|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009
19.2.2009 20:02:34   
Nončika
Pravoda, službe za NČ ne dobim. baje mi bodo podaljšali za 6m. no, pol pa me verjetno da na borzo. sem se nehala sekirat, ker prvo je moje malo bitjece in šele nato služba.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 651
19.2.2009 20:06:02   
Anonimen
Ne misli, da je pri meni kaj drugače. Meni poteče aprila, tako, da tudi še ne vem kaj bo, glede na krizo je vsak dan kaj novega..nepričakovanega. Tako, da možno, da bom že aprila kje na zavdu. Ma nekaj bo že pa zdaj malo bolj šparamo ko imamo, da ne bomo potem čisto na nuli. Je pa smotano ja, jaz kar veliko o tem razmišljam, pač sem človek, ki veliko analizira tako, da me to kar obremenjuje.
No sicer pa še približajoči pregled dela svoje, tako, da upam, da bo u torek vse OK-pa da bomo veseli šli domv in povedali staršem kaj lepega. Ampak pustimo času čas.

(odgovor članu Nončika)
  Neposredna povezava do sporočila: 652
19.2.2009 20:39:08   
Nončika
Pravoda, jaz še niti ne dojemam v celoti, da sem nosečka. nekako mi še ne potegne. zaradi službe se v bistvu ne sekiram. če mi da res za 6m bom nekako prigurala do konca pogodbe, morebiti prej šla na kako bolniško. jih bom pa prosila, da mi naj podaljšajo do porodniške. a to je še grozno daleeeččč.

upam, da uspešno preguram te prve tri mesce in da bo vse ok.

nosečkice, a jeste kaki Tifol, Elevit ali kaj temu podobnega. jaz v 1. nosečnosti nisem nič jedla, te še ni bilo vse skupaj tako znano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 653
19.2.2009 21:18:06   
malla13
živjo in čestitke nincika jaz pa sem oktoberka 2007 , da bo vse potekalo kot mora

(odgovor članu nincika)
Neposredna povezava do sporočila: 654
19.2.2009 23:46:08   
frrrr
Poli_H

1) nikoli kadila, mož kadi na balkonu.
2) obstajajo kreme, ki so priporočljive za uporabo v nosečnosti. tut naša koža se spremeni in je lahko bolj občutljiva.
3) hormoni pač  user posted image

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 655
19.2.2009 23:46:14   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: Mona Liza

IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

Mona Liza - js ne bi šla v savno. pred 14imi dnevi smo šle s prijateljicami na bazen, one vmes za dobro urco v savno, js sm se ji pa raje odpovedala in očitno je bilo prav tako. v nosečnosti ni priporočljivo pregrevanje, na začetku pa sploh. sama jo obožujem, pa sem tut preživela brez od januarja 06 nekje do januarja 08 (tut med dojenjem ni priporočjivo in pač nisem tvegala), pa mi ni blo hudega.... sem potem vse nadoknadila in zdej lahk spet kakšni 2 leti pridno razmišljam o savni user posted image

frrrr saj jaz sem bila že tako ali tako skoraj čisto odločena, da se ne grem savnat, sem hotela slišati samo še vaša mnenja, sem vedela, kakšne odgovore pričakovati, sem postavila bolj retorično vprašanje. Bo šel samo moj dragi, jaz se bom pa kratkočasila na ležalnikih in brala. Sem bila pa v savni 2 dni preden sem zagledala user posted image user posted image  Hvalabogu, je zaenkrat vse ok. Sicer pa hvala za odgovor user posted image
sej te nisem nič grajala... samo povedala sem ti mnenje... ti se itaq sama odločiš potem kako in kaj... si pa postavila vprašanje, zato sem ti odgovorila.

(odgovor članu Mona Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 656
19.2.2009 23:47:34   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: Mona Liza

Punce, dajte mi povedat, kako ste si naredile te tickerje oz. ne vem, kakos e temu reče. K kaže, kok daleč ste že noseče, k so te luštne slikice, k se z miško pomakneš na določeno ime?!!
evo: http://lilypie.com/create_baby_days.php?r=70638
pojdi po korakih, potem pa kopiraj kodo za na forum in jo daj v opis (nastavitve profila)

(odgovor članu Mona Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 657
19.2.2009 23:53:00   
frrrr
vas pozdravljam in se odpravljam v posteljo... nočko

