Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 7:15:56
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 alo punce Zunaj še kar dežuje in jst sem do zdle spala Sva se z mojim mal stisnala pa sva tak zaspala oba, da se je kr tresl , kaj bom zdej ponoči delala me ne vprašat??????? a si kdaj slišala za slončkanje? Vidim da ste lepo čvekale, vendar ne toliko kot včeraj . Janja kok je fajn, da z nami deliš tole izkušnjo in upam, da če imaš taprave popadke, da ti porod in vse čimhitreje steče....nam pa le poročaj sproti . Sonček ti boš jutri delala skutine palačinke jst pa mesne in solatko . Junona pridna da si se učila, aja no sonček tebi vsaka čast da si vse tako lepo pospravila in si lahko zdej cel vikend na off. Detelja kam si že ti debela Si prav seksi, tudi tvoja ritka je luštna . Glede na to, da je to gibs se da na njega ful lepo risati. Jst bi počakala da se sonček rodi ga poslikala in nato vse skupaj dala nekomu narisati. če bi me od prej poznala bi sigurno rekla, da sem sedaj debela...ne vem ali se mi sanja ali bo pa res-mislim, da bom zdaj zadnji mesec fasala kako strijo ampak jaz pravim, da jih bom jaz imela od nosečnosti ene pa jih imajo celo življenje (niso noseče pa jih imajo)-sem nesramna A vikend pravite da bo lep....jo super mi prav manjka malo svežega zraka tudi jaz upam, da bo čez vikend lepo vreme...pa upam, da me jutri neha zafrkavat ta čudna bolečina na desni strani telesa...sicer pa se mi zdi, da skoz (zdaj zadnje čase), ko je slabo vreme me skoz neki boli.... kar se tiče ....smo danes že , moj na bolniški pa sej veš ne mor kr tak skup ležat . Me je pa neki pekl tam spodi dans Tak da ne vem kaj bi blo to? Kar se tiče kg, če bi ti mene prej s 56kg vidla pa zdej z 78kg......me tud ne bi spoznala. Strije pa ko shujšaš se ne vidijo. Pa maže se fino pa bo mene je včasih pri seksu tudi tam spodaj nekaj peklo/bolelo tak čuden občutek...ja tudi jaz sem jih imela prej 55-56 kg..sedaj pa +13 kg kožno ful mažem sam se mi zdi, da grem narazen kot kvašeno testo:)
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 7:18:14
|
|
|
|
janja*
|
Čveke moje,da se vam javim.Stanje se je umirilo.Izgleda,da me bo to hecalo do konca,ampak nič zato se bom že navadila,da tokrat to otrdevanje paše zraven.Jaz bi sicer kej drugega trdega . Ko ste govorile o obsegih imam jaz čez trebuh 114 in čez boke 104.Kar okej . Oh punce bomo potem hujšale,ko bo čas za te stvari.Meni je šlo po porodu dol približno 8-9 kg. Tabletka dOr kar se tiče pa vzmetnic in tega pa nimam pojma,ker imam še vse od prejšnih otrok.Moji niso bili dolgo v posteljici.Tam nekje do leta in pol .potem pa so šli na veliko posteljo.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 7:26:45
|
|
|
|
janja*
|
Detelja ne pritožuj se glede kg,ker si res ful seksi.Jaz pa sem imela na štartu70,zdaj pa jih imam 85.Ufffffffffffffffff veliko.Bo šlo že dol enkrat.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 7:34:40
