|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
3.2.2009 9:25:50   
Tina111
Hanuši si me narobe razumela al pa sem se narobe izrazla. Čisto prav da vsak pove svoje mnenje. Tako sem povedala tudi kaj jaz mislim. Seveda ni primerjave opogovor o lupinicah ali pa zdravje otrok. Hotela sem samo povdarit da je vsak človek zmotljiv tudi če je še tako usposobljen za dotično stvar. To o nečakinji je mene osebno zelo zmotilo in svojo iskušnjo sem hotela predstavit samo kot primer ki bi se lahko zaradi malomarnosti strokovne osebe slabo končal. Ne vem kaj si ti doživela , vem pa kaj sem , oziroma je svakinja , v zvezi z medicino. To je samo primer ki je naključno mi padel v moje misli ko je bila pač debata o tem kako so nekatera mnenja pediatrov tako različna o isti stvari. Kot da ne bi imeli določenih skupnih točk ko učijo nas starše kaj je dobro in kaj slabo. Glede lupinic pa vsekakor naj vsaka upošteva svoj prav in prav svojih pediatrov če tako želi. Seveda pa se strinjam da je vsako ležanje ki traja predolgo v določeni zadevi lahko slabo za otročka. Tudi pretiravanje z vožičkom verjetno ni najboljše. Vse ima svoje meje. Je fino da otroci menjajo položaje čim bolj pogosto . To je , povdarjam, samo moje mišljenje in ti ga ne vsiljujem.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
3.2.2009 9:27:02   
fragola
Dobro jutro!

Midva sva naročila voziček in zdraven je košara, športni del  in lupinica. Vsaj prve tri mesece pomoje bo naše detece kar v košari in lupinico bomo imeli samo za prevažanje. Veliko prijateljic je delalo tako, raje več časa na ravnem.

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
3.2.2009 9:42:46   
Tina111
Tudi sama bom recimo uporabljala košaro ker jo imam možnost dobit sposojeno, če pa je ne bi imela pa jo sigurno ne bi kupovala ker je otroček poleten. Imamo pa lupinico maksi cosi. Ta je baje zelo dobro ocenjena. Ima vse potrebne nastavke za novorojenčka. Pri sedenju pa mu je fino podložit še nogice pri kolenčkih s plenico zvito v klobčič. To ti lepo pokažejo pri nas v lj v razvojni. Pravijo da je tak položaj izredno podoben položaju v maternici in se priporoča za razvoj hrbteničke. Seveda pa povdarjam, da vsaka dela po svoji vesti. Tudi ta položaj ni primeren če dojenček tako leži dlje časa. Koliko pa je meja se pa res ne spomnim. Bi se mogla pozsnimat. Je pa verjetno tudi vse povezano od proizv. lupin. Niso vse primerne. Nekatere imajo slabše ocene in nimajo prilagojeno vse za novorojenčka. Najbolj se je fino pozanimat, sploh če kupujete čisto na novo. Nekateri se recimo tudi veliko vozijo z avtom iz različničnih razlogov in je potem fino da je otročku tudi v avtu udobno, tako kot v košari v vozičku. To je moje mnenje in ga ne vsiljujem!.

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 3328
3.2.2009 10:25:36   
luši
Tina111 - mislim da ti ni treba več povdarjat tega, da samo izražaš svoje mnenje in da nam ga ne vsiljuješ... Pa tut Hanuši pomoje ni mela namena tega očitat... sta se mal narobe zastopile... sej smo vse povedale svoja mnenja pa se tut vse ne strinjamo z mnenji drugih... kar je čist normalno... pač svoboda govora, poveš kar si misliš (zato pa je forum), pobereš kar se ti zdi vredno pobrat pa prezreš tisto kar ni vredno omembe...
Mislm da vse tko delamo...

Ljubezen je edina smiselna stvar tega nesmiselnega življenja... Življenje dobi smisel šele, ko ga posvetiš ljubljeni osebi...

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 3329
3.2.2009 10:35:47   
anikabanika
Tecka, kako pa je glede teh vozičkov, kaj pa če ti kej narobe pošljejo ? Jaz ne znam nič italijansko, ok mal angleško, ampak ne vem kak bi se pol zmenla user posted image drugače mi je pa ful všeč ta komplet : TRIO 3PER8 LX INTEGRA CAR TECNO ORANGE 76, pa še cenovno je zelo ugodno 309 evrov, ajd pa poštnina okoli 40 evrov. V pikapolonci so bli takšni kompleti okoli 700 evorv. Preveč za moje žepe.

