|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Goriška 2009!
20.1.2009 12:11:07   
fragola
jaz se tako dolgočasim, ker se cele dneve doma in vam povem, da mi tako manjka, da bi šla kam ven.

Pa ve, kaj delate?

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 226
20.1.2009 14:37:19   
zoja10
jaz se učim,...user posted image oz bi se mogla....
in zdej še gripo preganjam....user posted image

Ah ja sej bo bolš, jutri grem v qulandijo....user posted image bom kej lepga kupla za našega črvička..

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 227
20.1.2009 15:08:39   
manna
Kaj počnemo? V službi smo! Doma pa nič -skuhamo, pojemo, malo migamo občasno, potem malo tv, malo izbiramo imena, potem je pa že čas za postlo...Drug dan pa spet v službo... Trenutno zavzeto čakamo morfologijo, ki bo drug teden. Potem se bomo naročili na 3D in bomo čakali tisto, potem bo pa že marec in bomo lahko že počasi kaj nakupovali....Juhu!

No, ko že ravno pišem..kako kaj zgleda na morfologiji? a je sploh kaj videt na UZ? Me je malo strah da bi se pokazalo kaj narobe...

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 228
20.1.2009 15:24:50   
masna
Ojla punce!

to vreme je resuser posted image .

Jaz sem bla danes v Qualndiji in nimajo nič pametnega... Sem samo celo prmeoženje v Sparu zapravila...

Drugače pa jaz ta mala dva lovim, tako da bi mi prov prišlo malo dolgčasa... Zdaj sem že dva dni pri mami, tako lahko vsaj malo počivamuser posted image

Pri morfologiji se dojenček ful lepo vidi. Pa podrobno pogledajo vse organe... Ponavadi tudi spol... Manna ne smeš sploh mislit da bo kaj narobe... Pomisli le da boš na tem pregledu res podrobneje videla tvojega dojenčkauser posted image
Jaz mam nalsednjič pregled v 19t (18 t in 3 dni). A Mislite da je možno da bom mela že morfologijo?

Fragola a ti si iz Vrtojbe? Jaz sem sicer priseljena v Bilje, a sem drugače iz Vrtojbe. In veliko časa preživim pri mami v Vrtojbi, po mojem bom zdaj ko sme na bolniški in potem ko bo 3.user posted image še večuser posted image

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 229
20.1.2009 20:45:57   
mayflower
masna- težko, da boš mela že zdej morfologijo. Mislim, da jo delajo od 20-22.tedna. Ti pa v bistvu nisi niti še polnih 19. tednov.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 230
21.1.2009 9:03:58   
fragola
masna pomoje ti je ne boljo delali, ker boš premalo noseča.
Drugače sem pa iz Vrtojbe ja!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 231
21.1.2009 15:31:05   
furlica
masna, kaj si pri dr. Margičevi? k meni bo tudi delala UZ 19t 3d, ker pole gre na dopust in je ne bo verjetno 14 dni... meni je pole dala rajše prej.

Jaz tudi lepo delam, imam veliko dela, ker delam zaključne račune... je pestro. odprem si lučke in je ku če bi bilo sončke. PS. po eni strani me pa vsaj ne mika vn, he he

Po službici pa domov še kej nardit, se malo spočit, malo tv, kej prebrat... in končno spat.

ciao pupe.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 232
21.1.2009 16:02:29   
masna
Furlica, jaz mam ginekologinjo še v Ljubljani (dr. Domazet Fink). Najbolje bo da pokličem prej, da ne bo moj  si jemal fraj in čakal tam 3 ure zastonj z mano...

(odgovor članu furlica)
Neposredna povezava do sporočila: 233
22.1.2009 9:08:34   
fragola
Dobro jutro souser posted image , kako smo kaj? Jaz sem še kar v redu, razn me meltra hrbet,ma bom preživela.
Danes končno ne dežuje , upam, da se bo kmalu pokazal en lep sonček.

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 234
22.1.2009 11:54:02   
zoja10
ojla hojla,...
Jaz sm bolj tko tko, spet se mam za učit...oz je skrajni čas..user posted image
Učeri sm bla v qulandiji in sem celo  ugotovila da majo tud za nosečke...hm, kdaj jst to pogruntam :D
drgač majo pa kr dost znižanga za dojenčke,... mal preveč zapravljam zadnje čase,... no ja sam bolš zdej kot pa vse na konc...
Upam da vas ne ujame prehlad...tko kot mene...
LP

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 235
22.1.2009 14:57:07   
fragola
PUNCE TLE JE SEZNAM, KI GA JE DALA ENA PRI JUNIKAH, TISTE, KI BOMO MELE PRVIČ OTROKA NAM BO PRIŠEL PRAV!!!