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 658
20.2.2009 9:02:15   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: Poli_H
Sem pa uspela sedaj prebrati vseh 26 strani in sem opazila, da se o nečem niste pogovarjali, mene pa muči...
1.Kadim že 10 let, nazadnje cca. škatlo in četrt na dan (25). Takoj ko sem izvedela za user posted image , sem zmanjšala na 12, ta teden se držim 10 na dan. Ali je katera kadila pred nosečnostjo? Je že odnehala? Kako ji je uspelo? Poleg vsega imam ful stresno službo, pa še moj kadi doma v stanovanju...

evo, še ena ki kadi in ima stresno službo. plus tega mi v torek poteče pogodba. baje jo mam podaljšano.za 6m.
jaz kadim samo v službi, ene 5 čikov. zjutraj sem zmanjšala na 1čik ob kavi in vmes mogoče ne, pa na odhodu domov. počasi bom še to nehala. pogosto se že dogaja, da mi čik sploh ne paše.

moj tudi kadi, a v stanovanju ne. gre ven ali na balkon ali pa v kurilnico. probaj mu dopovedat, da naj ne bi kadil v stanovanju, midve bove pa počasi čike odložile. sodelavko sem vprašala glede kajenja. ona je v nosečnosti kadila in ji je ginekolog rekel, da naj si takoj ne vzame vse. počasi postopoma, ker če ti manjka nikotin in ti telo napačno odreagira na manjko lahko s tem povzročiš več težav otroku, kot pa če skadiš čik ali dva.

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 659
20.2.2009 9:35:09   
ninčy
Dobro jutro!

No, še ena kadilka, sicer ne tako strastna ... pred nosečnostjo sem jih pokadila od 10 do 15 na dan. Mislila sem, da bom lahko takoj nehala, ko bom noseča, a na žalost ni bilo tako. Sem pa še bolj zmanjšala in zdaj sem že pri 3 na dan. Se pa včasih zgodi, da mi zaradi slabosti sploh ne paše. Upam, da bo tako ostalo.
sem pa tudi jaz brala, da je v bistvu slabše čist nehat ravno zarad odtegnitvene krize. Čeprav nekateri ginekologi pa zagovarjajo ravno nasprotno mnenje.
Drugač pa moj tut kadi, ampak ne notr. Je pa pogruntu, da je tut on zmanjšu user posted image .

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 660
20.2.2009 11:06:38   
toba
hoj punce,
sicer vas nisem veliko (ali skora nič) brala, ker nekako nisem verjela, da bom padla v vaš mesec...ampak izgleda da bom tudi jaz vesela oktobrka. Če sem prav izračunala bi bil moj PDP 30.10..
Ker me je že nekaj časa ščipalo spodaj, včeraj pa se je pojavil še beli tok sem danes, čeprav še ni izostanka menzesa, naredila test in pokazali sta se user posted image .
Sem čist iz sebe....me pa skrbi tale beli tok...je kar močan, spomnim pa se ne da bi ga v prvi user posted image  imela (je že 6 let od tega) pa me zanima če je katera imela to izkušnjo v zelo zgodnji nosečnosti in če je to ˝normalno˝?
lp

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 661
20.2.2009 11:18:24   
Anonimen
Zdravo, Toba!

Najprej čestitke, meni se zdi da je bel tok čist normalen pojav, samo da je bel in da ni kakšne druge barve..... drugače ga imam pa tudi jaz več kot pa normalno, ampak če bo samo to potem se nam ni treba nič bati, ane?

(odgovor članu toba)
  Neposredna povezava do sporočila: 662
20.2.2009 11:27:32   
toba
Hvala pikicaa25.
Sem prava kokoš...sem se šele zdaj spomnila, da lahko iskalnik uporabimuser posted image
Sem našla kar nekaj odgovorv, da je to normalno, da se dela zaradi povečane prisotnosti hormonov, skratka, da je tudi to nek pokazatelj nosečnosti.
In poplnoma se strinjam, če bo samo to, bo super!!!!!!!!!!
Se spolnim slabosti iz prve nosečnosti....pa bolečin v križu.... če pa vse to odmislim in pomislim na rezultat, jupii!!!!!!!!!!  se splača potrpet...pa sploh ni tako hudo....vse bo OK

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 663
20.2.2009 11:31:26   
siska
Ninčy moram ti povedat, da sem jaz pokadla včasih kar škatlico na dan ampak od kar sem desetega februarja zjutraj naredila test in je bil pozitiven še nisem pokadla nobene cigarete in me zaenkrat še niti ne mantra da bi jo. Že v prvi nosečnosti nisem kadila. Pa naj ti povem še to, da ti bo čisto vsak zdravnik rekel, da boljše čisto nehat v nosečnosti če tudi tvoje telo malo trpi ker je na odvajanju, dojenčku je pa ziher lepše. Amapak ne si mislit da te karkoli obsojam ali pa kaj, ker moja prijateljca je v prvi nosečnosi kadila in sedaj je drugič noseča pa kadi pa je vedno vse vredu. Meni pa pač vest ne da.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 664
20.2.2009 11:41:27   
HelloKitty1
Ojla,
se pridružujem oktobrkam user posted image , predvidmo naj bi bilo 23.10.2009

