Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 8:16:12
|
|
|
|
janja*
|
Dobro jutro! ninica23 tudi jaz sem prej imela ginekologinjo in je bila obupna tako in drugače.Nikoli mi ni nič razložila,nikoli pri ultrazvoku mi ni pokazala otročka.......Lahko bi še pisala.Zdaj pri 4 nosečnosti pa sem se odločila,da jo zamenjam.Zdaj hodim v Postojno k Dr,Merlotu in moram povedati,da je krasen.Vsakič mi naredi vaginalni pregled in pa ultrazvok.Tisti vaginalni pregled sploh ne čutim,ker je tako spreten.Res svaka mu čast. Tebi pa tudi priporočam ,da jo čim prej zamenjaš.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 9:54:07
|
|
|
|
Cveta28
|
Hej hej! Mi smo pa včeraj magistrirali mislim, moj koder. Ful je imel tremo pa glas se mu je tresel ampak 10 je padla! Sedaj bo končno imel več časa zame in za najinega malega koderčka Poraščenost - kaj naj pa jaz rečem, okoli popka imam več kot cm dolge dlačice, na nogah pa so mi skoraj nehale rasti. Kar pa se tiče las, me bolj skrbi čas po porodu. Sicer imam ful goste in močne lase (tudi dolge) ampak se boljim, da bi mi po porodu začeli ful odpadati. No, bomo morali še malo počakati in bomo videli potem, a ne. Materinska šola v LJ porodnišnici - ne vem katera je včeraj spraševala, pravi datum je 2.2., kjer dobiš tudi urnik za mesec februar.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 11:08:37
|
|
|
|
malcekvita
|
no, pa naj se še jaz po dolgem času oglasim... Komaj sem se prebila skozi vse kar ste napisale . Vesela sem, da ste vse oz. smo vse v redu in da bomo kmalu spoznale svoje . Jaz sem že vse za našega dobila od prijateljice, sem pa kupila kompletek in vse kar mora imeti oblečeno na poti iz porodnišnice do doma. Naj bo vsaj ta dan oblečen v nova oblačilca . Sem še zmeraj na dopustu, zdaj grem poklicat prijateljico, če greva na en sprehod z njeno princesko. pa- pa
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 11:14:50
|
|
|
|
angelito
|
ej tudi mene je vceri zvecer skoz ven metal... sem 2x napisala post => od tega 1 ful dolgega o tem, kaj sem ze kupila/dobila za bebico z linki... potem pa hocem poslat, pa me skensla.... grrrrrrr... sem bla jezna kot ... sem sla raje trenja gledat...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 11:29:14
|
|
|
|
angelito
|
evo vam bom se danes probala napisati kaj vse sem za bejbija ze kupila /dobila: - vozicek => http://uk.shopping.com/xPF-Hauck-JEEP-Roadster-SL-3-Wheeler-Pushchair-Carrot => sva kupila le par mesecev rabljenega preko nekih znancev; za prve par mesecev dobiva pa vozicek s kosaro od svakinje od mojga - lupinica => http://www.chicco.si/index_slo.htm (klikni na avtosedez avtofix) - kupila v modri barvi - posteljica => http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=147212 v naravni barvi kupit moram se en kompletek za iz porodnisnice - ga bom kupla kar v st. 56, banjico, podlago za previjanje (za na komodo), posteljninice, kozmetiko, plenice, pripomocke zame (nedercki, blazinice...)... vse ostalo pa bova dobila ... res ful dober, da nama ne bo treba prevec nabavljati...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 11:47:13
|
|
|
|
diti
|
En lep sončen pozdrav vsem ! Sonček, ta voziček oz. komplet je strata, ne matrix, sta si pa res podobna, v bistvu sploh ne vem, v čem je razlika. Imate pa res zanimive teme - poraščenost Jaz sem naravno svetla, čeprav sem pobarvana na temno rjavo in že od nekdaj nimam težav s tem. Odkar sem pa noseča, sem ugotovila, da mi na nogah kocine skorajda sploh ne rastejo, lasje in nohti pa ful. Cveta tui jaz imam zelo dolge lase in do zdaj vedno goste, me pa skrbi o tem izpadanju, ki se pojavi po porodu. Mogoče se zaradi gostote sploh ne bo poznalo. Aja, pa še na seznam; naslednji pregled imam 18. februarja. LP! Diti
