|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2009
9.2.2009 16:51:16   
vila MaLiNa
tulpek meni pomaga če se vležem na bok in pokrčim noge k trebuhu (tako iztisneš pline). Mogoče probaj kakati. Ali pa popit kaj gaziranega da se zrigaš.
Drugače je pa meni ginekolog rekel naj dobro uravnavam prebavo, samo takrat sem ga čukast gledala zakaj mi o tem govori... ko pa me je začelo tako boleti kot tebe pa sem se spomnila njegovih besed. Sedaj zjutrak spijem donat, pa kaj suhih sliv pojem... če pa veš še za kakšen recept, ki ureja peristaltiko, pa ga kar uporabi. Upam, da ni prehudouser posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
9.2.2009 17:15:08   
Lenck

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Punce, občutek imam, kot da imam celo trebušno in prsno votlino nafilano z zrakom. Vsak premik me boli, tudi globlje dihanje boli. Pa še slabo mi je zraven. Jest ne morem ničesar. A ve katera, kako se lahko rešim tega?

Počasi imam dovolj vseh teh težav, pa se kar nočejo nehat...

Kot so ti že nekatere napisale: tudi meni pomaga položaj "zarodka", pitje donata... in prdenje, hja, da gre pač ven. Zadrževanje plinov in blata naredi celega hudiča. Sicer se ne sliši lepo, da kar prdi, ampak je pa vsekakor bolj zdravo in bolj prijetno kot krči. Poleg tega jem tudi lanena semena in jogurte... Zelo blagodejna je tudi masaža trebuščka - nežno božanje v smeri urinega kazalca (v obratni smeri pri meni ni ugodnega efekta user posted image ).
Za gazirane pijače pa nisem prepričana, če se ne poslabšajo teh zadev user posted image vsaj kolikor je meni znano. Podoben efekt ima še kar nekaj hrane, vendar odvisno od človeka - izogibaj se hrani, ki te napenja.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
9.2.2009 17:32:55   
tulpek
Punce, hvala za nasvete. Ampak prebava pri meni laufa še bolj kot pred nosečnostjo (3-4kra na dan), se mi zdi, da gre hrana kar takoj iz mene. Ampak ni driska, pač pa čisto normalo blato. Ležanje v položaju zarodka tudi meni pomaga, ampak kaj, ko je potem, ko vstanem, spet vse po starem. Grem kar nazaj ležat in upam, da bo jutri boljše. 

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
9.2.2009 17:43:19   
Lenck

Punce, hvala za nasvete. Ampak prebava pri meni laufa še bolj kot pred nosečnostjo (3-4kra na dan), se mi zdi, da gre hrana kar takoj iz mene. Ampak ni driska, pač pa čisto normalo blato. Ležanje v položaju zarodka tudi meni pomaga, ampak kaj, ko je potem, ko vstanem, spet vse po starem. Grem kar nazaj ležat in upam, da bo jutri boljše. 

Pri meni je čisto isto, pa me kljub temu napenja in slabo mi postane ob tem. To, da hodiš redno na wc, ni nujno tudi povezano s tem, da te ne mučijo vetrovi in napihnjenost, žal... ker to, kolikokrat greš na stanišče, pač ni tako značilno - za ene je 1x na dva dni ok, za nekatere 4x na dan ne dovolj.
Poskusi tudi z obkladki, toplimi... pa morda kak čaj proti napihnjenosti.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
9.2.2009 17:46:41   
tulpek
Ja, napenja me, to vem... me je že prej večkrat.  Kateri čaj pa pomaga? Sem ravno razmišljala o čaju.

Ampak ne vem, če je to samo napenjanje, ker me boli tudi v prsni votlini user posted image . Nimam pojma, če katera ve, se napenjanje čuti tako visoko, mi naj pove...

< Sporočilo je popravil tulpek -- 9.2.2009 17:48:25 >

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
9.2.2009 18:34:24   
barika

Punce, občutek imam, kot da imam celo trebušno in prsno votlino nafilano z zrakom. Vsak premik me boli, tudi globlje dihanje boli. Pa še slabo mi je zraven. Jest ne morem ničesar. A ve katera, kako se lahko rešim tega?

Počasi imam dovolj vseh teh težav, pa se kar nočejo nehat...

