ČebelicaMaja
|
zdaj boš tukaj dobila tisoč in en nasvet in boš vsa zmedena...jaz ti lahko povem samo nekaj iz naših izkušenj-moji obe punčki sta imeli ful hude krčke že v porodnišnici (sploh ni res, da prve 3 tedne kao ni krčev)... kar mi je čisto na hitro, ko sem preletela poste padlo v oči; 1. za 17 dni staro punčko je 120ml absolutno preveč mleka, moja toliko spije šele sedaj pri 5 mesecih, takrat je pojedla pa cca 50ml. 2. NE DAJAJ mleka proti polivanju, če ne gre za refluks, ker bo imela še večje krčke- preverjeno (moja druga ima refluks in po Aptamilu AR se je stanje ful poslabšalo, zdaj smo na Novalac AR, ker je lažje prebavljiv) 3. takoj zamenjaj mleko- mi smo pri prvi zaradi krčev pristali na urgenci in prvo vprašanje je bilo- katero AM pije (no mi smo dodajali, ampak sem ful pazila kaj jem), ko sem povedala da Mullerjev Aptamil, so nas takoj "preusmerili" na Novalac ali Bebo, ki sta lažja za prebavo...Novalac ji tudi ni pasal, Bebo je pa lepo sprejela, poskusi... 4. mi smo problai vse kapljice, ki obstajajo- pomagale so samo Sab simpleks, pa še te bolj tako, za 10min, pa še te so živa kemija- drugače ji je pa pasal topel termoforček (mi imamo medvedka s koščicami-ga pogreješ v mikrovalovki)ga daš na trebušček (pazi, da ni prevroč) in nošenje, nošenje, nošenje... vem kako je težko, mi pri prvi nismo mogli 3 mesece nikamor, ker je imela krče non stop, ampak dejansko so začeli pri 2,5m izvenevati in iziginili do 3m- podobno tudi pri drugi...
< Sporočilo je popravil ČebelicaMaja -- 1.2.2009 19:58:01 >