Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 10.2.2009 22:04:18
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006 IZVIRNO SPOROČILO: *Junona* IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 sonček-si bla pridna da si šla na sprehod, jst sem pa mal pančala . Se mi zdi kot da se mi je trebuh dol spustu, mislite da je to mogoče Ja, je mogoče, ampak js bi za vsak slučaj poklicala G in vprašala, kako je s tem. Nočem te strašit, ampak nazadnje ko sem bila v bolnici v Celju, je notri ležala , ki ima rok 1. aprila, notri pa je zato, ker se ji je trebuh spustil dol in je bebi že pripravljen na porod. Je pa res, da je njo tudi zelo tiščalo. Če tebe ne, HB, ampak vseeno raje vprašaj svojo G. Daj veš, beseda ni konj. Srečno. Ma kaj mamo vse, ki imamo PDP 1.4. isti problem A tebi se je tudi spustil? Kaj pa ti je rekla G?
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 10.2.2009 22:05:55
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 HALO PUNCE Pa je še en dan za nami a ne? Mene zopet tišči v spodnjem delu trebuha, pa nekaj me špika, tako da jo bom po moje kr kmalu mahnila v vodoravni položaj. sonček-men je čist vseen kje se dobimo no fajn bi blo da tam ko majo kako tortico al pa kaj takega . junona-sem ful vesela, da grem že v četrtek na k svoji G, me je malček strah, Če ne druga me bo vsaj pomirila, da je vse ok. Ampak res se mi je trebuh vidno spustil , upam da ne bom jst tako kot ti drugi teden pic v bolnico naročala Veš, kaj, takle se zmenma: dost laufanja po bolnicah do poroda, ok? Ti lepo počivaj, naslednji teden gremo na tortico in sigurno bo omagalo, boš videla. Aprila boma pa skupi pico naročile, ko boma v porodnišnici. AMpak vsaka svojo.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 10.2.2009 22:45:35
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona* IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 HALO PUNCE Pa je še en dan za nami a ne? Mene zopet tišči v spodnjem delu trebuha, pa nekaj me špika, tako da jo bom po moje kr kmalu mahnila v vodoravni položaj. sonček-men je čist vseen kje se dobimo no fajn bi blo da tam ko majo kako tortico al pa kaj takega . junona-sem ful vesela, da grem že v četrtek na k svoji G, me je malček strah, Če ne druga me bo vsaj pomirila, da je vse ok. Ampak res se mi je trebuh vidno spustil , upam da ne bom jst tako kot ti drugi teden pic v bolnico naročala Veš, kaj, takle se zmenma: dost laufanja po bolnicah do poroda, ok? Ti lepo počivaj, naslednji teden gremo na tortico in sigurno bo omagalo, boš videla. Aprila boma pa skupi pico naročile, ko boma v porodnišnici. AMpak vsaka svojo. ne pozabi name ,saj sem ti včeraj rekla da bova skp v bolnici,pol bomo pa pico naročile pa obvezno en sendvič iz meka
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 10.2.2009 22:57:38
|
|
|
|
Tabletka dOr
|
očitno sem slabo prebrala tole z regresom
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 6:10:51
|
|
|
|
Miška2006
|
Junona, ja jst imem te probleme že od 24 tedna nosečnosti. Danes sem pa začela s 33t0d in imam tudi kontrolo pri G. Me prav zanima kaj bo.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 7:07:39
|
|
|
|
detelja
|
jutro...kako ste kaj? zunaj je spet deževno vreme ste dobro spale?...jaz sem imela spet krče v nogah... eno vpr. kako vem, če se mi nabira voda-razen tega, da mi zatekajo noge?...zdanje čase opažam, da ful pijem...non stop sem žejna in nikoli mi ni dovolj, lulat pa skoraj ne grem...se pravi mora bit nekje ta voda, ali??? mi je pa tudi čudno to-danes se tehtam in od včeraj zagledam dobri +2 kg, a ni to čudno?...+ tega pa včeraj skoraj nič nisem kaj dosti jedla, pila pa skoz...gležnje imam res zatečene zadnje čase tako zjutraj kot zvečer....kaj pa lahko naredim glede tega?...soljo sem previdna, gazirane pijače pa tudi ne pijem... danes pa grem na csd urejat papirje...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 8:09:31
|
|
|
|
malcekvita
|
dobro jutro, danes pa še ena praznuje RD. Urnebes vse najboljše . Frutolina tebi tudi vse najboljše, pa čeprav prihaja čestitka z zamudo
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 8:20:57
|
|
|
|
lili82
|
Detelja - glede zatekanja... Nas so ravno včeraj v šoli za starše podučili glede zatekanja - zdravnica je povedala, da zatekanje nog, ki se pojavi popoldan, kot posledica celodnevnega stanja ali hoje, in izgine s počitkom čež noč ni popolnoma nič nevarno in nas ni treba bit strah - po drugi strani pa, zatekanje, ki se konstantno pojavlja in ne izgine s počitkom, je lahko znak preeklampsije. In nas je posebej opozorila, da se je potrebno takoj priti pokazat v P, da ne bi bilo kaj narobe! Tako da, bi jaz na tvojem mestu poklicala svojo G ali pa se šla pokazat v P - so nam rekli, da je boljše, da pridete nekajkrat brez veze in prehitro kot pa enkrat samkrat prepozno... Upam, da te nisem preveč prestrašila, ampak so nas včeraj opozorili, da je zatekanje, ki se ponavlja in noče izginit, dejansko nevaren znak...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 8:26:04
|
|
|
|
detelja
|
lili82 hvala za info....saj sem slišala, da te ponavadi da gin. par dni v bolnico in pol to vodo spravijo iz tebe in potem greš spet domov....
