|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009 - III. del
10.3.2009 10:55:09   
jernejav
Tudi jaz bolj počivam, sem si v knjižnici včeraj sposodila knjigo Modrost rojevanja, jo pričnem danes brat user posted image

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
10.3.2009 11:04:55   
Pomarancica
Pozdravljene!

Jernejev: Glede tega, za kakšen porod se boš odločila je odvisno kakšna bo situacija, ko bo šlo za res. Jaz sem za naravni porod, ker je otrok po rojstvu bolj miren in nič zadet. Menda boli, vendar ko ga dobiš v naročje boš pozabila vso bolečino. Za epiduralno pa pravijo, da ni nujno da prime. Menda je hecno, ker ne veš kam pritiskat, ker nič ne čutiš...
So bile pa že debate o tem in malo pobrskaj.

Pridne bodte. Jaz grem malo na vrt solatko posjat :-)

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
10.3.2009 11:06:29   
Pomarancica
Modrost rojevanja je odlična knjiga in ti bo dala poguma za naravni porod. Je pa dobra tudi Dojenje in materinstvo iz srca!

(odgovor članu Pomarancica)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
10.3.2009 11:07:38   
sonček85
Zdaj mislim ,da bomo morale vse bolj k ne počivat ,ker sedaj bo šlo pa zares ,še malo in bodo tiste ki so na začetku začele rojevat

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
10.3.2009 11:09:08   
sonček85
jaz sem za naravni porod in bom tudi šla tko ,ker hočem za prvič vedet kaj sploh porod je(čeprav bo bolelo) in imet nanj lepe spomine ne pa da bom tam cela zadeta.

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 2155
10.3.2009 11:11:00   
KaTkA24
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

IZVIRNO SPOROČILO: KaTkA24

morm povedat, da mi dans prav cudno otrdeva trebuscek (pa ne cel - tu pa tam kaksen del, pa kar kmalu spusti), mala pa ne miga kaj veliko...tako da upam, da ne bomo danes ze slucajno pakirali! je pa baje mala zelo velika za 35 teden, tako da tu v MB bolnici mi je zdravnik rekel, da je skoraj 100% da bom rodila marca! (moj G v Celju pa se vedno vstraja pri 14. 4.)

vsekakor pa vam bom sporocila kako in kaj po pregledu, ki ga imam 16. 3. - ce zdrzimo do takrat :)

lep in nasmejan dan vsem
tudi moj je danes zelo miren ,punce kaj to pomeni,ponoči lažni podki sedaj bolj miren ,a bi moralo mene kaj skrbet.user posted image

Sem danes že študirala da nebi šla v MŠ glede na vse ,raje počivam,pa buši je trdiuser posted image

Tut mene zanima kaj je to! torej se ti isto dogaja kot meni! po moje se vse ze malo pripravlja?! kdaj imas pa ti PDP drugace?

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
10.3.2009 11:11:05   
Pomarancica
To sonček user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Jaz sem s tabo!

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
10.3.2009 11:12:44   
jernejav
IZVIRNO SPOROČILO: Pomarancica

Modrost rojevanja je odlična knjiga in ti bo dala poguma za naravni porod. Je pa dobra tudi Dojenje in materinstvo iz srca!

Sej poroda me, za enkrat še, ni strah, pa tudi rodita bom z naravnim porodom, če bo vse ok.
Mene bolj skrbi to da ne bo moj user posted image  kje na severu Nemčije in bom morala sama it v P.
Še posebej ker se tako želi biti zraven. Upam da se user posted image  ne odloči priti predčasno user posted image user posted image

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

Neposredna povezava do sporočila: 2158
10.3.2009 11:20:10   
sonček85

morm povedat, da mi dans prav cudno otrdeva trebuscek (pa ne cel - tu pa tam kaksen del, pa kar kmalu spusti), mala pa ne miga kaj veliko...tako da upam, da ne bomo danes ze slucajno pakirali! je pa baje mala zelo velika za 35 teden, tako da tu v MB bolnici mi je zdravnik rekel, da je skoraj 100% da bom rodila marca! (moj G v Celju pa se vedno vstraja pri 14. 4.)

vsekakor pa vam bom sporocila kako in kaj po pregledu, ki ga imam 16. 3. - ce zdrzimo do takrat :)

lep in nasmejan dan vsem
tudi moj je danes zelo miren ,punce kaj to pomeni,ponoči lažni podki sedaj bolj miren ,a bi moralo mene kaj skrbet.user posted image

