![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 10:43:11
|
|
|
|
christiana21
|
Malenkost za pijačo. Brezveze se mi zdi komplicirat, pa da se "teti" reče, da vsaka svoje plača . Bo pa drugič druga častila, saj se bomo še vidle. Sicer pa mislim, da ni ogromen strošek enkrat na svete kvatre, ko so srečanja, plačat kavico.
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 10:52:39
|
|
|
|
tasa_m
|
Pozdravljene punce, kako ste? Matcar.. nekaj me zanima. ti si mi rekla da imaš kapljice iz Austrije doma in da jih ne potrebuješ??
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 11:02:34
|
|
|
|
elevitka
|
Matr zdaj vas bom spet po vzdevkih ˝klicala˝ potem pa spet ne bom vedela kako je kteri ime Tasa... nevem če ti bo tole kaj pomagalo ... vredno pa je poskusiti (pa oprosti če si tole že mogoče prebrala oz. poskusila in ne pomaga) Kolike - trebušni krči pri dojenčkih KAJ SO TO KOLIKE? So krčevita bolečina v trebuhu, ki se kaže kot neutolažljiv jok dojenčka. Navadno trajajo kolike 3 ure dnevno, vsaj 3 dni tedensko in vsaj 3 tedne, običajno pozno popoldan in zvečer. Otrok postane jokav, neutaložljiv, rdeč v obraz in zaradi bolečine vleče kolena k sebi ter ima morda vetrove in težko iztreblja. Verjetnost pojava kolikov je 8-20 %. Najpogosteje se pojavljajo pri 6 tednih in izginejo pri 3-4 mesecih starosti otroka. VZROK NASTANKA: Vzrok nastanka kolik še ni pojasnjen. Verjetnih vzrokov je več: - nerazvit prebavni sistem (določene snovi iz mleka se ne morejo popolnoma prebaviti, zato v črevesju nastanejo plini, ki povzročajo napetost) - požiranje zraka med hranjenjem (to povroči napihnjenost in pojavijo se krči, običajno se to zgodi pri hranjenju s stekleničko s preveliko odprtino na cuclju stekleničke) - alergije in nelagodja na določeno hrano (npr. tisto, ki jo zavžije doječa mati in preide k otroku preko mleka) - pomankljiva tehnika dojenja (npr. da otrok hlasta zrak...) KAJ SE PRIPROČA: - otroka zibljite in nosite v različnih položajih, da ugotovite kaj mu najbolje paše - masirajte trebuh dojenčka (krožite po sprednjem delu trebuščka s konicami prstov v smeri urinega kazalca) - pojdite na sprehod z vozičkom - doječa mati naj iz svoje prehrane izključi kravje mleko za en teden in ugotovi ali je to potrebno nadaljevati - pri hranjenju z mlekom v prahu lahko zamenjate mlečno formulo s posebno vrsto, ki je primerna za otroke s koliki (adaptirano mleko z oznako AC) - otroku ponudite otroški čaj iz komarčka, janeža in kumine, ki pomirjajo krče in pomagajo odvajati črevesne pline - v lekarnah so na voljo tudi različne kapljice za pomirjanje krčev (t.i. dimetetiki -Sab simplex) ter sirupi (kuminov sirup) - če krči ne minejo se posvetujte s pediatrom
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 11:06:31
|
|
|
|
tasa_m
|
ELEVITKA HVALA TI
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 11:15:07
|
|
|
|
elevitka
|
Ja ni kaj hvalit ... upam da vama bo kaj pomagalo (aja prebrala sem tudi da pomaga če daš dojenčku topel termoforček ob trebušček, in paziš da po hranjenju vedno podre kupček - da gre odvečni zrak ven). me je kr strah ko bom sama v tem, ker sem tak paničar in verjetno se mamica počuti brezupno ko otroček krčevito joka, pa mu nezna oz. ne more pomagat. Taša ... držim pesti da se bo pomirila
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 11:21:50
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21 ..., saj se bomo še vidle. Jaz upam, da se še dobite/mo...ker jaz bi tudi šla mal čvekat ...sam včeraj res nisem mogla ...
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 11:22:23
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka Taša ... držim pesti da se bo pomirila jaz tudi
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 11:44:39
|
|
|
|
tasa_m
|
ma to je glih problem pri nam. Ne podre kupčka pa lahko vzstrajamo 2 uri pa nebo nič od nje Zdaj pa grema jest z Lijo, pol pa še jaz k tašči jest te pa smo vsi siti
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 12:58:37
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m Pozdravljene punce, kako ste? Matcar.. nekaj me zanima. ti si mi rekla da imaš kapljice iz Austrije doma in da jih ne potrebuješ?? Ja,še jih imem in jih ne potrebujem. Se lahko en dan zmenima,ko boš imela cajt,pa ti jih pripeljem.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 13:00:42
|
|
|
|
matcar
|
Ly117,hvala za info. Me zanima ja,ker tega pa še jaz nisem nikoli videla. Moram preverit,ker je super stvar za videt. Ja,pa valda,da se bomo dobile. Zdaj pa sploh,ko bo lepše vreme in smo lahko zunaj na sončku. Samo jaz bom že z malo večjim otroškim vrtcom prišla,me ziher ne bote zgrešile.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 13:16:48
|
|
|
|
matcar
|
Ly117,pod kaj pa naj iščem? Ker nisem našla,pa sem vse šla skozi.