No to je en seznam ki ga imam!

zloženec sterilni 5x5cm, 1 x 50 kosov
70% alkohol
aspirator za nos
avtosedež

blazinice za dojenje (2 škatli- raje več, če ne želite  takoj 1 teden pošiljati v trgovino( mleko na začetku kar teče ven-no vsaj pri meni je ali pralne - jaz nisem bila zadovoljnja z njimi, ker se ne pritrdijo in potem kar lezejo po svoje)

body “Clar” (Baby Center; 2 kom št. 56, 2 kom št. 62, kasneje večji) -moj nasvet je, da si zapomnite koliko je vaš otrok velik tam nekje 32 teden- moja je imela 1600g( za orientacijo) in je še pri 2 mesecih nosila št. 56 ( torej boste kupile več kot samo 2 majički št. 56 oz 62)- pa še zmeraj ima otrok oblečena 2 rokava in pajaca čez!! - sigurno več, ker včasih porabiš lahko tudi dva naenkrat oz. na dan - pri previjanju ti ga polula ali plenička popusti ali se pobruhca

bombažna majčka 4x (2x2 različne velikosti) - enako

bombažna spodnja kapica 4x (2x2 različne velikosti)

bombažne spodnje žabice 4x (2x2 različne velikosti)- bombažnih jaz nisem rabila( razen če imate pajace brez stopal)- ker je premrzlo, če jih pa pod pajaca oblečem, je pa prevroče za notri, za zunaj pa še vedno premalo in sem raje kupila žabice ( v DMu ali H&M..) - enako mnenje

bombažne povijalne pleničke 6x

bombažne povijalne pleničke MALE 3x
bombažne tetra krpice 6x -10X

čaj proti trebušnim krčem za novorojenčke (lekarna) (lahko kupiš kasneje po potrebi - naša je sicer imela krče, a ga ni hotela pit in smo ji raje dajali kapljice, ki pa tudi niso kaj dosti pomagale)

čaj za dojenje 3x- to je odvisno koliko ga boš pač pila  (uporabljala sem čaj v filtru od Nesetleja ali navadni Bebi čaj)

dekica (lahko tudi več, saj jo rabiš za v avto, za v voziček,... in da ti jo ni treba skoz prenašati sem in tja)

fiziološka raztopina - za noska si kupite v Mullerju od NIVEA Baby ( Nasen frei), v lekarni pa eno fiziološko razt. za nosek( da imate flaško, ki jo potem nafilate s temi iz Mullerja- je ceneje!!) za popek uporabljate isto!!
grelnik za stekleničke -NE (praktično le v primeru, če ne dojiš - kupiš kasneje)- mleko si črpam- grela v grelniku 1 mesec- dela prepočasi, zdaj stekleničko pogrejem v vodi na štedilniku  - prvič ga nisem imela in ga tudi nisem pogrešala. Nisem uporabljala.

komplet (majica, hlače, kapica)
kombinezon / bundica
kopalna brisača 2x + rokavica za umivanje + goba

koš za plenice (plastičen s pokrovom) -NE - jaz tak koš ( imajo jih v Baby centru) uporabljam za umazane cunjice od

krema za bradavice -LANOLIN_MULTIMAM - ni nujno, da jo sploh potrebuješ. Bepanthen mazlo je zakon. Sem ga uporabljala že v porodnišnici. Namažeš bradavico - kar lepo na debelo, gor položiš en zloženec in razpokane bradavice so hitro rešene. Pa še spirati ga ni potrebno pred dojenjem.

krema za obraz - NE (mi je nismo uporabljali, le poleti baby kremo za sončenje)- super je krema od Aventa Magic cream, ali pa od Nivee za veter in mraz  ali od Bubchna za veter in mraz

krema za ritko / hladilno mazilo / praška pasta

mehka krtačka za lase - Ni nujno (mi je nismo skoraj nič uporabjali)- mehka krtača je za vsak dan- masiraš lasišče, glavniček uporabljaš, ko ima  temenca( rekla patronažna sestra)  - za temence obstaja poseben glavnik. Je nismo nikoli imeli.

