Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:03:32
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravljene! Mogoče katera od vas ve koliko stane porod v Sloveniji če si tuja državljanka in nimaš sloZZ? Najlepša hvala! koliko to stane v slo nevem, vem da v CH pride okrog 20.000 CHF, torej okrog 13.000 €, so pa cene tukaj zeeeeeloooooo visoke, tako da verjetno pride v slo okrog 5000 € lahko pa pokličeš v P in vprašaš
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:06:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Nekaj cez 1.000€ se mi zdi, da je bil informativni racun za porod brez zapletov.
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:21:25
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Nekaj cez 1.000€ se mi zdi, da je bil informativni racun za porod brez zapletov. Ja - pri meni je bilo tudi nekaj takega - porod + tisti dnevi, ki jih še v bolnišnici preiviš z novorojenčkom.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 18.1.2009 13:36:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:37:51
|
|
|
|
benika
|
1.264,00€ je porod v KR porodnišnici. Carski rez je 1.000 e dražji. Potem pa je tu še bivanje v P.
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:38:39
|
|
|
|
rj1808
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Nekaj cez 1.000€ se mi zdi, da je bil informativni racun za porod brez zapletov. Ja - pri meni je bilo tudi nekaj takega - porod + tisti dnevi, ki jih še v bolnišnici preiviš z novorojenčkom. Pa delajo probleme ko prideš v porodnišnico?Jaz bom namreč po vsej verjetnosti tudi tu rodila,nimam pa slovensko zdravstveno..Kak pa je s plačilom,moraš takoj plačat ali obstaja možnost na položnice..?
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:39:38
|
|
|
|
benika
|
Plačaš pred odpustom iz P.
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:41:59
|
|
|
|
rj1808
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 v LJ P sm rodila 05.01.09 pa so mi za porod + bivanje izstavili informativni racun v visini 3.687,73 EUR (ki ga poravna ZZZS); je pa res, da je bil ta znesek pri prvem pred 14m 1.000 EUR, tko da se je ocitno kr podrazilo najbolje, da poklicete direkt v P - administratorke so ful prijazne in bodo se najbolje vedele, kako je s tem! Kaj...? Te pa grem raje v Avstrijo rodit..V Feldbachu porod+bivanje stane 2200evrov..
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:43:01
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: rj1808 Pa delajo probleme ko prideš v porodnišnico?Jaz bom namreč po vsej verjetnosti tudi tu rodila,nimam pa slovensko zdravstveno..Kak pa je s plačilom,moraš takoj plačat ali obstaja možnost na položnice..? Hm - to je pa vprašanje, kako je s tem. Morda se bo našla katera, ki ima izkušnje s tem in ti kaj več povedala - drugače bo pa najbolj zanesljivo, da kar v eno od P pokličeš - najbolje v tisto, kamor nameravaš iti rodit - in vprašaš, da se ne boš potem, ko boš prišla tja s popadki in vse, še s tem obremenjevala. Ker dejstvo je, da ko prideš, najprej zahtevajo zdravstveno kartico, kak je pa postopek, če je nimaš, pa ne vem.
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:47:25
|
|
|
|
malaMravljica
|
Zakaj pa si za predviden mesec poroda oz. mesec ali dva prej, ne uredis zavarovanja v Sloveniji? Jaz sem sicem slo. drzavljanka, zivim v tujini in imam tuje zavarovanje. ko sem bila v slo. pri zdravniku, bolnici, so mi rekli, da lahko na staro kartico, ki sem jo obdrzala, je trenutno neveljavna, no na to kartico bi sla placat zavarovanje in je spet aktivna. Po moje lahko tudi tuj drzavljan placa zavaropvanje in gre potem tvoj porod na strosek zavarovalnice. Upam, da sem kaj pomagala.
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:51:42
|
|
|
|
malaMravljica
|
pa se nekaj sem pozabila. Saj v tujini moras biti tudi zavarovana, pozanimaj se, ce v drzavi, kjer si zavarovana obstaja evropska kartica zavarovanja, s to kartico ne placas nic, zdravnik v slo. poslje racun direkt tvoji zavarovalnici v tujini in zavarovalnica v tujini je potem se vesela, ker so zdravstvene storitve v Sloveniji precej cenejse kot v Evropi ( recimo vsaj Z Evropi). Toliko lahko pomagam na osnovi podatkov, ki so navedeni v tvojem vprasanju.
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:55:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene pa zaima kako je s tem če imaš samo osnovno zavarovanje. Ali se potem kaj doplača če nimaš dodatnega zavarovanja.
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 13:55:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Ali se potem kaj doplača če nimaš dodatnega zavarovanja. Ne.
