|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   glavobol
27.1.2009 9:54:40   
TomTaylor
me zanima, če lahko v zgodnji nosečnosti vzameš vsaj polovičko lekadola zaradi glavobola?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: glavobol
27.1.2009 10:00:03   
Hope2
lahko celega, pa dva tudi

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.1.2009 10:01:26   
bamoocham
ja lahko!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2009 10:03:11   
Anonimen
Eh, jaz sem tud nalgesin vzela, če meje ful bolela glava, ker lekadol mi je bil blaženžegen.
Komot vzameš lekadol, tudi kakšnega več.

(odgovor članu bamoocham)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2009 10:35:58   
pokec3609
Men je G rekla, da lohk 3x na dan brez strahu vzamem Lekadol, tko da ko sem pred 14 dnevi fasala neko virozo, sem lepo zjutraj, opoldne in zvečer vzela lekadol, no če sem recimo opoldne zdržala brez njega, sem potem zvečer, ko je bilo najhujše vzela 2 skupaj.
Zraven sem pila pa nekaj časa sirup iz smrekovih vršičkov, nato pa slezov sirup.

< Sporočilo je popravil pokec3609 -- 27.1.2009 10:36:49 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2009 12:23:49   
tia12
Brez problema lahko....

TAJ - 10.4.2009

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2009 13:27:48   
vesela veselka
meni je pa moja ginekologinja rekla, da se polovicka Lekadola lahko vzame samo pri temperaturi 38 stopinj in nic drugace, pri nobenem glavobolu pa ne ali kaj podobnega, pa se to grem bolj na svoj riziko.

Ne vem, ves, tu so same zdravnice in bos res dobila pameten nasvet, dosti jih je fuuuuull pametnih :)))) so ze kar zdravnice :)))))

Poklici svojega zdravnika in vprasaj - to je moj nasvet.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2009 14:34:21   
simonakr
Cinično!!

Lej, so zdravila, ki so varna in se uporabljajo brez problema tudi v nosečnosti - in ne boš verjela Lekadol je eno izmed njih;
še manj boš pa verjela da se tudi Aspirin in marsikatero drugo zdravilo uporablja ampak samo pod zdravniškim nadzorom!!!

TomTaylor - če je z tvojo nosečnostjo in s tabo vse v redu - razen glavobolauser posted image - ga brez problema lahko vzameš celega, do 3x na dan.

Aja Vesela veselka, sm babica in vem kaj lahko in kaj ne smeš uporabljat v nosečnosti. user posted image user posted image

(odgovor članu vesela veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.1.2009 14:38:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vesela veselka

meni je pa moja ginekologinja rekla, da se polovicka Lekadola lahko vzame samo pri temperaturi 38 stopinj in nic drugace, pri nobenem glavobolu pa ne ali kaj podobnega, pa se to grem bolj na svoj riziko.

Ne vem, ves, tu so same zdravnice in bos res dobila pameten nasvet, dosti jih je fuuuuull pametnih :)))) so ze kar zdravnice :)))))

Poklici svojega zdravnika in vprasaj - to je moj nasvet.

Zakaj pa tolk po forumu sprašuješ, če tud zdravnike sprašuješ?user posted image Jim ne zaupaš?user posted image Ker če bi jim, nebi bilo tolko tvojih tem odprtih, kjer se človek res nasmeje za cel teden nazaj in naprej.user posted image user posted image user posted image user posted image

In lekadol je edino zdravilo, ki ga med nosečnostjo brez problema vzameš, razen, če si nanj alergičen. Maš pa čudno ginekologinjo, da ti je šla to razlagat.

Neposredna povezava do sporočila: 9
27.1.2009 14:47:08   
lotoska
Jaz sem imela med nosečnostjo predpisanih do 6 lekadolov na dan.  Sem se jim izogibala, ampak vedno tudi ni šlo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.1.2009 15:27:17   
TomTaylor
Hvala za odgovore, sem vzela Lekadol, pa ful pila čez celo dopoldne, celo eno kavo z mlekom sem si privoščila, namazala s kitajskim mazilom...Ah, pa ni nič bolje. user posted image

No, sicer pa hvala za odgovore, upam, da še kateri pridejo prav.user posted image

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.1.2009 8:39:22   
vesela veselka
naj ti odgovorim na tvoj nesramen odgovor....kot vidim, skrbno spremljas moja vprasanja, a vseeno premalo, kajti ce bi jih podrobno analizirala, bi videla, da kar se tice zdravil, tu nikoli ne bi vprasala punc na forumu, ampak oseb - zdravnikov, ki so za to specializirani. Sprasevala pa sem raznorazne stvari, med njimi tudi bedarije, zakaj pa ne, da vidim, kaj druge mislijo in kako razmisljajo.