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 8:30:41
|
|
|
|
detelja
|
Urnebes samo zate en ples sem še fajn gibčna s ta zadnjo glede na kg pa velik trebuh, a ne? mi kaj zavidate?
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 9:04:37
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja Urnebes samo zate en ples sem še fajn gibčna s ta zadnjo glede na kg pa velik trebuh, a ne? mi kaj zavidate? Zdle sem se pa nasmejala. Detelja, hvala za polepšano jutro. Si pa res gibčna, ni kej, pa tud zredila se nič nisi. Kaj si na dieti? Aja....ples pokuri kalorije. URNEBES, vse najboljše.... in vse naj naj
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 9:05:02
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006 Junona, ja jst imem te probleme že od 24 tedna nosečnosti. Danes sem pa začela s 33t0d in imam tudi kontrolo pri G. Me prav zanima kaj bo. Fajn zrihtaj, potem nam pa sporoči. Držim pestke.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 9:07:10
|
|
|
|
*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 IZVIRNO SPOROČILO: *Junona* IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 HALO PUNCE Pa je še en dan za nami a ne? Mene zopet tišči v spodnjem delu trebuha, pa nekaj me špika, tako da jo bom po moje kr kmalu mahnila v vodoravni položaj. sonček-men je čist vseen kje se dobimo no fajn bi blo da tam ko majo kako tortico al pa kaj takega . junona-sem ful vesela, da grem že v četrtek na k svoji G, me je malček strah, Če ne druga me bo vsaj pomirila, da je vse ok. Ampak res se mi je trebuh vidno spustil , upam da ne bom jst tako kot ti drugi teden pic v bolnico naročala Veš, kaj, takle se zmenma: dost laufanja po bolnicah do poroda, ok? Ti lepo počivaj, naslednji teden gremo na tortico in sigurno bo omagalo, boš videla. Aprila boma pa skupi pico naročile, ko boma v porodnišnici. AMpak vsaka svojo. ne pozabi name ,saj sem ti včeraj rekla da bova skp v bolnici,pol bomo pa pico naročile pa obvezno en sendvič iz meka Seveda nisem pozabila na tebe. Js bom pa iz meka naočila McFlurry Nesquick - njami Sendvič pa iz kantine izpred Kajuhove gimnazije - mmmm, božanski so. Pico pa bi najraje iz Tuša, ampak nimajo dostave, se pravi da moram še prej pogledat, kdo ima poleg Olive in Verone dostavo.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 9:10:06
|
|
|
|
*Junona*
|
Js sem pa včeraj na upravni enoti uredila samostojno gospodinjstvo. K notarju sem nesla vse potrebne podatke v zvezi s preživnino s starši. Jutri pa papirje nesem na CSD, in upam, da že naslednji mesec dobim socialno, ker sem študentka, nimam niti ficka prihodka. Ker po porodu mi jo bojo tak vzeli. Zdajle se pa počasi oblečem, nazajtrkujem, spijem brezkofeinsko belo kavico in grem k frizerju. Se tipkamo kasneje. Papa.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 9:17:00
|
|
|
|
brigita23
|
jutro lepotičke spet nov dan im malce večji naš buši , mi smo danes po parih dneh spet zelo živahni. Spali smo pa kljub brcom kar dobro, tale blazina med nogami res pomaga. junona- itak, da bom počakala na vaju s sončkom, tak bom vsaj družbo v P mela. Vela glede pic, moj nam bo pa štrudl nosu, da nam ne bo preveč cuker padu. sonček-men vela v Tušu, tudi ura upam sam da kaj vmes ne pride. Pol mamo pa itak številke. Seveda greš tudi ti z nama v P, sej veš remi je bolj zanimivo v tri igrat. miška-fajn rihti dans, pa javi ko si nazaj iz pregleda. detalja-s kot pa si ti da maste dež, pri nas pa tako lepo sonček sije. Jst sem šla na pregled glede vode, mi je noge tipala Pa je rekla počitek z dvignjenimi nogami, manj soli...itd
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 9:18:54
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona* IZVIRNO SPOROČILO: detelja Urnebes samo zate en ples sem še fajn gibčna s ta zadnjo glede na kg pa velik trebuh, a ne? mi kaj zavidate? Zdle sem se pa nasmejala. Detelja, hvala za polepšano jutro. Si pa res gibčna, ni kej, pa tud zredila se nič nisi. Kaj si na dieti? Aja....ples pokuri kalorije. *Junona* me veseli, da sem ti polepšala jutro...ja, poleg tak fejst fantov pa moram res biti fit ...probaj še ti tako z ritko migat boš vidla kako bodo šle kg dol samo rabiš dva, da te držita, da imaš ravnotežje...pol pa še daš gor petke...vaja dela mojstra URNEBES, vse najboljše.... in vse naj naj
