Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:39:15
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 IZVIRNO SPOROČILO: Sey JUTRO! Jaz sem že doma! Sem imela CTG, popadkov ni, je pa otroček malo bolj umirjen, tako, da če bo do večera manj razgrajal, moram nazaj na CTG! Me je tudi vaginalno pregledal in je vse OK, nič se ne dogaja. Zdaj pa me skrbi zakaj se je tako umiril! Naslednji pregled imam v četrtek, 12.3. (lahko pa tudi že danes zvečer)! Zanima me, če bo katera zavrnila vitamin K in kapljice v oči pri otročku ali je že? Zakaj dajejo dojenčkom vitamin K in kapljice v oči? moj je full miren, če ne jem, najboljši "šus" pa mu da čokolada al pa ogljikovi hidrati - to pride takoj in direktno v kri! Glede vitamina K in kaplic za oči pa ti ne znam svetovat. To s tem vitaminom pa me muči že celo nosečnost, pa nisem prišla do zakjlučka! V bistvu so v obeh primerih (če dobi ali če ga ne) posledice, nekako tako kot pri cepljenju! Jaz sem pa tip, ki se ful pogljabja v stvari... ...sem že hotela odklonit vitaminK, pa me je danes babica prestrašila! Js tega ne bom odklonila. Je stalna praksa pri in tako tudi obvezna cepljenja. Za svojega želiš vse najboljše in v tem primeru je za njih to tudi dobro za nadaljnji razvoj.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:40:47
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy naš pa je skozi miren, no 10 brcik naštejem pa malo kolca občasno drugače pa je prav miren; nasprotje od Žigca.... Felix, upam,da nisi jezna, ker sem prilimala sezname ampak so nam ostali skoraj 10 strani zadaj..... Pupe, grem jaz do 12-ih malo počivat, ker pol pride naš razgrajač domov in ne bo nič od počitka.... Pa lepo si odpočij, da boš imela dovolj energije.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:41:41
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sey Zanima me, če bo katera zavrnila vitamin K in kapljice v oči pri otročku ali je že? Zakaj dajejo dojenčkom vitamin K in kapljice v oči? Kapljice v oči, dajejo za preprečevanje okužbe in vnetja oči po porodu (ker porodna pot je vse prej kot sterilna). Vitamin K pa se daje za preprečevanje krvavitev. Je namreč eden od faktorjev, ki sodelujejo pri strjevanju krvi. Odrasli ga imamo nekaj na zalogi v telesu pa ves čas ga tudi vnašamo s hrano. Presnavlja pa se v jetrih. Novorojenčki pa nekih zalog nimajo pa tudi jetra ne delujejo še s polno paro. To ne pomeni, da bo novorojenček, ki vitamina K ne dobi sigurno krvavel. Pomeni le, da če bo krvavel, bo ta krvavitev veliko manjša (lahko celo neopazna), kot bi bila sicer. Tako da jaz ne bom zavrnila. Tudi prvič nisem. Sicer pa čestitke za pregled pa ne sekiraj se! Če bo otroček bolj miren, boš pač šla zvečer nazaj. Se pa včasih pred porodom otročki malo umirijo. Si me pa spomnila, da še nisem podala poročila s pregleda: CTG ok, brez popadkov. Naslednja kontrola 13.3.. Kg skupno + 14 kg.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:44:43
|
|
|
|
Sey
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Sey Zanima me, če bo katera zavrnila vitamin K in kapljice v oči pri otročku ali je že? Zakaj dajejo dojenčkom vitamin K in kapljice v oči? Kapljice v oči, dajejo za preprečevanje okužbe in vnetja oči po porodu (ker porodna pot je vse prej kot sterilna). Vitamin K pa se daje za preprečevanje krvavitev. Je namreč eden od faktorjev, ki sodelujejo pri strjevanju krvi. Odrasli ga imamo nekaj na zalogi v telesu pa ves čas ga tudi vnašamo s hrano. Presnavlja pa se v jetrih. Novorojenčki pa nekih zalog nimajo pa tudi jetra ne delujejo še s polno paro. To ne pomeni, da bo novorojenček, ki vitamina K ne dobi sigurno krvavel. Pomeni le, da če bo krvavel, bo ta krvavitev veliko manjša (lahko celo neopazna), kot bi bila sicer. Tako da jaz ne bom zavrnila. Tudi prvič nisem. Sicer pa čestitke za pregled pa ne sekiraj se! Če bo otroček bolj miren, boš pač šla zvečer nazaj. Se pa včasih pred porodom otročki malo umirijo. Si me pa spomnila, da še nisem podala poročila s pregleda: CTG ok, brez popadkov. Naslednja kontrola 13.3.. Kg skupno + 14 kg. Mene predvsem moti ta velika doza na enkrat, ki jo dajo novorojenčku! Nekje sem brala, da je to povezano z nastankom levkemije! E, preveč berem...