|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: prosim razložte mi....
1.2.2009 20:49:50   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Pi-kica 1

Veš, moj pa je pri tej starosti poznal že celo veliko abecedo, čez par mesecev pa še malo, pa vse številke in barve, sigurno samo zato, ker ni hodil v vrtecuser posted image Kaj tvoja še tega ne zna?

user posted image vse kar je manj od integralov in odvodov je premal za to starost

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
1.2.2009 20:55:11   
mml
Pa kakšen Shakespearov sonet bi se že tudi spodobil, da bi recitirala...

...seveda pa nujno spremljanje in komenitranje dnevnopoltičnega dogajanja in stanja na borzi...

...pa saj so to samo otroci...zakaj jih je treba stalno primerjat in predalčkat...naj uživajo v tem da so otroci user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 27
1.2.2009 22:07:03   
bskrle
Tvoj otrok ima močna področja -ta seveda omenjaš.
Hitro se uči, ima dober spomin.
Ampak to ni vse/dovolj.
Fino, ker vse to zna, če boš imela več otrok boš lažje razumela.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.2.2009 9:10:01   
lelaval
To nima veze z vrtcem. Eni pač hitreje osvojijo veščine, drugi kasneje. Mogoče pa tvoja kaj ne zna, kar znajo tisti v vrtcu. Ne vem, jaz se ne bi obremenjevala s tem. Si pa lahko zadovoljna, da tvoj otrok že tako lepo obvlada te stvari.

Se podpišem

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu danijela in taja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
2.2.2009 10:09:34   
supermami
Sama imam dva otroka. Hči je skodila pri devetih mesecih, pri enem letu je tekoče govorila v stavkih, pri 18 mesecih je bila že popolnoma suha (brez pleničk). In do treh let ni bila v vrtcu.
Sin je shodil pri 12 mesecih, pri 26 mesecih še ne govori v stavkih, še vedno ima plenice. Od septembra hodi v vrtec.

Vsak otrok je individualen in kot takega ga moramo tudi upoštevati.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 30
2.2.2009 11:16:56   
danijela in taja
punce punce sem zelo razočarana ...ste pokazale svoje  ja.....user posted image čisto mimo teme ste šle skoraj nobena ni skapirala kaj sem hotla......in zato še enkrat govorim zanimalo me je kaj v vrtcu delajo s toliko starimi ....po vaših izkušnjah katere mate tudi otroke v vrtcu ker nisem mogla verjet da ti ki sem se menla nič od tega ...verjamem da se vrtci razlikujejo ....in da so otroci zelo različni.....pa tudi dodajam oni ki je pisala kot da jaz nisem za vrtec...vem da otroci rabijo vrtec od tretjega leta dalje in bo takrat nekje tudi naša šla ....zdej pa vem da je najboljše z mano....tako smo se pač mi odločl-...vsak ima pač svoje ....pa tistim ki so malo norce delale ste se v bistvu same iz sebe delale...ker itak niste zakapirale.....sploh pa nisem rekla nič nemogočih stvari ......kot ene ki očitno pretiravajo tle na forumu.....
pa z otrokom lahko toliko stvari deaš...da ne morte verjet,,,,
kartonke z raznimi barvami sva same nardile in zdej pozna rdečo,modro ,zeleno in rumeno....ve katera je črka T kot njena začetnica....oblikuješ sam črke ...barvama pobarvanke ....in zraven se z barvicami učiva barve....in riševa z magnetno tablo....na blago odtisnujeva svoje dlani in podplate pa primerjava veliko-malo...iz das mase usvarjava....z voščenkami riševa.....delama zunaj snežake male in vekike...z malimi in velikimi gumbi(smo v hiši doma)......naredili sma sami voščilnice za božič......iz kock delama hiše,torte,avtocesto,gradove,.....same sva naredile svojo knjigo...različni materiali so noter,barve,otipi živali(volna),posušeno listje,.....pa skratka da ne naštevam....če imaš domišlijo in voljo se da vse in otrok od tega odnese veliko.....zato zna pa tudi povedat in pokazat koliko je stara in kako ji je ime.....kar veliko otrok nima pojma veliko starejših...ja res je ..pozna se otroku če se veliko z njim ukvarjaš....ampak to sploh ni bil mioj namen....vi ste zalutale mimo...
kar sem jaz hotela da mi ena recimo napše....ja moj je star nevem dve leti ...pa lepo so jih v vrtcu naučili jesti same...poskušajo jih dat na kahlico....nevem zdej zna to in to...to je odnesu od vrtca ...to in to navado.....TO SEM HOTLA....da vidim da se res nekaj dogaja tudi s temi te starosti...pol vem da delajo vse sorte in da jim vrtec koristi......ko so starejši...pa sami ustvarjajo....rišejo in ti domov svašta prnesejo.....
še enkrat hvala vsem ki ste odgovarjale in upam da boste kateri drugi ali pa tudi meni kdaj bolj pomagale...............z odg na vpr........to najbolj......lp