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: janja* Detelja ne pritožuj se glede kg,ker si res ful seksi.Jaz pa sem imela na štartu70,zdaj pa jih imam 85.Ufffffffffffffffff veliko.Bo šlo že dol enkrat. saj veš ženske se skoz kaj pritožujemo glede kg...zdaj pa ko moram več počivat pa se malo gibljem pa diham kot ne vem kaj...sam se grem stuširat pa pridem iz kopalnice kot da b ibila na maratonu...ja, upam, da bom po porodu zgubila vsaj 10 kg takoj...pol pa bo itak poletje pa bomo gibali pa verjetno ne bomo več tako na suhem
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 7:46:24
|
|
|
|
Pat74
|
IZVIRNO SPOROČILO: janja* Čveke moje,da se vam javim.Stanje se je umirilo.Izgleda,da me bo to hecalo do konca,ampak nič zato se bom že navadila,da tokrat to otrdevanje paše zraven.Jaz bi sicer kej drugega trdega . Ko ste govorile o obsegih imam jaz čez trebuh 114 in čez boke 104.Kar okej . Oh punce bomo potem hujšale,ko bo čas za te stvari.Meni je šlo po porodu dol približno 8-9 kg. Tabletka dOr kar se tiče pa vzmetnic in tega pa nimam pojma,ker imam še vse od prejšnih otrok.Moji niso bili dolgo v posteljici.Tam nekje do leta in pol .potem pa so šli na veliko posteljo. Janja lepo, da se je zadeva umirila. Detelja maš pa res srečo, da ti ni šlo nič v rit, ker tam najtežje dol spraviš.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 8:29:23
|
|
|
|
anchika
|
Dobro jutro čvekise Ste lepo, baje bo vreme mal bolše čez vikend. Upam da res saj v nedeljo je 8. marec pa še moj sinko ima 2 leti. To je bilo najlepše darilo za 8.marec ki sem ga v življenju dobila. prehlad: še vedno sem prehlajena, čeprav je zdaj malo bolje. Zdaj sem se lotila kašljat , že en teden in me vse boli, ves trebuh zaradi tega kašljanja. ALI VESTE ZA KAKŠEN SIRUP? Pijem domače smrekove vršičke, včasih žličko meda in jemala sem tudi tabletke Granobil a mi ne pomaga. Skozi kašljam. slončkanje.: včeraj sem pa !! kile: vidim da ste imele debato o kilam, moja najššibkejša debata. Sej se nism (vsaj jaz mislim) dost zredila a me ful mori. Saj veste da sem jih zadnjič poslušala od G ker sem se v 3 tednih zredila za 3 kg. Vse skupaj pa sem se za 11 kg. Jem normalno, se ne nažiram pa kile kar rastejo že sam ko pogledam hladilnik. Mogoče je krivo ker 8 ur samo sedim, nevem, sem pa preostanek dneva skozi nanogah da me konec dneva prav bolijo. Se prav bojim kaj mi bo rekla čez 14 dni ko imam pregled. Glede izgube se ne bojim. Za prvega otroka sem se res manj zredila ,( ma tudi takega trebuha nisem imela) vse skupaj sem se zredila za 11kg in domol iz bolnice sem prišla samo s +2 in tiste 2 kg sem izgubila v 1 mesecu lp
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 8:37:46
|
|
|
|
BrinaBA
|
Punce - samo ena pripomba: bi lahko manj manj vključevale v vaša sporočila IZVORNA SPOROČILA, ker je potem cela stran ponavljajočih odgovorov pa somo tukaj in tam kakšen komentar spodaj - in moram res pregledat več kot 10 strani, da pridem skozi. PROSIM, pa brez zamere. LP!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 8:41:11
