Srčekgirll
|
- SPOMINI
Francoz, Anglež in Bosanec Mujo so se pogovarjali o svojih spominih. "Jaz imam odličen spomin!" je rekel Anglež. "Spominjam se praznovanja svojega prvega rojstnega dne, ko mi je mama pomagala upihniti svečko na torti." "To ni nič!" je rekel Francoz. "Jaz se spominjam še obraza porodničarja, ki mi je pomagal na svet!" "Moj spomin sega precej bolj nazaj v preteklost!" se je oglasil Mujo. "Spominjam se obdobja, ko je imel moj oče še osemnajst let." "Nemogoče!" sta dejala Anglež in Francoz. "Pa še kako je mogoče! Plaval sem v jajcih, ko se je oče samozadovoljeval in sam jaz sam sebi prigovarjal: "Drži se Mujo! Če zdaj padeš ven, nikoli ne boš postal človek!" - FINANCER
Klatež je vsak dan sedel pred vhodom v banko. Pred seboj je imel klobuk, v katerega so ljudje metali drobiž. Vsak dan pa je mimo prišel tudi lepo urejen možakar, ki mu je v klobuk vrgel tisočaka. Tako je klatež kar dobro živel. Toda, nekega dne možakarja s tisočakom ni bilo. Prikazal se je šele čez nekaj dni in mu v klobuk vrgel stotaka. Nato ga spet dalj časa ni bilo, ko pa je spet prišel mu je v klobuk vrgel petdesetaka. Spet ga ni bilo, tokrat kar tri tedne, ko pa je prišel mimo, mu je v klobuk vrgel bankovec za dvajset tolarjev. Takrat se je klošar oglasil: "Kaj pa je z vami, človek? Prej ste hodili mimo vsak dan in mi dali tisočaka, zdaj pa tako redko pridete mimo, pa še takrat vržete v moj klobuk vedno manj drobiža!" "Veš, imam otroke, družino, otroci študirajo, z ženo gradiva hišo, stroški so veliki ..." "Res? In zdaj moram jaz vse to financirati?" - NAGLUŠEN
Lovca sta se s psom sprehajala po travniku ob robu gozda, ko je priletel orel, zagrabil psa in ga odnesel v višave. Lovca sta pomerila, ustrelila in zadela orla. Orel je padel na tla, pes pa je še kar naprej letel po nebu. "Kaj pa se dogaja? Ne morem verjeti!" je vzkliknil eden od lovcev. "Kar verjemi. Moj pes je zelo naglušen in verjetno ni slišal strela." - DILEMA
Miklavž dobro opravlja svoje delo. Spušča se skozi dimnike v kamin in razdeli darila, se skozi kamnin vrne iz dimnika na plano in tako nadaljuje svoje poslanstvo. Ko pa se je nekoč spustil skozi dimnik v kamin, je v dnevni sobi zagledal golo spečo lepotico. Zdaj se je znašel v dilemi. Kaj naj stori? Če ne bo naredil nič, ne bo mogel splezati skozi dimnik, če pa bo kaj naredil, pa ne bo nikoli več mogel v nebesa.