opatija
|
Dobro jutro ! Upam, da ste lepo spale. Jaz sem spala še kar dobro, tamauček se je zbudil le enkrat in takrat sem morala na wc, sicer pa sem bila koma Tale banana je res fajn, no pa tudi sprehod od Lucije do Pirana in nazaj je najbrž nekaj pripomogel k temu Zvečer me je pošteno bolel hrbet, da o nogah sploh ne govorim, pa spet so mi otekla kolena. Ali se to še kateri dogaja? Meni se je to zgodilo že tretjič in me kar malo skrbi Aprilčica žal nam vandrati po Krasu ni uspelo (ustavili smo se le na večerji), bo pa to definitivno naslednji izlet Srečnica, da si doma na tako lepem koncu Slovenije. Jaz sem zaljubljena v Kras, je noro lepo pri vas, pa še TAKO dobro hrano imate Moj Nik se je očitno vrgel po mami, je pravi gurman Tudi njemu so všeč tartufi, čist je bil navdušen nad pršutom (si ga je kar sam postregel in ga po prvem grižljaju kar vlekel k sebi), sir in olive pa itak obožuje. Kazal je še na teran, vendar si ga ni uspel priboriti Super, da si si malo odpočila in imela čas zase Upam, da ti odobrijo bolniško, te popolnoma razumem! Zdrži še malo, pa pozitivne misli in vse bo OK Kerala glede dopusta z dojenčkom sem še precej neodločena. Idealen čas bo začetek, še bolje konec oktobra, vendar bi šla rada nekam, ker bo še toplo in morje še primerno za kopat. Mikajo me hrvaški otoki vendar so temperature začetek jeseni najbrž že vprašljive. Zato bo letalo najbrž neizbežno, se pa tudi jaz s tako majhnim dojenčkom ne bi upala v zelo oddaljene kraje. Z malo večjim pa se mi zdijo Karibi še najbolj primerni. Tam je precej čisto in kar je bistveno, ni nobenih nevarnosti za kakšne okužbe. Za dojenčka to sicer ni tako nevarno ker se bo dojil, bolj se mi zdi problematično za Nika, ki pa si hitro s čim postreže in iz svojih izkušen iz Afrike in Azije vem, da so kakšne driske hitro prisotne. Izjema je Mavricius - tam se mi je zdelo popolnoma varno, pa sem bila noseča, videla pa sem kar nekaj turistov z dojenčki in majhnimi otročki. Tja bi šla tudi z dojenčkom brez skrbi, bi pa raje kakšno destinacijo kjer še nismo bili eee35 na telovadbo se še nisem spravila, me je kar sram Sem pa bila danes zjutraj že na Rožniku (da me slaba vest ne potolče). Popoldne pa res upam, da bom končno zbasala svoji rit še na telovadbo, ker sem že prav panična zaradi teh kil, da ne govorim o celulitu. Zdaj se mi zdi, da se mi je začel delati že na rokah! Muca83 glede mleziva se nič ne sekiraj. Moja prijateljica je uporabljala blazinice od tretjega meseca naprej. Hormončki že delujejo Z modercem pa se boš najbrž kar morala sprijazniti, čeprav se strinjam, da je groza spati z njim. Jaz sem se po rojstvu Nika morala na hitro sprijazniti z večno mokro pižamo, kljub modrcu in dvema blazinicama, ker sem imela noro veliko mleka. Ko se je tamauček dojil, je meni iz druge joškice dobesedno špricalo. Skos sem bila premočena in še dobro, da sem imela podlogo čez jogi, ker bi ga sicer lahko vrgla stran. Tudi čez dan so bile blazinice za dojenje obvezna oprema, ker če mi jih je zmanjkalo, sem imela na majicah dva velika mokra kroga. Če zgodnje mlezivo kaže na veliko mleka se kar pripravi Te "težave" res niso prijetne, je pa dojenje vredno tega. Jaz sem ful uživala, ko sem gledala Nikca, kako zadovoljno je jedel Srčno upam, da bom tudi ki ga nosim pod srčkom, lahko tako dolgo dojila. Tejči77 Tudi jaz ne vem, kako bo z vozičkanjem, ko dobimo . Nik bo 24.3. star dve leti, pa se še vedno kar rad pelje (še posebno če je utrujen) in super dolgo spi v njem. V soboto je spal kar tri ure. Upam, da se bo vseeno malo odvadil vozička pred rojstvom , ker se bojim da bo žalosten, če mu vzame voziček. To se je zgodilo pri moji prijateljici. Njena hčerkica je doživljala ornk izpade, ker je mislila da bo šla v voziček ona, je šla pa novorojena sestrica. Glede kreme za mazanje trebuščka: jaz sem se v prvi mazala s chicco-vima kremama proti strijam za trebuh in prsa in sta obe super. Nimam niti ene strije. Po joškicah sem jih po porodu dobila, ker sem imela naenkrat ogromno mleka in mi je okoli bradavic vse popokalo, pa je z mazanjem v enem tednu vse izginilo. Tokrat bom uporabljala iste kreme. Drage , čuvajte in božajte trebuščke, pa glejte, da si naredite čim lepši dan !
|