Pika Zoja
|
AnjaPH, prosim te lepo. Sicer pa, nismo vsi enaki in nam niso vsem všeč enake stvari. Meni je pač Ikea pri srcu, pri srcu mi je njihov ogromni razpon med stvarmi - od tistih čisto poceni, ko jih rabiš zgolj za par let in od tiste dražje kakovnostne robe. Sem pa enkrat brala res dober članek o enem pariškem oblikovalcu zof (katere ponaredke prodajajo tudi v Ikei, Stockholm), da on gre raje v Ikeo po svojo 'fake' zofo, ki jo delajo na veliko in ne po tiste res drage, ki so sicer njegov dizajn, ampak roko na srce, si jih ne more privoščit. Priznam pa, da je Ikea način življenja in da ni vsem všeč. Zato dobimo velikokrat odgovore kot so, nič mi ni bilo všeč. Prav, ampak mene boš bolj težko prepričala, da je Harvey Norman ali Rutar boljše. Ker ni. Sploh na njihov odnos in na astronomske cifre škrat robe. In tudi dejstvo, da v Ikei prodajajo samo 'moderne' stvari, ni resnično, ker imajo zopet ogromen razpon med klasiko, rustiko in modernim, stilnim pohištvom. Od najcenejših za par evrov, do tistih res dragih, ki seveda lahko konkurirajo po ceni 'dražjim prodajalcem' po kvaliteti so pa daleč pred njimi. Pa še nekaj bi dodala, pa zaključim. Ikea mi je pri srcu predvsem zato, ker jo je izredno lahko kombinirati in težko zgrešiš. Se pravi, dobiš milijon tistih majhnih stvari, ki jih potrebuješ v kuhinji, kopalnici, spalnici, njihova posteljnina je izredno kvalitetna, otroške stvari so poceni in dostopne vsem (mislim, v Baby centru daš za gršo posteljnino 70€, v Ikei pa za cartkano 12€?). Če pa tebi ni všeč pa vsekakor brez nekih jasnih argumentov ti ni potrebno dajat komentarjev kot so, da je to zgolj skladišče s škart robo.
|