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 3.2.2009 0:56:16 >

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.2.2009 11:18:22   
danijela in taja
Sama imam dva otroka. Hči je skodila pri devetih mesecih, pri enem letu je tekoče govorila v stavkih, pri 18 mesecih je bila že popolnoma suha (brez pleničk). In do treh let ni bila v vrtcu.
Sin je shodil pri 12 mesecih, pri 26 mesecih še ne govori v stavkih, še vedno ima plenice. Od septembra hodi v vrtec.

Vsak otrok je individualen in kot takega ga moramo tudi upoštevati.

no hvala za tale JASEN odg......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu supermami)
Neposredna povezava do sporočila: 32
2.2.2009 11:23:20   
danijela in taja
kaj pa je pol to da to ni vse oz dovolj......bskrle?

samo rada bi vedla....da ima otrok dovolj ljubezni,topline,pa od vseh ne samo od staršev.....da še nikoli ni bila bolana....res nič....in da ima dobro popotnico za naprej.....da zna ogromno stvari.......

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 33
2.2.2009 11:23:40   
Volga
Bravo, danijela in taja, ti si super mamica user posted image user posted image user posted image  kapo dol pred takimi. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 34
2.2.2009 11:30:18   
Sisy
kakšna super mama...res kapo dol.....

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 35
2.2.2009 11:38:58   
Najaa
Oprosti, ampak iz tvojega prvega posta je bilo zaznat nekaj drugega...
Tudi sama delam s svojim otrokom vse, kar si naštela in mogoče še kaj več, pa to ne pomeni, da bo pa zarad razlikovala vse barve med sabo... Pa to sploh ni point. Tudi point vrtca ni, če se sam ne ukvarjaš z otrokom. V vrtcu imajo samo več različnih dejavnosti, ki ji jih doma ne morem nudit, še posebej zdaj, ko sem noseča. Pa tudi ni point vrtca, da se bodo naučili nekaj, kar doma ni možno naučit otroka. Point je v socializaciji in posnemanju drugega... ampak na tole lahko pade tisoč komentarjev, kako je otrok bil doma do ne vem katerega leta in je čisto lepo socializiran. Vse lepo in prav. Kot si sama mnenja, da mora biti otrok do 3.leta doma z mamo, tako sem jaz mnenja, da mu nič ne škodi, če gre že prej v vrtec in je med svojimi vrstniki.

Kaj so se naučili v vrtcu? Moja se je npr. naučila še lepše jest kot je jedla prej s tem da v vrtcu poje (baje) vse, doma je hrana sploh ne zanima... naučila se je nekaj pesmic, besedni zaklad je obogatila... Konec leta je prinesla domov kup stvari, ki so jih ustvarjali (čestitka, novoletne okraske, novoletne kapice, razne risbice... pa še in še)... Pa vse to sploh nima veze, ker tudi če boš ne vem kaj prebrala, da jim v vrtcu ponujajo, boš še vedno proti, ker ti si se odločila drugače. In tako je prav. Če imaš seveda možnost bit z otrokom doma.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 36
2.2.2009 12:21:23   
bodoča
Pri 12 mesecih je tekoče govorila v stavkih??? user posted image

No moj je star 17 mesecev, od 12. meseca je v vrtcu, kjer pojejo, plešejo, ustvarjajo, jih učijo reda pri mizi, umivajo zobke,...

Drugače pa moj sin pri 17 mesecih še ne govori (razen nekaj osnovnih besed: mama, ata, am am,...), shodil je (šele) pri 14 mesecih, lula in kaka še v plenice, raznih tekočih stvari še ne je samostojno, kocke ga ne zanimajo preveč, vsaj ne v smislu da bi jih smiselno sestavljal,...

