|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009 - III. del
19.3.2009 14:40:00   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: barboom
Kako se pa drgač držite nosečke?
Jaz se super počutim, dosti energije in nobenih drugih problemov... bi še kar bla noseča!

WELCOME 2 da club!!!! Mi ga žuramo 100 na uro, dobrih tipčkov pomagačev nam ne manjka, hrana je odlična user posted image , punce pauser posted image smo prave čvekice in ful dobre prijateljice user posted image Nobena ne špara z nasveti user posted image , držimo se pravila, da pred aprilom še ne gremo v Rim user posted image ter da bomo po porodu vse solze in veselje delile na temi Aprilski krofki (mogoče bo kakšen drug naslov ampak jaz bi papala krofa)!

(odgovor članu barboom)
Neposredna povezava do sporočila: 4301
19.3.2009 14:42:02   
nmag
Cveta ok pridem za tabo,31.bi šla rada še z Ano ,ko ima gastro,pol pa lahko pridem sem prec za,ker imam kar dovolj že.Je čas,da najina 4 kilažnika prideta ven.lpuser posted image

Moji sončki Nejc...Matic...Ana...Gregor...prišla je pa še Karolina

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 4302
19.3.2009 14:43:42   
anchika
BARBOOM: ja ja rodila bom v Šempetru pri NOvi Gorici. Tudi prvič sem tam , in bom pa še drugič. Iz kje pa si?

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 4303
19.3.2009 14:44:51   
frutolina
ojla souser posted image !
dolgo je že odkar sem se nazadnje javila...je sploh kdo opazil user posted image  
No, vmes ste toliko napisale, da bi rabla en teden da bi vse prebrala... tak da samo glede par zadev...

Junona, jaz imam isto blazino user posted image  take oranžne barve je...trenutno jo imam jaz v uporabi ko sedim na kavču, kasneje bo pa bebica noter user posted image  je pa res ful fajna zadeva!! Jaz sem jo dobla od tašče za RD.
Hm vnetje... jaz sem imela včeraj pregled in je opazla da mam močnejši izcedek user posted image  kaj pa vem, meni se lih ni zdelo paš e pravijo da je normalno da je proti koncu nosečnosti kaj večji. No, na podlagi tega mi je potem naredila še test za streptokok B (sem se že zadnjič zmenla) in to zastonj user posted image . Čez 1 teden bo rezultat. Mi je pa dala 3 tablete canesten zaradi izcedka.
Hm, vnetje pa lahko stakneš tudi na kakem javnem wcju al če si bla kje na depilaciji user posted image .

Otekanje ne vem katera je omenjala... no, meni oteka spodnji del nog, tam okoli gležnjev. In to že zjutraj. Mi je ginekologinja priporočila da ne jem namazov, ker vsebujejo sol (to itak sploh ne vem kdaj sem nazadnje jedla) in da naj si privoščim kak sadni, zelenjavni al pa mlečni dan... Je pa kar boleče to otekanje, se mi zdi da ne morem niti nog spodaj v celoti migat user posted image

Drugače mi je pa na pregledu rekla da odslej več ne bo pregledov, ampak samo CTG in ko sem omenila otrdevanej je rekla, da četudi so že pravi popadki ni panike, ker tudi če se rodi bo zdaj z bebico že vse super user posted image . Odslej imam tako samo CTG-je in sicer prvega imam v ponedeljek 23.3

Srečka82 - joj kaka kriza! Jaz bi ponorela! Upam da boš dobla dokumente in slike nazaj, jih pogosto najdejo...samo da pa ljudje z vozička kradejo torbe-groza res. No, jaz morem za zdaj potrkat na les, ker mi še torbice niso ukradli...so mi pa enkrat čist novo majčko (mi jo je dragi ravno kupil user posted image ) in to poleg mene ko sem v eni trgovini sprobavala čevlje.  Sem bila tak jezna takrat...