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74 IZVIRNO SPOROČILO: janja* Čveke moje,da se vam javim.Stanje se je umirilo.Izgleda,da me bo to hecalo do konca,ampak nič zato se bom že navadila,da tokrat to otrdevanje paše zraven.Jaz bi sicer kej drugega trdega . Ko ste govorile o obsegih imam jaz čez trebuh 114 in čez boke 104.Kar okej . Oh punce bomo potem hujšale,ko bo čas za te stvari.Meni je šlo po porodu dol približno 8-9 kg. Tabletka dOr kar se tiče pa vzmetnic in tega pa nimam pojma,ker imam še vse od prejšnih otrok.Moji niso bili dolgo v posteljici.Tam nekje do leta in pol .potem pa so šli na veliko posteljo. Janja lepo, da se je zadeva umirila. Detelja maš pa res srečo, da ti ni šlo nič v rit, ker tam najtežje dol spraviš. ooo pa mi je šlo, sam se poleg mojega velikega buščija to sploh ne opazi
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 8:43:59
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: anchika slončkanje.: včeraj sem pa !! ti pa kar zavidam sicer sem se pa jaz včeraj tako čudno počutila, da mi niti ni bilo do slončkanja kile: vidim da ste imele debato o kilam, moja najššibkejša debata. Sej se nism (vsaj jaz mislim) dost zredila a me ful mori. Saj veste da sem jih zadnjič poslušala od G ker sem se v 3 tednih zredila za 3 kg. Vse skupaj pa sem se za 11 kg. Jem normalno, se ne nažiram pa kile kar rastejo že sam ko pogledam hladilnik. Mogoče je krivo ker 8 ur samo sedim, nevem, sem pa preostanek dneva skozi nanogah da me konec dneva prav bolijo. Se prav bojim kaj mi bo rekla čez 14 dni ko imam pregled. Glede izgube se ne bojim. Za prvega otroka sem se res manj zredila ,( ma tudi takega trebuha nisem imela) vse skupaj sem se zredila za 11kg in domol iz bolnice sem prišla samo s +2 in tiste 2 kg sem izgubila v 1 mesecu upam, da bom tudi jaz taka srečnica, da bom večino kg pustila kar v P sicer pa ful pazim, kaj jem pa kdaj, ampak mi vseeno gredo kg gor...mogoče pa je zdaj proti koncu tudi kriva voda... lp mene pa zanima, če katera ve v čem se meri plodovnica (dcl, l,...)...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 9:08:16
|
|
|
|
brigita23
|
DOBRO JUTRO ČEŠPLICE No kako smo spali danes???? Jst kljub včerajšnjemu nič kaj prida. Upam da bo danes malce lepše vreme, da vsaj deževalo ne bo.... detelja- jo kak si ti pridna nam vedno zjutraj takšno lepo slikico za dobro jutro prpopaš , no vidiš kar se kg tiče, sma ble na istem pa se zej ti sekiraš, dej no......veš da bo šlo dol, sicer pa si čist ok. Tak kot je junonca napisala še pes ni lep če je suh janja-no super da se je tale zadeva z popadki umirila....sem že pomislila, včeraj ko se po kopeli nisi pol nič kaj več dost javila da si že šla in bomo danes zvedeli srečno novico , sej bo pa verjetno kmalu. anchika-ja hudič je tile prehladi, pa samo domača zdravila.....upam da ti čimprej mine, drugače pa čestitke za vzmetnica- midva sva vzela to protialergijsko, ki ma snemljiv zgornji del pa tudi pere se ga lahko na 95C, tako da upam da bo ok.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 9:09:43
|
|
|
|
brigita23
|
aja detelja tole za plodovnico pa nimam pojma
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 9:11:12
|
|
|
|
brigita23
|
A mogoče katera ve: Če se midva zdle npr. poročiva civilno kr tko sredi tedna in vzamema nekoga za pričo, ali morava potem kasneje ko se nameravama poročiti še cerkveno imeti isti priči??????
