Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:44:00
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaMM Iiiii, hvala. Rada bi delala panacoto. Pa je toliko različnih receptov, da ne vem, katerega se lotit. Sem spraševala, če ima katera kakega preverjenega. Js sem delala torto panna cotta. In je bila dobra - čokoladna in vanilijeva. Vmes je bilo še sadje - borovnice, jagode, maline. Njamiiii. Po temle receptu: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=11383 POZOR: ne dat 0,5l smetane za eno, ker je preveč tekoča, ni fajn čvrsta potem. Daj nekje 4dcl, res ne več. Poslikaj ko bo končano.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:44:30
|
|
|
|
Pat74
|
Jest pri kuhani smetani nič ne kompliciram: najprej v mrzli vodi namočim liste želatine - kakšno urco, potem burbonsko vanilijo prerežem in izločim semena, ki jih dodam v smetano, prav tako tudi koren, ki je ostal brez semen, to počasi kuham pri majhnem ognju, nekako 15. minut, dodam sladkor po okusu, izločim koren vanilije in dodam želatino ter panacoto prelijem v modelčke. Ko se ohladijo, jih še za kakšno urco dam v hladilnik. Izločim iz modelčkov in prelijem bodisi s terankovim likerjem bodisi s kakšnim jagodnim prelivom ali gozdnimi sadeži, lahko pa tudi karamelo.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:45:23
|
|
|
|
Pat74
|
Napaka: terančkov liker!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:45:55
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 junona:danes pa niso tko zgovorne kot včeraj prehitro si jih včeraj hvalila alo čveke gremo pridte čvekat nina tebe vidim Ne vem, kaj je to danes. Bo treba spet kako slikico za motivacijo gor dat.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:46:51
|
|
|
|
*Junona*
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:47:29
|
|
|
|
*Junona*
|
Evo ga punce... a slončkate kej?
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:47:41
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona* IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 junona:danes pa niso tko zgovorne kot včeraj prehitro si jih včeraj hvalila alo čveke gremo pridte čvekat nina tebe vidim Ne vem, kaj je to danes. Bo treba spet kako slikico za motivacijo gor dat. že limam
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:48:16
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona* uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu to pa je slonnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:48:51
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74 Jest pri kuhani smetani nič ne kompliciram: najprej v mrzli vodi namočim liste želatine - kakšno urco, potem burbonsko vanilijo prerežem in izločim semena, ki jih dodam v smetano, prav tako tudi koren, ki je ostal brez semen, to počasi kuham pri majhnem ognju, nekako 15. minut, dodam sladkor po okusu, izločim koren vanilije in dodam želatino ter panacoto prelijem v modelčke. Ko se ohladijo, jih še za kakšno urco dam v hladilnik. Izločim iz modelčkov in prelijem bodisi s terankovim likerjem bodisi s kakšnim jagodnim prelivom ali gozdnimi sadeži, lahko pa tudi karamelo. Mmmm...... Sej prejšnji recept je tut čist enostaven, ni nič kuhanja. Fertik v 5 minutah. No, potem še hlajenje. Je pa res fajn dat bourbonsko vanilijo, da je prava aroma.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:48:58
|
|
|
|
Pat74
|
Junona mene bi pa minilo, če bi si ga moj takole pobarval - bi rajš da ma gor kakšnega hudička ali pa pitona.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:49:37
|
|
|
|
*Junona*
|
To je pa res že ornk slon. Pa kakšen rilec ima.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:49:58
|
|
|
|
brigita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 brigita.sem se že javila malo pred tabo na prejšnji strani je lep ,a ne ,meni je tko sexi a tvoj dragi pa kr tkole,upam ,da ni hudo in da ni veliko šivov če njega vprašaš je ful hudo.....drugače pa ni tak fejst je pa dobu par šivov. Kaj čemo, sva prišla na urgenco je bil čist rumen, tak da so sestre misle da si je najmanj pol roke udrezu....pol mu pa da sestra vstran tisto brisačo, pa se začne smejat , je rekla pa vi mislte it zraven rodit, ker vam ne predlagam.....tak da smo se pol vsi v sobi smejal. On pač ne prenese krvi, pa rad se carta. Zdej ga bom pa jst mal razvajala, bo pol un mene . Aja je rekla pol zdravnica še naj pride povedat ko bom rodila kako je šlo....so ble ful face .
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:50:13
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74 Junona mene bi pa minilo, če bi si ga moj takole pobarval - bi rajš da ma gor kakšnega hudička ali pa pitona. Ti si bolj nevarne sorte...
