prijazno odzovejo vabilu, četudi jih ne bo. Samo naj ne bojo nesramni...Ampak ne. Spet je v središču oči, spet misli, da gre zanj. Saj je super človek, Zalo ma rad do nezavesti, ampak ta njegova trma in prepričanje,d a mu vsi hočejo nekaj slabega...In njega pač ne bo. Niti na kosilo. Ne razumite narobe, to ni problem...jaz sem se s tem sprijaznila že davno. Problem je v tem, da mi moji starši VEDNO obesijo preklet občutek slabe vesti. Vedno jo nosim jaz. VEDNO. In potem jokam in si razbijam glavo in delam po previdnih tirnicah, ki ne bodo nikogar prizadele...Četudi kontra sebi, da je le mir in da sta onadva zadovoljna. Nikoli se ne bom losala tega...Enostavno anrejena sta za čaranje slabe vesti. Joj, ko bi mi blo vsaj vseeno...user posted image user posted image user posted image Eh, pa nima veze. Ne bom smetila tu.

Mah ej kr neki, moje dva sta pa recimo obsedena s cerkvijo in težita zakaj ni blo cerkvene poroke, to sta bla čist užaljena, najprej sta celo rekla da ju ne bo, zdaj glede krsta, čeprav tukaj sta že malo bolj previdna ker vesta da se mi je*e in pač tamalga ne bom pripeljala če bosta pametna.
Tko da sploh se ne sekiraj...tole vzbujanje slabe vesti, samo telefon dol vrži to sem jaz delala, ko sta začela s tem. Pa jih potem tud po 14 dni nisem poklicala dokler me nista onedva, sej ne da sem kaj zamerila, samo enostavno se mi ne da zgubljat energijo z ljudmi, ki ne razumejo...

če jaz kej poznam zadevo, je tako pri tebi jolly kot pri tebi mandek finta v tem, da sta vidve in vajina user posted image  različne veroizpovedi a ne ...in pol se valda zakomplicira, ker imaš na eni strani osebo, s katero boš živel do konca življenja in na drugi strani starše, ki jih maš tud ful rad ... glavno je, da vidva kot starša vesta, kaj hočeta in da ne naredita NIČ, s čimer se vidva ne strinjata...pogovorita se in če krst bo ali ne bo, naj bo tako kot VIDVA želita in ne eden drugega v karkoli silit ...in ko bosta vidva skupaj močna, vama nihče ne bo mogel NIČ ...user posted image user posted image user posted image
tud pri nama je zadeva taka, da sva različne vere, pa kaj ...pa so bli problemi pred poroko, pa sva povedala svoje ...sva se odločila za civilno poroko, da nisva en drugega v karkoli silila in zbirala cerkve ...pa so oboji starši TEŽKO sprejeli in tudi izjavili, da jih ne bo ...pa VALDA SO PRIŠLI, samo so pač probali, so mislili, mogoče nam pa uspe, no pa sva se postavila proti njim in VZTRAJALA ...poročila sva se civilno s 110 ljudmi in fešta je 100% USPELA in VSI so bili zadovoljni, TUDI STARŠI ...zdaj za krst sva se odločila, da ga NE BO, ker ponovno ne želiva midva zbirat, v kateri cerkvi bo krščena ...to še ne pomeni, da je ne bova versko vzagajala, samo ji bova pač razložila, da je mami to, ati pa to in se bo odločila SAMA, ko bo odrsla (ali pa preden se bo poročila -kaj pa vem koga bo našlauser posted image user posted image ) moram pa povedati, da zdaj sploh ni blo problemov, so sicer vprašali, kaj bova glede krsta, sva povedala, da je ne bova krstila in je bila zgodba zaključena!!! Enostavno je treba dati staršem vedet, da so meje, do kam lahko gremo ...midva sva jih postavila pred poroko, čeprva je bilo zelo težko, ampk zdaj nimava kakšnih večjih problemov ...

aja gogabojan nate sem pozabila ti si tud ena mešanka user posted image user posted image user posted image  pa se zna kej zakomplicirat a ne ...mah jaz tud moji miški pravim da je ena mešanka :) ki jo imamo NAJRAJE NA SVETU!!!!!!!!!!!!!