Glede tistih zadev  z bolniško... pa je tako - če sta poročena ima itak lahko tudi oče bolniško za otroka. Če pa nista poročena ( pa če živita skup al ne) pa morata it podpisat očetovstvo ( to je pogoj da ima potem lahko tudi očetovski dopust). No, na vlogi za očetovski dopust je izjava kjer piše da bo skrbel in negoval otroka ( nekak tak no) in ta izjava ( podpisana seveda) je dovolj da lahko tudi oče izkoristi bolniško za otroka. In nima veze če živita skupaj ali ne. Skupen stalni naslov pa tudi ni pogoj... niti skupno gospodinjstvo. To si eni kar izmišljujejo.... samo zakon je pomemben.
In glede tistega s samohranilstvom. Če sta vidva nista prijavljena skupaj in ne gresta določat preživnien, se vsepovsod upoštevajo njegovi dohodki in sploh nisi samohranilka. Ker avtomatsko štejejo kot da sta skupaj (naslov ni pomemben). Če pa vidva gresta določat preživnino ( pa ne živita skupaj al pa tudi če živita na istem naslovu), pa si samohranilka. Vglavnem,če je preživnina določena, si samohranilka. In glede preverjanja.... že ustava govori o nedotakljivosti stanovanja.... niti policisti ne smejo stopit v stanovanje brez naloga ( oziroma pod določenimi pogoji - če kdo kriči na pomoč ipd), kaj šele kakšne socialne delavke. In da pustite nekoga v stanovanje in vam ta odpre omaro brez vašega dovoljenja - enostavno pokličete policijo. Tako enostavno je to.

ah ja Junona, kaj ti si bila včeraj v Mb?? Jaz sem bila...dopoldan do 12 ure po mestu ( mueller itd), popoldan od četrte ure pa do šeste pa v europarku... a ne da sma se spet zgrešile user posted image

(odgovor članu barboom)
Neposredna povezava do sporočila: 4304
19.3.2009 14:51:55   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: nmag
Cveta ok pridem za tabo,31.bi šla rada še z Ano ,ko ima gastro,pol pa lahko pridem sem prec za,ker imam kar dovolj že.Je čas,da najina 4 kilažnika prideta ven.lpuser posted image

Zmenjeno! Čuvam posteljo ob oknu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 4305
19.3.2009 14:52:56   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: frutolina
Glede tistih zadev  z bolniško... pa je tako - če sta poročena ima itak lahko tudi oče bolniško za otroka. Če pa nista poročena ( pa če živita skup al ne) pa morata it podpisat očetovstvo ( to je pogoj da ima potem lahko tudi očetovski dopust). No, na vlogi za očetovski dopust je izjava kjer piše da bo skrbel in negoval otroka ( nekak tak no) in ta izjava ( podpisana seveda) je dovolj da lahko tudi oče izkoristi bolniško za otroka. In nima veze če živita skupaj ali ne. Skupen stalni naslov pa tudi ni pogoj... niti skupno gospodinjstvo. To si eni kar izmišljujejo.... samo zakon je pomemben.
In glede tistega s samohranilstvom. Če sta vidva nista prijavljena skupaj in ne gresta določat preživnien, se vsepovsod upoštevajo njegovi dohodki in sploh nisi samohranilka. Ker avtomatsko štejejo kot da sta skupaj (naslov ni pomemben). Če pa vidva gresta določat preživnino ( pa ne živita skupaj al pa tudi če živita na istem naslovu), pa si samohranilka. Vglavnem,če je preživnina določena, si samohranilka. In glede preverjanja.... že ustava govori o nedotakljivosti stanovanja.... niti policisti ne smejo stopit v stanovanje brez naloga ( oziroma pod določenimi pogoji - če kdo kriči na pomoč ipd), kaj šele kakšne socialne delavke. In da pustite nekoga v stanovanje in vam ta odpre omaro brez vašega dovoljenja - enostavno pokličete policijo. Tako enostavno je to.

Tole si pa velja zapomnit! Hvala za podrobno razlago.

