CUKRČEK
|
Samo še eno mnenje iz moje strani. Jaz izhajam iz tega, kako so včasih živeli. Pa ne, da bi zdaj živela kot v pamtiveku, ampak... Tudi včasih so otroci imeli enako razvita prebavila ob isti starosti. Oz. so bili otroci isti kot danes. Pa so jih mamice(ker je bilo pač "nemoderno"dojenje), že od malega hranile z pravim kravjim mlekom "izpod krave". Pa je bilo veliko manj bolezni, alergij, krčev... Da bi danes dala mamica 1 dan staremu novorojenčku domače kravje mleko v flaško, bi ga ji nemara vzela socijalna služba. Ker je danes pač taka propaganda. Da sploh ne omenjamo, kaj vse je v Aptamilu in ostalem "umetnem" mleku.....pa je to vse oh in sploh. Mislim, da vso to umetno življenje dela alergije in povzročajo težave, ki jih imajo današnji otroci. Pač prehrambena industrija od tega živi in to je pač treba propagirat. Četudi v škodo. Da ne omenjam vseh afer z melaninom in ostalimi strupi, za katere smo nedolgo nazaj izvedeli. KAj vse pojejo otroci, pa je vse OK, ker je pač le to "zdravo" oz. moderno. In seveda mamice hočemo za naše otroke vse najboljše. In seveda vse delamo po svojih najboljših močeh za naše otročke, da bodo zdravi in zadovoljni. Narobe pa je to, da vse prepogosto podlegamo reklamam in delamo to, kar nam mediji "vtepajo v glavo" na vsakem koraku. In vsemanj uporabljamo zdravo pamet. Ne vem no, ampak meni se še vedno zdi bolj zdravo kravje mleko (tudi Alpsko, četudi je že 100x predelano), kot pa naprimer Aptamil, v katerem je še 100 in 1 umetna zadeva več. Parv tako glede vode. Ajd, saj nekaj strupenega res pobijemo z prekuhavanjem. To bi najbrž tudi jaz počela, če bi vedela, da je naša voda onesnažena(vem pa, da imamo eno najbolj čistih voda v Sloveniji....preverjeno). Toda v današnjem "strupenem" svetu moramo otročke tudi navadit na ta "strupeni" način življenja. Ne pa da ga zavijamo v vato.Potem pa ko je star eno leto in zaužije nekaj "normalnega in ne prekuhanega", ga pa zadane . Od alergij naprej oz. neprenašanja raznih stvari. Včaih po Tv vidimo kakšne posnetke ciganov. Joj prejoj. Otroci bosi, umazani tako, da ne veš kje imajo rit in kje glavo. Pa so vsi zdravi. KAkšne alergije neki. Pa pijejo vodo neprekuhano oz. je dobra tudi taka, v kateri kaj plava Pa jim nič ne manjka. So bolj zdravi kot kako mestno fino specajnano dete, ki je in pije samo hiper sterilizirano in bio. In kdo je potem čuden?!? Se mi zdi, da dandanes folk preveč komplicira. In kompliciranje naredi veliko več težav, kot pa sproščeno življenje. Sicer pa, kot sem že rekla, vse mamice delamo tako kot mislimo da je za našega otroka najboljše. In prav je tako.......tako vaše prekuhavanje kot moje/naše neprekuhavanje
< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 25.1.2009 22:37:07 >