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2506
20.3.2009 12:16:00   
PikicaStonoga
drugače sva pa ble zjutraj pri meni v službi, sva morale za vrtec potrditi, da sem zaposlena KR NEKI!!!
zdej sva doma, pol pa še ne vem kaj bova
popoldne morava v LJ ena vrata gledat, zvečer gremo pa v Savinjsko ...JEJuser posted image user posted image user posted image

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2507
20.3.2009 12:22:10   
PikicaStonoga
gogabojan čakamo slikco pograda user posted image

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2508
20.3.2009 12:24:39   
afnica mala
IZVIRNO SPOROČILO: janja 27

IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala

čakava mojo sestro in mami, bosta pazili Neli, jaz pa klicarit na nefrološko.Neli je antibiotike zaradi ledvičk.Pri teži 5300g so ji odmerili količino, zdaj ima 6400 in moramo dozo povečati.Njen pediater ne zna zračunatuser posted image , je rekel naj kar pokličem na kliniko.Itak bo trejalo, da koga dobim, ki bo pripravljen računat

danes smo končno skupaj vsi trije in sami- popoldan mislim- ta teden še nismo biliuser posted image .Ne mislim ne posšpravljat, sam uživat

dobr da je matematiko mel v šoli ...mislim....no commentuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sem dobila dr. ki je rekel kako ne znauser posted image , pa da me sploh ne bo vprašal po priimku pediatrje

pravkar je pojedla mleko in hippovo mešanico korenčka-koruze, zdaj ji pa kuham pire- ji bom dala kot vmesni obrok, če ji ni všeč, potem ful manj poje

janja27- enkrat sem prebrala da je Metka pojedla polento z banano- kako to narediš?

pri nas tolk piha, da ne bova šli ven. Bom naredila kot prejšnjo rundo spanja, na kavču v košari spi, potem sem jo ful pokrila in odprla balkonske vrata- se je še prezračilo, miška pa spala več kot urouser posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2509
20.3.2009 12:28:27   
PikicaStonoga

Bom naredila kot prejšnjo rundo spanja, na kavču v košari spi, potem sem jo ful pokrila in odprla balkonske vrata- se je še prezračilo, miška pa spala več kot urouser posted image

tole jaz redno delam parkrat na dan ...
tok je rada zunaj, da je to nekaj neverjetnega ...sam valda ne morem hodit vn 3-4x na dan da ib ona v vozičku spala!!!
no in pol jo mal mečen na finto, 1x greva ven, ostalo pa ko je zaspana jo oblečem v konbinezom, dam gor kapo, guncam košaro in zaspi, košara na kavču in okno odprto ...ne velja, če ni oblečena v konbinezonu, mora bit celotna oprava ...pa kaj čem, tako vsaj hitro zaspi ...prej se je pa pol ure drla, ker ni mogla zaspatv postlci, tud če sme jo nosila se je drla ...tko da ...sem našla rešitev :)

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
20.3.2009 12:30:15   
jolly123

Pikic stonoga midva sva res različne veroizpovedi ampak situacija je taka kot pri tebi, midva itak nisva cerkvena človeka ne na tak in ne drug način in sva se poročila civilno, ker nama je to ustrezalo, no jaz bi se mogoče poročila kje v Indiji na budistični ali hindujski način, ma me moj zih kam pošlje user posted image
Sam mojedva sta verska fanatika, vsak dan k maši, obvezna nedeljska kosila z župnikom itd...da ne naštevam in ju je prizadelo ker ne grem po njunih stopinjah.

Neposredna povezava do sporočila: 2511
20.3.2009 12:30:25   
gogabojan
ojoj. zdaj si me spomnila za pograd.

a sprejemaš mms, bi ti kar tako poslala, ma moram iskat drugač kabl od fotiča.

aja MEŠANKA. jaz sem tudi mešanec med krščansko in pravoslavno vero. moj pa je slovenec. Tak da je roki 3/4 krščanske vere, 1/3 pa pravoslavne.

Moji starši so bili glede tega tak no. Ko je bila vojna, je fotr kr neki siku mami pa tak dalje. Zdaj pa niti ne.

Večinoma smo imeli vse pravoslavno, razen novega letauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , mama pa naju je tudi učila glede krščanske vere. Tako da, oče bi bil užaljen, če bi se odločila za krščansko vero, to je defenitivno. Sam moj lajf je, jaz ga bom živela, ne pa on.

Aja, ko sem rekla, da bi se z dragijom poročila cerkveno, je njegov oče reku - veš, da potem to ne velja zate, ker ti ne verjameš v to cerkev - (kr neki no, tast, itak sm ga videla sam 3x odkar sva z mojim skupaj), - moj oče pa, naj se ne delava norca, pa da se poročiva v krščanski cerkvi (kao ženska mora iti za moškim, delati to kar moški KR NEKI).