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 9:20:34
|
|
|
|
brigita23
|
urnebes-vse najboljše jonona-mam vse dostave pic naštudirane, še eno restavracijo ko ti še čufte prpele če hočeš , tak da nič bat. Verona ma pa dobre hamburgerje.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 9:20:40
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 jutro lepotičke spet nov dan im malce večji naš buši , mi smo danes po parih dneh spet zelo živahni. Spali smo pa kljub brcom kar dobro, tale blazina med nogami res pomaga. junona- itak, da bom počakala na vaju s sončkom, tak bom vsaj družbo v P mela. Vela glede pic, moj nam bo pa štrudl nosu, da nam ne bo preveč cuker padu. sonček-men vela v Tušu, tudi ura upam sam da kaj vmes ne pride. Pol mamo pa itak številke. Seveda greš tudi ti z nama v P, sej veš remi je bolj zanimivo v tri igrat. miška-fajn rihti dans, pa javi ko si nazaj iz pregleda. detalja-s kot pa si ti da maste dež, pri nas pa tako lepo sonček sije. Jst sem šla na pregled glede vode, mi je noge tipala Pa je rekla počitek z dvignjenimi nogami, manj soli...itd prekmurje sicer se pri nas tudi nekaj jasni...upam, da bo glih do večera posijal sonček
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 10:02:42
|
|
|
|
sonček85
|
jutrooooooooo v tem lepem sončnem vrememu,me je tko lep sonček prebudil detelja:upam ,da vam kaj kmalu posije sonček,pa da pri nas ne bo deža brigita&junona: ja ti flurry-ja jaz pa solato ki jo obožujem s piščančkom Prave bomo ,ja kaj junona ,čene pa tvoj al pa moj k pride na obisk prinese pico iz Tuša urnebes :ima rd jutri in ne danes malo prehitevate jutri smo 12.2. sem že misla da sem jaz kaj zafrknila.No pa važen je namen
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 11:26:15
|
|
|
|
detelja
|
urnebes kakšna čast...jaz ti bom kar danes pa jutri plesala za rojstni dan
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 11:42:31
|
|
|
|
Cveta28
|
Hej pupe! Jaz se oglašam samo toliko, da vam sporočim, da sem dokončno podlegla virozi....boleče grlo, kašelj, pa še iz noska mi curlja Sem se pa uspela dogovoriti za bolniško do konca februarja in tako sem s ponedeljkom tudi uradno začela enoletni dopust Vsaj nekaj. Do nedelje sem se 'preselila' tudi v domačo oskrbo k mamici in atiju, koder pa itak dela cele dneve in hodi domov še le zvečer. Drugače sem pa včeraj imela tudi pregled pri G. Naš koderček po rasti malce prehiteva in ga imamo na sumu, da bo prijokal na svet kakšen teden prej. Meritve so pokazale, da po rasti ustreza 33t in s svojimi 2200g napoveduje, da ne bo 'težak' smo po karakterju Koderček je na pregledu pokazal svoj manekenski obrazek (kako lep prifrknjen nosek ima) in nam vsem skupaj lepo pomahal. Ostalo je vse ok tako, da imam naslednji pregled 12.3. Dobila pa sem tudi papirje za CSD. Vidim, da ste se glede porodniškega nadomestila že pošteno razpisale. Tole je moja skrajšana in olepšana verzija - v nadomestilo se štejejo vsi dohodki iz pogodbe o delu iz katere se plačujejo prispevki (pokojninsko, zdravstveno, invalidsko in starševsko varnost). Se pravi variabilni deli plače, 13. plača itd. NE pa tudi božičnica, regres, stroški prevoza in prehrane, dnevnice itd. Regres po zakonu pripada vsakemu zaposlenemu (če si zaposlen manj kot pol leta ti pripada sorazmerni delež, če pa več kot pol leta pa ali v celoti ali pa zopet sorazmerni delež). Frutolina vse enajboljše z zamudo! Ampak je od srca Ninica praviš, da sta bila v soboto v Ikeji v Grazu. Jaz tudi! Ali si bila morda ti tista nosečka, ki je okoli hodila z enim listkom na katerem je bilo z barvnimi flomastri napisano kaj vse potrebuješ za otročička??? KR ali LJ porodnišnica kljub temu, da sem originalno iz KR sem se odličila za LJ P. Nočem biti črnogleda ampak vseeno ocenjujem, da imajo v LJ več kadra, ki ti lahko priskoči na pomoč. Glede komentarjev o eni ali drugi P pa jih jaz ne bi upoštevala oz se ne bi obremenjevala z njimi. Nmag, BrinaBA jaz bi se vama v petek z veseljem 'povabila' na kavici ampak sem resnično čisto na koncu z močmi. Upam, da se bova vsaj z Nmag lahko dogovorili za 20.2 in naše srečanje v Celju. Veš, te še malce držim za besedo glede prevoza Šibam jaz nazaj v posteljo in vas z veseljem berem še kasneje.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 11:49:46
|
|
|
|
ella.