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:45:12
|
|
|
|
Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy naš pa je skozi miren, no 10 brcik naštejem pa malo kolca občasno drugače pa je prav miren; nasprotje od Žigca.... Felix, upam,da nisi jezna, ker sem prilimala sezname ampak so nam ostali skoraj 10 strani zadaj..... Pupe, grem jaz do 12-ih malo počivat, ker pol pride naš razgrajač domov in ne bo nič od počitka.... prijeten počitek ti želim!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:45:45
|
|
|
|
Sey
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 IZVIRNO SPOROČILO: Sey JUTRO! Jaz sem že doma! Sem imela CTG, popadkov ni, je pa otroček malo bolj umirjen, tako, da če bo do večera manj razgrajal, moram nazaj na CTG! Me je tudi vaginalno pregledal in je vse OK, nič se ne dogaja. Zdaj pa me skrbi zakaj se je tako umiril! Naslednji pregled imam v četrtek, 12.3. (lahko pa tudi že danes zvečer)! Zanima me, če bo katera zavrnila vitamin K in kapljice v oči pri otročku ali je že? Zakaj dajejo dojenčkom vitamin K in kapljice v oči? moj je full miren, če ne jem, najboljši "šus" pa mu da čokolada al pa ogljikovi hidrati - to pride takoj in direktno v kri! Glede vitamina K in kaplic za oči pa ti ne znam svetovat. To s tem vitaminom pa me muči že celo nosečnost, pa nisem prišla do zakjlučka! V bistvu so v obeh primerih (če dobi ali če ga ne) posledice, nekako tako kot pri cepljenju! Jaz sem pa tip, ki se ful pogljabja v stvari... ...sem že hotela odklonit vitaminK, pa me je danes babica prestrašila! Js tega ne bom odklonila. Je stalna praksa pri in tako tudi obvezna cepljenja. Za svojega želiš vse najboljše in v tem primeru je za njih to tudi dobro za nadaljnji razvoj. Jaz pa bom cepljenje odklonila, sem že pri prvem otroku!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:47:47
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Sey Zanima me, če bo katera zavrnila vitamin K in kapljice v oči pri otročku ali je že? Zakaj dajejo dojenčkom vitamin K in kapljice v oči? Kapljice v oči, dajejo za preprečevanje okužbe in vnetja oči po porodu (ker porodna pot je vse prej kot sterilna). Vitamin K pa se daje za preprečevanje krvavitev. Je namreč eden od faktorjev, ki sodelujejo pri strjevanju krvi. Odrasli ga imamo nekaj na zalogi v telesu pa ves čas ga tudi vnašamo s hrano. Presnavlja pa se v jetrih. Novorojenčki pa nekih zalog nimajo pa tudi jetra ne delujejo še s polno paro. To ne pomeni, da bo novorojenček, ki vitamina K ne dobi sigurno krvavel. Pomeni le, da če bo krvavel, bo ta krvavitev veliko manjša (lahko celo neopazna), kot bi bila sicer. Tako da jaz ne bom zavrnila. Tudi prvič nisem. Sicer pa čestitke za pregled pa ne sekiraj se! Če bo otroček bolj miren, boš pač šla zvečer nazaj. Se pa včasih pred porodom otročki malo umirijo. Si me pa spomnila, da še nisem podala poročila s pregleda: CTG ok, brez popadkov. Naslednja kontrola 13.3.. Kg skupno + 14 kg. Mene predvsem moti ta velika doza na enkrat, ki jo dajo novorojenčku! Nekje sem brala, da je to povezano z nastankom levkemije! E, preveč berem... pri vsak stvari, hrani, vitaminih, dodajajanjih v telo,... so stranski pozitivni in negativni učinki. Pa mislim, da vse prevaga pozitiven učinek, negativni se pokažejo z leti, pa še to v zanemarljivih procentih in nedokazano.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:48:16