Drugače pa če bo katera vpisovala, imam PD 21.6., še zaenkrat, bom vidla kaj bojo določli na morfologiji :) jo imam na žalost šele drug teden.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3330
3.2.2009 10:36:57   
anikabanika
Aja pa luši, ravno to izjavo je izreku moj fant: Ni važno katerga spola bo otrok, važno da bo poba zdrav. Jao jao...user posted image bomo vidli, kaj bo pokazalo :)

(odgovor članu anikabanika)
Neposredna povezava do sporočila: 3331
3.2.2009 10:41:41   
anikabanika
Hehe, zdej sem se pa res lotla pisanja:) sem še neki pozabla. Za te vozičke iz bimbo marketa, kako pa to plačaš ?! Verjetn je treba prej predn dobiš po pošti, al lahk šele takrat, ko na pošti prevzameš paket ?

Pa kaj pravite za te komplete eko plenic ? http://www.ekolife.si/si/previjalni-paket-bombazni-i118.shtml  , bi se splačalo ? Slabih 500 evrov, mislim da ni tak drago. Al se da pri racmankah tudi vzeti takle paket ?

Lep pozdravček vsem souser posted image   user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3332
3.2.2009 10:57:56   
*blu*
Jaz tudi pravim, vsak ima svoje mnenje in se nima smisla prerekat. Sploh tiste, ki bodo prvič mamice morajo dobiti svoje izkušnje, ker le tako vidiš, kaj tebi ustreza, kje si ga polomil... Sicer se mi pa zdi, da veliko preveč pozornosti namenjamo vozičkom, sedežkom in podobnim zadevam, ki nimajo kakega velikega pomena, saj v današnjem času že zelo težko kupiš popolni šit.

Vsem, ki bodo prvič mamice in  jih je strah, da bi s košaro ali brez s tako ali drugačno lupinico..., lahko škodile otrokovemu razvoju, priporočam obisk kakega tečaja, predavanja o handlingu oz. rokovanju z dojenčkom. To se mi pa zdi res tisto, kar je bistvenega pomena, da ti znaš otroka pravilno držat ko se igraš, ga nosiš, dojiš, kako pravilno postopati pri previjanju, oblačenju... tukaj pa lahko bistveno pripomoreš k pravilnemu razvoju. Tako da, če imate to možnost, se tega naučite že pred rojstvom. To je pa res moj nasvet, ki ga sama pred prvim porodom nisem dobila, sploh nisem vedela da obstaja in bi si ga zagotovo želela. Sicer naša tamala ni imela nikakršnih težav, celo zelo je ves čas prehitevala razvojno ampak vseeno je fino, če veš kako tisto malo štručko na začetku pravilno prijemat.
Veliko lahko pripomoreš tudi z dobrim jogijem za v posteljico.

Pri nas še vedno snežiiiii user posted image !

< Sporočilo je popravil *blu* -- 3.2.2009 10:59:02 >

Sprememba je kot vdih kisika, ki te poživi.

Neposredna povezava do sporočila: 3333
3.2.2009 11:03:56   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: anikabanika

Tecka, kako pa je glede teh vozičkov, kaj pa če ti kej narobe pošljejo ? Jaz ne znam nič italijansko, ok mal angleško, ampak ne vem kak bi se pol zmenla user posted image drugače mi je pa ful všeč ta komplet : TRIO 3PER8 LX INTEGRA CAR TECNO ORANGE 76, pa še cenovno je zelo ugodno 309 evrov, ajd pa poštnina okoli 40 evrov. V pikapolonci so bli takšni kompleti okoli 700 evorv. Preveč za moje žepe.

Drugače pa če bo katera vpisovala, imam PD 21.6., še zaenkrat, bom vidla kaj bojo določli na morfologiji :) jo imam na žalost šele drug teden.

anikabanka, jaz znam zelo dobro italijansko, če boš potrebovala, lahko ti pomagam.
jaz sem tudi voziček naročila preko spleta, vendar ne na bimbomarket.

Upanje zadnje umre!

Neposredna povezava do sporočila: 3334
3.2.2009 11:06:49   
fragola
Ma jaz vam povem po pravici, da me ni strah da ne bi znala z otrokom, pomislite, enkrat ni blo ne lupinc, ne košar in lih tako smo zrasli a ne in zakaj bi morali zdaj tako komplicirat, saj konec koncev nam bojo v materinski kaj povedali in babice v porodnišnici. Vsak se bo znašel po svojih najboljših močeh in če kaj ne bom znala mam pa mami, mi bo že pomagala.

< Sporočilo je popravil fragola -- 3.2.2009 11:07:39 >

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
3.2.2009 11:24:08   
majana79
Punce, tiste, ki že imate otroke... Kako ste pa drugim razložile, kako je treba otroka držat? Ker od mojega starši so nazadnje držali vnukinjo od starejšega sina in to tako, da je tamala pri 2 ali 3 mesecih že sedela, glavica ji je opletala sem ter tja, skratka groza. user posted image Jaz bi jim najrajši razdelila kake brošurice o pravilnem držanju, tudi če tvegam zamero. 