Meni se zdi čisto normalen 17 mesečnik in nimam občutka, da obvlada premalo stvari, čeprav če bi zdaj hotela primerjat z nekaterimi tule, bi ugotovila da je "zaostal". Če pa bi v resnici poznala te zgoraj omenjene otroke, bi pa najbrž ugotovila, da v večini primerov mame pretiravajo pri hvaljenju svojih otrok. user posted image

Pustite otrokom, da so otroci, še prehitro bojo zrastli. user posted image

mojeustvarjanje

(odgovor članu supermami)
Neposredna povezava do sporočila: 37
2.2.2009 12:50:17   
danijela in taja
no najaa hvala za odg ......ja to je moje mnenje in nisem rekla da sm zato proti pa če delajo kaj ali pa ne .....pol bo šla v vrtec .....zdej sem pa js z njo.....ja tko je meni prav......
uglavnem.....lej so različni tudi starši in pol s tem otroci...recimo ...sm šla za en dan k sestrični na obisk...sva se zmenle obe sva mele male ...njen je glih en mes mlajši...in poglejte jaz grem tajo previjat in tako kot vedno se pogovarjama...seveda sem samo jaz govorila...stara je bla 5 mes..in pol uleti ona pa mi reče da s kom se pogovarjam ...kaj mi je ...pa rečem da s tajo....pa mi ona odg če sem nora...kaj se bom z njo pogovarjala...če ne zna ...pa ji js razložim mojo teorijo...da je to dobro da js vedno govorim vse kar delam, da ji pojem in berem čeprav ona kao ne ve kaj je to...ampak v bistu se z tem vse "uči"...pa reče ona men da ona to ne more ker bi se počutla blesavo ...halo...no sm se vzdržala komantarja...in z vsem tem poglej ga zlomka vse to sem nadaljevala...poglej zdej taja obožuje knjige...po eno uro lahko bereva pa je lušno...pleševa..poslušava pravljice....in ko zasliši glasbo ji je noro....sama lista knjige po dolgo časa..pa se dela da bere...ko pride kdo na obisk ne more verjet....njen pa še zdej nič ne govori...edina beseda je ata ...kdaj pa kdaj...to mi sama pove in večkrat se vidimo pa sama vidim....knjige in glasba nima pojma kaj je to....za božička je dobo knjigo pesmi o dedku mrazu ...in poglej dala jo je naši Taji z izgovorom da njega itak nič ne zanima....no to je katastrofa.....
taja je pri 10 mes znala vse čisto vse dele telesa pokazata...opanaš in na sliki pokazat veliko živali.....medtem ko on nima pojma kaj je to še zdej...pa vem da so otroci različni..........amapak tu je ona kriva zelooooo veliko....
potem recimo sosedov fant star 25 mes podobno...p hodi v vrtec.....in tudi ona sosedova že omenjena na začetku stara 24 ...naša taja njeni pove kako ji je ime in kolk je stara....pol jo pa še js vpr...pa njena mami reče da to pa še ona ne zna......
pol me je pa tudi enkrat kap...preden  sem še bla noseča pridem na obisk pa mala je bla en dan do deset mes glih pa je vse v stavkih govorila .....če nebi vidla na svoje oči in vedla kdaj se je rodila nebi verjela....me je res presenetilo....
so stvari ko človeku ne gredo v glavo ko vidi in pol se sprašuješ.....
nevem...zdej se je to res razpletlo....daleč....in spet sem napisala roman....haha.....

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 38
2.2.2009 12:52:58   
danijela in taja
poglej bodoča....nima smisla se hvalit ..od tega nimaš nič...ampak tko pač je .....zakaj bi si tle neki lagali...jaz zase in za svojega otroka vem kako je ampak sej vidiš no preber....ne da se mi še enkrat...zakaj vse to....res pa eni zelooo pozneje ....

