|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   aglurab
1.6.2006 16:27:23   
Anonimen
živjo
a je katera jemala tablete aglurab za zniževanje sladkorja. baje so učinkovite pri neplodnosti. s partnerjem se mučiva kar nekaj let, tudi umetna oploditev je za nama, pa nič, nešteto zdravil in tudi nič. jaz namreč več ne vem ali me ti dohtarji samo farbajo ali res kaj pomaga. čudi me namreč, ker sem suha oz. še presuha in nikoli nisem imela probleme s sladkorjem. učinkovite so baje pri debelih in tistih ki imajo sladkor. pe še niti tako nedolžne niso, zato pa zaskrbljena sprašujem, kaj naj naredim. poleg groznih stranskih učinkov, baje tudi shujšaš. ampak kam za voljo naj jaz shujšam, v trepalnice????
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: aglurab
15.6.2006 8:01:07   
tecka
Ojla. Če so ti predpisali tablete, bi ti morali tudi razložiti, zakaj so ti jih predpisali, se ti ne zdi? Kaj vse ženske pretrpimo!
Meni so te tablete predpisali zaradi povišanega hormona prolaktin-a. Ta hormon moti delovanje rumenega telesca, oz. povzroča hitrejšo propadanje nosečnosti. Za zniževanje prolaktina se uporabljajo ene tablete, ki se začnejo na b..., pa tudi aglurab v kombinaciji s klomifenom (tako pravi moj G).
Jaz sem se v lekarni skoraj zjokala, ko sem videla tisto ogromno škatlo z zdravili. Saj skoraj ne bom potrebovala druge hrane, nažirala se bom s klomifenom, aglurabom in še prometriumom.
BTW: a so tebi tudi naročili, da s tableti začneš postopoma? Najprej po pol tabletke na dan in potem počasi do doze 2 tbl?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2006 14:54:19   
Anonimen
živjo!
nič kaj konkretnega ni povedal, midva z možem pa tudi nisva kaj preveč spraševala, sva bila preveč šokirana od vsega skupi. sem pa kasneje velik napisanega našla na netu in na tem forumu. hvala še tebi za informacije.
2 dni sem jemala po pol tabletke, zdaj pa po 1 (pol zjutraj, pol zvečer). več mi ni rekel, razen če sem preslišala, ampak v lekarni nama je zapisala takšno dozo. pa hvala bogu, da mi ni dal večje. men je grozno slabo, od jutra do večera. nimam apetita, določena hrana mi tako smrdi, da se mi želodec obrne. najhuje je, da tisto kar sem včasih zelo rada jedla, se mi zdaj gabi. imaš ti tudi kake probleme????

(odgovor članu tecka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.6.2006 20:23:46   
tecka
Oj. Jaz bom s tabletami šele začela, ko si poštimam M. Imela sem namreč abrazijo. Kolikor sem do sedaj pregledala Pušenjaka, pa je slabost "normalen pojav". Žal imam jaz to srečo, da lahko vedno jem, nikoli mi ni dovolj slabo. To se pozna tudi na kilah. G zaenkrat še ni omenil kakšnega hujšanja, mogoče to še pride na vrsto. Ko bo konec poletja... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.6.2006 9:51:24   
soni
Lep pozdrav!

Tudi sama sem pričela v tem mesecu jemati tablete Aglurab v povezavi s klomifenom. Tudi jaz nimam težav s kilami, doktor pa mi je razložil tako kot Tečki.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.9.2006 14:46:17   
Ylaja
Živijo Anonimen! Pišem ti glede slabosti, mogoče je pri tebi ta slabost povezana še s čim drugim. Sama jem aglurab na enak način kot ti, pa so bili samo prva dava do tri dni problemi, res pa sem se v teh 2 mesecih navadila zajtrkova in večerjat, ker jih jem tablete šele po obroku! Si mogoče razmislila v tej smeri, da ti je slabo ker jih pač ješ na prazen želodec?

