*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: frutolina ojla so ! dolgo je že odkar sem se nazadnje javila...je sploh kdo opazil No, vmes ste toliko napisale, da bi rabla en teden da bi vse prebrala... tak da samo glede par zadev... Junona, jaz imam isto blazino take oranžne barve je...trenutno jo imam jaz v uporabi ko sedim na kavču, kasneje bo pa bebica noter je pa res ful fajna zadeva!! Jaz sem jo dobla od tašče za RD. Hm vnetje... jaz sem imela včeraj pregled in je opazla da mam močnejši izcedek kaj pa vem, meni se lih ni zdelo paš e pravijo da je normalno da je proti koncu nosečnosti kaj večji. No, na podlagi tega mi je potem naredila še test za streptokok B (sem se že zadnjič zmenla) in to zastonj . Čez 1 teden bo rezultat. Mi je pa dala 3 tablete canesten zaradi izcedka. Hm, vnetje pa lahko stakneš tudi na kakem javnem wcju al če si bla kje na depilaciji . Otekanje ne vem katera je omenjala... no, meni oteka spodnji del nog, tam okoli gležnjev. In to že zjutraj. Mi je ginekologinja priporočila da ne jem namazov, ker vsebujejo sol (to itak sploh ne vem kdaj sem nazadnje jedla) in da naj si privoščim kak sadni, zelenjavni al pa mlečni dan... Je pa kar boleče to otekanje, se mi zdi da ne morem niti nog spodaj v celoti migat Drugače mi je pa na pregledu rekla da odslej več ne bo pregledov, ampak samo CTG in ko sem omenila otrdevanej je rekla, da četudi so že pravi popadki ni panike, ker tudi če se rodi bo zdaj z bebico že vse super . Odslej imam tako samo CTG-je in sicer prvega imam v ponedeljek 23.3 Srečka82 - joj kaka kriza! Jaz bi ponorela! Upam da boš dobla dokumente in slike nazaj, jih pogosto najdejo...samo da pa ljudje z vozička kradejo torbe-groza res. No, jaz morem za zdaj potrkat na les, ker mi še torbice niso ukradli...so mi pa enkrat čist novo majčko (mi jo je dragi ravno kupil ) in to poleg mene ko sem v eni trgovini sprobavala čevlje. Sem bila tak jezna takrat... Glede tistih zadev z bolniško... pa je tako - če sta poročena ima itak lahko tudi oče bolniško za otroka. Če pa nista poročena ( pa če živita skup al ne) pa morata it podpisat očetovstvo ( to je pogoj da ima potem lahko tudi očetovski dopust). No, na vlogi za očetovski dopust je izjava kjer piše da bo skrbel in negoval otroka ( nekak tak no) in ta izjava ( podpisana seveda) je dovolj da lahko tudi oče izkoristi bolniško za otroka. In nima veze če živita skupaj ali ne. Skupen stalni naslov pa tudi ni pogoj... niti skupno gospodinjstvo. To si eni kar izmišljujejo.... samo zakon je pomemben. In glede tistega s samohranilstvom. Če sta vidva nista prijavljena skupaj in ne gresta določat preživnien, se vsepovsod upoštevajo njegovi dohodki in sploh nisi samohranilka. Ker avtomatsko štejejo kot da sta skupaj (naslov ni pomemben). Če pa vidva gresta določat preživnino ( pa ne živita skupaj al pa tudi če živita na istem naslovu), pa si samohranilka. Vglavnem,če je preživnina določena, si samohranilka. In glede preverjanja.... že ustava govori o nedotakljivosti stanovanja.... niti policisti ne smejo stopit v stanovanje brez naloga ( oziroma pod določenimi pogoji - če kdo kriči na pomoč ipd), kaj šele kakšne socialne delavke. In da pustite nekoga v stanovanje in vam ta odpre omaro brez vašega dovoljenja - enostavno pokličete policijo. Tako enostavno je to. ah ja Junona, kaj ti si bila včeraj v Mb?? Jaz sem bila...dopoldan do 12 ure po mestu ( mueller itd), popoldan od četrte ure pa do šeste pa v europarku... a ne da sma se spet zgrešile Moja je pa svetlo modra, so imeli še samo bele in modre. Ja, sma se pa res zgrešili, škoda. Js sem pa plačala za bris za streptokok B 32 EUR. Veliko, ampak mi ni škoda, bom vsaj vedela na čem sem. Glede vnetja pa imaš prav - možno, da sem ga staknila na brazilski. Sicer hodim že eno leto in ga do zdaj še nisem, ampak vse je enkrat prvič. Daj se nam še kaj večkrat javi.