|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009-II.del
25.1.2009 17:26:32   
angelito
hvala...

za kofi se bova pa ziher zmenile... kar preko ZS...

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
25.1.2009 18:27:06   
detelja
april09 meni je rekla gin. in še v lekarni, da je magnesol proti vsem vrstam krčev...pa tudi moj dedek ga je dobil, ker je imel hude krče v nogah...kalcij je bolj za kosti...jaz tudi ponavadi potegnem stopalo proti kolenu, ampak to noč ni šlo...ker mi je celo nogo kar sukalo sem te tja...bolelo je tako, da sem mislila, da bom umrla..danes pa me tako bolijo mišice...pa to se je zgodilo sredi spanja sploh nisem premikala nog kar naenkrat me zbudi huda bolečina...user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
25.1.2009 18:35:45   
*Junona*
Mene tudi zbujajo krči ponoči, ampak do zdaj mi jih je vedno uspelo pravočasno ustaviti. Me pa tudi zagrabi, če se pretegnem ali pa kar v spanju.

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
25.1.2009 18:35:55   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: april09

Angelito -kuuul za srecanje user posted image

Masaza presredka -jaz se je ne bom sla, sem probala, pa mi je bilo ful prevec neugodno,ker ce ze hoces,d abi lahko bilkaksen ucinek, moras bit ze mal mesarja user posted image  Weledo pa priporocajo ja.

herpes - ni panike user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
25.1.2009 18:36:23   
*Junona*
Punce, dejte prosim povedat, kje se izmeri trebušček?

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
25.1.2009 19:17:15   
m..tina
Alo, punce.

Sam, da na hitrco pozdravim! Se oglasim jutr, po pregledu, da povem kaj je novga.

Lep večer!

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
25.1.2009 19:22:13   
Miška2006
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

april09 meni je rekla gin. in še v lekarni, da je magnesol proti vsem vrstam krčev...pa tudi moj dedek ga je dobil, ker je imel hude krče v nogah...kalcij je bolj za kosti...jaz tudi ponavadi potegnem stopalo proti kolenu, ampak to noč ni šlo...ker mi je celo nogo kar sukalo sem te tja...bolelo je tako, da sem mislila, da bom umrla..danes pa me tako bolijo mišice...pa to se je zgodilo sredi spanja sploh nisem premikala nog kar naenkrat me zbudi huda bolečina...user posted image

Točno tako Magnezol je za vse.....to piše tudi v navodilih, kjer je posebej navedeno, da je tudi za krče v nogah.user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
25.1.2009 19:43:25   
brigita23
halo punce

vidim da ste skoraj vse odsotne tako da nimam s katero klepetat.
Danes me že cel dan boli trebuh, se mi zdi da je cel trd, tudi v žlički ali želodcu me boli, že od včeraj.user posted image , mali sonček non stop brca, tako da se tolažim  s tem da je z njim vse o.k., če ne bo do jutri boljš bom obiskala zdravnika.
A ima oz. je imela katere iste probleme, ne bi rada panike zganjala, me pa vseen skrbi.

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
25.1.2009 19:50:03   
sonček85

SREČANJE V CELJU,petek-20.02.09(Udeleži se ga lahko katera hoče)user posted image user posted image user posted image user posted image
*diti
*sonček 85

*angelito
*junona

*pat74 (ali ti ostreza ta datum)
*ninaMM (ali ti ostreza ta datum)
*ninca23 (ali ti ostreza ta datum)

brigita:jaz ti nebi znala svetovati,upam da mine ,je pa dobro da je mali živček

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
25.1.2009 19:51:53   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: m..tina

Alo, punce.

Sam, da na hitrco pozdravim! Se oglasim jutr, po pregledu, da povem kaj je novga.

Lep večer!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image le javi nam

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu m..tina)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
25.1.2009 20:15:55   
april09

Po celem peklu v prejsnji nosecnosti sem malo raziskovala in sprasevala in v dosti literaturah zasledila,kar sem napisala + glede na izkusnje lahko samo potrdim. Meni samo Mg ali donat nista pomagala. Kalcij pa mi ornk pomaga. Ne recem, da magnezij nima vpliva, ampak da je kalcij tisti, ki je meni v teh primerih bolj pomagal. Jemljem pa oboje, MG vsak dan, ker imam vsak dan trd trebuh, kalcij po potrebi.
http://www.sensilab.si/kalcij-d3/nacin-delovanja/

http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/clanki/predno_zanosite.htm#krci
Kaj povzroča krče v nosečnosti?
Lahko jih povzroča pomanjkanje kalcija. Krčenje mišic se ponavadi pojavi v mečih in stopalih. V takem primeru najbolj pomaga masaža prizadetih delov in posvet z zdravnikom, ki vam bo najbrž predpisal kalcij in vitamin D.