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 IZVIRNO SPOROČILO: Sey JUTRO! Jaz sem že doma! Sem imela CTG, popadkov ni, je pa otroček malo bolj umirjen, tako, da če bo do večera manj razgrajal, moram nazaj na CTG! Me je tudi vaginalno pregledal in je vse OK, nič se ne dogaja. Zdaj pa me skrbi zakaj se je tako umiril! Naslednji pregled imam v četrtek, 12.3. (lahko pa tudi že danes zvečer)! Zanima me, če bo katera zavrnila vitamin K in kapljice v oči pri otročku ali je že? Zakaj dajejo dojenčkom vitamin K in kapljice v oči? moj je full miren, če ne jem, najboljši "šus" pa mu da čokolada al pa ogljikovi hidrati - to pride takoj in direktno v kri! Glede vitamina K in kaplic za oči pa ti ne znam svetovat. To s tem vitaminom pa me muči že celo nosečnost, pa nisem prišla do zakjlučka! V bistvu so v obeh primerih (če dobi ali če ga ne) posledice, nekako tako kot pri cepljenju! Jaz sem pa tip, ki se ful pogljabja v stvari... ...sem že hotela odklonit vitaminK, pa me je danes babica prestrašila! Js tega ne bom odklonila. Je stalna praksa pri in tako tudi obvezna cepljenja. Za svojega želiš vse najboljše in v tem primeru je za njih to tudi dobro za nadaljnji razvoj. Jaz pa bom cepljenje odklonila, sem že pri prvem otroku! katero cepljenje in zakaj?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:48:56
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Sey Zanima me, če bo katera zavrnila vitamin K in kapljice v oči pri otročku ali je že? Zakaj dajejo dojenčkom vitamin K in kapljice v oči? Kapljice v oči, dajejo za preprečevanje okužbe in vnetja oči po porodu (ker porodna pot je vse prej kot sterilna). Vitamin K pa se daje za preprečevanje krvavitev. Je namreč eden od faktorjev, ki sodelujejo pri strjevanju krvi. Odrasli ga imamo nekaj na zalogi v telesu pa ves čas ga tudi vnašamo s hrano. Presnavlja pa se v jetrih. Novorojenčki pa nekih zalog nimajo pa tudi jetra ne delujejo še s polno paro. To ne pomeni, da bo novorojenček, ki vitamina K ne dobi sigurno krvavel. Pomeni le, da če bo krvavel, bo ta krvavitev veliko manjša (lahko celo neopazna), kot bi bila sicer. Tako da jaz ne bom zavrnila. Tudi prvič nisem. Sicer pa čestitke za pregled pa ne sekiraj se! Če bo otroček bolj miren, boš pač šla zvečer nazaj. Se pa včasih pred porodom otročki malo umirijo. Si me pa spomnila, da še nisem podala poročila s pregleda: CTG ok, brez popadkov. Naslednja kontrola 13.3.. Kg skupno + 14 kg. Mene predvsem moti ta velika doza na enkrat, ki jo dajo novorojenčku! Nekje sem brala, da je to povezano z nastankom levkemije! E, preveč berem... z nastankom levkemije? tu je spet tolko različnih mnenj, kot npr. da so vse oblike raka psihosomatskega izvora... tako da podeduješ lahko predispozicijo... za vse ostalo pa poskrbi psiha in enako velja za alergije... mislim, da če bi to držalo tega nebi uporabljali... nekateri zavračajo vitamin K prav tako kot vsa obvezna cepljenja...to se v CH dogaja, ker sledijo bolj kot ne alternativni medicini, na žalost pa se dogaja tudi, da potem ravno ti otroci nastradajo v najbolj groznih primerih... skratka teorij je ogromno, isto kot za streptokok B... no pa da ne načenjamo spet tega ane
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:53:15
|
|
|
|
Sey