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 11:52:22
|
|
|
|
nmag
|
Meni so začeli izpadati lasje šele 6 mesecev po porodu,vendar k sreči ni bilo tako hudo.Imam pa drugo težavo,ene 6 mesecev po porodu se nenormalno potim,tako,da hormončki nagajajo tudi po porodu,ne pa vsem seveda smo različne.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 11:57:51
|
|
|
|
angelito
|
jojojojoj... izpadanje las po porodu... kaj naj pa jaz recem, ki ze zdaj nimam kaj gostih las... a bom potem plesasta, al kaj? groza... ste me kar zasekirale... a se da kaj naredit? preventivno mislim - kaksne maske, ipd...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 12:19:52
|
|
|
|
sonček85
|
cveta: za dragega da je naredil z 10-čestitke angelito in ostale:kadar vas vrže ven ,kliknite samo desno tipko na miški in nazaj ,kopiraj in v nov okenček prilepi ,pa vam ne bo potrebno vse še 1x pisat.sam znakcov-smeškov ne bo poleg jih boste morale ponovno dodat diti:ja strata je ,različna so pa smao kolesa ,una so siva una pa zelena po moje izpadanje las:kr naj jih imam itak pol preveč no pa da vam povem danes sem bila v lab. sem dala kri za tokso ,vodo in za OGTT-glukoza.Najprej sem dala vodo,potem mi je piknila v prst(bilo je 4,3) ,potem mi vzame kri in da spit tisto sladko vodo ,jojo pol kozarca sladkorja,no in jaz pijem to pa se mi sploh ni zdelo sladko in celo dobro je bilo ,sem spila en dva tri,najhuje je pa bilo čakanje 1 h. no in potem spet odvzem krvi.Rezultate zvem v četrtek k imam pregled upam ,da bo vse kot mora bit Tako da punce vse ,ki še niste imele tega naj vas ne bo strah ni nič hudega.So me pa vsake 15min spraševale ,če sem dobro,še ena sestra Ruža ,ki drgač pravi tam.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 12:30:02
|
|
|
|
Pat74
|
Izpadanje las: pri meni ni bilo tako hudo, je pa res, da imam kratko pričesko. Moja sestra dvojčica, ki pa se nerada striže in sploh je ne spraviš k frizerju, je imela pa na posameznih mestih kar luknje brez las - je že kar na alopecijo spominjalo.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 12:54:50
|
|
|
|
sonček85
|
u to pa potem ni dobro,Če pa ne greš frizerju pa tudi ni dobro že zaradi konic.Vsaj lasne konice se morajo redno striči ,jker potem se lasje cepijo in uničujejo.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 13:11:32
|
|
|
|
angelito
|
daj nehte me strasit... a to izpadanje las traja le neko obdobje? se po cca. 1-2 mes umiri in je potem vse normalno naprej? al kako je to?
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 13:31:14
|
|
|
|
sonček85
|
ja to je normalno, pa sej ti sedaj tudi samo v manjši količini.To TI odpadejo stari lasje ,da začnejo rasti novi.nIkar naj te ne bo strah ,nbena nosečnica še ni ostala brez las in tudi me ne bomo.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 13:40:18
|
|
|
|
Cveta28
|
soncek HVALA angelito, tako kot je sonček povedal, po porodu ne bomo ostale brez las, samo pri meni in diti je verjetno tako, da če nama izpade 1 las, jih mora nekomu drugemu vsaj 5, da lahko govorimo o primerjavi Je pa res, da je vse odvisno od naših hormončkov kot je že povedala nmag.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 13:45:17
|
|
|
|
angelito
|
vedno pozabit vprasat... a ma katera kaksno nalepko od baby centra odvec in je ne rabi in bi mi jo donirala?
