giotti
|
No, pa saj se ne kregamo, samo mnenja izmenjavamo. Vsaj meni se zdi tako. Če pa katera to vidi kot kreganje, se ji pa iskreno opravičujem, to niti približno ni moj namen. Glede speicalistov pa je na žalost tudi tako, da imajo tudi oni med seboj različna mnenja Imam lastne izkušnje s tem, ko mi je eden hotel delat abrazijo, drugi pa ne niti pod razno... ampak to je še malenkost v primerjavi z milijon drugimi stvarmi, kjer se njihova mnenja nasprotujejo... in je fino, če se gre ve3dno po second opinion!!!! Pač, dejstvo je, da je žensko telo tako zakompliciran stroj, da ga včasih ne razumejo tudi najboljši mehaniki. No, zdaj pa še eno moje mnenje, upam, da resnično brez zamere... Torej, da je M mogoča brez O se vse strinjamo, vendar to v bistvu niti ni osrednja tema, katere naslov je brez menstruacije. Torej, da ne pride do M. Tudi jaz bi verjela v to, da imamo lahko celo O brez M. Pač, pretanka sluznica, da bi prišlo do krvavitve. (Sama na primer imam zelo kratko in zelo švoh M, O pa imam, preverjeno z UZ, torej sumim na zelo tanko sluznico, ki pa bi bila lahko celo tako tanka, da do M sploh ne bi prišlo). In kot da bi mi bral moje misli, Pušenjak danes napiše tole v enem izmede njegovih odgovorov, nam, zmedenim ženskam (sicer gospa, ki sprašuje, res ni imela ovulacije, je pa njegov odgovor na mestu tudi za tiste, ki imamo ovulacijo): po Prometriumu ni ovulacije Napisal: monja Datum: 18.11.2008 08:58 Spoštovani! Pred tremi tedni sem bila na UZ. Ginekolog je ugotovil,da ovulacije ta mesec ni. Ker se trudim zanositi, mi je priporočil jemanje Prometriuma od 15. dneva ciklusa dalje 15 dni (2x na dan vaginalno). Po prenehanju naj bi po parih dneh prišlo do menstruacije. Sedaj je že 10 dni od zadnje tablete Prometriuma, menstruacije pa še nisem dobila, pa tudi noseča 100 % nisem. Kaj mislite, da je narobe in kaj naj storim, da bo menstruacija končno prišla? Re: po Prometriumu ni ovulacije Napisal: Stanko Pušenjak Datum: 18.11.2008 10:12 Spoštovani, žal na daljavo odgovori na takšna vprašanja niso možni. Nekaj očitno vzdržuje sluznico v stabilnem stanju in ji ne dovoli odstopanja od podlage oziroma propadanja, torej bodisi ustrezna hormonska spodbuda iz lastnega sistema (morda luteinska cista) ali pa je sluznica toliko atrofična, tanka, da kljub upadu hormonske spodbude na zakrvavi. Odločilen za odgovor bi bil verjetno ustrezen pregled pri ginekologu.
|