mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: pondelak IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: mihaela01 Hej Jaz pa potrebujem vaše mnenje oz nasvet. Imam namreč hišnega psa-majhne pasme, ki je sicer zelo priden, ampak edina njegova napaka je ta, da ko kdo pozvoni oz. pride skoz vrata zelo laja nekaj minut, dokler ga obisk ne poboža. Skrbi me zaradi naše pupice, da se ne bi bala pasjega laježa. Kako naj ukrepam? Kakšne imate kaj izkušnje s tem? Hvala za nsvet Poglej, glede na to, da praviš, da tvoj pes laja vedno, ko kdo pozvoni oz. pride skozi vrata, je tvoja pupa nanj že dobro navajena. Ona ga sliši in ga bo že poznala, da je vaš družinski član, ko se bo rodila in ko jo boš prinesla iz P. Takrat moraš dati jajčko na tla, da jo bo kuža povohal, mogoče tudi polizal. Tako, ne bo nepotrebnega šoka ne zanjo in ne za psa. Brez skrbi! Jaz imam v stanovanju dva psa, eden je zelooo navezan name. Moja dva sicer ne lajata oz. slednji le takrat, ko se z njim igraš in ga za hec jeziš. Takrat v mojem bušiju sinek miga in ga je zato že sprejel med ožje družinske člane, ki jih sliši vsak dan. Mene zato to ne skrbi. Prav tako me ne skrbi dlaka, saj bo imel svoje ležišče kamor kuža ne more, ko pa ga bom dala na posteljo, pa bom pred tem pogrnila neko deko, na katero bom položila bebija. Pa ne mislim komplicirati in nekaj razkuževati. Tudi jaz sem tako odrasla, sicer ob mucah. Še enkrat, ne skrbi in vse bo okej! mi imamo tudi doma in ko sem rodila, mu je moj iz P odnesel eno plenico od tamalega, da jo je ovohal in ko smo prišli domov, ga je moj drug dan pripeljal z parcele (je mogu bit tam, ker je že moj brat imel kužka v stanovanju) in je bil prav navdušen nad ....tudi bratova psička je bla vsa vesela in ga tudi pridno čuvala...že med nosečnostjo je skozi dajala glavo na trebuh in tako nežno cvilila zraven... iiii, čutijo, ne! Tudi moj razvajenček skoz na trebuh glavico daje! to naš tavlki (doberman) tudi to dela ko stojim... glavo nasloni na trebuh,pol me pa gleda gor naš je mešanček med labradorcem in jazbečarko - tak čuden mešanček; je full igriv in prijazen, kao laja ampak čim se mu približa pa maha z repkom, bo pa avgusta star 5let.... brat pa ima rottweilerko in je mene blo full strah kako bo, ko rodim, ker je bila takrat v stanovanju; ko sem rodila Žigca je bla stara cca.6mesecev in se je full navezala na njega, že med mojo je bla skozi tako prijazna, nežna do mene; sedaj je pa bratova punca in je kljub njenim 50kg zelo nežna z njo...je pa zaščitniška do otrok...
|