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 14:01:29
|
|
|
|
benika
|
pa se nekaj sem pozabila. Saj v tujini moras biti tudi zavarovana, pozanimaj se, ce v drzavi, kjer si zavarovana obstaja evropska kartica zavarovanja, s to kartico ne placas nic, zdravnik v slo. poslje racun direkt tvoji zavarovalnici v tujini in zavarovalnica v tujini je potem se vesela, ker so zdravstvene storitve v Sloveniji precej cenejse kot v Evropi ( recimo vsaj Z Evropi). Toliko lahko pomagam na osnovi podatkov, ki so navedeni v tvojem vprasanju. Ne bo šlo tako. Tudi slovenske državljanke imajo zavarovanje, tudi evropsko, ampak porod ni vključen. Če želiš roditi v tujini, potem plačaš.
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 14:09:00
|
|
|
|
rj1808
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika pa se nekaj sem pozabila. Saj v tujini moras biti tudi zavarovana, pozanimaj se, ce v drzavi, kjer si zavarovana obstaja evropska kartica zavarovanja, s to kartico ne placas nic, zdravnik v slo. poslje racun direkt tvoji zavarovalnici v tujini in zavarovalnica v tujini je potem se vesela, ker so zdravstvene storitve v Sloveniji precej cenejse kot v Evropi ( recimo vsaj Z Evropi). Toliko lahko pomagam na osnovi podatkov, ki so navedeni v tvojem vprasanju. Ne bo šlo tako. Tudi slovenske državljanke imajo zavarovanje, tudi evropsko, ampak porod ni vključen. Če želiš roditi v tujini, potem plačaš. Ja, žal je tako..hrvaško zz ne krije stroške poroda v tujini..
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 14:32:33
|
|
|
|
abi
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 v LJ P sm rodila 05.01.09 pa so mi za porod + bivanje izstavili informativni racun v visini 3.687,73 EUR (ki ga poravna ZZZS); je pa res, da je bil ta znesek pri prvem pred 14m 1.000 EUR, tko da se je ocitno kr podrazilo najbolje, da poklicete direkt v P - administratorke so ful prijazne in bodo se najbolje vedele, kako je s tem! Jap, jaz sem rodila 30.12.2008 in je bila cena enaka .
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 14:38:37
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: rj1808 IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 v LJ P sm rodila 05.01.09 pa so mi za porod + bivanje izstavili informativni racun v visini 3.687,73 EUR (ki ga poravna ZZZS); je pa res, da je bil ta znesek pri prvem pred 14m 1.000 EUR, tko da se je ocitno kr podrazilo najbolje, da poklicete direkt v P - administratorke so ful prijazne in bodo se najbolje vedele, kako je s tem! Kaj...? Te pa grem raje v Avstrijo rodit..V Feldbachu porod+bivanje stane 2200evrov.. točno to mi je padlo na pamet pa še...zakaj za vraga potem zzzs komplicira, če pa dobiva iz Feldbacha itak nižje račune.....mater, kje jim je ekonomija
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 14:41:31
|
|
|
|
benika
|
Eh ja, kdo le bi razumel logiko naših vrlih državnikov
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 15:29:38
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 v LJ P sm rodila 05.01.09 pa so mi za porod + bivanje izstavili informativni racun v visini 3.687,73 EUR (ki ga poravna ZZZS); je pa res, da je bil ta znesek pri prvem pred 14m 1.000 EUR, tko da se je ocitno kr podrazilo najbolje, da poklicete direkt v P - administratorke so ful prijazne in bodo se najbolje vedele, kako je s tem! Jaz sem pa v LJ rodila novembra 2008, je bil pa znesek na informativnem računu za 9 dni bivanja v porodnišnici + porod + UV lučka, 2.880€ ... metulj, a si ti še dlje bivala v P oz. imela ful zapleten porod?
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 16:14:15
|
|
|
|
skuštrana
|
Tukaj imaš cenik za porodnišnico Kranj, cene so pa povsod približno enake http://bgp-kranj.nanosplet.net/e_files/datoteke/CENE_SAMOPLACNIKI.pdf
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 16:37:45
|
|
|
|
skuštrana
|
Pa delajo probleme ko prideš v porodnišnico? Domov te ne bodo poslali, sprejeli te bodo kot samoplačnico..Samo pri odhodu boš pač dobila račun, ki ga moraš poravnat.
|
|
[Brisano sporočilo] 18.1.2009 17:36:22
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Porod v Sloveniji-samoplačniški!! 18.1.2009 18:31:12
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: Otika metulj, a si ti še dlje bivala v P oz. imela ful zapleten porod? ma kaki, v pon pop rodila brez komplikacij (v 1h), v cet sla domov... To mi je pa ful čudno ... jaz sem bila pa najprej 4 dni sama not (previsok pritisk), pol so mi sprožli, pol pa še 5 dni s tamalo not, ker je imela zlatenco, pa je na našem računu skor 1000€ manj . A so se z novim letom ful podražili al kako?
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?