|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vročinski krči!
28.1.2009 21:23:29   
kamy
Pozdravljene!
Sem prebrala temo ZBIJANJE TEMPERATURE, pa me je kar strah! Mi smo iz sobote na nedeljo imeli vročinske krče prvič! Bilo je grozno! Po klicu rešilca smo pristali v bolnici. Danes sva že doma a se tresem kot siba na vodi, ker ne vem kaj me še čaka. Ali ima katera podobne izkušnje s tem???? Prosim povejte mi kaj ker sem resnično na robu živčnega zloma. So mi rekli v bolnišnici, da temp. ne sme preseči 38 oC. Halo pa to je takoj!!!! Niti niso ugotovili kaj je samo vsi ostali doma smo še zboleli. Resnično sem mislila, da sem mojo user posted image  izgubila bila sem in sem še vedno čisto na koncu. Menda se to lahko ponavlja do 5 leta starosti??? Kaj menite ostale, ki imate izkušnje?

Hvala vsem

Kamy
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vročinski krči!
28.1.2009 21:40:59   
kaya2007
nimam izkušenj, ampak ista stvar se je zgodila par dni nazaj mojemu nečaku...so jim dali v bolnici neke svečke, da jih daš v ritko in s tem ustaviš napad...pa pač čim prej začneš zbijati vročino. pri tistih, ki niso nagnjeni k krčem, se pred zbijanjem čaka, da vročina naraste do 38 in čez, ti pa ne smeš čakati, začneš zbijati že precej prej. je pa stvar lahko dedna, ti ali mož nista nikoli imela krčev?

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.1.2009 21:47:18   
kamy
Ne nihče nikoli! Saj ravno v tem je poanta ker so me spraševali, pa ne vem da bi kdo imel vročinske krče v otroštvu. A pa je sedaj z malim vse OK? A je bil tudi v nezavesti? Kaj so mu pa dali takrat ko se je to zgodilo? Jaz dem ji po tem ko je malo prišla k sebi dala VOLTAREN svečko.A mu je temp. še naraščala? Namreč nam se noče ustaviti. Jutri gremo k P in bomo videli kaj bo.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.1.2009 22:34:00   
vesna_14
Sicer ne vem če bo pomagalo ampak vseeno...
Jst sem kot otrok tudi imela vročinske krče in je mami rekla da je to groznuser posted image , da misliš da se je zgodilo najhujše...
Moji otroci(trkam na les) jih za enkrat še niso imeli stari pa so malo več kot 5, 3 in slabi 2 leti. Pa jim včasim namerne na dam nič za zbijanje temparature ker kao pravijo da mora telo se samo branituser posted image no upam da tega nikoli ne bom doživela..
Skratka hotela sem povedat, da sem slučajno par dni nazaj zasledila en članek, ki je pisat o teh krčih je pisalo, da do tega pride če takrat ko je otrok bolan premalo pijeuser posted image to sem zasledila prvič in se še nisem pozanimala pri P ali je to res ali ne... tako da ne me za besedo držat... je pa možno ali je tvoja pila dovoljuser posted image Mogoče vprašaj P kaj ti bo rekla.

In srčno upam da se vam ne ponovi večuser posted image

Lp Vesna

Dneve mi lepšajo moji trije mali sončki in možek....januarja 2010 pa dobomi še enega razgrajača...in tako nas bo veliko.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.1.2009 22:53:16   
rija
vesna, tole s pitjem ni res....bistvo je, da možgani ne reagirajo pravilno na nenadno povišanje temperature...

moj malček je vedno ogromno pil, pa kljub vsemu fasal že 3 vročinske krče, so pa res večinoma dedni....

avtorica prvega posta pa malo poišči po starih temah....smo že veliko povedali na tole temo....

in ja, ob vsaki vročini ti bo najverjetneje kar slabo od nervoze....vsaj meni je....ko vidim nekaj čez 37 in pol bi lahko šla takoj bruhat user posted image

upam, da se vam ta izkušnja ne ponovi nikoli več.

