|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
1.2.2009 11:57:02   
Janci F
smrketa24, zelo me bo veselilo če mi boš sporočila ceno vozička, saj sva 99,99% prepričana da želiva točno tega.
Na enem forumu sem zasledila, da je PP lupinica   majhna in me zanima če ima kakšna izkušnje s tem.
Na žalost imajo pri PP samo en model lupinice, tako da ne moreš nič izbirati in na voziček Peg Perego GT3 paše samo njihova lupinica. :(
Meni so pri srcu bolj Romer in Maxi Cosi lupinice, ki imajo boljše rezultate na crash testih.
Vsekakor bomo imeli ISOFIX in kot kaže PP Primo Viaggio trifix lupinico in zato me skrbi, če je slučajno res majhna.
Večkrat sem že slišala, da je lupinica Strata, ki jo dobiš v kompletu z vozičkom Jane Slalom Pro majhna in da je malo verjetno da bo zadoščala do avto sedeža.

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 3276
1.2.2009 12:53:03   
mandreja
Jaz bi se pa samo pofočkala pri vas. Sploh nisem opazila tale forum, kjer čvekate junijke med katere spadam tudi sama, pa če ste tako dobre da me sprejemte medse vam zaupam da imam PDP 11.6 in imamo punčko (100%, ker sem bila na amnio). Malo bom prebrala za nazaj kaj ste kaj pametnega povedale, če pa me bo kaj begal vas pa pocukam za rokav user posted image

Lepo nedeljo

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3277
1.2.2009 15:24:40   
Anonimen
kako smo user posted image ? meni je danes spet slabo.user posted image ja jut3 dopolnim polnih 23t, se pravi grem v torek v 24t in občasno še vedno bruham. včeraj mi je med nakupovanjem v sparu naenkrat postalo tako slabo, da če nebi bilo zraven moje mame, bi verjetno kar skupaj zlezila. no po 5min je bilo vse ok kot da mi ni nič. user posted image komaj čakam maj, ker ko bo enkrat maj smo hitro me na vrstiuser posted image
vidim da ste vse zagrete in pridno iščete in nakupujete.mi pa še nič. sem včeraj vidla eno sobico zauser posted image krasno ampak drago.

želim vam še naprej lepo nedeljo, jaz grem malo počivat

(odgovor članu mandreja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3278
1.2.2009 20:25:49   
mk8
Živjo!

Kalanteja tudi moje detece ima glavico pri popku, nogice pa čisto dol, pri mehurju. In tja čutim tudi brcike. Je pa smešno, če slučajno brcne takrat, ko imam poln mehur, komaj zadržim, da se ne polulam user posted image .
Drugače pa sem imela 22.1. morfologijo in moja G mi je rakla, da še ni v tem času nič hudega, če je tako obrnjena. Da bova pa na vsakem pregledu preverjale z UZ, kako ji gre. Vem pa, da to ni ravno dober položaj. Zanima me, če lahko sama naredim kaj za to, da se detece obrne... Ne vem,. bomo videli.

Pozdravček, Mija

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3279
1.2.2009 20:37:55   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: mk8

Živjo!

Kalanteja tudi moje detece ima glavico pri popku, nogice pa čisto dol, pri mehurju. In tja čutim tudi brcike. Je pa smešno, če slučajno brcne takrat, ko imam poln mehur, komaj zadržim, da se ne polulam user posted image .
Drugače pa sem imela 22.1. morfologijo in moja G mi je rakla, da še ni v tem času nič hudega, če je tako obrnjena. Da bova pa na vsakem pregledu preverjale z UZ, kako ji gre. Vem pa, da to ni ravno dober položaj. Zanima me, če lahko sama naredim kaj za to, da se detece obrne... Ne vem,. bomo videli.

Pozdravček, Mija

Tudi moj user posted image  je tako obrnjen, glavica malo nad popkom, nogice pa v nevarni bližini mehurja. user posted image
Tudi meni so rekli, da to za sedaj ni še nič narobe, saj ima še veliko časa da se obrne - sedaj sem v 23. tednu.
Mene je kar malo strah, da smo zaključili z UZ, saj moja ginekologinja mi jih v posvetovalnici ne dela, takrat samo pretipa moj trebuh in izmeri velikost posteljice.
Med 26 in 28 tednom grem na 4d UZ, potem pa bom tudi zagotovo še na kakšnega šla (pa čeprav samoplačniškega).
Res ne vem kako lahko kontrolirajo razvoj otroka, če ne delajo UZ.
Res me žalosti, ker moja G nima v ordinaciji UZ in hodim na drug konec hiše na UZ in sedaj nimam nobenega naslednjega datuma za UZ, tako da zgleda da je to to.

