Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 14:14:06
|
|
|
|
drevozivljenja
|
lolita 23 moja je tudi tako-tu in tamo kako pretegovanje,večinoma pa kolcanje in nežni premiki.edino če kaj delam(danes sem pucala tepih z vanishom,velik je),in so gibi bili močnejši.sicer pa je zelo mirna.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 14:17:30
|
|
|
|
Nina00
|
Sem bila na enem dolgem osvežujočem sprehodu Ja, mislim, da je danes moj dan za razvajanje Sedaj grem pa kosilo pojest, ki ga imam še od včeraj. Pa čestitke vsem, ki ste imele danes preglede.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 14:18:19
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: lejca Sej ni treba da se vrzemo v morje,sej ce je dobra druzba gre tud brez tega
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 14:18:49
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: lejca Ste dobrodosle, za plac se da vse zmenit... ,trenutno imamo 20 stopinj , voda pa ne vem kolk,sam so se pr nas ze kopal,ampak res najbolj pogumni..pa sej me smo tud zelo pogumne.. aha, če gremo se še me kopat, bo treba v P rezervirat da pridemo direkt tja še preden sol s sebe speremo
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 14:21:40
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Ravno sem načrpala mleko, da bo dete dobilo svežega. Mater, se počutim ko ena krava... Pa tukaj doma je še normalno, najbolj smešno je bilo v P, ko smo ene 3, 4 skupaj črpale. Čez nekaj dni ti je že vseeno in pač kažeš joške, se zraven pogovarjaš... Nič več ti ni čudno, kakor na začetku. Zdaj grem pa kurjo juhico jest. A veste, da kurja juhica dela mleko? Baje. js vem, da mleko dela mleko. Ena babica, ki je že v pokoju, mi je rekla, naj na tešče spijem do 0,5 l (rahlo zagretega), in da bo mleka za prodajo?! Bomo vidli! pa žganci!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 14:25:54
|
|
|
|
Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Ravno sem načrpala mleko, da bo dete dobilo svežega. Mater, se počutim ko ena krava... Pa tukaj doma je še normalno, najbolj smešno je bilo v P, ko smo ene 3, 4 skupaj črpale. Čez nekaj dni ti je že vseeno in pač kažeš joške, se zraven pogovarjaš... Nič več ti ni čudno, kakor na začetku. Zdaj grem pa kurjo juhico jest. A veste, da kurja juhica dela mleko? Baje. js vem, da mleko dela mleko. Ena babica, ki je že v pokoju, mi je rekla, naj na tešče spijem do 0,5 l (rahlo zagretega), in da bo mleka za prodajo?! Bomo vidli! pa žganci! pa pivo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 14:27:50
|
|
|
|
Tulipan12
|
Imate ve tudi dneve, ko se vam NIIIIIIIIIIIIČČČČČČČ ne da? Jaz mam danes takega in mam kr slabo vest sama pred sabo, pa ne pomaga, ker se mi še vedno nič ne da
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 14:36:05
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Ravno sem načrpala mleko, da bo dete dobilo svežega. Mater, se počutim ko ena krava... Pa tukaj doma je še normalno, najbolj smešno je bilo v P, ko smo ene 3, 4 skupaj črpale. Čez nekaj dni ti je že vseeno in pač kažeš joške, se zraven pogovarjaš... Nič več ti ni čudno, kakor na začetku. Zdaj grem pa kurjo juhico jest. A veste, da kurja juhica dela mleko? Baje. js vem, da mleko dela mleko. Ena babica, ki je že v pokoju, mi je rekla, naj na tešče spijem do 0,5 l (rahlo zagretega), in da bo mleka za prodajo?! Bomo vidli! pa žganci! pa pivo in sezam...žlico sezama zavreš v 2,5 vode, popiješ in poješ sezam...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 14:49:05
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: pocka IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: pocka IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: Najaa V Lj P je zelo dobro vse urejeno. Jaz sem bila tam 3t in so se maksimalno potrudili, da smo se dobro počutile mamice, ki smo imele otroke na EINT. Kar nekako domač postaneš z njimi. Samo mamaM, tebi bo Lj le malo predaleč, če te na enkrat zagrabi?! ja, če gre kot pri Žigcu pol je res malo predaleč; pri Žigcu sem dobila popodke ponoči oziroma proti jutru cca. ob 5 sem šla gor v P, so me dali na oddelek, ob 8-ih v porodno, še vsa zaprta, niti voda mi ni odtekla in so mi rekli da bom itak cel dan rojevala, ob 9:30 komaj 2cm odrta, mi je prebila vodo in ob 11ih sem rodila , dobro uro in pol je blo hudega ampak je šlo kr hitro... blagkor tebi, jaz bi tisti dan lahko šla peš do Murske, pa še bi mi cajta ostalo pa kolko časa si bla ti v porodni za Tajo? 11 ur in pol ojej...to je pa dolgo....ti želim, da gre tokrat hitreje in lažje
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 14:49:13
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: lejca ...a tole bo vredu ? mi2 z mojim sva razmišljala, da bi šla na Sicilijo na dopust letos; ampak od tega letos pač ne bo nič, ker pride in bi si rada hiško do konca uredila, drugo leto pa bi ampak kako pa je tam za bit z malimi otročki...je bil en prijatelj in pravi, da je bilo lepo, čudovito........