...vox populi...

(odgovor članu vesna_14)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.1.2009 22:58:06   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: kamy

Saj ravno v tem je poanta ker so me spraševali, pa ne vem da bi kdo imel vročinske krče v otroštvu.

saj to je to....mogoče tvoji starši niti niso vedeli, da imaš vročinski krč...vsaj pri meni je bilo tako...

imela sem angino, so me peljali do zdravnika, dobila penicilinsko injekcijo, me peljali domov 30 km... in sem doma baje samo otrdela in nisem reagirala na nič....so seveda vsi mislili, da je od penicilina, ker me ni pajtlalo....in ko sem prišla k sebi....je bilo to to....in vseh 36 let imam na veliko napisano v vsaki kartoteki z rdečo CAVE penicilin.....in šele ko je moj malči fasal prvi krč, identičen mojemu, smo ugotovili, kaj se je zgodilo v mojem otroštvu...

...vox populi...

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.1.2009 23:38:40   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: rija

in ja, ob vsaki vročini ti bo najverjetneje kar slabo od nervoze....vsaj meni je....ko vidim nekaj čez 37 in pol bi lahko šla takoj bruhat user posted image

Ja takole je.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.1.2009 2:55:54   
TinaUros
Ojla

Pri vročinskih krčih so pravila, da se vročino prične zbivati že pri 37.6-37.7 C, ker na žalost je prav pri teh otrocih značilno, da vročina zelo hitro narašča. Ko mu damo svečko ( Voltaren ), ga pričnemo še hladiti v kopeli. V primeru, da pride do krča in če imamo pri sebi, mu damo v ritko takoj ampulo Stesolida in kličemo reševalce.
Ko vročina pade, mu jo nato zelo pogosto kontroliramo. Na uro ali pol ure. ( ker vročina res hitro narašča )

Lep pozdrav

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.1.2009 10:06:22   
vesna_14
Rija hvala za opozorilo nisem vedela da je poanta v hitrm naraščanju vročine user posted image
Sej pravim slučajno sem našla ko sem malo četala po netu in sem napisala .

Groza upam da tega nas ne doleti še posebno, ker sem jih imela jazuser posted image

Lp Vesna

Dneve mi lepšajo moji trije mali sončki in možek....januarja 2010 pa dobomi še enega razgrajača...in tako nas bo veliko.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.1.2009 12:29:59   
blazka
Kamy, kot da bi poslušala sebe pol leta nazaj. Tudi mi smo imeli podobno izkušnjo kot ti. Vročinski krči, sem mislila, da mi bo tamala kar na rokah izdahnila. Je bilo pa poletje, ona je imela prvič vročino in seveda nisem bila tako pozorna. Kar naenkrat jo je začelo tresti, oči nazaj, v glavnem grozno...

No sedaj pol leta po tistem smo imeli že parkrat vročino. Zbijamo takoj, ko pride na 38, kar je pa itak zelo hitro. Najprej ji damo Calpol sirup in ponavadi prime. Drugače sem ji pa dvakrat oz. trikrat dala svečko Voltaren in je prijela takoj. Hladimo jo pri 39 stopinjah z mlačno brisačo. Do sedaj vedno uspešno.

Če te še kaj zanima, samo vprašaj user posted image .

(odgovor članu vesna_14)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.1.2009 13:10:26   
ThinkPink
Pozdravljena,
tudi naša je imela vročinski krč in to, ko je prvič dobila vročino (pri 9m). Ker pač nisem vedela, da je najgnjena h krčem, sem začela zbijati nekoliko prepozno (pri 38,5) zdaj pa obvezno začnem že, ko temp. naraste nad 37,5. Verjetno so ti v bolnišnici dali tudi Stesolid, da ponovni krč zaustaviš, čeprav je bolje preprečiti (če se sploh da). Tudi pri nas nastane panika, ko temp. naraste, saj resnično upam, da ne bom rabila več nikoli doživeti tega prizora. So pa me v bolnišnici pomirili, da čeprav krč zgleda grozno, ni za zdravje otroka prav nič škodljiv, razen če bi trajal npr. več kot pol ure.