mehka glasbena igrača

mokri robčki sensitive -NE (le kasneje za na pot)

nedrček za dojenje 2x (raje 4x)

negovalna kopel za umivanje- na začetku le navadno otroško milo ( brez vseh dodatkov, ker je lahko na kaj alergičen) 

nepremočljica podloga za posteljo - ni nujno (mi je nismo nikoli uporabili) oz. ko otroka odvajaš plenic

newborn plenice

odeja

olje proti strijam- če jih imaš( pa ponavadi ne deluje- škoda denarja)  - mazati se je smiselno pred nastankom in še takrat ni nujno da pomaga

olje ali mleko za telo- za otroka mandeljevo olje, v porodnišnici uporabljajo(lj) od Bubchen (Calendula Pflege Ol) 

otroška kad / čebriček

otroški dnevnik

papirnate brisače- raje od Tosame krpice za 1x uporabo  - te se res OK, se pa v Dm in Mullerju dobijo ene krpice za umivanje za enkratno uporabo, jih bom sedaj sprobala. Jaz sem navadno bombažno pleničko prerezala na 4 četrtine in obrobila. Tako sem naredila okoli 30 krpic, ki sem jih močila z vodo in uporabljala za umivanje.  

posodica za vodo (za na previjalno mizo)

posteljnina -2X

postelja
previjalna miza
previjalna podloga

prilagojeno mleko (Novalac, Milupa, Aptamil- kupujte v Mullerju če lahko, je boljše kvalitete) - lahko kupiš kasneje, če ne moreš dojiti. Ga nisem nikoli imela.

priročnik za nego otroka  - meni so bili dovolj zapiski iz materinske šole in rr 

prsna črpalka -NE-v sili se kasneje lahko kupi. Zguba denarja. Če je potrebno, kupiš naknadno.

rokavičke 2x-4X

seznam, koga obvestiti o rojstvu

slinčki (plastični na spodnji strani) - so res boljši, sicer jih skoz menjaš in še je  moker (če se veliko slini ali poliva)
spalna vreča - večja za kasneje

Spitaderm – za dezinfekcijo rok  - ni nujno - mi nismo imeli - dovolj je če si roke umivaš z vodo in milom,  ne živi v sterilnem okolju - moje mnenje je enako oz. mi je enkrat v lekarni rekla, da ne  "zavijati v vatko", saj je to še slabše. Nikoli uporabljali.

sproščujoča glasba, raje kakšne otroške pesmice, da jim jih boste pele 

steklenička 125 ml + manjši cucelj pri flaškah pozorno berite za koliko mesecev in za kaj so cuclji ( Aventove imajo cuclje po mesecih 0+, 1+, 3+, Nukove imajo cuclje od 0-6mesecev, ampak pazite kaj piše na flaški ali je za čaj, mleko ali gosto hrano) Kupi naknadno, po potrebi. Če polno dojiš, je ne potrebuješ.

steklenička 250 ml + večji cucelj - za kasneje - kupiš kasneje ali če si mleko črpaš- prav pride večja flaška Kupi naknadno, po potrebi.

sterilizator ? -NE, lahko samo sterilizacijska tekočina - če polno dojiš, ne rabiš nič od tega , mleko si črpam, pije po flaški in nimam sterilizatorja, flaške prekuhaš ( jst sm jih ene 5x- ni dobro preveč, ker  se mora navaditi na vse- nasvet pediatra) Nikoli uporabljali. Tudi dudico sem prekuhala le pred prvo uporabo. Tak je bil tudi nasvet naše zlate pediatrinje.

ščetka za čiščenje stekleničk - če polno dojiš, tega vsaj na začetku ne rabiš

škarjice / ščipalec za nohte
štorklja / kengurujček
termometer za telesno temperaturo Najboljši je navaden za merjenje pod pazduho. Ušesni pokaže vedno drugače, pa novorojenčku je prevelik.

termovka za stekleničko -NE, če ne dojiš- JA- pa še kakšna termo flaša za prekuhano vodo- za na pot

tetra pleničke 30x

tolažilna duda 2x ( kupite vsaj 2 različni- ne marajo vsi Aventovih ali vsi Nukovih oz. imajo še iz kavčuka in silikona- otroci so izbirčni   Kupili naknadno, po potrebi.

tople nogavičke ali copatke 2x - ne kupujte malih bombažnih za zimo!!!