Glede krsta pa je tako. Rok se bo krstil, je vseeno v kateri cerkvi. Sm svojemu rekla, da če bi se v pravoslavni, da bi njegovi morda kaj zamerili. Pa je rekel, da je to njegov otrok, in on ve najbolje, kaj je za njega pomembno. Moj oče pa ves ponosen. Bi pa ga zanalašč v krščanski krstila, sam da vidi, da mamo lastno izbiro, nevmo pa delali, kar si oni mislijo.

ONI SO ŽIVELI SVOJE ŽIVLJENJE Z NAPAKAMI ALI BREZ. PUSTITE NAS ŽIVETI SVOJE ŽIVLJENJE Z NAPAKAMI ALI BREZ.

Lahko edino pridete na pomoč, če potrebujemo, in obisk, umešavati pa NO WAY......

Neposredna povezava do sporočila: 2512
20.3.2009 12:31:50   
jolly123

Bom naredila kot prejšnjo rundo spanja, na kavču v košari spi, potem sem jo ful pokrila in odprla balkonske vrata- se je še prezračilo, miška pa spala več kot urouser posted image

tok je rada zunaj, da je to nekaj neverjetnega ...sam valda ne morem hodit vn 3-4x na dan da ib ona v vozičku spala!!!
no in pol jo mal mečen na finto, 1x greva ven, ostalo pa ko je zaspana jo oblečem v konbinezom, dam gor kapo, guncam košaro in zaspi, košara na kavču in okno odprto ...ne velja, če ni oblečena v konbinezonu, mora bit celotna oprava ...pa kaj čem, tako vsaj hitro zaspi ...prej se je pa pol ure drla, ker ni mogla zaspatv postlci, tud če sme jo nosila se je drla ...tko da ...sem našla rešitev :)

Pri našem to sploh ne pali že od rojstva ne user posted image Je vedno po 10 minutah pogruntal da je še vedno v stanovanju in tulil user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2513
20.3.2009 12:33:48   
afnica mala

pri nas je pa glih to fajn, da ji ni treba oblečena bituser posted image , včeraj sva bili pri naših na kosilu, v avtu je zapala, pol sem jo pa kar v lupinici postavila na teraso pa deko zavila okrog nje- je ful pihalo- pa je tud 1 uro spala (ni vedela, da je oblečenuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2514
20.3.2009 12:36:41   
Lovely
Gogabojan, pravoslavna in katoliška vera spadata v krščanstvo, to mi je zdaj v uč padlo....

Lovely

Neposredna povezava do sporočila: 2515
20.3.2009 12:38:56   
jolly123
Prejle sem šla Aptamil kupit in sploh verjet ne morem kok je cenej kot Pregomin uf... še enkrat večja škatla stane 13 €, Pregomin pa 17 € za pol manj. Sej bomo še našparali kaj na ta račun user posted image  user posted image
Aja dejte mi še neki povedat...recimo ali se v dnevno količino priporočenega mleka, ki ga morajo user posted image dobiti šteje tudi skuta, jogurtki, kašice narejene z mlekom itd? Ker moj ful zavrača mleko, če mu ponudim kašo v večini primerov je...tko da silit ga z mlekom ne mislim če mu ni, bi mu ga pa dala v obliki jogurtkov itd.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
20.3.2009 12:40:36   
afnica mala

V nedeljo mamo krst.

aja gogabojan nate sem pozabila ti si tud ena mešanka user posted image user posted image user posted image  pa se zna kej zakomplicirat a ne ...mah jaz tud moji miški pravim da je ena mešanka :) ki jo imamo NAJRAJE NA SVETU!!!!!!!!!!!!!

pri nas je pa tako, da midva nisva za krst, čeprav imava vse zakramente vključno s cerkveno porokouser posted image , itak se zdaj ne bi tako odločila, najini starši pa so ful za, so kao verni- za ta velike praznikeuser posted image . Tašča ji je kupila že darilo za krst, ji bo pa morala dati za kaj drugega.
Pa še moji in njegovi ne grejo skupaj, zato tudi vsakega posebej vabimo (razen za poroko)- pa da bi se mesec dni prej žrla kako bo, kako se bodo gledaliuser posted image - ni šans

Neposredna povezava do sporočila: 2517
20.3.2009 12:41:56   
gogabojan
IZVIRNO SPOROČILO: Lovely

Gogabojan, pravoslavna in katoliška vera spadata v krščanstvo, to mi je zdaj v uč padlo....

pardon katoliško sem tudi jaz opazila ja

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
20.3.2009 12:43:15   
laknerš

ej a obstaja kje na netu napisano kaj približno lahko dajemo otrokom ob določeni starosti. Recimo kdaj začnemo uvajati kruh, jogurte, testenine itd. 