(odgovor članu soni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.9.2006 15:34:32   
Anonimen
no ta anonimen se jaz, Mišek. Razkrinkana user posted image . Na prazen želodec še nisem nikoli nobene tablete vzela in tako tudi ne agluraba. Sem lepo navajena, da vsako jutro obvezno jem zajtrk, pa naj je zgodna ali pozna ura. Zajtrk pri meni mora biti obvezno. Tako sem vzela tableto vedno po jedi. Vzrok pa je sigurno kje drugje. Lahk je tudi v tem, da sem že itak suha in ob aglurabu sem imela malo apetita in sem še dodatno shujšala. Ne vem. 

(odgovor članu Ylaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.9.2006 12:00:25   
tepka
jaz tudi jemljem aglurab in mi je dopoldne ok - samo lačna sem non stop,
popoldan pa zavohat ne smem hrane mi je takoj slabo - shujšala seveda nisem ker dopoldne nadoknadim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.9.2006 11:02:18   
enaena
Tudi jaz nisem imela nikoli težav s težo a sem zaradi PCOS jemala aglurab 5 mesecev. Povečana rezistenca na insulin ni nujno povezana z debelostjo, je pa ponavadi res v povezavi z napačnim delovanjem jajčnikov in posledično nepravilnim razmerjem hormonov (Fsh + Lh + moški hormoni).
Prve štiri mesece sem zraven jemala še klomifen + prometrium in ker ni bilo učinka sem dobila napotnico za laparoskopijo.
Zadnji mesec - pred operacijo - sem morala prenehati s klomifenom in ravno ta mesec sem 6 dni pred datumom za laparo zagledala +.  Še isti trenutek sem prenehala z aglurabom, kar je zelo pomembno če pride do nosečnosti!!!
Zdaj sem v 18 tednu in upam da bo tudi v naprej vse ok.

Tudi za vse vas držim pesti !!!

user posted image enaena

Jaz verjamem, da mi je aglurab pomagal

(odgovor članu tepka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.9.2006 16:11:58   
gojska
ČAO,
zamenjala sem bromergon s tem aglurabom. Komaj sem začela, tako da še nisem na celih dveh tabletah na dan.
Prve tri dni sem imela rahlo drisko, ampak nič hujšga. Slabo mi ni vendar opažam da sem na nek čuden način žejna. Vendar ne morem pit in tudi ko se prisilim se ne odžejam. 
Če je še kateri na aglurabu tako naj mi sporoči.
Zanima me pa tudi če je res dejansko katera shujšala zaradi agluraba.
To bi bilo kar se mene tiče SUPER. user posted image
GOJSKA 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.9.2006 1:27:54   
MissLady
Čao Gojska!

Jaz jemljem aglurab 1 mesec in sem shujšala za 6 kg. Kako pa gre tebi?

Meni je že skoraj ceu mesec rahlo slabo in vsa hrana razen jogurtov in zelenjave se mi gravža (verjetno zato tudi hujšam user posted image ).

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.9.2006 7:58:06   
gojska
Men se tud hrana gravža, pa se vseeno prisilimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sam sem pa res zadnji teden na sadju in sploh ne pogrešam nič drugega.
Zadnjič je moj jedu pasulj, sem mislila da bom bruhnla, pa ga mam drugače rada.

RAVNO DANES SEM ZAČELA ŠE Z 1/2 klomifena.
Bog va kaj bo zdaj.
lp gojskauser posted image  

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.9.2006 10:14:42   
MissLady
Gojska... zakaj pa jemlješ aglurab? Imaš PCOS? Jaz ga imam in so mi zato dali aglurab.

Meni niso dali klomifena. Ali bi morala povedati, da si želim zanositi? Kakšni so pogoji, da ti predpišejo klomifen?