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 13:55:19
|
|
|
|
rea27
|
hojla! Imam eno vprašanje: ali še katero od vas bolijo noge - s tem mislim na sklepe, mišice, kolena, kolke, gležnje... To se mi je zdaj že nekajkrat ponovilo, res da samo zvečer in ponoči..a me tako boli, da se komaj premaknem.. Saj sem nekaj brala o tem, da začenjajo sklepi bolet..a je potem to to? Drugače pa tudi mi ponosno korakamo proti 26. tednu, trenutno smo v 25 t 4 d.. To je že tista magična meja, ki je lani na žalost nisem prešla...Letos sem pa jo!!! Jupiii!!! Vsem želim en lep dan! P.s. pa še to.., da veste, da sem danes takooooo dobro špinačo skuhala...res je bila dobra. Ponavadi si moram pol kg kropirja zravn nametat, danes sem jo pa pojedla praktično samo... heheheh, mal furam zdrave prehrane, je blo teh 7 kg too much..bomo zdej mal bol počas lezli gor :)
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 14:00:13
|
|
|
|
Tabletka dOr
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninica23 to,da je to moja prva tut meni vedno tisto "zadevo "noter rine,da fajn boli tak da mam že prav odpor hodit na te kontrole,pol me pa odpravi v celih 10 minutah,da niti ne omenim,da včasih čakam tut več ko 2 uri na kontrolo... res ne vem,kaj delajo,in zakaj pol na uro naročajo... aja,pa še eno vprašanje - na netu sem nekje zasledila,da se ti ginek.pregledi izvavajo po potrebi oz. glede na stanje pacientke,ker bi naj v nosečnosti bili celo škodljivi - to mi je do sedaj potrdila ena kolegica,ki ima res super G,itak pa pravijo,da so MOŠKI velijko bol nežni?!? Ojla, na kaj misliš, da je škodljivo ultrazvok al vaginalni pregled?
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 14:11:57
|
|
|
|
sonček85
|
rea:seveda si jo in boš prišla do konca.No mi smo pa danes 26t ,jutri stopamo v 27t mmmmmmmmmmmm špinača.
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 14:55:58
|
|
|
|
nmag
|
Sej ne boste ostale vse brez las,ene lahko ostanete tudi brez kakega zoba,nikol ne veš kam udarjo hormončki,hahaha ,punce hecam se ne bit panične sej ni tko hudo tud če izpade kak lasek,prav nasmejala sem se ko ste se tok zasekirale in še to je res zrastejo novi in lahko še močnejši.lp
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 15:55:12
|
|
|
|
Pat74
|
Nmag ima prav tole z zobom - saj so že včasih rekli, da to vsak otrok enga pobere. Ni kaj, kljub redni higieni in pregledom , na žalost. Ja no, mogoče boste imele pa srečo. Pa da ne boste misnle, da vas hočem zdej samo strašit!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 16:09:53
|
|
|
|
nmag
|
Pat,sva grozne a ne,bova čist prestrašle tiste,ki bodo prvič mamice ,bodo misnle,da bodo ostale brez las in zob
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 16:13:31
|
|
|
|
sonček85
|
nene ne boste k se ne damo
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 16:17:35
|
|
|
|
Pat74
|
Ja pa, da bolj ohlapnih "taspodnjih" vezi ne omenjam - moj nasvet: po porodu veliko sexa in orgazmov! Pa pride tud obdobje nezainteresiranosti za sex! No, pa še kej bi se našlo...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 17:04:51
|
|
|
|
nmag
|
Maš prav a še jaz kaj povem...
|
|
RE: Aprilčice 2009-II.del 16.1.2009 17:22:19
|
|
|
|
*Junona*
|
Zdej pa nehajta vedve. Zdej še sam rečta, da ne bom mela več tak lepe lulike.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 30 dejstev o nosečnostiNosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?