vata cik cak - otroška, ki se lepo trga in se ne mucka

vatirane palčke -DEBELE

vodni termometer
voziček
vrtiljak za nad posteljico - ni nujno (mi smo raje obešali gor različne igračke)
vrečke za umazane plenice (Merkator, 100(?) na roli) - to tudi mi uporabljamo namesto palčka zavijalčka - jaz sem šla kupit palčka zavijalčka pri 6 M, ker ko je začela jesti še kaj drugega so kakci ful smrdeli, le ta pa zadrži smrad

vzmetnica

SEZNM STVARI ZA V PORODNIŠNICO

zobna ščetka in krema
vazelin za ustnice
krema za telo (ni nujno- jaz je nisem uporabljala) Jaz nisem uporabljala nobene kreme, pa še milo sem imela čimbolj nevtralno, brez vonje, saj je dojenčku vsak drugi vojn (razen po mamici) tuj!
krema za obraz
vložki (Always, Cathrine- NE- so pregrobi, Vir 80, raje vir extra) Najboljši so vatiranci iz Tosame – ti so podobni Vir vložkom, samo da so večji. Dobiš jih v porodni, pol pa nič več.
zloženci - za kaj že - vse za  imajo v porodnišnici
šampon - 3 dni že zdržiš z umazano glavo ( jst nisem imela časa da bi si jo sušila- vsaj jst sem se nahitro stuširala in že poslušala če se  joka) - se strinjam
gel za tuširanje
deodorant
Bepanthen mazilo + Bepanthen Plus( samo kremo za bradavice- to pa nujno , kakršnokoli) LANOLIN-MULTIMAM
obroč za plavanje (da sediš na njem zaradi šivov)
Bivacyn sprej- tudi nisem rabila 
Slivov sok od hipa - če boš imela slučajno probleme s prebavo

ROKAVIČKE ZA OTROKA  in DUDO ( za vsak slučaj)
če imate vdrte prsne bradavice vzemite s sabo še nastavke za dojenje - sicer ponavadi to ugotoviš šele kasneje, ko je čas za dojenje

sušilec za lase-
natikači (taki za na plažo, za v kopalnico) - ni nujno, greš noter pač bos, copate pa pustiš pred vrati
blazinice za dojenje in nedrček za dojenje (vsaj 2)
škarjice in pilica za nohte - narediš že doma, če si notri več kot 3 dni ti pa že mož prinese

denar (za avtomat) - kave ti res ne dajo, vsega drugega je pa dovolj
nogavice
halja - ni nujno - dobiš v porodnišnici - bog ne daj, rabiš potem celo potovalko s sabo, ki pa je nimaš kam dati
svoje spodnje hlačke (2-3) - jaz sem potrebovala le ene za domov, drugače raje uporabljala tiste iz porodnišnice

spalna srajca- dobiš v porodnišnici 
oblačila za domov - naj ti jih mož prinese ko greš domov ( pa pripravi mu preden greš v porodnišnico!!!!)
(mrežaste) spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni Sanolabor ali Tosami) - mi smo jih dobili v porodnišnici (LJ)

piškoti, če slučajno ostaneš brez večerje
sadje- po porodu raje ne- gre v mleko in  zvija (edino kakšna banana lahko - pa še to ne pretiravat, ker sta lahko potem oba zaprta) 
voda v plastenki

poročni list
potrjena zdravstvena kartica
napotnica ginekologinje
materinska knjižica
blokec + pisalo (za vsa vprašanja, ki jih na viziti zagotovo pozabiš)
mobitel + polnilec
fotoaparat

OPREMA, KI JO POTREBUJE NOVOROJENČEK ZA ODHOD IZ PORODNIŠNICE

newborn plenice
1 povijalna plenica 
4 tetra plenice ( pravijo v MŠ)
1 žabice ali pajac z naramnicami
1 tetra/mako majčka ali 2 majčki brez bodya
1 clar body
1 kapica, pozimi 1 bombažna in 1 topla (flis ali volna) razen če bo 20 stopinj zunaj
1 nogavičke ( tople za pozimi) 
1 (volnena) odejica
1 rokavičke
1 topel kombinezon/pajacek
avtosedež - lupinica

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 236
22.1.2009 15:15:15   
manna
o bože kakšen dolg seznam... najboljš si ga bo kar skopirat...

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 237
22.1.2009 15:18:06   
manna
zakaj pa poročni list? a če pa nisva poročena, potem rabim kaj drugega? No, sej vem da je te birokracije ful ampak se do zdej še nisem ubadala s tem.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 238
22.1.2009 15:22:15   
fragola
Tudi jaz nevem zakaj poročni listuser posted image

< Sporočilo je popravil fragola -- 22.1.2009 15:24:39 >

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 239
22.1.2009 15:51:25   
petra88
hejla!! pa je prišel tudi naš dan D in 17.1. ob 1h ponoči odfrčali v P ker je odtekla voda. ob 5:47 pa smo v rokah že držali Davida, 54cm in 3380g težkegauser posted image no danes smo prišli domov. Hvala vsem za čestitke! tako, samo na hitro sem se javila, sedaj pa šibam.. lepo klepetajte, ko bo čas se oglasim! čaw