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 3280
1.2.2009 20:57:30   
Tina111
Mandreja - Seveda si dobrodošla med nami.Itak kapljamo že ceu čas, pa tudi zadnja nisi verjetno.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 3281
1.2.2009 21:04:38   
Tina111
Janči F - te čist razumem glede ultrazvokov. Men bi se do konca nos. sigurno že mešal če ne bi vidla user posted image . Mi ne bi blo dost sam poslušanje srčka. Ne razumem kako recimo vidijo če imaš dovolj plodovnice. Marsikateri je lahko odtekala počasi na veceju ali pa pod tušem pa je na koncu skoraj ni bilo več. Ne vem kako so res lahko g sigurni da je vse okej brez pregledov z uz in to celih 18t nosečnostiuser posted image .  Če bi mela tako g ki vstraja samo pri dveh uz bi šla sigurno še samoplačniško vsaj enkrat če ne večkrat. Odvisno od financ.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3282
1.2.2009 21:11:53   
Tina111
No pa da se še malo pohvalim. Mi imamo nov pograd za naše otročke. Naredil ga je kolega prov po merah in je res fantastičen. Maks je bil tako navdušen da je kljub vročini skakal iz enega konca postle na drugi in se veselo smejal. Res je super narejen, praktičen glede uporabe ograjic in varen. Tako bova z lubijem imela najina najmlajša srčka ponoči na varnem ob sebi . Bosta mogla kar nekaj časa spati pri nama v spalnici. Pa sva jima vsaj malo polepšala spalni kotiček. Nabavit mislim pa še razne dodatke v ikei . Slikice lepo postelnino in še kaj kar se mi bo zdelo.

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 3283
1.2.2009 22:14:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Na enem forumu sem zasledila, da je PP lupinica   majhna in me zanima če ima kakšna izkušnje s tem.
Na žalost imajo pri PP samo en model lupinice, tako da ne moreš nič izbirati in na voziček Peg Perego GT3 paše samo njihova lupinica. :(

mi imamo pegperego lupinico - trenutno smo težki 8550g, veliki 68cm, pa še zmer pašemo v njo - stari smo pa 7 mesecev in še malo

(odgovor članu Janci F)
  Neposredna povezava do sporočila: 3284
1.2.2009 23:00:06   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: nya

IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

mi imamo pegperego lupinico - trenutno smo težki 8550g, veliki 68cm, pa še zmer pašemo v njo - stari smo pa 7 mesecev in še malo

Najlepša hvala nya!
Preverila sem tudi mere na internetu in primerjala z lupincama Maxi Cosi in Chicco in je kar zelo podobnih mer, kot PP lupinica.

Mislim, da je sedaj dokončno padla odločitev, da se bo naše dete vozilo v PP GT3 vozičku, samo še stestiramo če gre brez problema v avto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3285
2.2.2009 8:26:39   
Hanuši
dobro jutro souser posted image ,
vidim, da se zanimate tudi za lupinice. Moja prijateljica pediatrinja mi je že pri Hani absolutno odsvetovala lupinico. Dejansko samo za prevažanje v avtu, nikakor pa ne za vožnjo na podvozju vozička. In ravno prejšnji teden sva zopet govorili o tej temi, pa je rekla, da je še vedno istega mnenja.
Ker, če ste zagovornice globoke košare, katera je čisto ravna, potem je logično, da lupinica ni primerna. Nekateri zagovarjajo, da ima otrok isti skrivljen položaj kot v maternici. Pa ni res. Vsak proizvajalec ima drugačen naklon ležišča v lupini. Tko, da jest bom kupila tudi globoko košaro, ker ima tudi dodatek za privezovanje v avtu. Tudi Hano sem v njej vozila cele 4 mesece in dejansko lupinice sploh nisem uporabljala.
Jest sem še vedno pri Inglesina Zippy trio. Res zakon voziček. Kvaliteta pa govori sama zase. V njem so se vozili trije otroci, pa, ko sem ga prodajala, je kupec mislil, da je bila vozičrk rezervni, v tko dobrem stanju je bil.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3286
2.2.2009 8:32:21   
bačko
Janci F jaz pri Žani nisem po morfologiji imela nobenega ultrazvoka in tako nismo vedeli da bo Žana tok težka in velika.Pomoje če bi imela še kakšen ultrazvok bi sigurno bili bolje pripravljeni.Lahko da bi se takrat celo odločili za carski rez.Čeprav meni je všče da se rodila po naravni poti.Jaz bom moja G tokrat vprašala če bova slučajno imeli še kakšen ultrazvok že samo zaradi konrtole rasti ploda.
Pri nas pa se zgleda Žano nekja loteva.Upam da mi ne bo zbolela.Ponoči je nekaj kašljala in malo je hripava.Vročine pa nima.
Glede imen pa imam jaz izbrana dva imena.Za punčko Lora, za fantka pa Žiga.Moja tašča se je čisto zgrozila ker sem rekla da če bo punčka bo Lora.Je rekla to pa ne.Pa sem ji rekla da je to najina odločitev in ne njena.Grozne so te strakopitne ženske!user posted image

