|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PSO
21.4.2005 20:46:25   
lumpy
Ojla, punce!
Še en aprilski, deževen in vetroven dan je za nami. Čas neusmiljeno teče mimo nas, mi pa se še naprej trudimo in trudimo - PA NIČ :hudicek:

Zanima me , če katera ima ali je imela težave zaradi policističnih jajčnikov, da zaradi tega ni mogla zanositi.
:zmeden2:

Lep večerni pozdrav

:sloncek::sloncek::love::sloncek::sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   PSO
21.4.2005 20:52:45   
emaa
biny veliko jih ima PCO, mislim da Maša26, pa Astra, pa še kakšna bi se našla, jaz na spadam vmes. Aja pa mujcek menda tudi, pa ji je v drugem klomifenskem ciklusu uspelo

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   PSO
21.4.2005 20:54:19   
Marina_
Tudi jaz sem tukaj.Jutri pa bom znala povedati kaj več o tem-imam G in grem k njej prvič.Vse jo bom izprašala kajti moja sedanja mi nič ni povedala:grrr:Vam jutri javim

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   PSO
21.4.2005 20:59:20   
lumpy
FRIZERKA!
A imaš tudi ti težave z ginekologom? Si imela kakšnega levega, ki ni imel pojma o teh rečeh?
:grrr:
Meni se je zgodilo, pri izbrani ginekologinji da me je samo gledala in gledala in gledala pa mi je :hudicek:menses zamujal 2 meseca in me ni dala niti na ultrazvok? Jaz sem bla pa že cela panična in nisem vedela kaj naj storim, saj sem naredila test pa je bil negativen , potem sem se pa prestavila k drugemu g. pa s o se stvari razjasnile.

Želim ti vso srečo jutri!:sloncek:

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   PSO
21.4.2005 21:05:54   
Maša26
Ja, res je, jaz imam pco. To sem sumila že vse leto, kar poskušava (neredne M, mozolji), čeprav mi je moja G lani spomladi rekla, da jih nimam (sem slišala za še nekaj primerov, ko G niso povedali za pco) No, potem sem šla k dr. Rešu in sem jih sama videla na UZ. Saj ne da jih hočem imet, ampak če jih imam, naj vsaj vem :zmeden: No, dal mi je klomifen za dva meseca, eno škatlico sem že popapcala..

Menda pri pco dosti puncam pomaga klomifen. Veliko jih menda zanosi tudi normalno, brez težav, niti ne vejo, da imajo pco. No, ene smo pa težji primerki ;)

Ampak vse upamo na :duda:!

V glavnem, naj ne bi bila fuuul kriza, če imaš pco. Seveda so pa tudi blažje in hujše oblike.. no pa da ne bom predavala, itak boš vprašala svojo G :)-;)

:rozica::rozica:

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   PSO
21.4.2005 21:07:28   
Maša26
Aja :ups::ups::ups:, G ima frizerka :ups:

Sem narobe prebrala, tako sem hitela pisat o pco :)-

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   PSO
21.4.2005 21:14:28   
Marina_
Ja bini-žal sem res imela but..GKo sem imela normalen preglae sem ji rekla da delava na:duda: ona pa mi je odgovorija da sem še mlada in da imam čas:grrr:A mi imamo službe, stanovanje in vse .....želima si:duda:Enkrat pa moje G ni bilo in je nadomeščal en drug.Pa sem mu povedala(mož je bil zraven) pa mi je takoj dal napotnico za antisterilitetno.Pol pa je rekel da imam levi jajčnik PCO-jaz pa v šoku!Moja G mi tega ni 3 leta povedala:grrr:Zdaj pa mi je tega bilo dovoj pa grem drugam.Upam da v boljše roke:zmeden:

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   PSO
21.4.2005 21:28:43   
lumpy
FRIZERKA prav si naredila, da si se prestavila. Čisto te razumem.

Meni so potem ko so mi odkrili na obeh jajčnikih PCO,potem ko sva se z možem že leto in pol trudila, da itak sem še mlada (stara sem 22 let) in me ne more dati še naprej v ambulanto za neplodnost, da če bi bila stara 30 let pa bi me že kao naslednji teden poslala naprej.

:grrr: Pol pa pravijo da v Sloveniji ni otrok. Kako pa naj jih bo več, če nas pa še tiste ovirajo, ki si jih zelo želimo. A ni res?

:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   PSO
21.4.2005 21:30:56   
Marina_
:grrr::grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:Vsi imamo pravico do otrok!!!Če se odločiš za bebo potem si očitno zrel za to pa tudi če jih imaš20!No jaz jih imam 25.
Bini ti samo menjaj G pa bo

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   PSO
21.4.2005 21:37:28   
lumpy
Maša 26!
Midve sva torej ene tistih, ki z pco , ne bova mogle kar tako na hitro zanositi.

Upam , srčno upam, da ti s Klomifenom uspe. Tudi jaz sem jih imela 3 mesece( najmanjšo dozo 50mg - dajejo menda do 300 mg močne tablete) pa žal ni bilo nič, vedno se je pojavila :hudicek:
Naj te to ne spravi v slabo voljo, tudi jaz sem slišala da večini žensk s pco uspe na tak način.