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 14:49:18
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Ravno sem načrpala mleko, da bo dete dobilo svežega. Mater, se počutim ko ena krava... Pa tukaj doma je še normalno, najbolj smešno je bilo v P, ko smo ene 3, 4 skupaj črpale. Čez nekaj dni ti je že vseeno in pač kažeš joške, se zraven pogovarjaš... Nič več ti ni čudno, kakor na začetku. Zdaj grem pa kurjo juhico jest. A veste, da kurja juhica dela mleko? Baje. kot bi šle na čvek in , ne ..... pivo uni dela mleko; njami, njami, meni je pri Žigi prav pasalo pivce
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:18:16
|
|
|
|
yania
|
Najaa kaj se vidve dojita, ali ji le občasno daš po steklenički mleko? Koliko ti poje? Jaz sem mojemu škratu včeraj ko se je najedel in okopal dala malo vode, sobne temperature- joj, kako se je kremžil, nič mu ni bilo všeč...no prej sem mu pa dala po obroku in previjanju par požirkov čajčka, Hippovega, malo zrnčkov v 20 vode..ma je kar nekaj vlekel, sicer ne tako kot mleko, po požirkcih se je malo crkljal... Ta čajček sem dobila za vzorček v P...ma so pa grozni tam, v škatli namreč dobiš ene testerje krem in to..ma vse je tik pred rokom, še na tem zavojčku čaja piše da je uporaben do 3. 2009...halooooo ...upam da ga ne bo kaj šraufalo...sicer so pa res bili ene 4 zrnčki tega čaja, pa vodika....mnenja so tako različna, eni pravijo nič čaja, če je na aptamilu, eni da dajo čaj..ma bom videla...če ga takole po požirkih pije, škodilo mu itak ne bo....do obroka bo pa že polulal to ven, tako da ga ne bo nekaj nasitilo.... Grem jest kosilo...danes sta moj oči in mami kuhala, ohrovt s krompirjem....kot ena juhica-gosta, pa polpeti..njami....
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:39:47
|
|
|
|
MalaČebelica
|
Zdravo! Evo mene s pregleda. kg enako kot zadnjič. jeee končno... obseg trebuha je tudi enak, naslednji pregled pa je 9.3. ctg je bil vse ok. ampak je G rekel, da še nič ne kaže, da bi šli že kaj hitro v P... hmmm.... bo treba da kaj sprožimo škoda edino, da je moj ravno zbolel Najaa - to pa je res ena porodna zgodba in pol. ni čudno da še vedno občasno napišeš, kak se slabo počutiš in da se ti vrti itd. boga revica. no, samo da se je dobro končalo IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m najaa pri tebi pa je res blo vse na hitro. Samo zda sta zdaj z Niko Ok to je važno. najaa kolk je šlo pri tebi na hitro je pri meni vse nadoknadlo..ser je men vleklo še namesto tebe.. ko bom imela čas, napišem še svojo porodno zgodbo. tasa - upam, da čim prej, ker me zelo zanima
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:40:18
|
|
|
|
MalaČebelica
|
uf koliko jaz zaostajam - 10 strani pa me ni blo samo par ur. grem hitro prečekirat!