(odgovor članu siska)
Neposredna povezava do sporočila: 665
20.2.2009 11:46:20   
ninčy
IZVIRNO SPOROČILO: siska

Ninčy moram ti povedat, da sem jaz pokadla včasih kar škatlico na dan ampak od kar sem desetega februarja zjutraj naredila test in je bil pozitiven še nisem pokadla nobene cigarete in me zaenkrat še niti ne mantra da bi jo. Že v prvi nosečnosti nisem kadila. Pa naj ti povem še to, da ti bo čisto vsak zdravnik rekel, da boljše čisto nehat v nosečnosti če tudi tvoje telo malo trpi ker je na odvajanju, dojenčku je pa ziher lepše. Amapak ne si mislit da te karkoli obsojam ali pa kaj, ker moja prijateljca je v prvi nosečnosi kadila in sedaj je drugič noseča pa kadi pa je vedno vse vredu. Meni pa pač vest ne da.user posted image

Ja, sej vem ... danes recimo nisem pokadila še nobene. Mi res niti ne diši in res upam, da bo tako ostalo tudi naprej. user posted image

(odgovor članu siska)
Neposredna povezava do sporočila: 666
20.2.2009 12:07:59   
ninčy

user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image  

PDP + IME                     PREGLED                     NS

XX.10.                                                                                    
user posted image Bobipalcka

XX.10.                                                                                    
user posted image aquamarin

XX.10.                                    3.3.                                          
user posted image metka_zone

XX.10.                                                                                    
user posted image miniko

XX.10.                                 24.2                                           
user posted image pravoda

XX.10.                                 16.2                                            
user posted image Anonimna user posted image

XX.10.                                 16.2                                            
user posted image natalia

01.10.                                 5.2                                              
user posted image *raci*

01.10.                                 11.2                                             
user posted image nincika     

01.10.                                 31.3+5.5               30.3               
user posted image  maayaa    

02.10.                                 20.3                                             
user posted image Vijolica77

02.10.                                  23.2                                             
user posted image malaMravljica  

02.10.                                18.3.                                              
user posted image majakla

02.10.                                 26.2                                              
user posted image spet mama 

3.10.                                   2.3                                                
user posted image maj2009

3.10.                                   26. 2.                                                 
user posted image SONČEK LARA              

3.10.                                                                                    
user posted image hayabusa                       

3.10.                                     24.2.                                                   
user posted image  *Lili*                           

4.10.                                                                                          
user posted image  skačica     

5.10.                                   24.2                                               
user posted image Anonimna 4

06.10.                                24.2                                               
user posted image sandrarum  

07.10.                               25.2                                                
user posted image ninčy

07.10.                               17.3.                                                
user posted image mici_

08.10.                              13.2+18.2                                      
user posted image tane

08.10.                              9.3+17.3                                         
user posted image Rižkoo

08.10.                              11.2                                                
user posted image nati29

10.10.                              20.2                                                
user posted image mng

10.10.                                 10.3.                                              
user posted image
Mona Liza 

11.10.                              20.2                                                 
user posted image minna

14.10.                              25.2                                                 
user posted image Bremzi

14.10.                              5.3.                                                     
user posted image
 Poli_H

15.10.                               25. 2.                                                     
user posted image Anonimna.f

15.10.                              20.2                                                 
user posted image boob

20.10.                              11.3.                                                   
user posted image siska

20.10.                              2.3                                                   
user posted image spelka12

21.10.                                                                                 
user posted image  pinky girll

21.10.                              16.3.                                                        
user posted image frrrr                            

22.10.                              4.3                                                   
user posted image Aniiita

22.10.                              25.2.                                                  
user posted image
pupa_b

23.10.                              2.3.                                                    
user posted image pikicaa25

27.10.                                                                                    
user posted image
 florecita

28.10.                                                                                  
user posted image
 anonimna.k

28.10.                                                                                
user posted image
 drobtinica 29 

30.10.                                                                                    
user posted image
 Nončika

30.10.                                                                                   
user posted image
 toba

SKUPAJ Oktoberk   2009  = 45

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 667
20.2.2009 12:10:37   
ninčy
Danes, ko sem še na bolniški, sem še uredila seznamček. Naslednji teden so počitnice, tako da bom še mela nekaj časa. Potem se pa vračam v službo ... tko da bo bolj malo časa za RR user posted image . Ne, sej si ga bom vzela, da bom malo čvekala z vami.