Čimmanj vročine vam želim in sekiranja (saj to je pri vsem skupaj še najhuje)...

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.1.2009 13:18:15   
spps
uf,sem se kar spomnila,kar smo doživljali 4leta nazaj.
moja mala je bila takrat stara 2 leti,ko je dobila krče pri temparaturi 37,8user posted image
to kar sem takrat doživljala,upam,da mi ne bo treba nikol več. kar se dednosti tiče- po moževi žlahti jih je imela njegova sestrična.

vem pa kako sem po krčih  na začetku postala nervozna,čim je dobila vročino,samo sem čakala ,da jo bo spet zagrabilo...
čez čas sem bila dost bolj umirjena in ji nisem zbijala vročine  že pri 37,6 kot mi je bilo naročeno.
zdaj je mala stara dobrih 6let in od takrat se krči niso ponovili.

user posted image user posted image user posted image user posted image  za vse otročke,da se jim krči ne bi pojavljaliuser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.1.2009 14:49:46   
2 Sraki
Meni je zadnjič pediatrinja rekla, ko sem jo klicala, da imamo precej visoko vročino, naj pazimo na te vročinske krče, ker se baje pri letošnjih virozah kao pogostoje pojavljajo. 

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.2.2009 11:49:29   
lana38
Tudi naš user posted image  je imel vročinski krč pri 9 mesecih (6. bolezen). TT zbijam pri 38,0°, tako so rekli v bolnici. Jaz mu dam včasih Paracetamol svečko, že ko je TT 37,8. Se pa je že dogajalo, da mu je TT narasla od 36,8 na 39,6 v samo 15 minutah, ko je imel norice. To se je v enem samem dnevu zgodilo 5 x.  Krča takrat na srečo ni spet dobil. TT sem mu pa zbila z Voltaren svečko in mlačnimi koplemi. Upam, da mi nikoli več ne bo treba videti vročinskega krča pri mojem otroku. 
LP

lana38

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.2.2009 19:02:17   
Boni3
Ja,vsakic,ko zakuhata mi je res slabo,pa nimas kaj razen,da se drzis predpisanega protokola. Mala je imela vceraj 40.9 vrocine,me je skor kap. Je pa res,da krci izgledajo res obupno. Ma sej bodo zrasli nasi otroci....

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.2.2009 14:12:36   
mojca75
user posted image

tole je pred dvemi dnevi pokazal naš termometer: 40,7.
In JA že smo preživeli vročinski krče. pred letom in pol.
In jih ne bi več nikoli, prosim.

Veliko je bilo že napisanih zgodb in debat na to temo, malo poglej nazaj.

Jaz imam vedno doma Voltaren, tudi sabo ga nosim če gremo k babici za dlje, ker samo to nam zares pomaga. Pa hlajenje, slečem jo,... obvijem z mokro krpo po glavi,...
Stesolit v hladilniku. pa na 15 minut merim. Hvala bogu za ušesne tremometre ki zmerijo hitro da vidim al gre gor al dol.

spim tiste noči itak ne, razen ko ji pade za kake 2 uri kinknem,... ah... ni da bi govoril. Men je Vročina OBUP.

Ampak ja sej bodo zrasli,...