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:45:02
|
|
|
|
yania
|
Punce pazite po porodu, ker male lahko napenja, če popijete več kot pol litra mleka dnevno. Tu šteje zraven tudi jogurt, skuta in te zadeve...to so nam v P rekli.... Pri sadju je pa tako. Jaz sem kako banano pojedla, pa mojemu mišku ni nič bilo...to je čisto odvisno od otročka po mojem. Kolegica tudi doji, pa pravi, da bi kak dan lahk sam vodo in kruh jedla, pa bi ga navijalo, kdaj pa sadja in vsega veliko, pa mu ni nič.....
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:48:57
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 Dobro jutro, dober dan! Ta porodniška je prav super, brez neke ure, brez hektike, samo čakanje na P Sem si sonček naročila, da mi ne bi bil preveč dolgčas, pa ga v MB ni Prej sem nekaj prebrala, da ste se pogovarjale o MARIBORSKI PORODNIŠNICI - meni je moja G rekla, da so se menda v zadnjem času za 100% popravili glede prijaznosti, strpnosti in uslužnosti, da jih je malo Feldbach streznil, ker so tamkajšnjo P hodili ogledovat, kjer je baje čisto drugi svet. Ker bo to moj prvi , pa ne vem, lahko dam le informacijo iz druge roke. no fajn je to slišat. bravo za P v MB IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12 Imam vprašanje, kar se papirov tiče (za tiste, ki že imate izkušnje): dobila sem odločbo iz CSD - kaj tisti znesek, ki je bruto, se dobi v celoti nakazan al se kaj odbija? odbije se nekaj. akontacija dohodnine pa še nekaj. poglej na tej spletni strani http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunSN.asp
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:51:43
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy [, da ko pridejo na obisk pogledat bibija, da tudi njemu morajo prinest darilo Pri nas je to že kar navada. Pa mi je kar všeč, ker se res okoli dojenčka vsi vrtijo. Takoj bi ga radi vsi vidli... No, pri tašči smo se ustavli na poti domov, pravih obiskov še nismo imeli in jih tud še ne bomo nekaj časa. No in Tija je kar malo v ozadju ostala. Tako da sem jo pol jaz zamotila. Samo kaj čmo, stari starši se zaženejo v dojenčka, vsak bi ga rad čim prej pogledal. jaz sem že odpovedala obiske prva 2 al pa 3 tedne, tako je bilo tudi pri Žigi in so se vsi držali tega...kar se pa tiče obdarovanja starejšega otroko se meni zdi prav in lepo; če je bil do sedaj v središču pozornosti, je prav da so/smo tudi ko pride do teh otrok pozorni...sej Žigec ni zahteven kar se tiče daril; je zadovolje, če dobi sokec od Lumpija al pa kinder jajček (zaradi igračke) al pa recimo čokoldano mleko....jaz sem že mojim in tudi ostalim povedala, da bi rada vidla da prvo se ustavijo pri Žigcu in pol naj jih on pelej do da ne bom imela kasneje z njim težave al pa kakšne izpade ljubosumnosti al kaj podobenga.... bomo vidli, kako bo; bom pa obiske še enkrat preden pridejo opozorila, da mi imamo že Žigo in da je šše vedvno pomemben lih tako kot MamaM to si se pa ful dobro spomnila. pa ful fajn, da si vse vnaprej povedala - da ne bo kakšnih nesporazumov in zamer za brezveze...
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:54:17
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo sem že nazaj! Sem si šla kupit kopalke! o kak fajn. tepa kar gremo.... katera je že bila zadolžena za let. karte?
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:55:30
|
|
|
|
Lolita23
|
mala čebelica pregled, očite gremo lahk res na dopust, če se ti nič n emisl dogajat še. Kje pa so ostali raporti iz pregledov??
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:55:46
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: buksi POzdravček, Vidim, da se seznam še ni nič spremenil pod rubriko rodile so. Me pa zanima ali ima tudi katera izmed vas občutek, da vam srce ful razbija. kar tako naenkrat začne. Pa če si zmerim pritisk mam lih tapravga. Ne vem kaj bi to bilo. Sicer moram pa jutr vprašat na pregledu. Upam, da ni kaj narobe meni se je to parkrat zgodilo, ampak jaz imam težave s pritiskom, tak da ne vem če si lahko jemlješ zgled po meni. bolje da vprašaš na pregledu....