Status: prisoten Glede GH..sej velik govorite o tem, sam kr naprej se ktera vprasa pa bom zato prilepila tole, sm nasla na forumu pa mi je vsec:

Uvajanje goste hrane Z uvajanjem mešane prehrane je potrebno začeti postopoma, da se otrok počasi privaja na okuse in načeloma šele po 6. mesecu starosti. Prva hrana naj bo enostavna, enega okusa, sočna in mlačna, razredčena s prekuhano vodo, materinim mlekom ali prilagojenim mlekom. Prezgodnje uvajanje goste hrane ni priporočljivo. Z uvajanjem mešane prehrane je najbolje začeti po dopolnjenem 6. mesecu, še posebej, če imate v družini nagnjenje k alergijam. Seveda ob uvajanju mešane hrane nadaljujte z dojenjem oziroma s hranjenjem po steklenički. Za začetek sta najbolj primerna sadje ali zelenjava. Najprimernejši sadeži za začetek so jabolka, hruške, banane ipd. Izogibamo se citrusom. Od zelenjave sta za začetek najbolj primerna korenček in krompir. Kmalu pa lahko na jedilnik dodate še bučke, brokoli, cvetačo, grah in ostalo zelenjavo. Zalivančku med 4 in 6 mesecem lahko uvedete tudi žitarice, ki ne vsebujejo glutena (riž, koruza in ajda). Meso uvedete za sadjem in zelenjavo, običajno po 6 mesecu. Meso naj bo nemastno in sveže. Najprej ponudite otroku piščančje, nato puranje, zajčje in telečje meso. Bele ribe naj začne otrok uživati po 9 mesecu. Po šestem mesecu lahko otroku ponudimo tudi trdo kuhan rumenjak. Prva hrana naj bo enostavna, enega okusa, sočna in mlačna, razredčena s prekuhano vodo, materinim mlekom ali prilagojenim mleko. Nove jedi uvajajte postopoma, da se otrok počasi privaja na okuse. Če po določenem živilu otrok bruha, ima drisko ali izpuščaje, jo izključite iz jedilnika. Potek uvajanja goste hrane po mesecih Starost 4. – 6. mesecev (gosto tekoče in gladko zdrobljeno):
  • Bel riž, pomešan z materinim mlekom, prilagojenim mlekom ali prekuhano vodo.
  • Korenčkova kaša: korenje olupite, skuhajte, pretlačite in razredčite.
  • Jabolčna ali hruškova kaša: sadje naj bo zrelo in sveže.
  • Krompirjeva kaša: krompir olupite, skuhajte, pretlačite in razredčite.
  • Zdrobljen ali pretlačen grah, bučke, cvetača.

Starost 6 - 8 mesecev (gosto kot skuta z dodano tekočino ali jogurtom):
  • Sesekljan piščanec: odstranite maščobo in kožo, pecite na žaru ali dušite, odstranite koščice in v mešalniku dobro zdrobite ali pretlačite.
  • Trdo kuhan rumenjak: dva do trikrat tedensko.
  • Koščki banane: koščke naj sam nosi v usta..
  • Zakuhe pripravljene z vodo: ovseni ali riževi kosmiči, koruzni zdrob, močnik, puding.
  • Suhe marelice, namočene v vodi, sladka koruza.

Starost 8 - 9 mesecev (bolj grobe kaše; hrana naj bo sesekljana):
  • Pusta zmleta govedina.
  • Testenine s polivko iz pretlačenega paradižnika.
  • Pretlačena leča.
  • Dobro skuhan riž.
  • Rdeče meso, neslana, doma pripravljena juha.

Starost 10 - 12 mesecev  ( živila narezana na manjše koščke in čim manj slano):
  • Stebelna zelena, korenje, jabolko, breskev, marelica: grižljaje naj je sam z rokami.
  • Brokoli, kuhan v sopari: sam naj je ohlajene z roko.
  • Stročji fižol: samostojno naj je cele stroke.
  • Sadje: čas je za nove okuse, npr. za malino.
  • Dobro skuhana sveža svinjina.
  • Zelenjava močnejših okusov: npr. paprika ali olupljen paradižnik.