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 3287
2.2.2009 8:49:13   
Janci F
Dobro jutro,

bačko kdaj pa je smiselno it delat še en UZ?
Sedaj sem v 23.tednu in med 26 in 28 tednom grem na 4d UZ, potem pa bi tudi jaz šla še na kakšnega.
Saj res ne bi rada šokov, zdi se mi da pri nas malo preveč šparajo z UZ in da je pametno it delat še kakšnega pa čeprav samoplačniško.
Kako pa sploh G ve za lego otroka, če ne naredi nobenega UZ? V kolikor jaz vem, če se otrok ne obrne ti ga lahko pred rokom še obrnejo zdravniki in imaš tako lahko še vedno naraven porod.

bačko držim pesti, da Žana ne bo zbolela.
Midva pa še nimava dokončno izbranih imen, za vsak spol jih imava ene par in jih nisva še nikomur povedala.
Po pravici povedano mi gre kar malo na živce ker vsi ves čas sprašujejo ali bo fantek ali punčko, midva pa nisva vprašala in jim zato tudi ne moreva odgovoriti. Zdi se mi, da vsi dajejo prevelik pomen spolu, meni je pa popolnoma vseeno.
Želim si punčko, ker sem navajena dela s punčkami in želim si fantka, ker še nikoli nisem skrbela za fantka pa še oblekce imajo bolj fletne za fantke, kot za punčke.
Važno mi je pa samo, da bo otroček zdrav in srečna sem vsakič ko začutim njegovo brcanje.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3288
2.2.2009 9:09:03   
bačko
Janci kdaj bi bilo smiselno še na kašen ultrazvok ti ne vem odgovoriti.Ko boš imela 3D lutrazvok vprašaj!Jaz sem pri Žani imela v 30 tednu 3D ultrazvok potem pa nič več.Tako da resnično ti ne vem povedati.Mene tudi malo moti ko me srašujejo kaj bova imela.Pa moram vsakemu lepo povedati dauser posted image ni hotel še razkriti spola.Da bomo morali še počakati na kak ultrazvok!
Jaz osebno si tudi bolj želim punčko ker že obvladam delo z njimi.Vesela pa bom tudi fantka!Samo da je zdravo!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3289
2.2.2009 9:56:45   
fragola
Dober dan, vidim da se pogovarjate o ultrazvokih, hvla bogu jaz hodim k Merlotu in ga zmeraj naredi, tako, da nimam bojazna da ne bom vedela ali bo otroček velik ali majhen, mi je pa že zdaj rekel, da bo bolj majhen!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3290
2.2.2009 10:14:41   
kalanteja
janci f in mk8  smo pa kar na istem ja, glede lege bejbija, me je danes zjutraj spet brcal v mehur, tk da se še ni obrnil, sicer pa kakšna lega pa bi morala biti- bolj vodoravna?

Nekaj me zanima, a na 3D ultrazvoku se pa čist določi spol, ga ne moreš zgrešit?

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3291
2.2.2009 10:16:20   
bamoocham
Dan dan.