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4306
19.3.2009 15:02:05   
mišk
Strah pred porodom: Imam občutek, da ga nobena aprilčica ne občuti? Če vas je strah, česa konkretno vas je strah?
Jst moram priznat, da čedalje večkrat pomislim na kakšen ne preveč zaželjen scenarij...user posted image  Čeprav imam že en (res lep) porod za sabo, me to ne tolaži. Vem, da je porod nekaj, česar ne moreš predvideti in natančno načrtovati kako bo potekal.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 4307
19.3.2009 15:04:15   
barboom
Cveta,hvala za dobrodošlico in razlago, seveda!
A potem praviš, da bomo vse šle aprila v Rim... bo gužva, ampak jst sm za!

Kje ste pa aprilske krofke našle? Ni kaj, je vidt da bodo naši otroci neki posebnega... bomo februarčkom krofke ukradle, aprilske pirhe/jajčka pa komu drugmu poturile... user posted image

Anchika... jaz sem iz okolice Sežane, tako da nisva ravno daleč!

mišk... mene ni ravno strah poroda, bolj mam strah če bom vse zmogla! pa tudi to vem, da bom ker mam ob sebi ljudi, ki mi bodo pomagali na vse pretege!

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 4308
19.3.2009 15:07:18   
tinaaja
Strah pred porodom - poskusam ne razmisljat o tem. Strah me je bolj, kako in kje se bo zacelo, pol vem, da bo treba sfurat do konca. Nekako zaupam LJ P, da bo slo tko kot je treba. Upam.. Itak, da pomislim oz se mi prikrade kaksna bedna misel o kaksni komplikaciji. Samega poroda me ni strah, tega pa ja. Ampak nocem prevec o tem razmisljat - upam na dober konec in na to, da bo s piko in mano vse ok. user posted image

Nmag ufff to pa je ornk babauser posted image Vi boste dejansko z 62 st oblek startal al kako user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 4309
19.3.2009 15:13:16   
Blueeyes
barboom dobrodošla user posted image  user posted image  user posted image  

jz sem pa dons tko lena... že od včeri me peče zgaga, pa ne vem kaj nej naredim.. a ma mogoče katera kakšen dober recept... celo noč nisem spala zarad tega... tko da sem zdej vsa neprespana in tečna user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4310
19.3.2009 15:26:12   
Cveta28
Kje ste pa aprilske krofke našle? Ni kaj, je vidt da bodo naši otroci neki posebnega... bomo februarčkom krofke ukradle, aprilske pirhe/jajčka pa komu drugmu poturile... user posted image

Če bi nas spremljala že od začetka bi lahko videla kako smo nekatere aprilčice včasih prav obsedeno govorile o krofih in ko se je bližal pust smo seveda vse navalile na krofe. DOBESEDNO!!!! 5 aprilčic se nas je dobilo celo na Trojanah kjer smo se sladkale s krofi. NJAMI! Pa ko govorim že o krofih so jih nekatere tudi pekle dan za dnem in nam delale gušte. Če bi priredili tekmovanje v papanju krofov, bi aprilčice sigurno zmagale.

(odgovor članu barboom)
Neposredna povezava do sporočila: 4311
19.3.2009 15:26:54   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes
jz sem pa dons tko lena... že od včeri me peče zgaga, pa ne vem kaj nej naredim.. a ma mogoče katera kakšen dober recept... celo noč nisem spala zarad tega... tko da sem zdej vsa neprespana in tečna user posted image

jaz vzamem kar Rupurut, če mi že Donat prej ne pomaga user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 4312
19.3.2009 15:31:29   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28

donat mi ni nič pomagal.. toplo mleko tud ne pomaga.. rupurut so mi odsvetovali... je še kaj naravnega?? če pa ne bo nič bolje bom pa po rupurutu posegla

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 4313
19.3.2009 15:33:22   
Cveta28
O porodu jaz (še) nič ne razmišljam. Verjetno tudi zato, ker grem sem prvorodka. Nekako se nočem preveč obremenjevati s tem in bi se raje prepustila toku dogodkov. Kot pravi tinaaja tudi jaz zaupam LJ P, ostalo pa bo odvisno od mene. Pa v svoji glavi si tudi ne bi rada naredila neke slike ali načrta o popolnem porodu, ker človek nikoli ne ve kako se bodo dogodkiodvijali.
Me pa zanima nekaj drugega: a se je pri kateri začel porod tako, da ji je brez kakršnihkoli znakov najprej odtekla voda, popadki pa so prišli naknadno?