< Sporočilo je popravil mojca75 -- 3.2.2009 14:14:36 >

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.2.2009 9:19:25   
zita
Pri nas je imel vročinski krč pri 2 letih. Bilo je grozno, samo gledal je , se nič odzival in požiral slino. Zdaj je star 3,5 let. Čisto vsakič ko ima vročino, sem povsem down, kar na bruhanje me sili, nervozna, v strahu. Zbijamo temperaturo že mal čez 37 stopinj s calpolom, če naraste čez 38 stoping takoj voltaren svečko. Ohlajamo v koplei.Ponoči merimo na 1 uro temperaturo. Obsedeno stanje pri nas, ko je temperatura. Od takrat nismo imela krča, je pa res da krč pride pri prvem hitem povišanju temperature.
Dobili smo stesolid, enega imamo  v vrtcu, enega doma, enega pri babici. Kamorkoli, vedno in povsod ga vzamem s sabo poleg termometra, calpola in voltarena.

Takle imamo, kaj čmo user posted image

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.2.2009 9:25:13   
rija
ja, jaz imam tudi posebno malo torbico, ki gre z mano vsepovsod.

povejte mi samo nekaj: kako ravnate s stesolidom? jaz imam tega enega vedno v torbici na sobni temperaturi, ostali se hranijo v hladilniku. če gremo na morje ali kam drugam, jih damo v hladilno torbo.....

odgovora na to ali je ta stesolid, ki ga hranim na sobni temperaturi učinkovit, mi v bolnišnici niso daliuser posted image  sem pa malo pokukala na forum epileptikov, ki imajo ravno tako pripravljen stesolid, pa ga nosijo kar tak zravenuser posted image

?

...vox populi...

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.2.2009 9:42:37   
end1
ko to berem mi je kar hudo za vas in vaše malčke in se vam zahvaljujem za konkretno opisane načine zbijanja, saj le iz izkušenj drugih tudi mi ki tega še ne poznamo, lahko pomagamo, če se nam zgodi. Srečno - pa grem malega pogledat, ki ma norice, da se kaj takega preprečim. 

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.2.2009 9:50:53   
mika

povejte mi samo nekaj: kako ravnate s stesolidom? jaz imam tega enega vedno v torbici na sobni temperaturi, ostali se hranijo v hladilniku. če gremo na morje ali kam drugam, jih damo v hladilno torbo.....

odgovora na to ali je ta stesolid, ki ga hranim na sobni temperaturi učinkovit, mi v bolnišnici niso daliuser posted image  sem pa malo pokukala na forum epileptikov, ki imajo ravno tako pripravljen stesolid, pa ga nosijo kar tak zravenuser posted image

?

A tale stesolid je za odrasle tudi? Kdaj se ga uporabi, pred ali po vročinskih krčih?

Moj oče jih ima še vedno. Da jih je imel v otroštvu, smo skapirali šele lani, ko sem na RR prebrala mislim, da od Rije, da se pojavijo v dveh oblikah. Prvo je imel v otroštvu, drugo kot epi napad pa sedaj v odrasli dobi.

nočem strašit, ampak vaši otroci boo vedno morali bit pozorni na visoko vročino. Hvala bogu odrasli redko zbolimo, da vročina tako visoko naraste, zato so krči zeloooooooooo redki. Moj oče jih je v 8ih letih imel 2x. Ima jih pa tudi njegov stric.
In sedaj ko je februar mi je kr slabouser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.2.2009 17:48:44   
Jumpy

?

Rija, jaz sem šla dve leti nazaj gledat originalna navodila od stesolida. Tam zelo jasno piše, da ga NI potrebno hraniti v hladilniku, če je zaprt v originalni embalaži. Če je odprt (če ga vzameš ven iz srebrne folije), ga moraš dati v hladilnik. Mi ga imamo vedno in povsod zraven, kot nam je bilo tudi svetovano. Je pa (bil) mali epileptik in imel tudi 1x vročinski krč.

Hopla, hopla sem in tja,... :))

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.2.2009 17:51:03   
rija
Ok, hvalauser posted image  sem malo dvomila o učinkovitosti tega, ki ga nosim v torbici.

...vox populi...

