|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ..sterilizacija...
22.2.2009 8:53:40   
Anonimen
Zanima me vaše mnenje o sterilizaciji....mogoče katera z izkušnjami....jo priporočate ali ste proti.Naj povem še to, da sem stara 41 let in imam 3 otroke...in stalne težave s kontracepcijo zato vedno bolj razmišljam o sterilizaciji. Ampak se nekako ne morem odločit ali pa o tem premalo vem....user posted image ...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ..sterilizacija...
22.2.2009 8:58:36   
lukec
Po mojem je veliko bolje, če to opravi partner, saj je poseg pri ženski veliko bolj zahteven in je potrebno tudi nekaj okrevanja. Pri moških je poseg mimo en, dva, tri.user posted image

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2009 9:32:46   
abc100
Jaz tudi mislim, da je bolje, da to opravi partner. Samo je pa dosti fantov, ki so zelo egoistični in tega nočejo opraviti.

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2009 9:35:42   
Anonimen
Moja sestra je bila pred 2 leti na sterilizaciji.To sploh ni hud poseg.Tak da,če ne veste,ne strašte po nepotrebnem.user posted image

(odgovor članu abc100)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2009 9:44:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Moja sestra je bila pred 2 leti na sterilizaciji.To sploh ni hud poseg.Tak da,če ne veste,ne strašte po nepotrebnem.user posted image

Pri moškem je pa še lažje.user posted image Pa ženska se ne more več premisliti, moškemu pa lahko naknadno "odvežejo".user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2009 9:47:18   
malecka
tud meni so razložili, da ni to nič tako hudega, kot si nekateri predstavljajo. Poseg traja ene 15 minut. Delat pa greš lahko že naslednji dan, seveda pa je dobro če počivaš kak dan....Mislim pa da te tud bolniška pripada samo tri dni od sprejetja v bolnico, nisem pa ziher.
Fajn bi bilo, da se javi še katera ki je to dala skozi in nam pove iz prve roke....user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2009 9:58:38   
Anonimen
Men se pa zdi,da si tudi ženska lahko premisli potem,ko je že bila sterilizirana.Sem brala en odg.od Pušenjaka,da mora sej ne vem kam že neko prošnjo napisat in,če potem ugodijo,lahko to porihtajo in zanosiš

(odgovor članu malecka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2009 10:50:25   
Anonimen
sterilizacija pomeni le zaprtje jajcevodov, ne kastracije, pri kateri se odstranijo jajčniki. Zato v bistvu ostane vse kot je bilo pred sterilizacijo (ovulacija, menstruacija), le zanositev po naravni poti ni več možna. Rešitvi sta teoretično dve:
1.z operacijo vzpostaviti prvotno stanje, kar pa pogosto ne zadostuje, ker se problem praviloma pojavi pri ženski blizu ali preko 40. leta, ko je njena naravna plodnsot že tudi močno zmanjšana ali
2. s postopkom izventelesne oploditve (IVF, OBMP), za kar operacija ni potrebna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2009 15:36:34   
Anonimen

Zanima me vaše mnenje o sterilizaciji....mogoče katera z izkušnjami....jo priporočate ali ste proti.Naj povem še to, da sem stara 41 let in imam 3 otroke...in stalne težave s kontracepcijo zato vedno bolj razmišljam o sterilizaciji. Ampak se nekako ne morem odločit ali pa o tem premalo vem....user posted image ...