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 4314
19.3.2009 15:33:54   
barboom
Oho... ste mele pa res krofomanio! Nekatere pa celo na Trojane... super ste! user posted image user posted image

Blueeyes... proti zgagi pa kot ti je že Cveta napisala, rupurut, Donat, mleko, neoluščeni mandelji...

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 4315
19.3.2009 15:35:08   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28

donat mi ni nič pomagal.. toplo mleko tud ne pomaga.. rupurut so mi odsvetovali... je še kaj naravnega?? če pa ne bo nič bolje bom pa po rupurutu posegla

sorry user posted image moja domača lekarna nima nobenega nasveta več

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 4316
19.3.2009 15:43:31   
Blueeyes

Oho... ste mele pa res krofomanio! Nekatere pa celo na Trojane... super ste! user posted image user posted image

Blueeyes... proti zgagi pa kot ti je že Cveta napisala, rupurut, Donat, mleko, neoluščeni mandelji...

teh zdejle trenutno nimam pr seb... ampak bom kr vzela en rupurut... upam da bo vse ok... thanx obema za nasvete

(odgovor članu barboom)
Neposredna povezava do sporočila: 4317
19.3.2009 16:12:53   
Tabletka dOr
IZVIRNO SPOROČILO: Nalini

Dobro jutro ....

vremje je spet  za user posted image user posted image user posted image  ...
mogoče bi pa šla kar rodit,.... user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: janja*
.Mene je to noč tako zvijalo,da sem mislila,da bo pa res trebe jit.Imela sem krče v spodnjem delu trebuha in vse me je bolelo.In to je trajalo vse do 4.00,potem pa se je umirilo.Nisem več pametna kaj je to.Ah,samo,da je zdaj okej.

enako .... tudi mene nekdo zafrkava .... user posted image

Meni je blo tud ful grozno to noč. Pa ne bi še šla v Rim.

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 4318
19.3.2009 16:25:16   
janja*
Tabletka dOr ja upam,da bo ta noč kaj boljša.Čeprav ne verjamem,ker se je vreme spremenilo.Pri nas je bil tako lep sonček,zdaj pa je oblačno in mrzlo.
Lena sem pa 100 na uro.Če ima katera odvečno energijo naj mi jo malo pošlje.

(odgovor članu Tabletka dOr)
Neposredna povezava do sporočila: 4319
19.3.2009 16:34:38   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: frutolina

ojla souser posted image !
dolgo je že odkar sem se nazadnje javila...je sploh kdo opazil user posted image  
No, vmes ste toliko napisale, da bi rabla en teden da bi vse prebrala... tak da samo glede par zadev...

Junona, jaz imam isto blazino user posted image  take oranžne barve je...trenutno jo imam jaz v uporabi ko sedim na kavču, kasneje bo pa bebica noter user posted image  je pa res ful fajna zadeva!! Jaz sem jo dobla od tašče za RD.
Hm vnetje... jaz sem imela včeraj pregled in je opazla da mam močnejši izcedek user posted image  kaj pa vem, meni se lih ni zdelo paš e pravijo da je normalno da je proti koncu nosečnosti kaj večji. No, na podlagi tega mi je potem naredila še test za streptokok B (sem se že zadnjič zmenla) in to zastonj user posted image . Čez 1 teden bo rezultat. Mi je pa dala 3 tablete canesten zaradi izcedka.
Hm, vnetje pa lahko stakneš tudi na kakem javnem wcju al če si bla kje na depilaciji user posted image .