Hvala za odgovore, sem še precej nova na tem področju.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2006 10:42:10   
Renny9
Živjo punce! Jaz sem jemala aglurab, klomifen in prometrium. Zanosila sem vendar čez en mesec splavila, ker je zdravniku ušlo, koliko časa moram jemati progesteron. Meni pa ga je zmanjkalo. Ta postopek je dokaj uspešen, a še zdaj ne vem, koliko časa ga bi morala jemati. Danes imam pregled in res ne vem, kako bom odreagirala. Sem čisto na tleh.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.11.2006 18:40:16   
Anonimen
Punce jaz tudi jemljem aglurab od maja 2006 in sicer sem začela najprej z 1/2 tabletke zjutraj dokler nisem postopoma prišla na 1 tabletko zjutraj in eno zvečer. Počutila sem se več čas odlično. Pred tem sem imela zelo neredne menstruacije in tudi na klomifen sploh nisem reagirala. Po 1 mesecu jemanja agluraba sem imela menstruacijo na 34 dni točno kot urica. Ginekolog mi je rekel, da je zelo pomembno, da pogosto delam teste  nosečnosti, ker moram takoj nehati z jemanjem ob morebitnem poztivnem testu. Na najino veliko srečo in veselje jih sedaj ne jemljem več, ker sva 24.9.2006 zagledala magični user posted image  in sem sedaj srečka user posted image . počutim se super, nimam za enkrat nobene slabosti ipd. Predviden datum poroda imam 6.6.07

Punce ne obupujte, tudi za vse vas pride sonce!!!!

Jaz sem stara 39, moj pa 42 let in je to najin prvi otročiček.

(odgovor članu Renny9)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
9.11.2006 20:35:08   
Ulaa
Mene pa zanima kako ste prisle do agluraba. Ali ste same kaj omenile g. ali je g. sam predpisal to terapijo? A hodite prav h ginekologu za neplodnost, ali je to vas obicajni g.?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.11.2006 5:36:39   
Anonimen
Meni je predpisal G za neplodnost in sam je prišel na to misel. Sam mu ne moreš oment, ker te tablete sploh niso tolk nedolžne. In tudi ti ne bo predpisal noben, če se že ne vem kolk časa ne matraš. No naj ne bi, najbrž se ziher najde kak, ki ti že prej predpiše. 

(odgovor članu Ulaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
10.11.2006 12:41:10   
Anonimen
Ulaa, pozdravljena

Meni jih je predpisal dr. Merlo v Postojni, ko sem bila na prvem samoplačniškem pregledu pri njemu. Meni so takoj pomagale in rezultat je že tukaj!!!! user posted image

Drugače, pa te tablete niso škodljive, vendar je zelo pomembno, da se jih takoj po pozitivnem testu user posted image  preneha jemati

Pa, pa

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
10.11.2006 15:18:09   
MissLady
Meni jih je predpisala endokrinologinja. In so mi tudi pomagale... vrnila se mi je menstruacija in shzjšala sem 12 kg. user posted image

Sedaj pa samo že čakam na user posted image  29.11. imam kontrolo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.11.2006 20:15:33   
Ulaa
Hvala za odgovore. Za user posted image se trudim ze kar nekaj casa - najprej kaksno leto ali pa se vec sva user posted image brez vsake zascite in se ni zgodilo nic, nakar mi da g. klomifen in mi rata v prvem  mesecu, sledi ss, po treh mesecih pavze spet terapija s klomifenim in spet v prvo rata, zal spet sledi ss. Potem po treh mesecih ponovno terapija s klomifeniom najprej 2 tableti na dan - brez uspeha, sedaj terapija s 4 tabletami na dan. Sedaj drugi ciklus ne cakam na user posted image , ceprav po obcutku in spikanju mislim da bo prisla. Torej me caka se en cikel z klomifenom, potem pa naj bi se prikazala pri g. da se pomeniva za naprej. Po vsej verjetnosti bo obupal nad mano in me poslal kam drugam. In tu sem mu mislila namigniti ce je klomifen edina moznost ki jo imam. Niti pa ne vem, kaj me caka ce bi sla naprej na preglede, ne vem ali si sploh zelim - priznam da mi je padlo upanje po user posted image precej na tla. Niti ne vem ali naj mu izrazim zeljo kam si zelin na pregled - vasi nasveti so dobrodosli, niti ne vem koliko casa se caka... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.11.2006 13:59:47   
njoka
Ciao, vsem!