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 9:14:54
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 aja detelja tole za plodovnico pa nimam pojma meni je namerila, da imam 16,5???? plodovnice...rekla je, da je 8,5 kritično in takrat se je treba odločit kaj naredit... pri nas je še vedno grdo vreme...upam, da bo popoldan kaj lepše, da grem vsaj malo ven... ja, moj je rekel, da bom verjetno, ko bom rodila pa bo bebi zunaj prvo rekla, da naj mene stehtajo in ne bebija brigita moral bo tvoj dragi danes domačo nalogo ponovit in potem boš jutri rekla, da si super spala
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 9:16:07
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 A mogoče katera ve: Če se midva zdle npr. poročiva civilno kr tko sredi tedna in vzamema nekoga za pričo, ali morava potem kasneje ko se nameravama poročiti še cerkveno imeti isti priči?????? to pa ne vem...verjetno, da ja, ali???...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 9:20:06
|
|
|
|
brigita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 aja detelja tole za plodovnico pa nimam pojma meni je namerila, da imam 16,5???? plodovnice...rekla je, da je 8,5 kritično in takrat se je treba odločit kaj naredit... pri nas je še vedno grdo vreme...upam, da bo popoldan kaj lepše, da grem vsaj malo ven... ja, moj je rekel, da bom verjetno, ko bom rodila pa bo bebi zunaj prvo rekla, da naj mene stehtajo in ne bebija brigita moral bo tvoj dragi danes domačo nalogo ponovit in potem boš jutri rekla, da si super spala zdej jst mel cvikam ko me je včeraj neki špikal spodaj, bomo vrjetno počakali do 16. ko imam pregled da vidim če je vse ok. pol pa brez zavor , no med tem časom se bo treba pa kako drugače znajt . Plodovnica? Vem da jo je veliko sam 16litrov tud ne po moje, prej 16dl Nisem pa prepričana Ki pa so vse? Kdo pa je BRINA?
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 9:20:10
|
|
|
|
detelja
|
Plodovnica (ali amnijska tekočina) je bistra tekočina, ki obdaja plod in se nahaja znotraj plodnika. Sprva onemogoči zrast zarodka s plodnikom, kasneje pa plodu omogoča gibanje v vse smeri, ne da bi ga pri tem ovirala stena maternice. Gibanje ploda je zaradi vzgona olajšano. Hkrati blaži tudi prenos sile na plod (na primer pri udarcu v trebuh). Pomembna je tudi pri porodu, saj pospeši zaradi hidrostatske sile potek poroda. Okoli dva tedna po oploditvi začne rasti plodnik ter se zapolni s tekočino, ki jo pretežno predstavlja voda. Po nadaljnjih desetih tednih plodnica vsebuje beljakovine, ogljikove hidrate, lipide in fosfolipide, sečnino ter elektolite. Večina plodovnice izhaja iz plodovega seča. Če je prostornina plodovnice premajhna, zato sklepamo na motnje v plodovih sečilih in/ali izločalih. Po desetih tednih nosečnosti je prostornina plodovnice okoli 30 mL, po dvajsetih tednih okoli 350 mL, med 30. in 34. tednom okoli 1000 mL in pred porodom 800 mL. Prisotnost prevelike količine plodovnike (nad 1000 mL) imenujemo polihidramnij, zmanjšanje na 200-500 mL pa oligohidramnij. Plodovnica se vsake tri ure popolnoma obnovi. V času pred porodom otrok približno polovico prostornine plodovnice v tem času popije - ta del se v plodovem prebavnem traktu povečini resorbira in se preko popkovnice izloči v materin krvni obtok. evo to sem našla...ampak mi še vedno ni nič jasno kako se meri...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 9:28:34
|
|
|
|
brigita23
|
Iz česa izhaja pridobitev teže: - posteljica (placenta): .........................1,2 kg - plod (fetus): ......................................5,1 kg - kri, dodatna tekočina: ..........................3 kg - maternica, prsi, zadnjica, noge: .........2,7 kg - plodovnica (amnijska tekočina): .........1,5 kg _______________________________ Skupaj: ..............................................13,5 kg Izguba teže: - takoj po porodu: približno 6 kg - nato z dojenjem, večjo aktivnostjo, nočnim vstajanjem. JA BO KR DRŽAL 1,6kg plodovnica to pomeni 16dl.....v tvojem članku pa piše da je v 34.t normalno okoli 1l, tako da po moje je to to.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 9:29:45