ena znanka ima tudi že otroke, zato se je odločila za sterilizacijo. padla je v tisti procent, kjer rezultat govori zase in je kljub sterilizaciji ponovno zanosila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.2.2009 15:41:34   
Anonimen
Zanimivo....sterilizirana pa zanosila....
Kak je pa jajčk pršu do paglavčka?
Telepatsko?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.2.2009 15:44:46   
metuljčica1
Tudi moja mama je bila pred 10leti na sterilizaciji, je rekla da ni blo hudo, pa tudi problemov ni mela do zdaj kakih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.2.2009 16:00:04   
Anonimen

sterilizacija pomeni le zaprtje jajcevodov, ne kastracije, pri kateri se odstranijo jajčniki. Zato v bistvu ostane vse kot je bilo pred sterilizacijo (ovulacija, menstruacija), le zanositev po naravni poti ni več možna. Rešitvi sta teoretično dve:
1.z operacijo vzpostaviti prvotno stanje, kar pa pogosto ne zadostuje, ker se problem praviloma pojavi pri ženski blizu ali preko 40. leta, ko je njena naravna plodnsot že tudi močno zmanjšana ali
2. s postopkom izventelesne oploditve (IVF, OBMP), za kar operacija ni potrebna.

Brisačkarica,tole je odgovor eni ženski od dr.Pušenjaka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.2.2009 16:02:08   
Anonimen

Brisačkarica,tole je odgovor eni ženski od dr.Pušenjaka.

Ja saj. In kaj hočeš povedat?

Dokler ni narjen revers ne moreš naravno zanosit. Če so jajčniki zvezani.
Moj odgovor je letel na Melodie.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
22.2.2009 17:28:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Zanimivo....sterilizirana pa zanosila....
Kak je pa jajčk pršu do paglavčka?
Telepatsko?

brisačkarca, ne vem, kako naj ti odgovorim na tvoja 'poneumljena' vprašanja ali pa raje prej kaj preberi. v življenju ni nič sto posto, tako tudi statistika razlaga, da obstaja procent, da lahko ženska kljub temu zanosi. poleg moje znanke, ki je kljub sterilizaciji zanosila, imaš tule še nekaj odgovorov iz zapisanih virov:

"Vrjemite mi ,kljub vsem zagotovilom ,da je ......NI.Jaz sem namreč po 6 mesecih ponovno zanosila.Zato,kera se bo odločila naj prej res dobro premisli.Danes ni nič 100%-kljub zagotovilom naših zdravnikov-ginekologov."

"Jaz sem v bolnici ležala z eno, ki je kljub sterilizaciji zanosila. Pa so ji naredili splav in obenem še ponovno sterilizacijo."

"Poznam namerč par, ki je imel tri otroke in sta se odločila za sterilizacijo (njeno), pa sta dobila čez eno leto dojenčka. Seveda sta ga obdržala, saj je bil očitno od Boga poslan. No, potem sta poslala še 'očka' v bolnico, naj zadevo uredijo še pri njemu, saj sta imela že 4 otroke in 2 sobno stanovanje, pa še služba ni bila ravno takšna, da bi si lahko privoščila še enega otroka. Potem je bilo o.k. ............. za nekaj časa. Čez 2 leti je ona spet zanosila (z istim moškim seveda) in sedaj imata 5 otrok. Po porodu petega otroka sta šla v bolnico oba in obema so še enkrat naredili poseg. Zdaj pa menda ja bo!"

"Znanka, ki je sterilizirana bo čez par mesecev ponovno mama, tudi ona je bila 100%, da je to nemogoče, pa ima že lep trebušček."

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
22.2.2009 17:41:45   
lukec

Kot prvo, nobena ni strašila, povedale smo le, kar ji bo povedala vsaka gin., da je postopek pri moških veliko bolj enostaven, niti nismo napisale da je proces hud. 
Kot drugič, dejstvo je, da se poseg opravi v anesteziji in ženska ostane v bolnišnici dva dni (vsaj pri nas), pri moškem tega ni.
Kot tretje, po čem sklepaš, da ne vemo o tem nič?

Glede obratnega procesa je pa tako, da ga ne opravljajo vsi zdravniki in da je proces tvegan. Zanositev pa je vseeno še mogoča tudi z biomedicinsko pomočjo.