Sem danes že študirala da nebi šla v MŠ glede na vse ,raje počivam,pa buši je trdiuser posted image

Tut mene zanima kaj je to! torej se ti isto dogaja kot meni! po moje se vse ze malo pripravlja?! kdaj imas pa ti PDP drugace?
rok imam 24.4,samo me res skrbi,sem klicala G če bi me moralo kaj skrbet pa se noven ne javi,bom še malo kasnej poklicala pa bom videla

Premika se samo bolj tko nežno manj k ostale dniuser posted image

pomarančica.hvala user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu KaTkA24)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
10.3.2009 11:22:36   
detelja

lep in nasmejan dan vsem

rok imam 24.4,samo me res skrbi,sem klicala G če bi me moralo kaj skrbet pa se noven ne javi,bom še malo kasnej poklicala pa bom videla

Premika se samo bolj tko nežno manj k ostale dniuser posted image

pomarančica.hvala user posted image user posted image

sonček  pri meni je zadnjič tudi tako bilo...ko se je bebi gibal je začela maternica otrdevat pol pa se je nehal, ker ga je to verjetno stiskalo in mu je šlo na živce...sam pri meni je tako par dni me šraufa pol pa poupstip a je vse ok potem pa spet jovo na novo...vzemi kak buscopan...pa počivaj...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
10.3.2009 11:24:29   
sonček85
nimam nič ,ker nisem potrebovala,zdaj pa tko.Grem počivat ,vmes pa vas pridem še malo pokukatuser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
10.3.2009 11:30:00   
sonček85
evo govorila z G in je rekla naj pridem  takoj na ctg ,grem takoj in poročam  dijo

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
10.3.2009 11:30:37   
srecka82
Sonček85:lepo počivaj pa veliko ne skači okoli. Vseeno še poskusi poklicati G in jo povprašaj. Naš user posted image  je tudi kakšen dan bolj divji, drugi dan pa kot da ga ni.

Punce moje počivajte! Meni trebuh otrdi kadar kaj fizičnega delam ali pa grem na daljši sprehod. Lažne popadke pa sem imela samo 1x, 14 dni nazaj. Držim pesti za vse user posted image , da dočakamo vsaj do 38. tedna.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
10.3.2009 11:33:38   
srecka82
Sonček85:poročaj ko prideš nazaj. Držim pesti zate! user posted image user posted image

(odgovor članu srecka82)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
10.3.2009 11:38:18   
mišk
Obleke zame za iz porodnišnice: Tisto, kar bom imela za v porodnišnico. Če bo pa potreba bo pa mož še kaj prinesel. Bodo pa to definitivno nosečniška oblačila. Žal, a izkušnje kažejo, da ponavadi je tako.user posted image

Plenice: Pamperske, kar te obične poljske. Jst jih skos uporabljam in sem zadovoljna. Kupujem pa jih tam, kjer trenutno poteka kakšna nagradna igra. Ta trenutek je to Spar, kjer zbiram račune za 120 evrov in potem si zbereš neko igračo. Doma imamo že cel kup (kakovostnih) igrač na račun Pampersk.user posted image  Kupujem pa Activ fit (nemške), kot tudi Active baby (poljske)

Način poroda: Jst sem za naravni porod z EA!user posted image  Že v prvo sem ga imela in lahko povem, da na dojenčku ne pusti prav nobenih posledic (recimo zaspanost), popadke sem še kako čutila, porod je bil hiter in ostal mi je v lepem spominu. Močno upam, da jo bom tudi tokrat dobila in da bodo spet tako pozitivne izkušnje.

(odgovor članu srecka82)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
10.3.2009 11:43:03   
krfjolca

IZVIRNO SPOROČILO: Pomarancica

Se strinjam, ja. Sem jo tudi jaz prebrala. Pred tem sem bila odločena, da grem na epiduralno, zdaj pa sem se odločila, da vseeno poskusim še enkrat naravno. V prvo sem naravno, pa je bila grozna izkušnja, ampak ko sem brala to knjigo, sem dobila veliko odgovorov, zakaj je bilo tako. Bila sem čisto zakrčena, prestrašena, na porod resnično nisem bila psihično pripravljena. Popadki so me svinjsko boleli, ampak nisem sama nič naredila, da bi si zadevo olajšala. Tokrat bom poskusila bolj sproščeno doživljati zadevo, predvsem pa ne bi rada ves čas med popadki ležala na hrbtu, kot takrat, ampak tako, da mi bo malo tudi gravitacija pomagala, se pravi pokonci, čepe, itd. Upam, da bom naletela na tako osebje, ki mi bo to omogočilo.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
10.3.2009 11:55:03   
olea
Sonček85: bravo za nas ki bomo rodile naravno!!!user posted image
Vam pa moram povedat da sem prebrala par dobrih knjig in jih toplo priporočam, malo razlagajo samo psihologijo poroda, pa naše dojemanje, in tako naprej, vse kar paše zraven:)

Eva Kuhar: Izziv poroda
Ina May Gaskin: Modrost rojevanja
Wagner: Moj porodni načrt

Toplo priporočam!