A imaš ti tudi kaj stranskih učinkov po Klomifenu?
Mene glava ni nikoli bolela, ko pa sem tiste 3 mesece jemala Klomifen sem mislila, da mi jo bo razneslo!

Zdaj sva z možem končno prišla naprej v ambulanto za neplodnost, kjer so mi dali pogledat kri ( hormone -progesteron, LH...), rezultatov še nimam, jih dobim šele julija.

:sloncek::morje::morje::sloncek:

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   PSO
21.4.2005 21:39:00   
Marina_
Bini kaj tebi je G predpisala Klomifen?

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   PSO
21.4.2005 21:44:28   
lumpy
JA fRIZERKA meni je moj novi ginekolog ( sem ga namreč že zamenjala) predpisal Klomifen za 3 mesece. Pa mi ni nič pomagalo. Svetoval mi je naj gre mož na pregled, pa je šel dvakrat in vse je bilo vredu( hvalabogu vsaj z njim). In potem sem se jaz kar naročila v ambulanti za neplodnost v MB . Zdaj pa sem v postopku, delajo mi še preiskave, pa kri dajem, izvide zvem pa šele julija , ker je moj zdravnik cel mesec na dopustu.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   PSO
21.4.2005 21:46:20   
Marina_
No po mojem bom potem jaz jutri tudi dobila Klomifen.Antisterilitetno pa imava 13.5No se jutri javim grem:zaspan:Hvala za odgovor
Pa držite:miska::miska::miska::miska:

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   PSO
21.4.2005 21:48:51   
lumpy
Tudi jaz grem se stisnit k lubiju.
Taj pa le javi jutri kaj si uredila.

Lahko noč 9nebesa

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   PSO
22.4.2005 6:43:01   
Nyah*
Drage moje PCO deklice!

Tudi jaz sem ena od vas :((:((:((:((. Izvedela sem lani maja, ko sem sla k G , preden sve zacela delat na :duda:, da bi mi povedal, ce je z mano vse ok. Pa mi je povedal :((. Sicer naj bi imela blazjo obliko, po nekaj cistic na vsakem j., pa vendra, ze od avgusta nama z :love: ne rata :nosecka:.

Cudno mi je to, da moj G. ve, kaj je z mano, pa je rekel, da po enem letu, ce ne rata, bova zacela delat naprej, zdravit,..., ne vem, zakaj mi ni dal Klomifena? Baje da je cisto dovolj moznosti, da nama rata tudi brez pomoci.

Ampak, jaz sem se razkurila:grrr::grrr: in sem se maja narocila na pregled, mu bom rekla, naj nama pomaga, jaz ne morem vec cakat, srcno si zelim :duda:, pa potem vsaj se eno ;).

Tako, deklice moje :rozica::rozica:, PCO je pogost pojav!

Lep soncen dan vsem;):metulj:,

Nyah.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   PSO
22.4.2005 7:21:50   
Maša26
Biny,

a takrat, ko si mela klomifen, so te spremljali z uz in ugotovili, da ne reagiraš? In ti potem niso povečali doze?

Glava me ta mesec ni nič bolela, edino zdaj proti koncu ciklusa sem ratala prav požrešna.

Šele julija dobiš izvide?? :zmeden2: Jaz sem dala kri v sredo in komaj počakala do ponedeljka.. :zmeden:

Drugač pa, no, ne upam preveč upat. Še najbolj me obremenjuje, da moj :love: misli, da sedaj, ko imam pa klomifen, nama pa :duda: ne uide. Čeprav sem mu rekla, da ni ravno tako :zmeden:

Frizerka, poročaj :miska::miska::miska:

Nyah, zate pa mislim, da ti bo klomifen prijel s svetlobno hitrostjo, tiste par cistic bo pa že ugnal :miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska:

Lep dan vsem (danes je reees lep!!) in še peeteeek! :)-:)-:)-:)-

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   PSO
22.4.2005 9:21:12   
nanina
Jaz bom ta ciklus začela jemati Klomifen. Imam PCO in zelo dolge cikluse. Na dojenčku smo delali že leto in pol. Mislim, da bom sedaj zanosila; vsaj pravijo, da po teh tabletah rata kar hitro. Mislim, da še nikoli nisem z veseljem pričakovala:hudiček:.
Tudi tebi bo uspelo, pogovori se z ginekologinjo, ona ti bo znala povedati kako naprej.
Čimprej:modri: ti želim.

