Poka
|
IZVIRNO SPOROČILO: gita10 Upam, da se ne bom spet zapleta v verske debate ampak kar se spoštovanja do žene tiče in kdo je na prvem mestu je žena pri muslimanih sigurno in kolikor jih poznam se vsi posatvijo prvo na mesto žene nikoli na mesto mame. Oni pa res spoštujejo in vejo kaj je za njih primarna družina. naši fantje govorim za ( svojega brata, bratranca...) se prej držijo mame kot pa oni. ko je moj mož javil svoji mami, da se bo poročil s slovenko je mama začela kričati ampak on ji je jasno rekel ali naju sprejmeš oba ali pa si izgubila mene in sploh ni bilo debate- je pa res, da matere spoštujejo svoje sinove in jih na nek način tudi ubogajo, ker sin je pa zakon. No o tem bi se pa dalo razpravljat Mogoče, da jih spoštujejo, čeprav jih pa ne enačijo z moškimi. Ženska je vedno manj vredna. Odvisno, kako si predstavljate spoštovanje... Vem pa zato, ker ima svak poslovne partnerje iz Bosne in ko se zberejo pri komu doma, žene ne smejo bit zraven, pa so to bolj izobraženi ljudje. V dnevno k moškim lahko pridejo, če jih pokličejo, drugače je pa njihvo mesto kuhinja. Da ne boste mislile, da je posploševanje, kar pri vseh je isto. Kar se pa tiče tega, tepst otroke - pa tako male, je pa res mim. Sploh tako male. Najprej sem mislila, da jo je mogoče samo ošvrknila po roki, pa si rekla, da je imela rdečo. Sicer se sama kdaj zalotim, da bi kakega večjega za ušesa, ko ti načne živce, sam to itak ne pomaga, pa ko se spomniš, da je tak v bistvu zaradi staršev in napačne vzgoje. Če bi ga od začetka lepo vzgajali, kaj takega ni niti slučajno potrebno. Vem pa, da je moja tašča, ko je bila učiteljica, včasih tepla otroke - menda so jih tako učili, ali kaj... Še mojega je enkrat naklofala, ker je bila njegova razredničarka in jo je poklical mami Čeprav si je ne predstavljam, ker je taka mila. In je tudi svoje menda nasekala včasih. No, vsaj moj jamra. Vem pa, da vnukinje ni pa nikoli in je tudi zelo lepo vzgojena. Čuj, da te ne bo tvoja tašča uročila, ko prideš v Bosno
|