tole se je meni dogajalo 2 dni nazaj ... (pa znaš ti bolje slikovito opisat), bo minilo v dveh dneh ... ampak boli za znoretuser posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
9.2.2009 19:26:50   
indy0024
pozdravljene bodoce mamice in mamice,za zaprtje vam svetujem sirup,ki se imenuje ISILAX MAMMA meni ga je dala moja snahauser posted image tako da nimam vec sedaj probleme z zaprtjem,aja pa mal vec sadja pojem,zelja,pa zelo mi pase zelena solata,drugace pri meni je pa tako,kdaj pa kdaj bi lahko vola pojedlauser posted image vcasih pa sploh apetita nimam.Hmmm a ima katera tud probleme z urinom,ker pri meni so nasli neke bakterije in sedaj moram piti vsaj dva do tri litre na dan,da se kao znebim teh bakterij.Ojojjjjjuser posted image bo ze za prezivet.LPuser posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
9.2.2009 19:36:54   
yenny
Proti zaprtju je meni najbolj pomagalo laneno seme,ki sem ga namočila v jogurt za kakšno urico in potem lepo pomalicala.Preizkušeno najboljša varianta.Na srečo s prebavo sedaj še nimam problemov,jih imam pa toliko več z utrujenostjo in slabostjo.Danes sem lepo ostala doma,na bolniški.Predvidoma en teden,da se spravim k sebi.user posted image Vsaj tak namen imam,proti slabuser posted image osti pa itak ne morem sama nič narediti.Upam samo,da bo minilo.V imam končno prvi pregled.user posted image sem se pa res načakala!

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
9.2.2009 19:38:55   
Logi1
Pozdravljene in pozdraljen!

Najlepša hvala za dobrodošlico in najlepše se zahvaljujem tisti, ki mi je posredovala tel. št od dr. Strahove, sem namreč že pozabla katera je bila.
NS imam 9.3 in naslednji pregled 10.3..

Kakšnih groznih nosečniških težav nimama, razen tega, da proti večeru postanem takooo zelooo utrujena. Sicer ne vem ali je to posledica nosečnosti ali pa bolezni, ki sem jo prebolela prejšni teden.
Samo glede na to, da sem bila tudi v prvo tok utrujena, bo najbrž, kr to, a ne.

Ok, bodi dovolj za danes.

Lep večer želim vsem.
papa

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
9.2.2009 19:42:43   
indy0024
caw yenny kdaj pa imas prvi pregleduser posted image

(odgovor članu Logi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
9.2.2009 20:16:19   
tažana
OK punce tempo imate čist preveč hud za mene!
Samo to bi vas vprašala
A greste vse na nuhalno?
Meni je zadnjič G tako reklamo naredila, kot da je to zastonj in da sem bila že čisto zmedena. Sem mislila, da to vsem pripada user posted image . No ampak stvar je taka: Jaz nimam posebnega namena it na to, ker v noben primeru ne grem delat splava, vse potrebne ultrazvoke mi bo pa tako ali tako G delala. Tako da se mi zdi brezveze dajat dodaten denar za mojega firbca- imam že tako dovolj drugih stroškov. Koliko pa sloh stane to?

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
9.2.2009 21:21:49   
Kruce Fiks
IZVIRNO SPOROČILO: tažana

A greste vse na nuhalno?
Meni je zadnjič G tako reklamo naredila, kot da je to zastonj in da sem bila že čisto zmedena. Sem mislila, da to vsem pripada . No ampak stvar je taka: Jaz nimam posebnega namena it na to, ker v noben primeru ne grem delat splava, vse potrebne ultrazvoke mi bo pa tako ali tako G delala. Tako da se mi zdi brezveze dajat dodaten denar za mojega firbca- imam že tako dovolj drugih stroškov. Koliko pa sloh stane to?

Ne vem kolikšna je spodnja meja za NS na napotnico. Zgornja meja je starost 37 let v dopolnjenih 12 tednih nosečnosti. Ako pokaže NS da zna biti morda kaj narobe te pošljejo na amiocintezo ki je prav tako brezplačna. Po dopolnjenem 37 letu ti pripada direkt amiocinteza.
Ns stane 60€. Torej ne da bi bila firbčna! Ti enostavno povabi vso žlahto na NS, pa naj si v 3D ogledajo kaj se dogaja v tvojem trebuščku. Vsekakor je to ceneje kot če bi jih peljala na 3D v Kolosej....

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
9.2.2009 21:29:35   
tažana
3D filmčke naj si žlahta kar sama plačuje user posted image . bojo videli 3D dojenčka septembra user posted image . Stara sem pa 26 tako da mi razne napotnice ne pripadajo user posted image . No saj sem se v bistvu že odločila samo vaše mnenje me zanima. user posted image

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
9.2.2009 21:45:58   
barika
Tažana, jaz grem na nuhalno.
Ti si se odločla, da ne bi šla delat splava, jaz sem pa že pri prvem rekla, da če bi bili porazni rezultati (tudi potem nanadaljnih testiranjih) bi šla delat splav. Za otrokovo dobro.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
9.2.2009 21:54:05   
škorpijončica
Živjo!
Da vam še jst napišem o nuhalni svetlini. Premišljala sem ali bi šla ali ne, ker je tveganje za downow sindrom precej majhno ker imam 20let. Pa sem se odločila, da bom šla le, če mi bo tako svetoval ginekolog. Na prvem pregledu mi je rekel, da bi mi on naredil ns. Malo sem bila presenečena, kar nisem vedela, da imamo pri nas ta ultrazvok, naročil me je pojutrišnjem, 11.2. Potem pa mi je povedal, da imajo uz ampak nimajo licence, tako da mi bo pregled naredil na črno in zato tudi brezplačno. Ampak potem bom mogla it še enkrat na ns k ginekologu z licenco, da potrdi njegove ugotovitve. Seveda sem se strinjala, bom mela pa dva pregleda za tist denar, pa še ginekologu bom naredila uslgo, saj bo z mojimi slikami in slikami drugih nosečk lahko zaprosil za licenco. V sredo napišem kako je šlo, bom pa imela tudi dvojne posnetke na usb ključku, da se bom lahko pohvalila pa pokazala prijateljem kako to zgleda.