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
10.3.2009 11:56:43   
olea
user posted image vidim da ste že omenjale te knjigeuser posted image
mi gre vse nekaj bolj počasiuser posted image

(odgovor članu olea)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
10.3.2009 12:06:14   
zupancdam
2 uri me ni bilo pa ste tolk napisale, sem pospravljala in me je vse tako bolelo, samo kaj hočemo, ko je treba pospravit kdaj pa kdaj
sonček, ti si šla pa h g. sem te liknala na msn-ju, pa si že odhitela, joj upam da je vse uredu, poročaj
ja glede na moje izkušnje iz pred 2 let, sem jaz tudi za epidularno, ampak pravijo, da če je mala razlika da je v drugo lažje in hitreje, saj bom videla kako bo, lahko da sploh ne bo časa za epidularno ali pa, da bi sploh pomislila na njo, je pa naravni porod, ki sem ga že tudi sama doživela, nekaj najlepšega, čeprav boli ko hudič.
Moram jaz tudi prebrati to knjigo o kateri govorite, čeprav me je sedaj resnično strah samo poroda, za dojenje sem že doktor, ni pa rečeno da bo tako kot je bilo prvič, ja dojenje je zakon, ko steče, od začetka je pa kriza
Pleničke, mi jih še kar imamo, sem poskusila že vse skoraj, vem le da pampersk ne uporabljam nikoli več, najdražje pa vedno so premočile, ne vem no, meni niso, poskusite
Tudi jaz moram kupit nekaj nalepk, dekoracije za našo user posted image , čeprav bo zaenkrat v najini sobi, ampak okrog postlce ji moram nekaj zdekorirat
kje je pa junonca danes, aja, je rekla da bo odsotna, no zdaj bo pa ona malo brala, ko me ki nismo redne tu beremo ko zmesane za nazaj
joj ko me pa prime bi pa pisala še in še....
,detelja, jercveta,srečka,miškanejjav,pomarancica, katka24, janja, nalini....
pozdravček tudi vam in ostalim, pridne čvekice ste, pišite na veliko, grem sedaj se prah pobrisat, pol eno nadaljevanko pogledat, pa šibam po mojo hčero v vrtec pa na sončeka
ve pa bodite pridne da vas zvečer ali pa zjutraj preberem
aja, ne vem katera je napisala, ja NIK IN TIAN, sta tudi meni ful všeč, če bi mi imeli fantka bi bil NIK ali pa Kevin. tako bomo imeli pa TIO ali pa NELI, se še odločamo, aja pa Evelina-Tia je se na seznamu.
Zde pa res šibam

Prva pikica je na svet prijokala 22.1.2007, težka 3900 in velika 54
Naša prva pikica je dobila sestrico Tio,18.4.2009 težko 3700 in veliko 52, sedaj smo popolna družina

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
10.3.2009 12:06:27   
mišk
Bom tudi jaz prebrala kakšno od teh knjig, če bom imela priložnost. Ampak resno dvomim, da bi se kaj bolje počutila, če bi rodila brez kakršnihkoli protibolečinskih pripravkov. Čeprav opažam, da je trenutno zelo "trendi", da rodiš brez Ea in podobnega, po možnosti stoje, ne dovoliš za nič na svetu da ti prerežejo presredek, pomiluješ tiste ki so imele CR,  po možnosti med porodom izvajaš aromaterapijo, v ozadju se slišijo zvoki iz džungle,...user posted image  Meni vse to nič ne pomeni. Želiš si lahko eno, ko pa pride do poroda pa izgleda vse popolnoma drugače. Zato si ne delam nekih utvar kako bo. Raje si predstavljam malo bolj "na hard", pa sem potem prijetno presenečena. Ne mislim nič komplicirat, a za Ea bom sigurno prosila, ker mi je brezveze trpet če ni treba.
Sicer pa, kaj je sploh naravni porod? Zame je naravni porod vsak vaginalni.

