Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: **** Ampak sedaj pa najbolj vazno: Jaz sem sla danes sama tja in nazaj z avtom. Jah sej vem za tiste, ki ne veste kako to tukaj zgleda to itak ni big deal...Ampak jaz v Slo. sem sla kamorkoli od Murske sobote pa do Kopra... am v Slo. je uzitek vozit, tukaj je pa to adijo pamet in do sedaj sem vozila skoz samo po nasem delu mesta, sedaj pa sem rekla da je tega dost in da moram it pa ce bo prehudo bom pa 4 zmigovce przgala... ce bi se zgubila pa ne vem kaj bi... Ampak ratalo je. Sem res full ponosna nase. Kak pa zgleda, vsak po svoje vozo, brez pravil? Ja to je najmilejsi opis situacije na cestah tu. Drugace pa samo nekaj opazanj: - vsak vozi kot da je samo on na cesti, ko se mu zazdi levo gre levo, ko se mu zazdi desno gre desno..pa mal po enem pasu pa mal po drugem... -vozi se kjer se najde prostor, ce je prej bila 5 pasovnica je naenkrat ko je gneca 8 al pa 9 pasovnica.Ce noces biti ob stranska ogledala je v takih primerih dobro, da jih zlozis... -smerniki se ne uporabljajo, razen tam kjer jih absolutno ni treba, kot naprimer ko zavijejo v krozni promet ga dajo potem pa ko gre iz njega pa seveda ne, moras vohat kdaj bo sel ven... -v kroznem prometu ne velja, da ima prednost tisti, ki je notri ampak imajo kar vsak krozni eno svojo logiko. Najveckrat imajo prednost tisti ki je hitrejsi in urnejsi ali pa ki gre naravnost po mocnejsi ulici.. - enosmerne niso enosmerne -na avtocesti in kjerkoli drugod moras vedno pricakovati da ti nekdo pripelje nasproti in to brez luci tudi sredi noci ker -luci so prepovedane, se posebej ne smes obsvetit in oslepit policista... -trobljenje je ritual, trobi se skoz in trobla je najbolj pomemben del avtomobila in je nujno in edino potrebno da je izpravna, ker trobi se vedno ko gres mimo koga, da on ve da gres mimo in pa trobi se kot pri norcih ce je kak zastoj...in potem vidis tega istega ki je prej ves zivcen in besen trobu kako cez par km sreca znanca in se ustavita na sred ceste in se pogovarjata, prej se mu je pa tok mudilo da bi mu skor trobla odpovedala.. - na cesti tudi avtocesti moras vedno pricakovat tudi konjsko ali oslovsko vprego, motoriste, kolesarje - na motorjih so obvezno vsaj trije gor, ponavadi pa kar moz vozi zadaj pa zena nekje vmes pa se trije otroci - otroci visijo ven z avtomobilov skozi okno, saj avtosedez tukaj ni v uporabi mi smo povozili do sedaj ze dva otroka, hvala Bogu oba brez posledic, en nam je padel iz minibusa na havbo sred ceste in druga deklica je pritekla na cesto , kar tako... A cem se pisat al si dobila priblizno sliko?
|