Js sem pa danes točno na polovici nosečnostiuser posted image
Imam pregled ob 13h, komaj čakam, da našo pikico spet vidim in da vprašam, kaj bomo imeliuser posted image
Pri meni je moja gin. do zdaj zmeraj naredila ultrazvok, ampak tudi, če mi noben ne bo več pripadal, bom šla pa samoplačniško.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3292
2.2.2009 10:16:57   
luši
Pozdravljene punce... vidim da ste še vedno vse v redu, zdrave, zgovorne... sem bila samo 2dni proč od računalnika(sem se lubiju posvečala, ker gre drug teden za 1mesec v arabijo user posted image ) tko da vas komej dohajam tukej...

torej glede lupinice in košare... meni je v trgovini rekla da ni primerno otroka voziti v lupinici ker predvsem novorojonček potrebuje popolnoma ravno podlago... lupinica pa je namenjena prevažanju v avtomobilu in nikakor na vozičku (skomercializirana zadeva pač)... se baje otročku ne razvija hrbtenička pravilno...
isto je s športnim delom... zelo fina zadeva, vendar otročku neprijetna... ga baje izredno žuli... jaz sem mnenja da se ne splača "šparat" in je košara definitivno najbolj pametna izbira... svoja mnenja si pa izoblikujte same (ne glede na vse sem jaz še vedno nevedno bitje ki pričakuje prvega dojenčka user posted image )
BTW: Janči F - dobra izbira tale PP...

za imena pa tk... če bo user posted image bo po očkotu Marko (al pa sam Mark... da ne bo lih čist isto) je lubi 100% prepričan o tem in ne popušča in ne dovoljuje nikakršnega odstopanja (js sm hotla da bi biu Mark-Tian, ampak sm zvisela user posted image ), zato mi je pa dal prosto pot pri izbiri imena za user posted image ... tko da sm se odločila da bo Ela... mi je pa všeč tut Iza ampak je Ela prevladala (predvsem zarat moje mamice... citiram:"BABICA PRAU DA BO ELA PA FERTIK!!!")

Zdej pa počas že odštevamo dneve do morfologije... samo še 4x gremo spat pa bo petek in bom s5 dobila vpogled v mojo notranjost user posted image ... komej čakamo, sploh ker bo tokrat prvič tut očka zravn in bo lahko na lastne oči vidu kaj je naredu user posted image

S5 sm se razpisala... vam vsem pošiljam velikouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa dobrih želja pa se beremo šekej...
Lep dan... (čeprou sneženuser posted image )

Ljubezen je edina smiselna stvar tega nesmiselnega življenja... Življenje dobi smisel šele, ko ga posvetiš ljubljeni osebi...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3293
2.2.2009 10:20:47   
kalanteja
Nekaj me zanima, če slučajno katera ve, ali je bolje imeti študentski status ali se prijavit na zavod preden rodim?

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 3294
2.2.2009 10:28:55   
tecka
Kalanteja, sicer je že zelooo dolgo kar sem doštudirala, pa vendarle.
Mislim, da se ti bolj splača biti študentka. Glede na to, da ne plačuješ prispevkov, boš v vsakem primeru imela porodniške samo določen % minimalne plače (pribl. 250 eur). Kot študentka pa si mogoče upravičena do kakšne pomoči študentskim družinam - poglej še malo tudi na med.over.net, so nedavno govorile tudi o tem.

Zavod pa raje prišparaj za po porodniški, mislim, da ti pripada 3 mesece neke minimalne podpore.

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 3295
2.2.2009 10:29:29   
luši
Odvisno... če imaš v zadnijh treh letih 12mesecev ali več delovne dobe, je bolje biti na zavodu, ker ti potem pripada tudi porodniška, pa nadomestilo za brezposelnost... če pa nimaš delovne dobe je pa bolje da imaš status študenta, ker lahko pol več potegneš od študentskih servisev, občine majo pa posebne ugodnosti za študentske mamice (samo nevem pa katere občine in kolikokšna je vsota)...

Ljubezen je edina smiselna stvar tega nesmiselnega življenja... Življenje dobi smisel šele, ko ga posvetiš ljubljeni osebi...

Neposredna povezava do sporočila: 3296
2.2.2009 10:33:23   
luši
tecka - kot študentki ji porodniška ne pripada... dobi samo starševsko nadomestilo v vrednosti 175€ se mi zdi... (vsaj tko so men rekl na socialni)... zato sem šla pa js na zavod... ker v tem primeru dobim oboje...