|
|
|
|
brigita23
|
jooooo zdej sem pa že tak lačna pa moj sonček mi ne da miru, greva jest
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 9:32:35
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 Iz česa izhaja pridobitev teže: - posteljica (placenta): .........................1,2 kg - plod (fetus): ......................................5,1 kg - kri, dodatna tekočina: ..........................3 kg - maternica, prsi, zadnjica, noge: .........2,7 kg - plodovnica (amnijska tekočina): .........1,5 kg _______________________________ Skupaj: ..............................................13,5 kg Izguba teže: - takoj po porodu: približno 6 kg - nato z dojenjem, večjo aktivnostjo, nočnim vstajanjem. jaz pa mislim, da je to tako zelo različno...moja prijateljica se je zredila 23 kg pa je šla domov iz porodniščnice -25 kg...se pravi še dodatna 2 kg je izgubila...upam, da bom to podedovala tudi jaz po mami...moja mama je tudi izgubila več kg kot pa jih je pridobila pa tudi je odvisno kako se ti nabira voda...itd...pa če velik ali pa malo to zadnje se hecam JA BO KR DRŽAL 1,6kg plodovnica to pomeni 16dl.....v tvojem članku pa piše da je v 34.t normalno okoli 1l, tako da po moje je to to.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 9:34:35
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 kok so men fajne tele majčke https://trgovina.over.net/home.php?cat=396 ja so ful lepe...sam a se ti ne zdijo malo predrage glede na to, da je to navadna majica pa gor natis? na sončku imaš tudi pa si lahko sama napis sestaviš...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 10:10:02
|
|
|
|
jernejav
|
Dobro jutro punce! Za vse ki jih še nimate in si jo želite..... Baby center ima danes akcijo Materinska Blazina - Rože Rdeče - Theraline (193707) Cena: 39,99 € / 9.583,20 SIT Akcija: 29,99 € / 7.186,80 SIT V košarico > 190 cm, razbremeni telo, hrbet in rame. Podroben opis izdelka Blazina za dojenje z dolžino 190 cm je zaradi polnila iz mikro kroglic mehka in maksimalno prilagodljiva. Primerna je za dojenje, saj razbremeni vrat, hrbet in roke, obenem pa je zelo primerna za nosečnice tudi med spanjem. Z malce domišljije jo boste lahko uporabljali tudi za druge namene ... Samo preko interneta. Jaz sem jo ravnokar naročila
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 10:47:33
|
|
|
|
Mici7
|
Ella in ostale glede epiduralne: V Postojni je tako, da moraš obvezno na predavanje o epiduralni, ki je vsak petek ob 13.30 v 2. nadstropju porodnišnice. Tam dobiš vse potrebne informacije, obrazce in nujno se moraš vpisati, da si na tem predavanju bil. Nam je bilo rečeno, da v primeru, če na predavanju nisi bil, tudi epiduralne ne moreš dobiti. Traja približno uro do uro in pol. Je pa dobro slišat, vprašaš kar želiš in to je to. Je pa hkrati tudi predavanje za ultivo, ki pa ni tako zelo priljubljena in tudi vpliv na otroka je veliko večji pri ultivi. Jaz sem bila na začetku bolj za ultivo, pa sem se nekako premislila. Pri ulitivi je tudi tako, da bolečino na lestvici od 1-10 omilijo max. do 5, pri epiduralni pa do 0. Tako so nam povedali na predavanju. Lep sončen dan!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 10:48:17
|
|
|
|
veronikab
|
Res super tale blazina. Sama jo uprabljam že nekaj časa in še kako pride prav pri spanju. Lep sončen dan, veronikab
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 6.3.2009 10:52:12
|
|
|
|
rea27
|
mici7 nikjer in z ničimer ti ne olajšajo bolečin na 0. To ne drži, imamo anesteziologa v družini...in ni to to! Pomaga enim bolj enim manj, vendar je veliko odvisno od vsakega posameznika.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?