(odgovor članu olea)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
10.3.2009 12:10:38   
zupancdam
joj sem prebrala zdele post, se opravičujem za tolk napak, se vidi da nisem navajena pisat
sonček, kar daj pol to sliko ko sem ti jo poslala gor, bom mela kr isti upor. ime, aja pa piši mi na msn, kako si zrihtala
sem nestrpna, klicat te pa ne upam, ker ne vem kje si

Naša prva pikica je dobila sestrico Tio,18.4.2009 težko 3700 in veliko 52, sedaj smo popolna družina

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
10.3.2009 12:16:12   
zupancdam
ja mnenja o porodu so različna, tiste ko smo že rodile, premišljujemo, kako bi bilo v 2,3,4.. drugače, a bo bolj bolelo, itd
ah, pol je pa vse drugače, res pa je kot praviš ti mišk, bolje da mislimo kako hudo bo, pa pol ni....
ja naravni porod se tudi meni zdi da je vaginalni , če rodiš z epidularno že men ni tako naravno, če res ne čutiš nič spodnjega dela
to je treba dati skoz pa al naravno al s cr, jes sem prvič vpila po enih 5 urah naj mi naredijo cr, budala, zdej ne rečem več tega

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
10.3.2009 12:16:34   
Blueeyes

blueeyes.bravo za Pregled in počivaj da nam prej ne uideš,pa le pazi da nam sporočiš da si rodila če nam kam uideš ,kar seveda ne smeš ,saj imaš PDP za manouser posted image

ma ne... se bom strogo čuvala navodil G... tko da ne bom nikamor ušla... oz moja Gaja ne bo nikamor prej prišla... ste najbrž vse oz skoraj vse aprilčice pred mano na vrsti... pol se bom šele jz zvrstila v porodnišnici user posted image  user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
10.3.2009 12:20:21   
Miška2006
Evo mene spet na površju. Kadar mislim, da bom imela kaj časa za surfat, pa se spet usuje kup ljudiuser posted image user posted image user posted image

Poleg vsega nosečniškega kar se mi dogaja, se mi je še sluh poslabšal. Namreč na desno uho sem praktično gluha. Patronažna prihaja na dom mi uha spucat, a ugotavljava, da jih imam čista in da mi kaj dosti ne more pomagat. Upam, da vsak ko bom v porodnišnici, me bo prišel otolog pogledat, da ugotovi dejansko stanje in kaj se da pomagat.

Jutri imam pregled pri G in me prav zanima kaj bo spet dognal/a. Ko sem si zdaj te tri dneve merila pritisk je bil kar v mejah normale....no, še zmeraj povečan, a ne čez kritično mejo. Tamala je itak v redu, ker se skoz giblje. Sigurno me bo pa dala na CTG pa še kri in urin mi bo vzela. Sem prepričana, da tudi UZ mi bo nardila, ker bo preverila morebiten zaostanek v rasti.
Seveda je pa tudi možnost, da parkiram v P. Če se vam ne oglasim do 15 ure (jutri) vedite, da so me kar zadržali.

Sonček, držim pesti, da je mogoče tvoj user posted image samo malo zaspančkan ali mala lenobicauser posted image user posted image user posted image . Tako je bilo pri meni 10 dni nazaj. Dva dni je bilo tako zatišje v mojem buhu, da sem se ustrašla. No, čez par dni me je pa tamala tako zbrcala, da sem vse zvezde vidlauser posted image user posted image user posted image .

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
10.3.2009 12:21:40   
april09
Pozdravcek od mene user posted image
soncek, dobro opravi user posted image  in javi, kaj ti recejo.

Vatiranci - jaz jih v lekarni nisem dobila, tko da sem sla v tosamino prodajalno v domzalah. Odvisno je od lekarne, a narocijo al ne. Sem  zela 3 pakete po 5. Se ne spomnim, kok sem jih porabila prvic. Za un ta najhujsi naval bo, ce bo treba pa bo sel moj se iskat. Ampak je res super, ker pridejo do trtice in te ni groza, da bo cela postelja krvava, ce se ulezes na hrbet user posted image

Jaz sem ravno kupila se par zadev (poleg fasunge) - torbico za dudo, pa zadeve za P - deo, kremo,... Bom verjetno zdaj vse napakirala user posted image  pa da vidim, ce se kaj manjka.

Porod - ta prav je tist, za katerega se odloci vsaka posameznica.. Jaz sem si pripravila CDje z muzko za prvic, pa mi tud na misel ni prislo, da bi kaj gor dala v porodni.user posted image  

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?