Otekanje ne vem katera je omenjala... no, meni oteka spodnji del nog, tam okoli gležnjev. In to že zjutraj. Mi je ginekologinja priporočila da ne jem namazov, ker vsebujejo sol (to itak sploh ne vem kdaj sem nazadnje jedla) in da naj si privoščim kak sadni, zelenjavni al pa mlečni dan... Je pa kar boleče to otekanje, se mi zdi da ne morem niti nog spodaj v celoti migat user posted image

Drugače mi je pa na pregledu rekla da odslej več ne bo pregledov, ampak samo CTG in ko sem omenila otrdevanej je rekla, da četudi so že pravi popadki ni panike, ker tudi če se rodi bo zdaj z bebico že vse super user posted image . Odslej imam tako samo CTG-je in sicer prvega imam v ponedeljek 23.3

Srečka82 - joj kaka kriza! Jaz bi ponorela! Upam da boš dobla dokumente in slike nazaj, jih pogosto najdejo...samo da pa ljudje z vozička kradejo torbe-groza res. No, jaz morem za zdaj potrkat na les, ker mi še torbice niso ukradli...so mi pa enkrat čist novo majčko (mi jo je dragi ravno kupil user posted image ) in to poleg mene ko sem v eni trgovini sprobavala čevlje.  Sem bila tak jezna takrat...

ah ja Junona, kaj ti si bila včeraj v Mb?? Jaz sem bila...dopoldan do 12 ure po mestu ( mueller itd), popoldan od četrte ure pa do šeste pa v europarku... a ne da sma se spet zgrešile user posted image

Moja je pa svetlo modra, so imeli še samo bele in modre.user posted image

Ja, sma se pa res zgrešili, škoda.user posted image

Js sem pa plačala za bris za streptokok B 32 EUR. Veliko, ampak mi ni škoda, bom vsaj vedela na čem sem.
Glede vnetja pa imaš prav - možno, da sem ga staknila na brazilski. Sicer hodim že eno leto in ga do zdaj še nisem, ampak vse je enkrat prvič.

Daj se nam še kaj večkrat javi.user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4320
19.3.2009 16:35:09   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Ratal se mi je celo slikat .. trebuh namrec..
user posted image

Od prve nosecnosti imam ful slik, zdaj pa svoh, zelo svoh,.. Moram prav spravit mojega, da naredi en fotosesn user posted image

Kaki lepi jeeee!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4321
19.3.2009 16:35:36   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

barboom:ja lepo da si se javilauser posted image user posted image user posted image user posted image evo sem te našla na seznamčku 27.4 imaš rok ,sedaj ga bom pa samo dopolnila ,da bo vse okuser posted image user posted image user posted image

Naj povem ,da imamva z barboom enake vozičke,oranžne in še imeni imava enake za bebijeuser posted image user posted image user posted image

VAuuuu, to pa je nekaj!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 4322
19.3.2009 16:59:27   
Tabletka dOr
IZVIRNO SPOROČILO: janja*

Tabletka dOr ja upam,da bo ta noč kaj boljša.Čeprav ne verjamem,ker se je vreme spremenilo.Pri nas je bil tako lep sonček,zdaj pa je oblačno in mrzlo.
Lena sem pa 100 na uro.Če ima katera odvečno energijo naj mi jo malo pošlje.

Hvala. Res upam, da bo noč boljša, ker v Rim še ne bi šla. 
A mislite, da bi mogla it spet k G al v P? Sem klicala G pa se sto let nihče ni oglasil, pol so pa bolečine nekako poustile. Drgač se pa user posted image  oglaša.

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4323
19.3.2009 17:01:38   
Tabletka dOr
Junona in Brigitka, kakšne velikosti črk sta dali na manjčko? Sva vaju včeraj nekaj spraševali z Neno Leno. Saj mogoče sta že odgovorili, sam jaz ne najdem odgovora.

(odgovor članu Tabletka dOr)
Neposredna povezava do sporočila: 4324
19.3.2009 17:12:25   
sonček85

Sonček85, hvala!
Te pa morm malček popravit, jst mam svetlo modrega, ker oranž nisem dobila v Italiji!

Kako se pa drgač držite nosečke?

Jaz se super počutim, dosti energije in nobenih drugih problemov... bi še kar bla noseča!
ja res jeuser posted image user posted image

tassi:imaš zsuser posted image
frutolina.seveda smo te pogrešale user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu barboom)
Neposredna povezava do sporočila: 4325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?