ronja
|
A maš PMS? Glede na to, da je verjetno noseča, se mi zdi, da ne. Lahko pa vseeno kriviš hormone, ampak jaz jo razumem, čeprav nisem v tej situaciji (hvalabogu). harley, lej, nekoč so bili očki popolnoma izključeni iz vzgoje, razen, da so vsake toliko nabutali svoje preljube otroke, če se niso vedli tako, kot se je od njih pričakovalo. Sicer pa to ni bila neka figura v otrokovem najzgodnejšem življenju. Niso previjali, niso nosili dojenčkov po rokah, niso ponoči vstajali zanje, niso jih uspavali, hranili... Zdaj pa se to nekak pričakuje od očetov (hvalabogu, je bil že čas ). In zato jih povsod spodbujajo k temu in ker je pač to, da ima srečen par otroka, nekak ideal, pač vse teži k temu, kot pozitivni vzor, verjetno. Kot so vsi prispevki o seksu o tem, na koliko možnih načinov zadovoljiti en drugega, čeprav veliko žensk sploh še ni izkusilo orgazma... In tudi one se verjetno slabo počutijo, ko to berejo... Kot se slabo počuti 50letnica, ki je ravno odkila 2 novi gubi, ko bere modo (če ji to kaj pomeni, seveda...) KOt se je meni zdelo za malo, ko sem brala o nosečnosti kot nekem blaženem stanju, meni pa slabo 24/7, pa en kup problemov 1. in 2. In me je tudi jezilo , naj povejo po pravici, da je to lahko eno samo matranje . Hočem rečt, da nas lahko marsikaj prizadane, sploh srečni vzgledi, če sami tega nimamo - kot če lačni gleda pojedino skozi šipo... To ni luštno, ampak to, da te prizadane, lahko spremeniš samo ti, ker ljudje se bodo vedno basali, tudi kadar boš ti lačna... Lahko jih ne gledaš (v tem primeru ne bereš), lahko začneš sama pisat o svoji situaciji (to si že naredila, lahko napišeš še članek v kako revijo, po moje bi objavili, ker ni veliko o tem), lahko si v glavi počistiš, da eni pač imajo to v tem trenutku, ti pa pač še ne, kar pa še ne pomeni, da te to še ne čaka,... Kar ti je lažje, vse poti so prav. Mamini sinčki so pa vedno bili, samo da zdaj ženska lahko gre od takega očeta, prej pa ni imela izbire, če je bila noseča, se je morala poročit z njim, pa če je bil še tak kreten... Ker samohranilka ni obstajala kot kategorija, take je družba izločila in jim je iblo še 1000x težje, da so sploh preživele... Zdaj te vsaj grdo ne gledajo, ker imaš otroka sama...
|