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.2.2009 18:16:12   
Jumpy

Ok, hvalauser posted image  sem malo dvomila o učinkovitosti tega, ki ga nosim v torbici.

Mah, ja, mene je tudi to skrbelo, user posted image  samo, če bi morali hraniti v hladilniku, potem otroci z epilepsijo nikamor ne bi smeli iti.user posted image

Hopla, hopla sem in tja,... :))

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.2.2009 19:25:16   
fejči
user posted image user posted image user posted image živjo punce naj vam povem da se nam je v petek zgodilo isto z našim leto dni stari fantkom.imel je 39,7 vročino mu dam svečko voltaren ter gremo zdravniku med potjo začne težko dihat pogledam v sedeš oči obrnjene nazaj plave ustnice ubistvu groza.... ga primem v roke in ga slečujem in je bil čisto v komi kličemo 112 in hitimo v zd tam so nas že čakali in so ga začeli ohlajati nakar so nas poslali v bolnico in sva bila do včeraj zdaj pa strah strah strah....
to se nam je zgodilo prvič nikoli mu še ni vročina šla tako visoko sploh nesmem pomisliti na tisti dogodek in da bo imel spet vročino saj skačemo zdaj samo še s termometrom ker smo čisto panični pa čeprav je zdaj že v redu skratka groza ko si ti to zgodi nimaš več miru

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.2.2009 19:36:21   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: TinaUros

Ojla

Pri vročinskih krčih so pravila, da se vročino prične zbivati že pri 37.6-37.7 C, ker na žalost je prav pri teh otrocih značilno, da vročina zelo hitro narašča. Ko mu damo svečko ( Voltaren ), ga pričnemo še hladiti v kopeli. V primeru, da pride do krča in če imamo pri sebi, mu damo v ritko takoj ampulo Stesolida in kličemo reševalce.Ko vročina pade, mu jo nato zelo pogosto kontroliramo. Na uro ali pol ure. ( ker vročina res hitro narašča )

Lep pozdrav

to me je spodbudilo, da še jaz napišem svojo zgodbo.

No Naš ta starejši je imel vročinski krč pri letu in pol oz skoraj dve leti je imel. Nihče v družini nima tega in nikoli do takrat nisem slišala za to.

No mož kje bil sam doma, me je klical v službo, da ne dobi reševalce, pa sem morala klicat na policijo, da so jih priklicali in se pol po telefonu menli naprej z mojim, da kaj naj nardi. Ko me je klical, daje z Matijo nekaj hudo narobe, pa po naravi je zelo miren človek, daleč od paničarja, sem se tako ustrašla, da sem zaklenla trovino, tekla proti avtu, vmes klicala poslicijo in dajala podatke med vožnjo.

vozla sem tako, da če se takrat nisem z avtom ubila, se ne bom nikoli. ko sem prišla domov, se je Matija še vedno tresel, ma ne več od krča, ampak je bil vidno vznemirjen, verjetno tudi zaadi tega, ker se je mož ustrašil, pa pol v hladno kopel,...

In ka mislite, da ga je kdo prišel pogledat, al pa da je prišla reševalna?! so nam rekli, da mi spadamo pod Kozino, in da naj ga tam peljemo. Smo pa skoraj bliže Postojni al pa Sežani.

No ma v glavnem, ko smo prišli na kozino, so imeli svečke s pretečenim rokom uporabe in nam praktično niso mogli pomagat!!!!

No pol je imel krč še enkrat in HB nikoli več. No upam, da ta mali ne bo imel teh krčev, čeprav zdej vemo kako in kaj, je pa grozljivo za videt.

Takrat sva z možem resnično mislila, da je nekaj tako hudega, da nam bo umrl na rokah.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Čarobna zimska pustolovščina za najmlajše ...
Decembra v Kinodvor prihaja očarljiv animirani film Zimske prigode iz živalskega sveta. Pet poetičnih pravljic za otroke...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?