http://www.lekarne-ptuj.si/Default.aspx?tabid=253
Krče v nogah lahko preprečimo z dodatkom kalcija in magnezija. O priporočenih dnevnih količinah omenjenih mineralov se posvetujte s farmacevtom.

http://www.ringaraja.net/forum/kr%C4%8Di_v_nogah/m_3180300/tm.htm

http://www.ringaraja.net/forum/m_3376102/mpage_1/key_/tm.htm#3376102

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
25.1.2009 22:34:57   
ninica23
SREČANJE V CELJU,petek-20.02.09(Udeleži se ga lahko katera hoče)
*diti
*sonček 85
*angelito
*junona
*pat74 (ali ti ostreza ta datum)
*ninaMM (ali ti ostreza ta datum)
*ninca23 (ali ti ostreza ta datum)

meni je datum ok,samo še delam takrat,tak da lahko po 17.uri user posted image

nočko

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
25.1.2009 22:49:17   
krfjolca
Mene so v prvi nosečnosti tudi matrali krči v nogah, že od 5. meseca naprej. Tokrat pa že od začetka jemljem magnezij in kalcij, pa se še ni nič pojavilo. Jemljem pa navadne šumeče tablete, ne Magnesola, ker je v njih več magnezija. Tako da vzamem eno šumečko zjutraj, kalcij popoldne, nekaj magnezija in kalcija pa je tudi v Elevit tabletah, tako da ne smete pretiravat. Zdaj se pazim, da veliko več pijem, tako da si kar zjutraj skuham večjo količino čaja za nosečnice in potem to pijem cel dan, kadar se spomnim.

Sem bila pa zdajle od srede naprej na bolniški, ker so me matrale bolečine v medenici, me je hotel dat do konca na bolniško, pa nisem hotela, ker bi se mi zmešalo doma od dolgčasa. Itak pa čisto nič več ne počivam, kvečjemu manj, ko je toliko za postoriti po bajti, pa še mulo je skrajno naporen da bi ga pa cel dan puščala v varstvu, mi pa ni, če sem jaz doma. Tako da bom zdaj poskusila zdržat v službi do zimskih počitnic, potem bomo pa videli, kako naprej. Torej še tri tedne user posted image .

Zdajle pa še cunje poberem ven iz stroja, potem pa pod kovter. Še nisem nič zaspana, ker sem opoldne pomagala malemu drnjohat ... user posted image

Prijeten začetek delovnega tedna vsem, ki še hodite v službe - no, pa seveda tudi vsem ostalim user posted image .

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
25.1.2009 23:57:14   
angelito
jaz sem tudi slisala in prebrala, da je kalcij proti krcem v nogah...

tudi jaz jemljem vsak dan 2 x magnesol oz. popijem 0,5 l donata... malo izmenjujem... kalcij pa kadar se spomnim - vcasih bolj, vcasih manj pogosto - nikoli pa vec kot 1 sumeco tableto dnevno...

nocko vsem...

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
26.1.2009 7:04:37   
detelja
jutro..kako ste kaj?...jaz sem to noč tako slabo spala...najprej nisem mogla zaspat, potem so se mi same bedarije sanjale, ampak lahko so resnične (vsi so se vmešaval v najino vzgojo otroka, nama skoz neki solili pamet...) in ker meni gre to ful na živce in že zdaj vsakemu povem, da sva midva mamica in očka najinemu otroku so me sanje spravile čist iz tirauser posted image ...potem pa se je najina bebica že zbudila in pridno plesala po buščiju tako, da je mamica že ob 5 gledala v luftuser posted image ...

danes si grem še po Ca tablete...sicer pa kot praviš angelito moram biti previdna, ker itak pijem donat, magnesol, multivataminske tbl. pa še elevit jemljem, da me ne bo razneslo od vitaminovuser posted image

želim vam lep in uspešen začetek novega tedna...še malo pa bo feb. nato marec in potem APRILuser posted image user posted image user posted image ...sicer pa tiste, ki imamo bolj v začetku aprila rok lahko že kaj marca tudi pričakujemo....jooojjj kako hitro gre zdaj čas..