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 IZVIRNO SPOROČILO: Sey JUTRO! Jaz sem že doma! Sem imela CTG, popadkov ni, je pa otroček malo bolj umirjen, tako, da če bo do večera manj razgrajal, moram nazaj na CTG! Me je tudi vaginalno pregledal in je vse OK, nič se ne dogaja. Zdaj pa me skrbi zakaj se je tako umiril! Naslednji pregled imam v četrtek, 12.3. (lahko pa tudi že danes zvečer)! Zanima me, če bo katera zavrnila vitamin K in kapljice v oči pri otročku ali je že? Zakaj dajejo dojenčkom vitamin K in kapljice v oči? moj je full miren, če ne jem, najboljši "šus" pa mu da čokolada al pa ogljikovi hidrati - to pride takoj in direktno v kri! Glede vitamina K in kaplic za oči pa ti ne znam svetovat. To s tem vitaminom pa me muči že celo nosečnost, pa nisem prišla do zakjlučka! V bistvu so v obeh primerih (če dobi ali če ga ne) posledice, nekako tako kot pri cepljenju! Jaz sem pa tip, ki se ful pogljabja v stvari... ...sem že hotela odklonit vitaminK, pa me je danes babica prestrašila! Js tega ne bom odklonila. Je stalna praksa pri in tako tudi obvezna cepljenja. Za svojega želiš vse najboljše in v tem primeru je za njih to tudi dobro za nadaljnji razvoj. Jaz pa bom cepljenje odklonila, sem že pri prvem otroku! katero cepljenje in zakaj? Zdaj imam 1,5 leto in še ni bil cepljen, misli pa odkloniti vsa cepljenja... ...ena so brezvezna, nepotrebna, druga pa se mi zdi, da imajo več slabosti kot koristi!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:54:25
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Sey Zanima me, če bo katera zavrnila vitamin K in kapljice v oči pri otročku ali je že? Zakaj dajejo dojenčkom vitamin K in kapljice v oči? Kapljice v oči, dajejo za preprečevanje okužbe in vnetja oči po porodu (ker porodna pot je vse prej kot sterilna). Vitamin K pa se daje za preprečevanje krvavitev. Je namreč eden od faktorjev, ki sodelujejo pri strjevanju krvi. Odrasli ga imamo nekaj na zalogi v telesu pa ves čas ga tudi vnašamo s hrano. Presnavlja pa se v jetrih. Novorojenčki pa nekih zalog nimajo pa tudi jetra ne delujejo še s polno paro. To ne pomeni, da bo novorojenček, ki vitamina K ne dobi sigurno krvavel. Pomeni le, da če bo krvavel, bo ta krvavitev veliko manjša (lahko celo neopazna), kot bi bila sicer. Tako da jaz ne bom zavrnila. Tudi prvič nisem. Sicer pa čestitke za pregled pa ne sekiraj se! Če bo otroček bolj miren, boš pač šla zvečer nazaj. Se pa včasih pred porodom otročki malo umirijo. Si me pa spomnila, da še nisem podala poročila s pregleda: CTG ok, brez popadkov. Naslednja kontrola 13.3.. Kg skupno + 14 kg. Mene predvsem moti ta velika doza na enkrat, ki jo dajo novorojenčku! Nekje sem brala, da je to povezano z nastankom levkemije! E, preveč berem... z nastankom levkemije? tu je spet tolko različnih mnenj, kot npr. da so vse oblike raka psihosomatskega izvora... tako da podeduješ lahko predispozicijo... za vse ostalo pa poskrbi psiha in enako velja za alergije... mislim, da če bi to držalo tega nebi uporabljali... nekateri zavračajo vitamin K prav tako kot vsa obvezna cepljenja...to se v CH dogaja, ker sledijo bolj kot ne alternativni medicini, na žalost pa se dogaja tudi, da potem ravno ti otroci nastradajo v najbolj groznih primerih... skratka teorij je ogromno, isto kot za streptokok B... no pa da ne načenjamo spet tega ane Se strinjam.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:55:53
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sey Zdaj imam 1,5 leto in še ni bil cepljen, misli pa odkloniti vsa cepljenja... ...ena so brezvezna, nepotrebna, druga pa se mi zdi, da imajo več slabosti kot koristi! imaš potem srečo, da ne razmišljamo vsi tako, kaj bi se zgodilo da nihče več nebi cepil otrok in bi izbruhnila ena od teh bolezni??? kako bi potem razmišljala? če bi obstajalo cepivo proti virusu HIV, bi ga odklonila???