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 668
20.2.2009 12:20:27   
siska
Ninčy jaz ti čestitam, če danes še nisi nobenega pokadila vsak dan ko nobene cigarete ne prižgeš si lahko ful ponosna na sebe user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 669
20.2.2009 13:23:45   
lenika83
Lep pozdrav vsem oktobrskim noseckam!
Javlja se se ena nosecka. Velik + sva zagledala na valentinovo, pdp imam po mojih izracunih 24.10., na prvi pregled pa sem narocena sele 16.3. (Kje je se to...) Drugace se pocutim ok, le malo hitreje sem zadihana in bolj utrujena.
Ste ze komu povedale za nosecnost? Midva sva se odlocila, da pocakava do pregleda.

(odgovor članu siska)
Neposredna povezava do sporočila: 670
20.2.2009 13:25:11   
Poli_H
45 nas je že ?!? user posted image user posted image user posted image  aplavz za vse, katerim nam je predbožični čas, božič in novo leto zelooooooooooo pasal (če štimajo datumi je najin user posted image  bil spočet na dopustu v makedoniji - več po 2. UZ, ko bomo končno merli in poslušali)

Glede mojega bušija-je kar oring se napel. Sej ne spadam ravno med suhice, ampak se je že povečal za p.b. pol prejšnje velikosti. A vam drage dame nič ni zrastel? Aniiiita, ti si še ravna? Pa še prsi so mi zrastle za 1 košaro (prejšnji F mi je občutno preozek)... Pa vam?

Kajenje - sej morem odnehat, ampak sem prepričana da je boljše, če postopoma. Če je telo 10 let navajeno nikotina, pol pa naenkrat več nič... Samo bi rabla še kak recept. Ker slabo mi pa ni blo še niti enkrat in mi niti ne smrdi...

Ker sem brala da vas je že kar nekaj imelo UZ imam eno vprašanje. Opažam da pri nekaterih je bil vaginalni, pri nekaterih pa po bušiju. Ali veste v čem je razlika? Mislim glede natančnosti ipd. Pri katerem se lepše vidi? Moj G ima samo vaginalnega, pa ne vem, če bi se še pri navadnemu naročla?

Mah, kot vidite, vas bombardiram z vprašanji - da boste malo odmislile vaše slabosti...

Drage oktoberke, želim vam lep preostanek dneva in maksimalno lep vikend. Pa kakšno user posted image  norčijo si privoščite user posted image

(odgovor članu siska)
Neposredna povezava do sporočila: 671
20.2.2009 13:42:55   
Poli_H
aja, vse ki imaste danes preglede ( mng, minna, boob ) držimo pesti da boste slišale najlepši zvok na svetu! Pa obvezno poročajte kak je bilo... user posted image user posted image

(odgovor članu Poli_H)
Neposredna povezava do sporočila: 672
20.2.2009 13:48:29   
Anonimen
Poli_H z istim UZ se dela vaginalni in trebušni, prvi Uz je ponavadi vaginalni, ker se čez trebuh še ne vidi dobro. 

(odgovor članu Poli_H)
  Neposredna povezava do sporočila: 673
20.2.2009 14:25:54   
Anonimna.k
Jaz tudi mislim, da so imele vse vaginalnega, ker pri teh mm se z navadnim še nič ne vidi.

Lenika83 - čestitke za nosečnost in pozdravljena!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 674
20.2.2009 16:20:27   
hayabusa
Hello,
najprej o cigaretih - bojda, če si strastna kadilka in ko izveš za nosečnost nehaš kadit, je to lahko slabše kot pa če zmerno kadiš med nosečnostjo. Zakaj? kar sama sebe mučiš in telo doživlja šok ki vpliva seveda dalje. Bojda pravim!
Jaz kadim, sicer manj kot  sem, in večinoma takrat ko sem res prepričana da ga "rabim". Drugače pa so moje koligice med nosečnostjo kadile pa je blo vse ok.

Kar se trebuha in napihnjenosti tiče, hvala bogu da ste začele s tem, ker sem jaz dans zjutraj že bila na vagi misleč da sem se nenormalno zredila ker imam tak lamp kot da sem v 5 mesecu. Pa nič, vaga kaže enako!

Tud slabosti so se mi omilile, sedaj celo lahko kaj konkretnega pojem user posted image
Kontrola 3.3. - komaj čakam user posted image
L.P.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?