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3336
3.2.2009 11:46:10   
Tina111
Luši - povdarla sem pri tej temi zato ker drugače očitno to nekaterim ni bilo jasno. če lahko izraža vsaka svoje mnenje potem ne vem zakaj mi je bilo rečeno da sem narobe vzela zdravnikove besede da vsakemu rečejo , če bi pa kasnej prišla pa ne vem kaj bi bilo. Sej ni treba da je še katera kaj takega dala čes in upam da tudi ne bo, samo ni pa treba trdit da se nekaj ni zgodilo , kar se v bistvu je. samo to sem želela razjasnit da so to moja mnenja in moja doživetja pediatrov. Tako kot sama ne trdim da ve niste česa slišale od svojih pediatrov. Nisem kritizirala vaših mnenj ampak razhajanja mnenj pediatrov.

S svoje strani zaključujem pogovore o tej temi ker se očitno ne razumemo dobro kaj želim povedati. Lepo se imejte in donosite vse zdrave otročičke.

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
3.2.2009 11:49:21   
nova10ka
zdravo. nas je spet doletela viroza, najprej malčico, potem mene... tko da sem doma in veselo prebiram forum, pa bom še kar kaj napisala. user posted image

PP lupinica - mi smo imeli tole lupinico in se je tjaša super notri počutila, se mi pa  zdi ful manjša od Maxi Cosija in ful zoprna, ko zimsko oblečenega otroka notri tlačiš. Smo jo pa imeli do enega leta starosti, torej od 4-10 kg.

Baby handling - se meni zdi tudi zelo pomemben. o tem te v šoli za starše ne naučijo nič, nad čemer sem bila zelo razočarana (vsaj 2007 v lj je bilo tako). s prvorojenko smo delali kar nepravilno, zato se ji je do 3 meseca pouradil ekstenzijski vzorec, ko pa smo začeli z malo handlinga je blo vse ok, takoj se je lažje premikala, spoznavala svoje telo... dejansko se lahko s pravilnim odnosom do gibalnega razvoja otroka izogneš veliko problemom, ki so posledica napačno priučenih gibalnih vzorcev. meni je dober tale primer - otrok, ki se ne nauči sam hodit preko hoje opori, ampak ga v hojo silijo starši (s hojico ali z držanjem za roke še preden npr plazi), se tudi ne nauči pravilno pasti. zato ima vedno probleme z varnim padanjem, ravnotežjem in z veliko buškami.

majana79- jaz sem ljudem kar povedala, kako naj držijo otroka in kako naj delajo z njim (tudi svojim staršem) in po potrebi povedala tudi zakaj (učitelji handlinga znajo dat logične in dobre argumente).

dobrodošle vse nove junijkeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
3.2.2009 11:59:06   
majana79
nova10ka, kam si pa hodila na handling? Oziroma lahko pove tudi katera druga, ki je hodila v Ljubljani, pa po možnosti pred porodom?

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
3.2.2009 12:01:26   
*blu*
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

nova10ka, kam si pa hodila na handling? Oziroma lahko pove tudi katera druga, ki je hodila v Ljubljani, pa po možnosti pred porodom?

http://www.gibanje.si/
Mislim, da imajo tudi tukaj predavanja.

< Sporočilo je popravil *blu* -- 3.2.2009 12:03:52 >

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3340
3.2.2009 12:33:32   
lenika
Uhhh, vidim, da se je vnela kar burna debata o vozičkih. Mi imamo košaro in se je v njej vozil 2,5 meseca, potem pa se ni nikakor hotel več in je full jokal. Ko smo ga prestavili v lupinico in je videl okoli je bilo dosti bolje. Res pa je, da smo ga v lupinici imeli vedno le kratek čas.

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 3341
3.2.2009 13:06:03   
majana79
blu, hvala, sem gledala to stran pa ne vem če sem slepa ali kaj, ampak o handlingu ne najdem nič... user posted image
Piše kaj to je, ampak med tečaji so pa same neke čudne stvari... Grem brat še enkrat.

(odgovor članu *blu*)
Neposredna povezava do sporočila: 3342
3.2.2009 14:20:40   
loveforever
majana 79 ja kako povedati kako naj držijo otroke. js ko je kdo hotel imeti otroka, sem ga jaz vzela iz zibke, in rekla "na tukaj ga maš pa takole ga drži ker drugače ne sme bit". če ga bo pokonci držala/držal pa reči "ja revica boga kak pa tebi glavica grdo dol visi", pa ga kar vzemi. ker mojo punco so tudi ful kmal navadl na sedeć polžaj, jaz pa sem hotela da bi čim dlje bila v naročju v ležečem položaju, vsaj dokler se sama ne bi mogla dvignt...

sam saj veš nekteri se pametne delajo, nekateri nalašč, da bi imel ačim več problemov, nekaterim je pa enostavno treba povedat ker ne vedo
tvoj otrok bo in delali bodo z njim kot boš ti dirigirala a ne!!?? 