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:58:02
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 IZVIRNO SPOROČILO: Sey JUTRO! Jaz sem že doma! Sem imela CTG, popadkov ni, je pa otroček malo bolj umirjen, tako, da če bo do večera manj razgrajal, moram nazaj na CTG! Me je tudi vaginalno pregledal in je vse OK, nič se ne dogaja. Zdaj pa me skrbi zakaj se je tako umiril! Naslednji pregled imam v četrtek, 12.3. (lahko pa tudi že danes zvečer)! Zanima me, če bo katera zavrnila vitamin K in kapljice v oči pri otročku ali je že? Zakaj dajejo dojenčkom vitamin K in kapljice v oči? moj je full miren, če ne jem, najboljši "šus" pa mu da čokolada al pa ogljikovi hidrati - to pride takoj in direktno v kri! Glede vitamina K in kaplic za oči pa ti ne znam svetovat. To s tem vitaminom pa me muči že celo nosečnost, pa nisem prišla do zakjlučka! V bistvu so v obeh primerih (če dobi ali če ga ne) posledice, nekako tako kot pri cepljenju! Jaz sem pa tip, ki se ful pogljabja v stvari... ...sem že hotela odklonit vitaminK, pa me je danes babica prestrašila! Js tega ne bom odklonila. Je stalna praksa pri in tako tudi obvezna cepljenja. Za svojega želiš vse najboljše in v tem primeru je za njih to tudi dobro za nadaljnji razvoj. Jaz pa bom cepljenje odklonila, sem že pri prvem otroku! katero cepljenje in zakaj? Zdaj imam 1,5 leto in še ni bil cepljen, misli pa odkloniti vsa cepljenja... ...ena so brezvezna, nepotrebna, druga pa se mi zdi, da imajo več slabosti kot koristi! tudi obvezna? no, stvar odločitve, sam js bom dala cepiti: preventiva!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:59:29
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: Sey Zdaj imam 1,5 leto in še ni bil cepljen, misli pa odkloniti vsa cepljenja... ...ena so brezvezna, nepotrebna, druga pa se mi zdi, da imajo več slabosti kot koristi! imaš potem srečo, da ne razmišljamo vsi tako, kaj bi se zgodilo da nihče več nebi cepil otrok in bi izbruhnila ena od teh bolezni??? kako bi potem razmišljala? če bi obstajalo cepivo proti virusu HIV, bi ga odklonila??? ja, tudi js mislim, da smo vsi del družbe in bo otrok del le-te in pri tem ima tudi večje možnosti, da se okuži (vrtec, šola,...)
