tinaaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28 IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28 Vprašanje za mamice, ki že imate malčke v vrtcih Še ena nočna mora nas bo doletela.....vpis v vrtec....sama se poigravam z mislijo, da bi šla na kakšen informativni obisk 2 vrtcov kamor nameravava s kodrom vpisati najinega koderčka, ko bo star 1,5 leta (dvomim, da bomo šli spomladi drugo leto že v jasli). ali je to katera izmed vas že storila oziroma ali sploh vidite smisel tega početja? Vpisite v vrtce takoj po rojstvu. Jaz imam doma vse ready, da posljem, samo se datum rojstva vpisemo. Guzve so za znoret!!! Tudi ce ne nameravas dat notri oz ves, da ne dobis mesta spomladi 2010 - imas prednost naslednje leto oz jeseni 2010. V Lj lahko itak posljes vloge na **** vrtcev, tko da se ne matraj z ogledi zdaj, se bos ze pol odlocila, kam in kdaj bi dala. Samo sibaj vloge. Sej to sva tudi nameravala storiti ampak najprej bova morala urediti stalno prebivališče otroka v LJ, ker prvi mesec ga bomo imeli prijavljenega v KR (dinarčki od občine). Sem že nekaj brskala po spletu in MOL pa nisem našla vloge za vrtec. Poznaš kaj? Ti kar poslji vlogo z LJ naslovom Ce te kaj vprasajo povej, da urejate spremembo prebivalisca. Najboljs, da poklices vrtec in naj ti psoljejo na dom. Nekateri imajo obrazce objavlejne na netu. Imajo vrtci vcasih svoje logotipe gor, zdaj so pa se za 2009/2010 nekaj spreminjali obrazce. Poklices v tajnistvo in vprasaj, kje lahko dobis vlogo za vpis. Vecina vrtcev kar poslje na dom - vsaj po mojih izkusnjah Nosenje otroka .. hja je zanimiva tema. No jaz sem pristas povezanega starsestva, kamor spada ogromno stika z otrokom, torej tudi nosenje. Meni se zdi nenavadno, da otroka ne nosis, cartas maximalno,... 9 mesecev je s tabo, pol pa kaj? No, ce je otrok zadovoljen v lezalniku, na tleh - to je eno. ampak nekateri rabijo veliko cartanja, ki jim daje obcutek varnosti,... Moja je imela obdobja,ko cez dan ni hotla spat drugace kot v narocju, ha da bi zaspala brez zize ali narocja - aha right... Ker sem nasprotnik uspavanja z jokom, je pac spala tako - v koncni fazi sem bila doma zaradi nje.. No pri nas smo glede spanja dali skoz 1001 stvar.. ce se vrnem na nosenje - sele ko dobis otroka, ti je marsikaj bolj jasno. Nehas bit pameten za druge, kaj in kako bi morali. Pa naj bo to nosenje, spanje, hranjenje,... Ker vidis, da poziras besedo za besedo, ki so jo prej trdil. Otroci presenecajo in spreminjajo starse tko, da sploh verjet ne mores... Joj, bog ne daj,da ima otrok ornk krce - pol jih sele prenosis.. Ko gledas svoj zaklad, ki tuli tko, da ne ves, a bi zraven tud ti jokal, bos otroka nosil po ure in ure, samo da malo pomaga Aja, ko sem prejle spanje omenila - tiste, ki bi se kaj prebrale, je meni vsec knjiga Otrosko spanje, brez joka v sanje. Mi je bilo zal, da je nisem prebrala pred rojstvom prestolonaslednice. Priporocam!