babyrok
|
Živjo, pri nas smo se tudi končno začeli mal pogovarjat:-) Zdaj se je pa že nabralo nekaj besed - mama, ata, teta, dan, din don, bim bam bom, baba, dedi in mogoče še kakšna. Ni neki wau, ampak boljš je že kot pred 14 dnevi, ko še mama ni šlo. Pozna pa ogromno stvari in razume čuda...če le hoče. Najbolj so zanimive knjigice, ki jih ima kar veliko. Najrajši pa gleda Meda Viktorja ...vse štiri in knjige Medo Jaka (na gradbišču, božična..). V teh knjigah pozna vse malenkosti, ki so narisane. Zdaj ima že nekaj časa sistem, ko prinese knjigo in reče aaaaa in to pomeni, da se morava skupaj vlešt na posteljo al na kavč, da imava glave skupaj in potem jaz preberem tekst v knjigi in nato ga sprašujem kje je kaj narisano. Jaz ga samo gledam, ko kaže kje je samokolnica, pa vodna tehtnica, žeral, jeleni, darila, presta, živali so pa itak zakon ...te stvari obvlada v nulo. Potem so zanimive še slike - imamo en koplet 45 kartonastih slik, na katerih so hladilnik, kavč, kapa, nogavice, vilica, tv, rač., pralni stroj itd. in jih polagamo po 4 skupaj in ga sprašujemo kje je npr. kapa in on pokaže. Od vseh slik, se mogoče zmoti pri dveh, ker delamo tako, da tiste, ki jih že pokaže damo stran in za na konec ostane kakšna težka, ki si jo na ta način zapolni, ker ostane sama. In da ne govorim kako je ponosen, ko ga vmes pohvalimo z bravo, pa lupčka dobi, ker vse ve in je cel car. Zdaj se nekaj dni veliko igra tudi z avtomobili, traktorjem, gasilnim avtom. Prej jih je bolj nosil in gledal kako so narejeni, zdaj se pa kar za dalj časa zamoti in jih poganja po tleh in nekaj komentira. Zelo rad dela tudi piramide (stolp) in zloži vse lončke. Kocke tudi rad sklada eno na drugo, ampak to mu je manj všeč. Fajn se mu zdi tudi, da mu dam eno plastično skledico in žlico, da meša in kuha. Zanimiv je bil tudi pojoči lonček,ampak zadnje čase se nič kaj ne ukvajra z njim. No, to je nekaj na kratko, kar je stalnica vsak dan... Stolček pa imamo še vedno Prima Papa Dinner (nekaj tacga se napiše) in je zmeraj pripet, da mi ga ni treba skoz gledat, ker dostikrat je tudi nekaj časa sam . Pred časom je kompliciral in se kar vločil, ko smo ga hoteli dat not, ampak smo vstrajali in zdaj je spet ok in nič ne komplicira. Isto je takrat kompliciral tudi za stolček v avtu, ampak tu itak ni pardona.
< Sporočilo je popravil babyrok -- 27.1.2009 8:43:05 >
|