Znam oceniti, kaj je vprasanje za ''mnozico'', kaj pa za zdravnika. Ti se kar smej mojim vprasanjem, me res veseli, jaz pa se doma na ves glas smejim tvojim odgovorom in reakciji ''na prvo zogico''.

Kar se tice tablet...ja, res, mi je tako ginekologinja rekla, pa se zelo priznana je. Kdo pa si ti, da njo podcenjujes???!!!!???? Neka Didlinaa podcenjuje znano in priznano ginekologinjo???? Zanimivo .....

Dej punca, mal se skuliraj in ne biti taksna .....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.1.2009 8:43:03   
vesela veselka
no, pa naj jaz prevzamem tudi malo arogance od tebe....ves, slaba babica si ti, da tega ne ves, saj znan in priznan ginekolog (ki je dal mal vec studija kot ti) trdi, da lahko vzame nosecnica le polovicko lekadola in to pri temperaturi 38 stopinj. Nisem si jaz to izmislila, jaz sem samo dala informacijo, ki ni od ene kar tako na kavi, ampak mnenje ginekologa.
Mislim res, vedno se kaksna ''PAMETNA'' najde. :)))))

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.1.2009 8:57:51   
Anonimen

no, pa naj jaz prevzamem tudi malo arogance od tebe....ves, slaba babica si ti, da tega ne ves, saj znan in priznan ginekolog (ki je dal mal vec studija kot ti) trdi, da lahko vzame nosecnica le polovicko lekadola in to pri temperaturi 38 stopinj. Nisem si jaz to izmislila, jaz sem samo dala informacijo, ki ni od ene kar tako na kavi, ampak mnenje ginekologa.

Sej bo bolje, bo bo. Ko boš rodila sigurno:)

Neposredna povezava do sporočila: 14
28.1.2009 9:53:09   
Lidy
In kaj naj naredim, če imam glavobol 2 dni že cel dan in zjutraj ko vstanem se dan začne z glavobolom.

Lekadol, tak ali drugačen, tudi 2 na enkrat ne pomagajo user posted image

GLAVO MI BO RAZNESLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.1.2009 10:07:00   
simonakr

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image
Sej me ma da bi ti eno okol kepe za takole izjavo pritisnila - ne poznaš me in ne veš kakšna oseba sem in koliko znanja imam, ampak forum ni prostor za blatenje kogarkoli. Če mi imaš kaj osebnega za povedat mi moraš, mi pošlji ZS.

Zanima me ali tebi pri vročini 38 in več zaleže polovička lekadola? Meni ne in marsikateri drugi tud ne. Meni sta tako osebna zdravnica kot ginekologinja zagotovile, da ne bo nič narobe ne z mano ne z otrokom če vzamem do 3 lekadole na dan.
Znan in priznan ginekolog? Se strinjam čim manj zdravil v nosečnosti je najbolje ampak vprašaj dr. Pušenjaka ali pa kakšnega drugega ginekologa npr dr Cerarja pa ti bo povedal svoje.

Neposredna povezava do sporočila: 16
28.1.2009 10:13:08   
simonakr

IZVIRNO SPOROČILO: Lidy

In kaj naj naredim, če imam glavobol 2 dni že cel dan in zjutraj ko vstanem se dan začne z glavobolom.

Lekadol, tak ali drugačen, tudi 2 na enkrat ne pomagajo user posted image

GLAVO MI BO RAZNESLO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A piješ dovolj tekočine? A si že kakšno kavico spila? Kakšen pritisk imaš? Če je nizek te lahko zaradi pritiska boli glava. A si nagnjena k migrenam? A si prehlajena? Če si poskusi čim bolj "spucati" sinuse pa bo bolje. Vsaj pri meni je blo tko.
Če te ne bo nehala boleti glava pa pokliči G pa vprašaj kaj lahko še vzameš poleg lekadola.
Vso srečo.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.1.2009 10:28:59   
Lidy
Simonakr, hvala za odgovor.
zaradi pitja in nizkega pritiska bi že lahko bilo, zdele grem po kavico, še to probam. Migren nimam, prehlajeni so7smo pa vsi po vrsti.

