|
RE: Ali ste/smo preveč z našimi otroci, prema... 23.1.2009 12:13:26
|
|
|
|
ThinkPink
|
Jaz se zavedam, da sem mnogo preveč časa z otrokom. Zadnje 1,5 leta svoje lastnega življenja praktično nimam in sem včasih zaradi tega zelo slabe volje. Namreč pri milem bogu nimam nikogar, da bi mi tamalo pomerkal kakšno dopoldne, da bi lahko šla v miru na šoping, bog ne daj na kako kavico s kolegicami (s katerimi ohranjam bolj ali manj telefonske stike), v knjižnjico, na sprehod, plavat, tekat ....bilo kaj. Moja mama, ki bi tamalo z veseljem pazila skoraj cel dan dela, zjutraj redno službo, popoldne pa še ambulanto. Bodoča tašča in tast pa bosta varovanje naše tamlade prevzela, ko grem v službo, prej pa sta mnenja, če sem že doma, naj jo sama pazim (izjema je le, ko imam kakšen nujen opravek, kjer mala res ne more zraven - npr. obisk ginekologa). Ko pride partner domov, pa imamo tako vedno neke opravke. Takrat bi načeloma lahko imela kakšno urco zase, samo kot odgovorna mati seveda raje čistim stanovanje, kuham za drug dan, gremo vsi skupaj na sprehod ipd. Partner mi sicer govori naj si zvečer vzamem čas zase, ko mala zaspi, naj hodim npr. na aerobiko ali karkoli bi me veselilo, a roko na srce po celem dnevu letanja za navihanim škratom nimam več energije, da pridem dalje od kavča do računalnika. Zavedam se, da so dnevi, ki jih preživljam s vojim cukrčkom šteti, saj grem kmalu delati (volontersko) in bom takrat, čeprav bom delala, delala nekaj kar me veseli. Vseeno pa me včasih kar žalosti, ko vidim, da pravzaprav izgubljam stike s prijateljicami. Vsak nujno rabi čas samo zase, ker dugače enostavno pregoriš. Pa tudi otrok rabi malo počitka od mamice in malo razvajanja pri dedkih in babicah, da se razbije monotonst. No, se tolažim, da bo kmalu bolje.
|
|
|