< Sporočilo je popravil matcar -- 15.3.2009 13:26:30 >
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 13:53:00
|
|
|
|
ly117
|
Iščeš pod Bolha, igrače, otroška oprema. Zdaj ko sem pogledala je na "str. 16" Buggypod dodatni sedež za otroški votiček.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 16:05:47
|
|
|
|
matcar
|
OK! Grem v akcijo nazaj!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 16:15:28
|
|
|
|
matcar
|
Našla,končno. Pa je že blo na 17.strani. Hvala,sem kontaktirala prodajalca.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 17:51:46
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar Ja,še jih imem in jih ne potrebujem. Se lahko en dan zmenima,ko boš imela cajt,pa ti jih pripeljem. joj, bi bila tako dobra?? Da mi ni potrebno v Aus. hodit? Zlata si.. No, jaz imam vsak dan čas..ti si bolj leteča zdaj
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 17:54:01
|
|
|
|
tasa_m
|
ly117 vidim da obvladaš zadevo Jaz grem tud zdaj iskat na Bolho oz. bilo kam košaro za Quinnya, ker nimam ko grem iz trgovine kam za dat Sem vidla da imajo sam orig. te "košare" ki pa stane 16€ pa mi je malo dost. Grwem na bolho pogledat če je kdo slučajno ne potrebuje
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 18:24:48
|
|
|
|
ly117
|
Hvala za komplimente. Tak pa spet ne obvladam. Matcar kaj si zrihtala
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 19:20:03
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: ly117 Hvala za komplimente. Tak pa spet ne obvladam. Matcar kaj si zrihtala ni zakaj.. ly117 a tebe tud ni bilo včeraj?? Pol pa bomo mogli še eno srečanje dol vdarit
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 19:28:41
|
|
|
|
ly117
|
Ja bila sem včeraj. Sem pa vedno za še .
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 19:53:37
|
|
|
|
matcar
|
Ja,sem zrihtala. Bom vidla,kaj bojo mi nazaj poslali. Hvala še enkrat!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 19:57:42
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: matcar Ja,še jih imem in jih ne potrebujem. Se lahko en dan zmenima,ko boš imela cajt,pa ti jih pripeljem. joj, bi bila tako dobra?? Da mi ni potrebno v Aus. hodit? Zlata si.. No, jaz imam vsak dan čas..ti si bolj leteča zdaj Ja,pa do tebe res ni problem prit. Samo povej,kdaj. Jutri bom okoli 11-ih na tvojem koncu. Če ti odgovarja. Lahko pa se za torek tudi zmenima,samo po 11-i,ker mam v P pregled ob 10-ih. Ne vem,povej.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 20:42:47
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: matcar Ja,še jih imem in jih ne potrebujem. Se lahko en dan zmenima,ko boš imela cajt,pa ti jih pripeljem. joj, bi bila tako dobra?? Da mi ni potrebno v Aus. hodit? Zlata si.. No, jaz imam vsak dan čas..ti si bolj leteča zdaj Ja,pa do tebe res ni problem prit. Samo povej,kdaj. Jutri bom okoli 11-ih na tvojem koncu. Če ti odgovarja. Lahko pa se za torek tudi zmenima,samo po 11-i,ker mam v P pregled ob 10-ih. Ne vem,povej. Ti pošljem po ZS mojo cifro pa se slišima jutri. Sam ti moraš meni še tvojo jutri imam kr letanje v planu sam ne vem ali bom mogla poštarja počakat da mi eno potrdilo prinese ali bom lahko šla sama po to potrdilo.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 20:52:05
|
|
|
|
matcar
|
Sem ti poslala. Ja,jaz grem že zjutraj na banko,ki je na kardeljevi,pa spotoma svakinjo poberem,ker grem z M k zdravniku,pol pa tak moram svakinjo peljat nazaj domov. Stanuje pa na Dalmatinski,čisto zraven tebe skoraj,tak da se lahko pri tebi spotoma oglasim. Se pa boma še tak slišale.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 20:53:07
|
|
|
|
matcar
|
Aja,pa da ne boš mislila slučajno,da je Maks bolan. Neki tvor se mu je naredo,pa se grema pokazat,če mu bodo kaj naredli,pa ščistli.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.3.2009 21:02:28
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar Aja,pa da ne boš mislila slučajno,da je Maks bolan. Neki tvor se mu je naredo,pa se grema pokazat,če mu bodo kaj naredli,pa ščistli. sem glih hotela vpr. če je bolan revček? Koda bi me ti čitala Midva pa bi mogla do občine pa pošte pa to,pa ne vem kak bo. No se slišiva v glavnem Zdaj pa grem še malo na kavč te pa gas v pojslo.. Nočko vsem,se tipkamo jutri
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.