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 39
2.2.2009 12:54:30   
higuys
da v večini primerov mame pretiravajo pri hvaljenju svojih otrok. user posted image

nemogoče user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 40
2.2.2009 13:15:29   
Bonnie_RR
Pa kaj je treba takšne analize in primerjave med otroci delat?!user posted image

Lepo, da tvoja vse v nulo obvlada pri nevemkolkih mesecih, ni pa zdej treba iz tega delat znanstvene fantastike no.user posted image user posted image user posted image

Mislim... Konec sveta, če otrok pri 10m ne zna naštet vseh delov telesa, če pri enem letu ne zna povedat imena in kolk je star oz. sploh ne govori, pa tragedija, če je v tej starosti še v plenicah ipd... OMG!!!

Lepo, da se z otrokom tako zelo intenzivno ukvarjaš, se pa ne morem znebit občutka, da si ena izmed mamic, ki svojemu otroku, v želji po dokazovanju v primerjavi z drugimi, ne pustiš dihat niti 5 minut.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 41
2.2.2009 13:16:43   
tanikaa
Boga deca. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 42
2.2.2009 13:21:51   
Petjana
IZVIRNO SPOROČILO: danijela in taja

no najaa hvala za odg ......ja to je moje mnenje in nisem rekla da sm zato proti pa če delajo kaj ali pa ne .....pol bo šla v vrtec .....zdej sem pa js z njo.....ja tko je meni prav......
uglavnem.....lej so različni tudi starši in pol s tem otroci...recimo ...sm šla za en dan k sestrični na obisk...sva se zmenle obe sva mele male ...njen je glih en mes mlajši...in poglejte jaz grem tajo previjat in tako kot vedno se pogovarjama...seveda sem samo jaz govorila...stara je bla 5 mes..in pol uleti ona pa mi reče da s kom se pogovarjam ...kaj mi je ...pa rečem da s tajo....pa mi ona odg če sem nora...kaj se bom z njo pogovarjala...če ne zna ...pa ji js razložim mojo teorijo...da je to dobro da js vedno govorim vse kar delam, da ji pojem in berem čeprav ona kao ne ve kaj je to...ampak v bistu se z tem vse "uči"...pa reče ona men da ona to ne more ker bi se počutla blesavo ...halo...no sm se vzdržala komantarja...in z vsem tem poglej ga zlomka vse to sem nadaljevala...poglej zdej taja obožuje knjige...po eno uro lahko bereva pa je lušno...pleševa..poslušava pravljice....in ko zasliši glasbo ji je noro....sama lista knjige po dolgo časa..pa se dela da bere...ko pride kdo na obisk ne more verjet....njen pa še zdej nič ne govori...edina beseda je ata ...kdaj pa kdaj...to mi sama pove in večkrat se vidimo pa sama vidim....knjige in glasba nima pojma kaj je to....za božička je dobo knjigo pesmi o dedku mrazu ...in poglej dala jo je naši Taji z izgovorom da njega itak nič ne zanima....no to je katastrofa.....
taja je pri 10 mes znala vse čisto vse dele telesa pokazata...opanaš in na sliki pokazat veliko živali.....medtem ko on nima pojma kaj je to še zdej...pa vem da so otroci različni..........amapak tu je ona kriva zelooooo veliko....
potem recimo sosedov fant star 25 mes podobno...p hodi v vrtec.....in tudi ona sosedova že omenjena na začetku stara 24 ...naša taja njeni pove kako ji je ime in kolk je stara....pol jo pa še js vpr...pa njena mami reče da to pa še ona ne zna......
pol me je pa tudi enkrat kap...preden  sem še bla noseča pridem na obisk pa mala je bla en dan do deset mes glih pa je vse v stavkih govorila .....če nebi vidla na svoje oči in vedla kdaj se je rodila nebi verjela....me je res presenetilo....
so stvari ko človeku ne gredo v glavo ko vidi in pol se sprašuješ.....
nevem...zdej se je to res razpletlo....daleč....in spet sem napisala roman....haha.....

lej jaz se kaj  dost nisem pogovarjala niti  s prvim,niti  z  drugo,ker  sem bolj sorta človeka ki  imam rada tišinouser posted image   pa je  prvi več  govoril pri tej starosti  kot druga.  pa recimo  nobenega nisem kaj posebej navduševala za ples-ok,kdaj pa kdaj  smo že plesali, pa tamala čim sliši  glasbo  pleše in poje. 
mislim  da smo  ti samo vse  hotele  dopovedati, da  je čist odvisno od  otroka,ti se lahko na glavo  postaviš  in bereš in  govoriš,ampak če  otroka ne zanima,ga pač  ne  zanima.  tko da  lepo,super  da  imaš  čas  in  voljo da se  tok  ukvarjaš  z  njo,  ampak  ona  sigurno ni zaradi  tega  tok  nadpovprečna,oziroma  bolj razgledana  od  ostalih.