Zoprno je edino to ker celi dan ne neha, bolje je če mižim in sem čisto primiru, takoj ko vstanem pa butne user posted image

Na srečo ne vem kako zgledajo migrene upam pa da je nimam

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.1.2009 10:42:39   
Hope2

Joj veselka, daj se ti raje malo vsedi , pa kako knjigo ali revijo v roke vzemi in preberi. Če smo vse po vrsti preveč "pametne in zdravnice" pol ne vem kaj se sploh obešaš na naše odgovore in kaj sploh tolk sprašuješ. Kakšna knjiga o nosečnosti in dojenčku ti ne bo škodila, si vsaj prihraniš malo živcev ko prebiraš odgovore na svoja vprašanja, če mravlje škodijo ploduuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 19
28.1.2009 10:44:49   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Lidy

Simonakr, hvala za odgovor.
zaradi pitja in nizkega pritiska bi že lahko bilo, zdele grem po kavico, še to probam. Migren nimam, prehlajeni so7smo pa vsi po vrsti.

Zoprno je edino to ker celi dan ne neha, bolje je če mižim in sem čisto primiru, takoj ko vstanem pa butne user posted image

Na srečo ne vem kako zgledajo migrene upam pa da je nimam

Lidy, meni je pomagal lekadol, pa topla juhica, pol pa takoj v temen prostor ležat in mižat ali vsaj spat. Ti je pa simonakr fajn odgovor dalauser posted image

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.1.2009 10:52:27   
Lidy
hvala za odgovore...mogoče bo kaj bolje

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.1.2009 11:03:02   
Felicita
zdej pa še jest - vesela veselka, tvoja G je zdravnica, ne farmacevtka in očitno bi ji prov pršlo da prime v roke kako knjigo o farmakologiji, pa če je še tok znana in priznana.
stvar je taka - paracetamol (kar je lekadol) je potrjen kot varen za nosečnice in sicer na dva načina:
1. v ameriki ima oznako B, kar pomeni da testi na brejih živalih niso pokazali škodljivih učinkov na fetus, testi na nosečih ženskah pa so bili izvedeni v premajhnem obsegu, da bi lahko 100% trdili, da je zdravilo neškdoljivo, vendar že manjši obesg raziskav kaže, da zdravilo ni škodljivo.
2. v avstraliji ima zdravilo oznako A, kar pomeni da ga med nosečnostjo lahko uporablja večina nosečnic in zaradi njega ne prihaja do statistično pomembnega zvišanja odstotka okvar na fetusu.
Splošna oznaka za paracetamol je PS oziroma pregnancy safe. to seveda ne pomeni (kot pri vseh zdravlihi skozi celo življenje, ne samo med nosečnostjo), da ga lahko ješ kot bombone, pomeni pa, da ga lahko med nosečnostjo uporabljaš v isti meri kot sicer z minimalno verjetnostjo škode za plod (spet, nihče ne bo nikoli garantiral da katerokoli zdravilo (tudi zeliščna) ne povzroča škode plodu).

Lidy, ti pa poslušej svoje telo... če ti paše ležat in mižat potem to počni (če lahko) in se ne matrej.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.1.2009 11:56:18   
rj1808

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Sej bo bolje, bo bo. Ko boš rodila sigurno:)

Dvomim.user posted image

Carpe diem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.1.2009 15:32:26   
vesela veselka
hehehh, ene ste pa res plitke!!!! Napad je najmočnejša obramba. Zakaj je bilo vprasanje glede mravelj....heheh....tudi to ima svoj vzrok....heheheh.....cccccc.... :))))

Ne vem, zakaj takšne burne reakcije, če sem samo napisala, kaj mi je moja ginekologinja rekla. Kdaj oziroma kje so se pri kakšni zadevi kdaj vsi poenoteno strinjali??? Mislim, da je brezveze toliko razpravljati o tem in konec koncev se zaliti. Posameznice ste prve zacele ..... vseeno vas vse prav lepo pozdravljam :)) 

(odgovor članu rj1808)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.1.2009 15:45:22   
Anonimen

..... vseeno vas vse prav lepo pozdravljam :)) 

Jaz tud tebe nazaj, pa tvojga user posted image tud. Z mravljami ali brez:)

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?