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:50:33
|
|
|
|
sonček85
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:51:19
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 brigita.sem se že javila malo pred tabo na prejšnji strani je lep ,a ne ,meni je tko sexi a tvoj dragi pa kr tkole,upam ,da ni hudo in da ni veliko šivov če njega vprašaš je ful hudo.....drugače pa ni tak fejst je pa dobu par šivov. Kaj čemo, sva prišla na urgenco je bil čist rumen, tak da so sestre misle da si je najmanj pol roke udrezu....pol mu pa da sestra vstran tisto brisačo, pa se začne smejat , je rekla pa vi mislte it zraven rodit, ker vam ne predlagam.....tak da smo se pol vsi v sobi smejal. On pač ne prenese krvi, pa rad se carta. Zdej ga bom pa jst mal razvajala, bo pol un mene . Aja je rekla pol zdravnica še naj pride povedat ko bom rodila kako je šlo....so ble ful face . Samo da ni kaj hujšega. Zdaj ga pa le cartaj še teh par tednov.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:51:30
|
|
|
|
brigita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: janja* Punce jest se vam javljam iz pregleda.Malo sem odprta,samo maternični vrat je pa še trd.Vse je zaenkrat okej.Roditi grem pa lahko kadarkoli.Rekel je da datuma poroda sigurno ne bom dočakala.Pegled imam 9.3.2009 in takrat mi bo naredil ctg. Odkar sem prišla domov mi trebuh kar naprej otrdeva.Od 15 do16 mi je otrdeval kar na 5 minut,zdaj pa na malo manj časa. Tok sem že zmedena in naveličana vsega,da bi res najraje rodila. Ali je katero takole hecalo? joj janja zdej pa že gre zares, upam da še mal počaka tale tvoja pikica in da ti buši neha utrdevati. Ti kr lepo počivaj
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:52:04
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 Sem mogoče kje videla čokolado?
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:52:10
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 brigita.sem se že javila malo pred tabo na prejšnji strani je lep ,a ne ,meni je tko sexi a tvoj dragi pa kr tkole,upam ,da ni hudo in da ni veliko šivov če njega vprašaš je ful hudo.....drugače pa ni tak fejst je pa dobu par šivov. Kaj čemo, sva prišla na urgenco je bil čist rumen, tak da so sestre misle da si je najmanj pol roke udrezu....pol mu pa da sestra vstran tisto brisačo, pa se začne smejat , je rekla pa vi mislte it zraven rodit, ker vam ne predlagam.....tak da smo se pol vsi v sobi smejal. On pač ne prenese krvi, pa rad se carta. Zdej ga bom pa jst mal razvajala, bo pol un mene . Aja je rekla pol zdravnica še naj pride povedat ko bom rodila kako je šlo....so ble ful face . deci ,zdaj iščejo pozornost k smo noseče
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:52:27
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 IZVIRNO SPOROČILO: janja* Punce jest se vam javljam iz pregleda.Malo sem odprta,samo maternični vrat je pa še trd.Vse je zaenkrat okej.Roditi grem pa lahko kadarkoli.Rekel je da datuma poroda sigurno ne bom dočakala.Pegled imam 9.3.2009 in takrat mi bo naredil ctg. Odkar sem prišla domov mi trebuh kar naprej otrdeva.Od 15 do16 mi je otrdeval kar na 5 minut,zdaj pa na malo manj časa. Tok sem že zmedena in naveličana vsega,da bi res najraje rodila. Ali je katero takole hecalo? joj janja zdej pa že gre zares, upam da še mal počaka tale tvoja pikica in da ti buši neha utrdevati. Ti kr lepo počivaj Janja, drži se.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:52:46
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona* IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 Sem mogoče kje videla čokolado? jaa si jo
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:53:09
|
|
|
|
sonček85
|
evo malo večji v tej obliki
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:53:25
|
|
|
|
Pat74
|
Sonček85 unle s čokolado bi bil pa kar za obliznt!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:53:29
|
|
|
|
*Junona*
|
Kje je pa Detelja danes? Špricaš al kaj? Al slončkate? Samo to opravičilo te reši.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:54:38
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74 Sonček85 unle s čokolado bi bil pa kar za obliznt! Js bi spodaj začela lizat, da ne bi slučajno kaka kaplica čokolade po tleh stekla, ker jo je škoda. Samo zaradi tega, nisem mislila nič drugega.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 3.3.2009 18:54:42
|
|
|
|
mišk
|
Hej babnce, vam pa trga sto na uro!!! Danes sem imela pregled, in na moje začudenje je že v glavični vstavi! Pa sploh ne vem kdaj se je obrnil!? V prvi nosečnosti sem točno čutila... Sem na dobrih +9 kg. Čez 14 dni pa imam odvzem brisa zaradi morebitnega streptokoka B. Torej je moj naslednji pregled: 17.3.2009 Dobila sem še železove tablete, ker je moj hemoglobin na 104-ki. Malo je postal pozoren na moje zatekanje nog, a to je pri meni vsakdanje, pa če sem noseča ali ne.
|
|
|
2. porodksencikako bi opisali 2. porod?isti kot 1. (
27%)
hitrejši in majn boleč kot 1. (
40%)
daljši in bolj boleč kot prvi (
9%)
drugo______________ (
24%)
Število vseh glasov: 238Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!