Jaz sem tudi dobila aglurab in sem ga začela piti 26. septembra. Zaradi  daljše odsotnosti menstruacije mi je ginekolog dal še primolut-nor in sem imela po njem prvi dan user posted image  7.10. Nekje od 20.10 so me začele boleti prsi in 7.11. sem dobila user posted image . Nisem mogla verjeti, da je to res, da dobim user posted image , kot vsi normalne smrtnice, ker prej jo nisem imela najmanj 70 do 90 dni. Sicer mi je ginekolog že na pregledu rekel, da ne vidi nič konkretnega narobe, razen blage oblike pco in naj poskusim z aglurabom in dieto. Morda se prehitro veselim, vendar te dni sem takooo srečna, da so me po nekaj letih spet bolele prsi, kar pomeni, da je ovulacija bila in, da se je prikazala ta user posted image , čeprav sedaj vse špika in boli.

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.1.2007 11:33:52   
Anonimen
Pozdravljene!

Zanima me, v kolikšnem času so vam se menstrualni ciklusi z jemanjem agluraba uredili, seveda, če ste imele neredne user posted image  ?

(odgovor članu njoka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
9.1.2007 12:15:33   
brina2006
Pozdravljene punce!
Jaz sem tudi pristala na aglurabu, začela sem ga jemati 5.1.07 M bi mi mogla priti v nedeljo 7.1 pa mi je prišla danes9.1.
Ponavadi je točna kot urca na 28 dni ,danes pa je 30 danuser posted image ,(pa sem že upala da jeuser posted image ) ali je to normalno pri teh tabletah?
Tudi meni je  zmeraj slabouser posted image ,predusem popoldan, prve tri dni sem imela tudi drisko. 
Zanima me koliko pogosto pa je treba delati teste nosečnosti zaradi agluraba in kdaj jih začeti delati?

HVALA Punce!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.1.2007 18:15:20   
brina2006
Punce kateri odmerek agluraba pa ste imele? Meni je zdravnik najprej (14 dni) perdpisal 500mg ,potem pa 800mg.
Kakšne so vaše izkušnje?

(odgovor članu brina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Aglurab
6.3.2009 20:45:24   
Cokolatina
Pozdravljena punce!

Berem in prebiram forum in vidim da imate precej izkušenj z Aglurabom.
Jaz imam PCO diagnozo že od 18 leta, redke menstruacije, 1x povišano telesno težo.
V začetku decembra sem dobila Aglurab 850 sprva za vzpostaviti ciklus in pa nato za lažje zniževanje telesne teže.
Od septembra do konec novembra sem lepo hujšala brez tablet (8kg) od kar sem pa začela jemati Aglurab je vse težje. menstruacija sicer je, a teža ne pade niti za kilogram kljub dieti. Z dieto ni nič narobe, tudi to sem pomislila in smo s strokovnjaki od živila do živila podrobno preučili, ravno tako analizo sestave mojega telesa. V KC so mi delali kompletne preiskave tudi za ščitnico, vse v odličnem stanju.

Kaj hočem vprašati, glede na vaše izkušnje se je tudi kateri izmed vas pripetil status Quo z Aglurabom?

Res imam veliko željo shujšati ker si resnično želiva tretjega člana v zaenkrat najini družini :))

Punce, za vsako vaše mnenje vam bom zelo hvaležna.

Čokolatina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?