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:57:22
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: novo sem že nazaj! Sem si šla kupit kopalke! Kake si pa iskala???Pa menda ne bikinke ja, pa na hlačke na tanga! So take lepe pinki barve z zelenimi pikami! Kaj ti jih že imaš pripravljene? ti bi pa rada celo plažo zase mela al kako Sama ne, z vami, ker itak zasedemo veliko prostor! nasedli kiti ! Pri nas je že eden (slov. primorje), tak da bo treba iti nekam južneje!
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:58:33
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy [, da ko pridejo na obisk pogledat bibija, da tudi njemu morajo prinest darilo Pri nas je to že kar navada. Pa mi je kar všeč, ker se res okoli dojenčka vsi vrtijo. Takoj bi ga radi vsi vidli... No, pri tašči smo se ustavli na poti domov, pravih obiskov še nismo imeli in jih tud še ne bomo nekaj časa. No in Tija je kar malo v ozadju ostala. Tako da sem jo pol jaz zamotila. Samo kaj čmo, stari starši se zaženejo v dojenčka, vsak bi ga rad čim prej pogledal. jaz sem že odpovedala obiske prva 2 al pa 3 tedne, tako je bilo tudi pri Žigi in so se vsi držali tega...kar se pa tiče obdarovanja starejšega otroko se meni zdi prav in lepo; če je bil do sedaj v središču pozornosti, je prav da so/smo tudi ko pride do teh otrok pozorni...sej Žigec ni zahteven kar se tiče daril; je zadovolje, če dobi sokec od Lumpija al pa kinder jajček (zaradi igračke) al pa recimo čokoldano mleko....jaz sem že mojim in tudi ostalim povedala, da bi rada vidla da prvo se ustavijo pri Žigcu in pol naj jih on pelej do da ne bom imela kasneje z njim težave al pa kakšne izpade ljubosumnosti al kaj podobenga.... bomo vidli, kako bo; bom pa obiske še enkrat preden pridejo opozorila, da mi imamo že Žigo in da je šše vedvno pomemben lih tako kot MamaM to si se pa ful dobro spomnila. pa ful fajn, da si vse vnaprej povedala - da ne bo kakšnih nesporazumov in zamer za brezveze... v bistvu me je na to opomnil Žiga; v vrtcu v njegovi skupini je en fantek dobil sestrico in ponosen razlagal kako je tudi on od obiskov prejel darila, ko so prišli pogledat....in pol sem pa rekla mojmu ja to pa je lepo da se tudi na starejšega otroka malo pomisli...tudi mi2 ko sva šla h komu ki ima že starejšega otročka pa še vedno vzamem vsakemu svoje darilo.....pol sem pa še v eni knjigi prebrala kako je to in kako to vpliva na starejšega otroka in tako.....tako da on že pričakuje darila d vseh obiskov upam, da kdo ne bo pozabil sicer pa greva z mojim v trgovino in bova kakšnih par malih igračk nakupla pa kinder jajčk za tiste, ki bodo slučajno, nehote pozabli.... kar se pa tiče obiskov, pridejo ko jih jaz pokličem, torej 2 al 3 tedne po rojstvu pa čestitke za pregled
< Sporočilo je popravil mama_milchy -- 2.3.2009 15:59:18 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 15:58:39
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: novo sem že nazaj! Sem si šla kupit kopalke! Kake si pa iskala???Pa menda ne bikinke ja, pa na hlačke na tanga! So take lepe pinki barve z zelenimi pikami! Kaj ti jih že imaš pripravljene? ti bi pa rada celo plažo zase mela al kako Sama ne, z vami, ker itak zasedemo veliko prostor! nasedli kiti ! Pri nas je že eden (slov. primorje), tak da bo treba iti nekam južneje! pol rabmo cel otok madonca ja pa saj gremo na azorske otoke smo se zmenle. pa bomo vzele pač en cel otok zase
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 16:02:10
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica dobro jutro! danes pa nisem imela nočnih pohodov čakam, da pride naša pikica ven, ker imam občutek, da jih bo takrat več kot preveč zdaj sem si pa naredla eno skledico sadja z jogurtom za današnji prvi zajtrk - toliko da imam dovolj moči, da prečekiram, kaj se tukaj dogaja kaj pa je zdaj to??? Nekam zgodnja si ratala he he he. nimam več bioritma, ker je že vse šlo k vragu. pol pa pač pridem ko pridem
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 16:08:36
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: lejca ...a tole bo vredu ? me smo se sicer kao menile o azorskih otokih. samo mogoče bi raje prišle kar k tebi
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?