Lep dan!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   PSO
22.4.2005 11:41:10   
mujcek
Največji problem pri pco je to, da ti nekateri G pozno povejo, da ga imaš; šele ko jim poveš da se trudiš pa ne uspe izdavijo da pco. Je pa to res :hudicek:, posebno če imaš G, ki ti ne predpiše klomifena oz. te ne da na nadaljnje preiskave in tečnari, da mora preteči 1 leto od kar se trudita. Jaz imam na srečo glede tega v redu G in mi je klomifen predpisal takoj ko sem mu povedala, da si želim :duda:. In res je na srečo v drugem ciklusu uspelo, prej pa 9 mesecev ne :)

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   PSO
22.4.2005 13:07:04   
lumpy
MAŠA 26 IN VSE OSTALE PCO!
Takrat ko sem jemala Klomifen 3 mesece me niso spremljali z uz. Z ginekologom sva bila zmenjena da , če po treh mesecih ne bo kaj, naj gre mož na spermiogram. In to sva storila. Ker je bilo z njim 2x vse ok sem se razkurila in se kar sama naročila v MB. Tako da mi doze niso povečevali.

Izvide dobim šele julija, ker sedaj zbiram še izvide skupaj. Saj veš ker so vse preiskave vezane na ciklus, bom komaj ta mesec vse dala skozi, ravno v ponedeljek imam še zadnji odvzem krvi. In ker imajo maja vse polno, junija ni najinega zdravnika, sva naročena šele julija.
Grozno! Samo sem vseeno vesela, da se je nekaj le premaknilo po dveh letih in da gredo stvari naprej, tako da bom poskusila zdržati do julija.

Vidim da je tvoj :love: tudi tako neučakan kot moj. In ti taka kot jaz, po tihem upaš, a se ne upaš preveč veselit, da ne bi bila preveč razočarana.
Saj bo ratalo!Pa ni hudič, da ne rata:)-

FRIZERKA! KAKO JE ŠLO!?!

NYAH, tudi jaz sem enakega mnenja kot maša26, če imaš le nekaj cist mislim da ti bo uspelo, moji jajčniki so namreč celi posejani s cistami.

LEP POZDRAV vsem, mislim da se bomo slišale kaj zvečer, ker je danes tako lep dan.
Uživajte v njem.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   PSO
22.4.2005 14:22:38   
Olivija
Nekaj za tolažbo.

Imam PCO (cikluse od 60-90 dni). Imela sem dvoletno terapijo z Diane 35, nakar sva se lotila delati na dojenčku. Po 22 mesecih in že s Klomifenom v predalu je pa nekako ratalo (zdravnica je bila mnenja, da po naravni poti ne bo nič). Takrat sem mislila, wow kakšen čudež.

Potem sva pa decembra prišla do zaključka, da lahko počasi začneva z drugim dojenčkom, ker sem bla ziher, da bo itak ful trajal. Očitno nosečnost poveča plodnost in sem zanosila po moje pri drugem nezaščitenem seksu. Seveda sem pa test delala šele v desetem tednu!

Tako da je nekaj res, PCO ne pomeni nujno neplodnost!

Srečno in veliko črtic vsem (vem pa kakšne strahove dajete skoz, samo ne zgubit upanja!)

Olivija

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   PSO
22.4.2005 16:30:10   
Maša26
Olivija, takih zgodb se manjka :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::)-:)-:)-:)-:)-!!!

To sem že slišala, da je nosečnost dobesedno zdravilna za pco in da se jajčniki ˝spucajo˝.. Se pravi samo da bo prvič, za naslednje :duda: ni panike :)-:)-:)-

Držim pesti za vse, biny, frizerka, Nyah in ostale :miska::miska::miska::miska::miska:!

Moram it, kasneje spet pridem.

LP!!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   PSO
22.4.2005 16:52:37   
Maša26
Aja biny, to z neučakanim :love: je res. Jaz tudi, če upam (to itak vsak mesec), se delam, da itak ni in da čakam M.. Ker če bi mu rekla, mislim, da sem, bi on to preveč zares vzel.. In upam, da mu prihranim malo razočaranja :ups:

By the way, ta mesec imam nov nosečniški znak: kovinski okus :)-:)-:)-

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   PSO
22.4.2005 17:15:00   
Marina_
Zdravo punce!Lepo ,da ste mislile na mene:rozica::rozica::rozica::rozica:
Zdaj pa tako.Moja nova G je zame poslan:angel:z nebes.Prav presenečena sem bila, ker je G z veliko začetnico.Sicer sva se večino pogovarjale-moram počakat na 13.5(antist.)Drugače pa je ženska, ki ima polno pozitivne energije.Rekla mi je , da ko se naslednjič vidima(cca.2 meseca)boma že poslušale srček od:duda:Joj ko bi bilo res!!!:miska::miska::miska:Ha za nasvidanje pa to-skuopaj boma rodile(je porodničarka):)-Zdaj pa obljubim -dam možgane na OFF(vseeno imam pa upanje da :hudicek: čez dva dni nebo) pa veselo:sloncek::sloncek::sloncek: vsem skupaj:)-

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   PSO
22.4.2005 18:12:46   
lumpy
MAŠA 26,
a se hecaš? :bravo::bravo::bravo::bravo:
K"k fajn, Daj povej še kaj A imaš še kakšne druge znake? Ti menses zamuja?

Tako sem vznemirjena - Povej, povej

:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   PSO
22.4.2005 18:13:42   
lumpy
Friterka,
hura za tebe!Poročaj še naprej
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.