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 10:59:42
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo tudi obvezna? no, stvar odločitve, sam js bom dala cepiti: preventiva! tudi me smo bile vse cepljene, kateri kaj manjka? ma česa premalo preveč?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 11:00:20
|
|
|
|
Sey
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: Sey Zdaj imam 1,5 leto in še ni bil cepljen, misli pa odkloniti vsa cepljenja... ...ena so brezvezna, nepotrebna, druga pa se mi zdi, da imajo več slabosti kot koristi! imaš potem srečo, da ne razmišljamo vsi tako, kaj bi se zgodilo da nihče več nebi cepil otrok in bi izbruhnila ena od teh bolezni??? kako bi potem razmišljala? če bi obstajalo cepivo proti virusu HIV, bi ga odklonila??? Absolutno, saj ga ne dobiš kar tako!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 11:02:09
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: Sey Zdaj imam 1,5 leto in še ni bil cepljen, misli pa odkloniti vsa cepljenja... ...ena so brezvezna, nepotrebna, druga pa se mi zdi, da imajo več slabosti kot koristi! imaš potem srečo, da ne razmišljamo vsi tako, kaj bi se zgodilo da nihče več nebi cepil otrok in bi izbruhnila ena od teh bolezni??? kako bi potem razmišljala? če bi obstajalo cepivo proti virusu HIV, bi ga odklonila??? Absolutno, sam ga ne dobiš kar tako! aha, torej bi isto rekla npr. za hepatitis B ? ki se med drugim prenaša tudi kapljično? ker za HIV že moraš seksat al kaj? no, pa saj nima smisla vlečt to debato, vsak po svoje, ane
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 11:02:48
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 IZVIRNO SPOROČILO: Sey JUTRO! Jaz sem že doma! Sem imela CTG, popadkov ni, je pa otroček malo bolj umirjen, tako, da če bo do večera manj razgrajal, moram nazaj na CTG! Me je tudi vaginalno pregledal in je vse OK, nič se ne dogaja. Zdaj pa me skrbi zakaj se je tako umiril! Naslednji pregled imam v četrtek, 12.3. (lahko pa tudi že danes zvečer)! Zanima me, če bo katera zavrnila vitamin K in kapljice v oči pri otročku ali je že? Zakaj dajejo dojenčkom vitamin K in kapljice v oči? moj je full miren, če ne jem, najboljši "šus" pa mu da čokolada al pa ogljikovi hidrati - to pride takoj in direktno v kri! Glede vitamina K in kaplic za oči pa ti ne znam svetovat. To s tem vitaminom pa me muči že celo nosečnost, pa nisem prišla do zakjlučka! V bistvu so v obeh primerih (če dobi ali če ga ne) posledice, nekako tako kot pri cepljenju! Jaz sem pa tip, ki se ful pogljabja v stvari... ...sem že hotela odklonit vitaminK, pa me je danes babica prestrašila! Js tega ne bom odklonila. Je stalna praksa pri in tako tudi obvezna cepljenja. Za svojega želiš vse najboljše in v tem primeru je za njih to tudi dobro za nadaljnji razvoj. Jaz pa bom cepljenje odklonila, sem že pri prvem otroku! katero cepljenje in zakaj? Zdaj imam 1,5 leto in še ni bil cepljen, misli pa odkloniti vsa cepljenja... ...ena so brezvezna, nepotrebna, druga pa se mi zdi, da imajo več slabosti kot koristi! kaj ga imaš v vrtcu?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 11:04:25
|
|
|
|
Sey
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo kaj ga imaš v vrtcu? Ne, do tretjega leta bo doma... skrbim pa za njgovo odpornot...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 11:05:38
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: novo kaj ga imaš v vrtcu? Ne, do tretjega leta bo doma... skrbim pa za njgovo odpornot... ?? s čim, da ga ne izpostaviš nobeni bakteriji?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 11:05:54
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sey IZVIRNO SPOROČILO: novo kaj ga imaš v vrtcu? Ne, do tretjega leta bo doma... skrbim pa za njgovo odpornot... Zakaj do 3. leta?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 11:06:16
|
|
|
|
Pupa7
|
novo imaš ZS
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 11:07:01
|
|
|
|
Sey
|
Za cepljenje in vse se pa res vsak sam odloči... ...jaz verjamem, da sem se! Nimam pa nič proti tisti, ki otroke cepijo... ...pač vsak naredi kakor misli, da je najbolj prav! Jaz sem pač bolj alternativen človek!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 11:07:38
|
|
|
|
felix7
|
dobro jutro! že pridno klepetate, vidim. Jaz sem kar dolgo spala, ker sem včeraj do 1h pred tvjem visela. Zdaj je pa zunaj tako moreče, da se mi tudi pospravljat ne ljubi No, kakšno stvar bo vseeno treba premaknit do konca dneva, da se mi ne nabere preveč dela. a danes imamo pa debato o cepljenjih? sploh nisem razmišljala o tem, da ima človek možnost zavrniti cepljenja... sicer pa jaz ne mislim tu sama neke tople vode odkrivat, čisto za brez veze tale cepljenja sigurno niso... če je 99% otrok cepljenih, bo pa še naš.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 9.3.2009 11:08:18
|
|
|
|
Sey
|
Do tretjega leta, ker je bolješ, da je do takrat otrok s starši, najbolj rabi njih, potem pa rabi tudi družbo otrok!
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?