< Sporočilo je popravil lukec -- 22.2.2009 17:42:40 >

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.2.2009 18:02:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Kot prvo, nobena ni strašila, povedale smo le, kar ji bo povedala vsaka gin., da je postopek pri moških veliko bolj enostaven, niti nismo napisale da je proces hud. 
Kot drugič, dejstvo je, da se poseg opravi v anesteziji in ženska ostane v bolnišnici dva dni (vsaj pri nas), pri moškem tega ni.
Kot tretje, po čem sklepaš, da ne vemo o tem nič?

Glede obratnega procesa je pa tako, da ga ne opravljajo vsi zdravniki in da je proces tvegan. Zanositev pa je vseeno še mogoča tudi z biomedicinsko pomočjo.

Smeško na koncu pove,da tega kar sem napisala nisem misla zlonamerno.Ponavadi se na tako vprašanje usujejo taki odgovori,da te postane strah,kar pa sterilizacija ni nek bav bav.user posted image user posted image

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
22.2.2009 18:56:42   
Anonimen
"Poznam namerč par, ki je imel tri otroke in sta se odločila za sterilizacijo (njeno), pa sta dobila čez eno leto dojenčka. Seveda sta ga obdržala, saj je bil očitno od Boga poslan. No, potem sta poslala še 'očka' v bolnico, naj zadevo uredijo še pri njemu, saj sta imela že 4 otroke in 2 sobno stanovanje, pa še služba ni bila ravno takšna, da bi si lahko privoščila še enega otroka. Potem je bilo o.k. ............. za nekaj časa. Čez 2 leti je ona spet zanosila (z istim moškim seveda) in sedaj imata 5 otrok. Po porodu petega otroka sta šla v bolnico oba in obema so še enkrat naredili poseg. Zdaj pa menda ja bo!"

"Znanka, ki je sterilizirana bo čez par mesecev ponovno mama, tudi ona je bila 100%, da je to nemogoče, pa ima že lep trebušček."

...no ravno tega je tudi mene strah.....saj mož samo "gre" mimo mene pa sem že lahko noseča.....čeprav zelo zelo pazim....ampak vseeno bi rada neko trajnejšo rešitev....zato v bistvu razmišljam o sterilizaciji....kar po kot izgleda tudi ni ravno najbolj ziher.....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
22.2.2009 18:58:27   
Anonimen
Če te je pa ponovne zanositve strah,pa si daj jajčnike odstranit.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
22.2.2009 19:51:16   
Freycha

kakšna neumna izjava je pa to? Ti veš, da če morajo vse ven pobrati, probajo pustiti jajčnike notri ravno zato, da ravnovesje hormonov ostaja približno enak? Sicer ženska pade v menopavzo, kar pa tudi ni prijetno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.2.2009 19:59:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

kakšna neumna izjava je pa to? Ti veš, da če morajo vse ven pobrati, probajo pustiti jajčnike notri ravno zato, da ravnovesje hormonov ostaja približno enak? Sicer ženska pade v menopavzo, kar pa tudi ni prijetno...

Ja,res se kruto sliši,ampak je pa vsaj stoposto,da ne moreš več zanosit.

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
22.2.2009 20:01:12   
Freycha
močno dvomim, da bi to hoteli narediti kje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.2.2009 7:08:14   
Anonimen
Vazektomija pri moškemu je enostavnejši postopek, ker se izvaja ambulantno, sečevode  pri lokalni anastaziji in moški gre pol ure po posegu domov. Sečevode podvežejo, torej ob morebitni reverzibilni operaciji jih morajo samo odvezat in obstaja možnost, da se zarastlina sama očitni, seme spet prehaja skozi sečevod - torej ima lahko spet otroke. Samo običajno se vazektomija in sterilizacija izvajata z namenom trajne preprečitve plodnsoti.