Moj brat ima roj. dan, prej sem mu povedala novico.. tko je bil vesel!

Kej lepga sanjejte, vidim da je polna luna.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
9.2.2009 22:07:20   
indy0024
ojla punce,jz se tudi strinjam za NS nikoli ne ves,treba se je prepricat,ce bi bilo slucajno res kaj narobe,da to cimprej preprecis.user posted image drugace pa ne smemo biti crnogledi treba je gledati pozitivno naprej,glavo pokonciiiiuser posted image da bomo lahko septembra zibali.user posted image

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
9.2.2009 22:13:38   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: indy0024

ojla punce,jz se tudi strinjam za NS nikoli ne ves,treba se je prepricat,ce bi bilo slucajno res kaj narobe,da to cimprej preprecis.user posted image drugace pa ne smemo biti crnogledi treba je gledati pozitivno naprej,glavo pokonciiiiuser posted image da bomo lahko septembra zibali.user posted image

user posted image , ampak vedno obstaja nek črv dvoma, ki grize.user posted image

Punce ... in fant, jaz verjamem, da bomo septembra vse veselo zibale naše (bodoče) nagajivce.

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
10.2.2009 7:18:09   
Pia67
Drage moje, ker ste že proti koncu 1. tromesečja (povečana možnost za splav), upam, da se nobeni ne zgodi to kar se je meni.
Mojemu user posted image  se je ustavil srček. Tako, da je življenje v starih, prednovoletnih tirnicah.
Srečno, držim pestke, da vaša user posted image mine brez zapletov.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
10.2.2009 7:30:06   
sontschica
Pia67 žal mi je zate. en velik user posted image . tut zate bo kmalu spet posijalo sonce, sam ne obupat.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
10.2.2009 8:09:48   
Anonimen
Pia67 en velik user posted image .

user posted image

(odgovor članu sontschica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1270
10.2.2009 8:12:55   
mojgal
ne veš kako boli ko se kaj takega zgodi zelo mi je žal drži seuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
10.2.2009 8:16:49   
Anonimen
Pia67user posted image user posted image pa ne izgubi upanja za vnaprejuser posted image user posted image

jutro bejbe in kruce fiks
user posted image

no včeri sm bila pri dohtarci in je ugotovila da je na meji pljučnice vendar ne ve al je virozna al bakterijska tko da mormo počakat da se mal bolj razvije da mi bo lahk dala ene tablete,če mi jih bo sploh dala da ne bi detetu škodovalauser posted image no zvečer sm se komaj prepričala da sm še neki vase dala no po 20 minutah mi je bilo žal zato ker je itak spet vse končalo v wc školjkiuser posted image
dans ni nč sončka zato je tud počutje bolj slabo user posted image
kako ste pa kej ve?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1272
10.2.2009 8:23:23   
sontschica
jaz sem danes bolj slabo, mi je prov smešno, ko sem se prejšnji teden pritoževala, da mi ni nič user posted image  in da me skrbi zaradi tega. no zdej mi ni treba več skrbet, ker so se spet vrnile celodnevne slabosti, ki pa vseeno upam, da kmalu minejo.še dobra 2 tedna, pa bom že v 13 tednu, za katerga pravijo, da se stanje umirja. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
10.2.2009 8:26:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica

jaz sem danes bolj slabo, mi je prov smešno, ko sem se prejšnji teden pritoževala, da mi ni nič user posted image  in da me skrbi zaradi tega. no zdej mi ni treba več skrbet, ker so se spet vrnile celodnevne slabosti, ki pa vseeno upam, da kmalu minejo.še dobra 2 tedna, pa bom že v 13 tednu, za katerga pravijo, da se stanje umirja. 

user posted image
midve sva nekje glih,jaz sem tudi rekla da se je nehalo. no pa se je slabost vrnila. praviš 13 teden da se neha.
punce jaz tako slabo spim ponoči, spet se zbujam, vse me moti, zjutraj sem čisto povožena.

(odgovor članu sontschica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1274
10.2.2009 8:27:00   
baby blue
Pia67 mi je kar hudo ratalo... držim pesti zate za vnaprej user posted image user posted image

drugače pa je moje počutje dobro... komaj čakam na jutri... pa upam da se vrnem z dobrimi novicami... je kar malo težko ko se ne vidiš v trebušček in ne veš kaj se notri dogaja :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......