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 240
22.1.2009 18:25:08   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: petra88

hejla!! pa je prišel tudi naš dan D in 17.1. ob 1h ponoči odfrčali v P ker je odtekla voda. ob 5:47 pa smo v rokah že držali Davida, 54cm in 3380g težkegauser posted image no danes smo prišli domov. Hvala vsem za čestitke! tako, samo na hitro sem se javila, sedaj pa šibam.. lepo klepetajte, ko bo čas se oglasim! čaw

joj petra88, še enkrat iskrene čestitke in ko boš mela čas pokaži nam kašno slikico tvojega sinčkauser posted image user posted image user posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 241
23.1.2009 9:59:17   
petra88
upam da jo bo prilepilo slikco.. Evo :
user posted image

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 242
23.1.2009 10:19:35   
manna
OOOOOOOOOOOOOO !!!!!
Kakšen lep štrukeljček!
Čestitke, pa lep začetek vam želim!

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 243
23.1.2009 10:53:13   
mayflower
O, kakšen cukr. user posted image user posted image user posted image

Drugač pa bo seznam tudi meni očitno prišel prav, ker sem na marsikaj v teh treh letih že pozablauser posted image

poročni list- mislim, da se rabi pri očetovskem dopustu in podobnem. Ne me vzet za besedo, vem, da se za nekaj rabi. Ker drugač moraš iti urejat na občino očetovstvo. Vsaj vem, da je svak, k nista poročena, tri leta nazaj moral tam nekaj urejati.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 244
23.1.2009 11:41:28   
furlica
o Petra88, kakšen lep fantek, čestitke še enkrat.

ja Fragola, tisti seznam je hard velik. tudi jaz si ga bom skopirala ma imam še čas vse kupit.

Lep vikend

furlica

Neposredna povezava do sporočila: 245
23.1.2009 11:46:28   
rossi
Lep pozdrav.Jaz sem tudi z goriške.Imam eno vprašanje.Pravili so da barvanje las škodi otroku a jaz imam namen si naredit pramene kaj mi svetuješ.

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 246
23.1.2009 13:24:53   
masna
Petra88 čestitke!!!! Lepo detece user posted image Ko boš mela kaj več časa nam malo poročaj kako je šlo...

Poročni list rabiš ker pride matičarka v bolnico za vpis očeta... Jaz sem mela prizanje o očetovstvu ki sem ga prej na CSDju z mojim podpisala (ker nisva poročena). Vsja mislimd a sem samo to rabla, sem že malo pozabla moram se pozanimat, tudi če je le 1,5 leta minilouser posted image

Jaz sem si v 1. kot tudi zdaj v 2. nosečnosti barvala lase... Kak bi pa če ne okoli hodila.. Če bi vse babic ein tete poslušala kaj vse škodi nosečnicam ne bi nič delalauser posted image

Moram tud jaz mal ta seznam pogledat, v prvo sem imela 1 pa mi pols tvari ni prišlo prov, tako da kupte le najnujnejše punce, vse lahko naknadno nabaviš...

(odgovor članu rossi)
Neposredna povezava do sporočila: 247
23.1.2009 14:27:10   
mayflower
Prvič sem se barvala, zdej se tudi. Da bosta otročka vsaj lepo mamo imelauser posted image

Seznam je pa kar obsežen, tako, da kupujte sproti. Z vsemi komentarji se pa ne strinjam- prsna črpalka je meni prišla zelo prav. Po CR mi je mleko presahnilo, tamali se je navadil flaše. In mi je z muko in s pomočjo prsne črpalke uspelo tolko mleka sproducirat, da je tamalemu spet zize zadišalo.

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 248
23.1.2009 15:51:32   
manna
user posted image "zize zadišalo" He he. Me prav zanima kako bo naše dete kaj ješče. Če bo po meni ne bo problemov. Glede barvanja pa - jaz sem se pobarvala z barvo brez amonijaka, na naravni osnovi.  Prime zelo dobro in je obstojna kot tista z amonijakom ! Pa še nič ne smrdi.  

Neposredna povezava do sporočila: 249
23.1.2009 16:19:01   
fragola
Ojla souser posted image , seznam je res dolga, sej si ga spravite na word in potem si sprintate.
Vsaj jaz sem naredila tako.

Kar se tiče barvanja las jaz na začetku si jih nisem, sem si jih pa ta teden, ma itak sem v 19tednu, mas ej itak pravijo, da ne škodi!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?