Pri ženski je sterilizacija bolj kompleksen proces, ker gre za dejansko hospitalizacijo, konkretno anastezijo, ne samo eno protibolečinsko inekcijo, in vse to ima lahko precejšne stranske učinke. Zato se jo ne jemlje na easy, čeprav je operacija rutinska. Predvsem zaradi anastezije. Med operacijo običajno jajcevoda preščipnejo - torej sta oba konca fiično ločena in vsak emsec jajčece tako ne potuje več v maternico, temveč se spusti v trebušno votlino, kjer porpade. Ovulacija, mestruacija,... so po sterilizaciji normalne, ker jajčniki še vedno so.
Ženska je po operaciji neplodna, ker ne more priti do oploditve in tudi vzostaviti prejšne stanje nazaj je zelo težko, veliko težje kot pri moškem, pa četudi vse skupaj zašijejo, se plodnost po naravni poti zelo redko vzpostavi.
Seveda pa so vedno izjeme, mogoče naredijo kakšno operacijo preveč površno ali pa se tkivo samo zaraste nazaj. Saj eni imajo luknjice v ušesu celo življenje, drugim pa se zarastejo, če en teden nimajo uhanov notri.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
23.2.2009 7:49:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
23.2.2009 12:51:12   
majate
Jaz sem sterilizirana, 20. 01. je bilo 4 leta. Stara sem 33. Sterilizacijo so mi opravili med carskim rezom in jo takrat najbolje opravijo, saj jajcevod prerežejo in zavihajo nazaj, da se ne more po naključju pravilno zarasti nazaj, tako mi je pocedala ginekologinja. Po sterilizaciji nimam nobenih posledic oz. nevšečnosti. Se krasno počutim in če je treba bi šla še enkrat takoj.

Sterilizacija
user posted image
user posted image

napisal-a mia m   

Predvsem zaradi nepoznavanja ali neobveščenosti, je pri nas sterilizacija še vedno nekaj hudo čudnega.
A število tistih, ki se odločijo za ta kratki in preprosti poseg, se povečuje. To je najzaneslivejša oblika kontracepcije, ki trajno prepreči neželeno nosečnost, še vedno pa je možen povratni postopek. Če ta v določenih primerih ni mogoč, še vedno obstajajo druge oblike oploditve. Tako ima vsak moški pred vazektomijo na voljo zamrznitev semena v semenski banki, jajčne celice pa je mogoče dobiti s punkcijo, jih zunajtelesno oploditi in zarodek vstaviti v maternico.
Vazektomija je ambulantni kirurški poseg za moške. Vsak moški nad 35 let lahko vloži zahtevo, vsem, ki to želijo pa zamrznejo seme za obdobje petih let, potem  pa njegovo shranjevanje podaljšuje. Poseg je relativno enostaven, opravi se ambulantno, v lokalni anasteziji.
Sterilizacija ženske se opravlja laparoskopsko. Operater naredi dva reza na trebušni steni. Potrebna je splošna anastezija, poseg sam pa traja nekaj več kot deset minut.
Razmerje med moškimi in ženskimi sterilizacijami je 1:5 za ženske, namenjena pa je vsem parom po 35 letu , ki iz kakršnegakoli razloga ne želi imeti več otrok.
Pred 35 letom je primerna za vse ženske, ki bi jim nosečnost lahko ogrozila zdravje. Po tej starosti pa je to dovoljena oblika kontracepcije, še vedno pa kot kažejo raziskave vplivajo na odločitev predvsem izobrazba, rasa in vera.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
23.2.2009 13:22:34   
honey
Jaz sem tudi že razmišljala o tem in sicer sem prvič rodila s carskim rezom in so mi povedali, da bom naslednjič tudi. Glede na to, da pravijo, da imaš lahko zdaj 3 otroke, sem že razmišljala, da bi se (če nama bo uspelo, da bova imela 3 user posted image ), pri 3. CR sterilizirala. Pri vazektomiji še vedno obstaja možnost, da se partnerja razideta in kaj potem, če dobiš novega partnerja? Si na istem user posted image Pa da ne bo pomote, to jaz razmišljam za svoj primer, ker več kot 3 otroke itak ne bi imela.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu majate)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?