Do prvega leta naj otrok ne je: -          sladkorjev -          soli, -          mehko kuhanega rumenjaka in kuhanega beljaka, -          svežega sira, -          medu, -          oreščkov in arašidov ter izdelke, ki jih vsebujejo, npr. smoki, bobi palčke (lahko povzročajo alergijo), -          kravjega mleka, -          morskih sadežev (povzročajo alergične reakcije).
Prehranjevalna shema Mesec Prehranjevanje/dan 1. 8 ali več dojenj 2. do 5. 6 - 8 dojenj 6. 5 - 6 dojenj + postopno dodajanje sadne ali zelenjavne kaše 7. 3 dojenja + enkrat sadna ali zelenjavna kaša + kosilo (zelenjavna juha, dvakrat tedensko z dodatkom mesa in dva do trikrat tedensko četrtina kuhanega rumenjaka) 8. Od 8. meseca naprej: 2 dojenji + sadna kaša + kosilo (štirikrat tedensko z dodatkom mesa in trikrat tedensko pol kuhanega rumenjaka) + večerja (žitarice ali škrobno živilo)

* pa se tole: http://www.babybook.si/razvoj-otroka

Upam, da komu prav pride

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 2519
20.3.2009 12:43:41   
gogabojan
.100noga a si dobila???

tri si kao dobila, dva pa še ne.

javi.

Neposredna povezava do sporočila: 2520
20.3.2009 12:46:02   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

.100noga a si dobila???

tri si kao dobila, dva pa še ne.

javi.

sem dobila sam mal polno morm mal slikic zbrisat

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2521
20.3.2009 12:46:59   
Lovely
Še z moje strani en pozdravček, zadnje dni sem zelo leteča, ne vem, kar nakopala sem si polno nekih obiskov, opravkov ampak je vse prijetne narave.

Danes, kot je že Afnica napisala, pri nas piha ko satan zato nič ven. Ko se Inya zbudi greva k mojim na kosilček in se nama tam pridruži še moj možek. OK, sem rekla, da mu dam mir do konca meseca ko mora prit menstra pa ga bom pol morila če je ne bo... Torej imava začasno premirje user posted image

Tole z žitom pri 6 mesecih... meni je P rekla, da začnem z žitno kašico pri 5 mesecih, da se bo bolj redila (od 4. ji dajem riževo in grizovo mlečno kašico)... Tako da jo je danes dobila prvič (no OK še 4 dnevi so do 5 mesecev) ovseno kašico. Je pojedla 100ml... Samo mi je pa čudno, da je po 1,5h hotela mlekca, je spila 80ml in zaspala... Ponavadi do naslednjega obroka noče nič razen čaja user posted image  Saj vedno pravim, pri nas je pravilo, da ni pravila user posted image

Glede krsta nič niste napisale glede protestantske vere torej sklepam, da nobena ni... Imamo v nedeljo sestanek z gezo pa bomo videli če bo kaj kompliciral, želim dva botra, eden je pravoslavne, druga katoliške vere... 

Ena je vprašala glede cuclja Tommi Tiippee (tolkrat gledam to flaško na dan pa še zdaj ne vem kako se napiše k je ful nelogično). Mi imamo že kak mesec ali celo več trojkico. In gre super.

Jolly, ful sem vesela, da Taj nima alergije. user posted image  

Aja, pa itak, da vas razganja bejbe, sam user posted image user posted image user posted image ... dokler ne pride menstra je meni to spet user posted image  ...

Ajde, mejte se pa se beremo. Včeraj sem zaspala že ob 19.30h in se zbudila ob 23h tako da upam, da danes ne bo ista zgodba...

Lovely

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 2522
20.3.2009 12:47:13   
jolly123
O bravo Laknerca točno to sem rabila user posted image   Bom kar na FB v našo skupino nalimala, da ne bom skoz iskala. 

Neposredna povezava do sporočila: 2523
20.3.2009 12:51:17   
Lovely
Aja, sem pozabila napisat glede naših vojn s hrano. Odkar sem se nehala sekirat je zelo bolje. Če noče ji ponudim čez ene 10min in spet in spet in potem normalno je... Valda da ima svoje izbruhe včasih ampak je res bolje. Torej sam umirit se je bilo treba user posted image

Lovely

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 2524
20.3.2009 12:57:39   
gogabojan
no pikicastonoga???

kak komentaruser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 2525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?