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 3297
2.2.2009 10:42:30   
Hanuši
kalanteja to je pa najboljš, da se pozanimaš na centru za socialno delo. 9,5 let nazaj sem bila jaz tudi študentka, pa smo ugotovila, da se mi bolj splača zaposlit. Zaposlila sem se kot gospodinja, ker so manjši obvezni prispevki, kot, če se zaposliš v s.p. ali d.o.o. Jaz sem se zaposlila 3 mesece pred p.p. in sem plačala  prispevke za en mesec nato pa sem šla na bolniško. Prispevke za en mesec sem takrat plačala  38.000 sit, porodniške pa sem dobivala po 60.000sit na mesec, 12 mesecev, kot studentka pa bi dobila 14.000 sit mesečno starševskega dodatka. Sigurno je sedaj prišlo do kakšnih sprememb.
Vem pa da so bili takrat vsi blazno pametni kaj naj naredim. Jaz pa sem se odločila, da grem direktno na zavod kjer sva z referentko točno zračunali kaj se mi najbolj splača. tko, da to svetujem tudi tebi. Upam, da sem ti bila kaj v pomoč. 

Neposredna povezava do sporočila: 3298
2.2.2009 10:48:50   
mk8
Živjo!

Janci F te čisto razumem, zakaj želiš iti še na kakšen Uz (še posebej glede na to, kako je tvoja pikica obrnjena). Ko sva se z mojo G pogovarjale in je rekla, da bova z Uz-jem spremljale lego in rast user posted image , sem se kar pomirila. Ne vem, kako lahko samo s tipanjem ugotovijo, če se je user posted image  že pravilno obrnil. Me pa tudi moj še kar brca v mehur, tako da se še ni obrnil, sam pa sredi 22.tedna. Bomo videli.
Kalanteja jaz sem študentka in mislim, da se ti bolj splača imeti študentski status, če ga le lahko imaš. Sem se pogovarjala s par študentskimi mamicami in pravijo, da si upravičena do republiške štipendije (eno leto) saj ste zdaj svoja družina in se štejejo vaši dohodki, ne več dohodki tvoje mame in očeta, tako kot so se prej. Mislim, da so večje ugodnosti, se moram pa še sama malo pozanimati

LP, Mija

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 3299
2.2.2009 10:52:05   
*blu*
Jaz tudi nisem ne vem kakšen zagovornik prevažanja v lupinici, razen za avto seveda.

V zimskih mesecih je nekako bolj uporabna, da ti ni treba ves čas otroka oblačit pa slačit, ker na začetku so res majhni in da natlačiš vse tiste cunje uhhh. Tako sem jo pa samo normalno oblekla in orng zadelala in hop v avto, ko je bil avto segret samo deke proč in je bilo res simpl Če sem šla od doma na sprehod je pa nisem nikdar prevažala v lupinici.

Poletnih otrok si pa ne predstavljam več kot samo v avtu v lupinici. Ker kakršnakoli že je, otrok se poti in mu paše da ga malo zluftaš in res tudi položaj ne paše vsakemu otroku. So pa lupince res zelo različne. Imam izkušnje s Peg Perego in Maxi cosi in slednje ne bi zamenjala za noben denar. Ima še nastavek za novorojenčka, da ni tako globoka, ko pa otrok zraste pa jo poglobiš. V PP je naša lezla na vse možne strani, v MC je bila pa že od začetka lepo zravnana in ni nikamor lezla. Ker včasih ko pogledam otroke kako ¨sedijo po lupinicah¨  čist skrivenčeni v eno stran, me kar mine.

Košaro sem pa tudi že komentirala. Jaz sem njem zagovornik v zimskih mesecih. Poleti je ne prenesem, pa če je še tako ravna. V njej je neprimerno bolj vroče, kot pa v samem športnem delu, poleženem v vodoravni položaj, kjer lahko otroku vsaj malo zraka zraven spustiš. To je moje mnenje in predvsem moje izkušnje. 

Tako da, če mi uspe prodati našega Quinija, bomo vzeli Peg Perego GT3, brez košare. Lupinico bomo imeli pa še vedno Maxi cosi Cabrio z easy fixom.

Sprememba je kot vdih kisika, ki te poživi.

Neposredna povezava do sporočila: 3300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?