|
živjo, bejbe z bejbki danes je pa čist fin dan, mal se sonček kaže in upam, da ostane do sončnega zahoda. Še poročilo z mojega pregleda: ker je mali malo nadpovprečno velik (za slab teden večji), grem na ogtt test cukrčk preverit in naslednji teden še na eno kontrolo rasti...a mislite,da me mora kaj skrbeti? Me zaenkrat ne, ker sva oba z bodočim očitom malo večja, sploh on. Glede zatekanja nog: če zatekajo gležnji ob strani in so posledica celodnevnega stanja/sedenja, potem je to res nekaj normalnega za ta čas nosečnosti,če pa zatekajo noge po vrhu,pa ni ok baje... me je ravno danes potipala in mi to razložila. No, za moje noge je rekla, da so v super formi Po jemanju retaferja se mi je železo poboljšalo in lahko zmanjšam dozo, sem pa +10 kg! Sem zadnjič hotela navleči svojo najlepšo pižamco nase še iz časov nenosečnosti, pa sem jo zvlekla do pod riti Res...naši mali si večajo svojo najemniško garosnjerico v nas in hkrati večajo proporce svojih mamic :) Me pa nič ne krega moja G zaradi kil...jaz pa tut ne vprašam, kaj bi klicala hudička Skratka, vsem praznovalkam za nazaj in naprej želim lepo preživete RDje. Moj je še daleč, bo imel RD za O let prej moj fantek dragi lepi veliki Brigitka: Ikea deal!
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 12:27:19
|
|
|
|
nmag
|
Frutolina,čestitke za rojstni dan čeprav malo z zamudo,zadnje čase ne morem bit veliko tu gor,ker težko sedim. Cveta,resnično upam,da mi bo uspelo it 20.čeprav sem v dvomih,ker imam take težave,da je joj,čakam samo kaj mi bo v petek rekel naš G in kako je stanje pri meni,drugače pa sploh ni problem,če bom le lahko šla. Včeraj sem imela par kar pravih popadkov že,čeprav zelo blage in so se potem tudi umirili,tako,da me je začelo pošteno skrbeti,če je še vse zaprto bo ok,če ne sem pa v ......me potolaži le to,da moja punčka normalno in kar pogosto še veselo brca,lahko so samo lažni alarmi,bomo videli v petek.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 12:32:00
|
|
|
|
malapikica
|
Pozdravljene. Se oglašam samo toliko, da vas malo pozdravim. Sem šla včeraj v kino gledat film Prvi jok. A ga je katera videla? Kar zanimiv dokumentarec o rojevanju. Ga je fajn pogledat. Zaenkrat sem še v službi. Naslednji teden mam mal dopusta, potem pa od 9. marca naprej. Komaj čakam. Bom pa šla naslednji teden verjetno nabavljat kakšne stvari, ki mi še manjkajo. Uživajte v lepem sončnem dnevu.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 11.2.2009 12:50:58
|
|
|
|
Tabletka dOr
|
Vidim, da ste se glede porodniškega nadomestila že pošteno razpisale. Tole je moja skrajšana in olepšana verzija - v nadomestilo se štejejo vsi dohodki iz pogodbe o delu iz katere se plačujejo prispevki (pokojninsko, zdravstveno, invalidsko in starševsko varnost). Se pravi variabilni deli plače, 13. plača itd. NE pa tudi božičnica, regres, stroški prevoza in prehrane, dnevnice itd. Regres po zakonu pripada vsakemu zaposlenemu (če si zaposlen manj kot pol leta ti pripada sorazmerni delež, če pa več kot pol leta pa ali v celoti ali pa zopet sorazmerni delež). Tole si pa ful nazorno napisla, tanks
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?