user posted image

no, to pa bo imel naš bebi oblečeno domov iz porodnišnice...sicer ne vem kaj bom dala po hlače-žabe, zokne...in kaj čez bady...drugo pa je, da ne vem kako bom jaz te hlače spravila na to malo štruco???user posted image ...joooj včasih imam take pomisleke, kako bom to in ono in tretje...in potem imam eno prijateljico (PDP 20.2.2009) in potem debatirave in ugotovive, da nima nobena pojma kako se kje zraven spravit...a bo že nekako,a ne?user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu angelito)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
26.1.2009 7:45:20   
april09
O Detelja, se ena ta zgodnja  No jaz sem tud danes zalepljena... sem TV vcer gledala, pa pol je se mala mal jokcala v spanju, tko da nisem ornk zaspala pred polnocjo, ob 4 pa je ze hotla vstat...  ampak ji je uspelo dremat al nekaj pac delat v svoji postleji do 6, ampak z mojo roko v njeni roki, pod njeno glavo, na glavi, ob glavi,  aaaaa... komaj cakam konec leta, da dobi svojo sobo v novem stanovanju, ceprav si sploh ne znam predstavljat, da ne spi v isti sobi kot jaz..

Aja, glede Mg in Ca .. probaj ga jemat vsaj z nekaj razlike, recimo Ca pred spanjem ali pozno popoldne, mg pa pac prej v dnevu. Ja saj vsi ti vitamini in dodatki so tud mene skrbel, ampak ocitno je nsecnst pri nekaterih tok posebno stanje, da je pac potrebno. Pa pijem mleko, jogurte jem, sir... ampak ocitno ne dovolj.

Glede pedenanja bejbija ... jaz prej nisem nikol niti hotla kaksnega malcka pestovat, ker me je bilo groza, da bi mi kam padu  Tko da res nisem imela prakse. Ampak ko dobis svojega, je to cisto nekaj drugega. Res da sva ful previdno hodila okoli vogalov  haha temu se ful smejiva, ampak enostavno znas popedenat bebico. Prosi v P, da ti pokazejo handling - pravilen nacin rokovanja z dojenckom. Take hlace-farmarce sem jaz tud gledala, ker so mi ful vsec. Ampak so morda za zacetek malo tezje za gor dobit ( pa ne skrbi, da jih ne bi ) - z vidika enostavnosti je najlazje gor dobit dvodelne komplete (zabice + jopica) oz pajace, ki se odpirajo po celi dolzini. Pod hlace pa das lahko nogoavice in cez kaksne mehke copatke user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
26.1.2009 8:54:51   
Pat74
Dan,

Srečanje: zaenkrat mi datum ustreza, bi pa tudi jest najraje videla, da bi bilo bolj zgodaj, ker imamo popoldan ob petkih zaseden z Evinim baletom.

Mazanje presredka: se ga nisem nikoli in se ga tudi zdaj ne bom - pa tudi nisem bila nikoli rezana, tako da vem, da tudi zdaj ne bom. Drugače pa vem, da ima LJ P hudo statistiko v zvezi z rezanjem - to je bil tudi eden izmed razlogov, da sem šla rodit v PO. Je pa res, da če imate neelastično kožo/ima user posted image veliko glavico, vam najbrž tole ne uide.

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
26.1.2009 8:56:54   
Cveta28
Jutro nosečke!
Naš mali koderček se je sedaj spomnil, da bi bilo od sedaj naprej fino mamici kar naprej nagajat! V zadnjem tednu je pokazal vse svoje veščine in včasih se mi zdi, da se mi bodo še kakšne modrice na bušiju poznale user posted image
Voziček High Trek je pa končno pri nas domauser posted image user posted image user posted image Sem vesela, da je to le za nami, ker se mi je že mešalo od voženj v Italijo. Ker so zadevico v trgovini zafurali, sem bila potem tudi lepo tiho, ko so mi poleg dali 'ta veliko' previjalno torbo in ne tiste, ki sem jo dejansko naročila.
Pikatara user posted image za tvoja dva nadebudneža. Me veseli, da si super ter držimo pesti, da se malčkoma ne bo preveč mudilo na ta svet.
srečka82 MAKS RULZ bi rekel naš kolega, ki ima tudi sinkota s tem imenom.
junona pohvale za odličen nastop in pridne učenčke. IIiiii kako uspešen nakup, o cenah pa raje ne bi user posted image
brigita, sonček nice vozek in ležalnik!
seznamček vedno pride prav in VSEM ful hvala za vse 'up-date', meni vsak takšen nasvet zelo pomaga in drži na realnih tleh, da ne pokupim vsega v trgovinah in  lekarnah user posted image April, Pat hvala, ker tako lepo skrbita za nas!
detelja vidim, da bodo naši user posted image kar lepo reklamo H&M delali, hihihi.

