ronja
|
Kadar je nujno, prijateljic pa ne zbiram tako oz. nimam prijateljic, ki jih ne maram. Imela sem par prijateljic, ki so bile ljubosumna name. To je bilo še v SŠ in na začetku faksa, tako da mi niso bile fauš službe, plača pa itak ni taka, da bi mi je bil kdo fauš , so mi bile pa zavistne ljubezenskega življenja, ker je to pač področje, kjer imam srečo. Vsak jo ima nekje, jaz sem s to razporeditvijo čisto zadovoljna . moj bivši pa mi je bil fauš pameti oz. logike in mi je zato zbijal samozavest na tem področju (ki takrat ni bila bogvekaka). Je pa zelo doglo trajalo, da sem to ugotovila, šele par let potem, ko sva nehala... Ena prijateljica pa se je v nebo smilila sama sebi in bolj kot sem ji probala dopovedat, da to ne pelje nikamor in ji pokazat, kako se kljub tem in tem težavam da dalje, bolj se je sama sebi smilila. Meni je potem postalo tudi čisto brezveze in ko mi je potem enkrat napisala, da naj povem, ko se bom hotela videt, ji pač nisem več odgovorila - ker je to čisto res, da je zaenkrat še ne želim videvat. Nekaj časa sem jih non stop poslušala in se sekirala, potem pa sem ugotovila, da ni problem v meni (do tega mi je pomagal prit lubi, ki je poslušal moje tarnanje ). In sem s tistimi parimi prekinila stike in zdaj se družim samo s tistimi, s katerimi si želim bit in one z mano. Sem veliko bolj srečna od takrat dalje . Nič ni narobe oz. celo zaželjeno je, da ti prijatelji povejo za tvoje napake, sploh kadar jih prosiš zato oz. za nasvet, kaj delaš narobe... ampak brezvezno prcanje je pa samo škodljivo - za odnos in za oba udeleženca. Zamerila ti bo, temu se ne moreš izognit, nihče ne vidi rad, da nekdo noče več bit njegov prijatelj, gotovo ona ni izjema. Ampak to ni tvoj problem. Imaš pravico bit srečna in se družit s tistimi, s katerimi ti je fajn. Vprašanje pa je, če se se za to pravico pripravljena borit. Če boš tiščala glavo v pesek, se bosta pač še vedno videvali. Kar se pa nje tiče, se mi sploh ne zdi, da bi ji šlo tako slabo: ima partnerja (koliko jih partnerji zapustijo, ko zanosijo, ali pa se ločita potem,...), ima otroka (kako se ljudje sekirajo, če jih ne morejo met...), oba imata službi (ok, ni bogvekaka plača, ampak je pa služba...)
|