Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lananai IZVIRNO SPOROČILO: lananai andrejka, sem se spomnila, da imaš tudi čokolino brez sladkorja. Mislim, da sta 2 varianti - ena s koščki jedilne čokolade in ena brez. Piše na vrečki brez sladkorja in tudi res ni sladkan. Sem ga že včasih vzela, ker mi je dobra tista čokolada zraven. Ne vem pa, če je to dietično, če ima čokolado... Drugače pa tud jst vsako jutro čokolino. Oziroma to ima čokolešnik, ma jst vsemu temu pravim čokolino. V kolikor imate probleme s sladkorjem, ni dobro jesti instant, hitro pripravljene hrane, ker gre prehitro v kri in se ti prehitro zviša vrednost sladkorja, pa še hitreje potem spet lačen postaneš! Tako da naj bo čokolešnik oz čokolino rajši izjema kot pravilo. (Hrana za dojenčke, ker še nimajo dobro utečene presnove in jih tako hitreje nasitimo.) Glede zadev, kjer piše brez sladkorja, je potrebno biti pozoren na umetna sladila, ki so večkrat slabša izbira kot sam sladkor (če se že uporablja sladkor, je dobro, da je rjavi). Ni vsa hrana, kjer piše, da je za diabetike prava. Za zajtrk so super ovseni kosmiči (koruznim se izogibajte, ker gre koruza prehitro v kri), pa kakšna prosena kaša. Seveda mleko manj mastno za dodatek. (Pravijo, da je mleko 3,2 za v kavo... ampak ne vem, kako je s kavo pri "sladkornicah" - ker je ne pijem, se nisem nikoli vprašala o tem) Za kosilo kdaj ješprenček (seveda brez mastnega mesa), ki ti da občutek sitosti in počasi prehaja v kri. Čokolado si privoščite jedilno, a ne na tešče temveč po jedi, ko sladkor že malo naraste in čokolada ne "šokira". Maščobe so koristne, a seveda v pravi meri. Soli dnevno potrebujemo čisto malo. Bele moke se rajši izogibajmo. Banane so zelo nasitne, a mi je zdravnica rekla, da imajo veliko škroba. Tako da je manjši plod dovolj... In celo pravijo, da je bolje jesti polnozrnato ali črno žemljo kot prepečenec, ker prepečenec hitreje prehaja v kri (ker je 2x termično obdelan). Upam, da vam nisem preveč "zatežila". LP;
|