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3343
3.2.2009 14:26:43   
anikabanika
*blu* imaš prav, veliko pomembneje je pravilno rokovanje z dojenčkom, ampak jaz temu nisem dajala poudarka, ker hodim na tak faks, da smo se to že naučili teoretično in praktično :)
Zdaj sem se ravno lotila nakupovanja vozička in lupinice, zato tudi sprašujem za nasvete.

fragola, hvala ti za ponujeno pomoč :) kaj pa vem, upam da bo šlo vse vredu, če pa ne, je pa dobro koga poznat ki ti lahko kaj prevede ali pomaga. Aja, ti ko si naročila, kako si pa plačala ? 

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3344
3.2.2009 14:34:35   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: loveforever
tvoj otrok bo in delali bodo z njim kot boš ti dirigirala a ne!!?? 

Ja to vsekakor. user posted image Hvala za nasvete, bom tudi jaz ravnala tako, če se pa kdo ne bo strinjal z mano, pa njegov problem.
Imam namreč zelo 'pametne' starše po partnerjevi strani in že zdaj vem da bodo težave, sploh ker bo to prvi vnuk, ampak si ne mislim pustit pametovat.

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 3345
3.2.2009 15:36:21   
Janci F
Glede na to, da sva voziček skoraj dokončno izbrala.
Me zanima kakšne imate kaj nasvete za posteljico, jogi in previjalno mizo.
Trenutno mi je najbolj všeč ta posteljica in previjalna
http://www.lip-poljcane.si/index.php?lang=si&page=proizvod&categorie=4&id=49 .
Malo še tuhtam ali vzeti posteljico dimenzij 60x120 ali 70x140?

Zato vas prosim za kakšne pameten nasvet, ki nama bo pomagal pri odločitvi.

Pri nas je že nehalo snežiti. user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
3.2.2009 15:40:38   
*blu*
IZVIRNO SPOROČILO: anikabanika

*blu* imaš prav, veliko pomembneje je pravilno rokovanje z dojenčkom, ampak jaz temu nisem dajala poudarka, ker hodim na tak faks, da smo se to že naučili teoretično in praktično :)
Zdaj sem se ravno lotila nakupovanja vozička in lupinice, zato tudi sprašujem za nasvete.

fragola
, hvala ti za ponujeno pomoč :) kaj pa vem, upam da bo šlo vse vredu, če pa ne, je pa dobro koga poznat ki ti lahko kaj prevede ali pomaga. Aja, ti ko si naročila, kako si pa plačala ? 

Voziček ti mora biti všeč, kot prvo. Kot drugo je fajn da je primeren za teren po katerem nameravaš voziti, super je tudi da se sedalo lahko obrača v obe smeri. Pa da je simpl za zlaganje.
Za lupinico pa je najpomembnejši crash test. To je edina zaščita, ki jo ima tvoj dojenček v primeru prometne nesreče in to je tisto, kar je bistvo. Vse ostalo je funkcionalnost, ki jo pa, kot si najbrž že opazila, vsak dojema drugače in je po svoje vsaka dobra.
To je na kratko moje mnenje.

Neposredna povezava do sporočila: 3347
3.2.2009 15:44:04   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Tudi midva bova vzela to posteljico in previjalno. Previjalna je super ker je široka, tako, da ko bo otročiček bolj velik se ga bo dalo lih tako lepo previvat. Prijateljica jo ima in je zelo zadovoljna.

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3348
3.2.2009 15:56:11   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: fragola

IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Tudi midva bova vzela to posteljico in previjalno. Previjalna je super ker je široka, tako, da ko bo otročiček bolj velik se ga bo dalo lih tako lepo previvat. Prijateljica jo ima in je zelo zadovoljna.

Ali mogoče veš kolk je previjalna visoka?
Nisva sicer velikana, ampak vseeno ne bi rada da me boli hrbet.

Ali mogoče še veš, če so kje cenejpe kot v baby centru?
Mogoče ima proizvajalec kakšno trgovino? 

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3349
3.2.2009 15:59:23   
*blu*
Janci F, mi imamo točno tako posteljo in previjalno. Previjalna mi je super, uporabna. Posteljo bi pa jaz sedaj vzela tako, da ima pri glavi in nogah ploskev, da ni narejena na rešetke. Če misliš imeti še kakega user posted image  kmalu, bi jaz vzela dimenzijo 60/120, drugače pa tisto, ki se potem v mladinsko spremeni.
Kar se jogija tiče je fino da je antialergijski, da se čimveč plasti lahko sleče pa v pralni stroj vrže, pa da ni premehak.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?