Neposredna povezava do sporočila: 43
2.2.2009 13:22:57   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Bonnie_RR

Pa kaj je treba takšne analize in primerjave med otroci delat?!user posted image

Lepo, da tvoja vse v nulo obvlada pri nevemkolkih mesecih, ni pa zdej treba iz tega delat znanstvene fantastike no.user posted image user posted image user posted image

Mislim... Konec sveta, če otrok pri 10m ne zna naštet vseh delov telesa, če pri enem letu ne zna povedat imena in kolk je star oz. sploh ne govori, pa tragedija, če je v tej starosti še v plenicah ipd... OMG!!!

Lepo, da se z otrokom tako zelo intenzivno ukvarjaš, se pa ne morem znebit občutka, da si ena izmed mamic, ki svojemu otroku, v želji po dokazovanju v primerjavi z drugimi, ne pustiš dihat niti 5 minut.

Aha. In če samo pomislim na šolo...

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 44
2.2.2009 13:29:04   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

No, pa še dobro, da bo šla nekoč v šolo, da se bo naučila slovnico in ostalo kar sodi zraven, ker mati bi jo pa to res težko naučila. user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 45
2.2.2009 13:30:06   
Petjana
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

No, pa še dobro, da bo šla nekoč v šolo, da se bo naučila slovnico in ostalo kar sodi zraven, ker mati bi jo pa to res težko naučila. user posted image
user posted image žlehtnoba

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 46
2.2.2009 13:38:42   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: Petjana

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

user posted image žlehtnoba

Samo je res. Jaz čisto razumem, da se kdaj stvari bolj v šali in slengu napišejo, pa da se človek zmoti, samo tele kolobocije pa niti brat nisem šla. Wau, no, sam tu pa tam ven zabliska. Pa naša Taja to zna, tisti tadrugi je pa star 25mesecev pa reče samo ata. A ne kako bedno?user posted image user posted image

Sicer pa so naredili enih par študij, ki naj bi dokazovale, da otroci, ki kasneje spregovorijo, so dosti bolj intelignetni. user posted image In dojemljivi za novo in nepreizkušeno. Tako da res ne moreš vedet, kako in kaj. Otroku je potrebno dati čas, da se razvija in doraste določenim zadevam.

p.s.: a mi lahko kdo razloži, kako se otroka nauči hodit in kako se otroka nauči govorit? (lahko še kdo vmes razloži, kako se ga nauči spatuser posted image user posted image user posted image )

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu Petjana)
Neposredna povezava do sporočila: 47
2.2.2009 13:39:11   
danijela in taja
veste ve tle se piše v narečju in tako.....tko kot vse pišejo...nismo v šoli in ne izpolnjijemo kakšnih dokumentov...pa ne govorit k nimate pojma....človek je lahko vsaj doma in takole mal sproščen od svoje službe drgač---upam da ste si pršle gor...mogoče pa tudi ne...user posted image

(odgovor članu Petjana)
Neposredna povezava do sporočila: 48
2.2.2009 13:41:01   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: danijela in taja

veste ve tle se piše v narečju in tako.....tko kot vse pišejo...nismo v šoli in ne izpolnjijemo kakšnih dokumentov...pa ne govorit k nimate pojma....človek je lahko vsaj doma in takole mal sproščen od svoje službe drgač---upam da ste si pršle gor...mogoče pa tudi ne...user posted image

Ja, saj, razumljivo govorjenje in pisanje je potrebno zgolj za šolo in za dokumente. Res ja.
Lepo, da si 'tko mal sproščen od službe drgač ane'user posted image

Menda bomo zibali...drugič ;)

Neposredna povezava do sporočila: 49
2.2.2009 13:42:30   
danijela in taja
pikapolonica kdo je pa kej govoru o hoji...spanju....in tako.....si mal zabluzla ne....sicer pa če ne veš otroka se res mora naučiti spat.. ...malo beri .....pol govori...malo se uči....malo gledaj...

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?