Rožica I
|
Jaz mojega 6- letnika oblačim tako kot sebe in imam občutek, da smo oblečeni malo bolj kot recimo ljudje, s katerimi se družimo. Da pa še za info povem, da recimo v stanovanju pozimi nikoli nismo imeli več kot 22°C (prej okoli 20 ali 20,5°C), torej smo daleč od kakšnih zmrzljivčkov . Sinu letos ne oblačim več žab, ampak dokolenke in preko (tanjše, ne termo) podložene žametke ali trenerko iz debelega flisa. Občasno dolge gatke, če ima mal tanjšo trenerko. Tako je oblečen v šoli, doma, na krajšem sprehodu do trgovine... Za igro zunaj pa ima obvezno nepremočljive hlače (preko vsega prej naštetega) ali pa konbinezon za sneg. In tudi kape, rokavice, rutke (okoli vratu namesto šala), so pri nas obvezne. vedno gledam, da ga oblečem tako, da nima golega vratu (torej pulijev ne nosi več, pridejo pa v poštev jopice in mikice, ki imajo zadrgo ali so visoke do grla). No, rada pa bi rekla, da je eden redkih otrok, ki letos še ni manjkal v šoli oz. je zelo redko bolan in še takrat je to le lažji prehlad. Trkam ! Smo pa zelo dosti zunaj, v vsakem vremenu. Da pa se navežem na mrzle rokice avtoričinega otroka, moj sin nima nikoli mrzlih rok, če jih ima, vem, da mu je hladno. Sploh pa je to pri dojenčkih pomembno, saj se pri njih udi še hitreje shladijo (oz segrejejo). Tako da bi, sodeč po mojih izkušnjah, sama oblačila otroka malo bolj oz tako, da ne bi imelo dete mrzle rokice. (Je pa res, da je to lahko odvisno tudi od drugih vzrokov- recimo prekrvavitve...)