(odgovor članu srecka82)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
26.1.2009 10:10:51   
sonček85
*diti
*sonček 85
*angelito
*junona
*pat74
(bolj zgodaj)
*ninaMM
(ali ti ostreza ta datum)
*ninca23
(po 17h)

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 26.1.2009 10:11:14 >

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
26.1.2009 10:11:10   
sonček85
Jutro!!!!!!!!!!!

No mi smo danes spali k ubiti mami je spala vse do 9.45h,ati pa že veselo dela od 6.00user posted image detelja tudi naš bebi hoče povedat da je car in da se prvi vstane in začne mami po rebrah brcat z nogicamiuser posted image user posted image user posted image ,a mami en čas to gleda potem pa zaspi nazajuser posted image
oooj včasih imam take pomisleke, kako bom to in ono in tretje...in potem imam eno prijateljico (PDP 20.2.2009) in potem debatirave in ugotovive, da nima nobena pojma kako se kje zraven spravit...a bo že nekako,a ne?
pod tole se pa tudi jaz podpišem user posted image user posted image user posted image
cveta:bravo za vozičekuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 26.1.2009 10:12:07 >

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
26.1.2009 10:24:03   
NinaMM
Meni datum čisto ustreza, ni problema! user posted image  Tudi glede ure mi je precej vseeno, tako da pobiram prijave za vožnjo - je čisto brezveze, da se vsaka posebej vozi. Pa najavljam postanek na Trojanah user posted image

Mi imamo tudi že kompletek za domov iz porodnišnice! Naša user posted image  je pa dobila iz Emporiuma cotice, je prababi kupila user posted image  Vse v umazano beli / beli kombinaciji. Pa še copatke iz merino volne bo naredila. Moja babika je zakon!

Danes greva še na predavanje o varni vožnji bebike v avtu. Jutri moram pa na zavod za transfuzijo ker sem Rh- in moram tja po to ampulo, ki ti jo potem ginekolog da. Oziroma moram jutri dat kri, pa v sredo po izvide pa ampulo pa h ginekologinji. Kake poti ...

Lep začetek tedna vsem! Jaz se spravljam študirat, imam drug teden izpit iz estetike ... Pa vmes malo gledam Australian open user posted image  (ne nobenemu povedat)

14. 4. 09 se je rodila najina Zarja.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
26.1.2009 10:51:04   
nmag
Lep pozdrav vsem,glede srečanja sem jaz tudi za bolj zgodaj,kot pravi Pat,glede vožnje mi ni problem lahko tudi peljem kako,če mi bo uspelo it,sploh Pat midve sva čist blizu doma,pa Cveta ti si tudi blizu,imam pa renault trafica tako,da prostor ni problem,samo doma se bom mogla zment zarad otrok,bo moral možek prej domov prit.
Naj povem,da jaz danes tudi nisem nič spala,grozna noč,je pa prazna luna danes,mogoče nas je ta motila.

Moji sončki Nejc...Matic...Ana...Gregor...prišla je pa še Karolina

(odgovor članu NinaMM)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
26.1.2009 10:55:02   
Pat74
Nmag pol se bom pa res rajši k tebi uštulila, ker najbrž resc nima smisla, da me pobere kakšna, ki živi čist na drugem koncu LJ.

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 2873
26.1.2009 10:57:34   
sonček85
*diti
*sonček 85
*angelito
*junona
*pat74
(bolj zgodaj)
*ninaMM
(če katera nima prevoza lahko gre z Nino)
*ninca23
(po 17h)
*nmag (bolj zgodaj)

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
26.1.2009 10:57:46   
brigita23
dobro jutro

danes pa je le malce bolje, krči so popustili, tudi želodec me ne boli, več, moj user posted image pa še pančka zdle, ker smo bli ponoči zelo aktivniuser posted image user posted image ., vidim da vas kar precej to noč ni spalo ali pa vsaj slabše kot ponavadi, no tudi pri meni je bilo tako, ko pa me je že spanec potegnil pa sem dobila kakšno močno brcko v rebrauser posted image .
Ponoči mi mrvijo noge, kot da bi mi hoteli obe zaspati, tak čuden občutek?
Lep začetek tedna vsemuser posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu NinaMM)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?