|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nemirno zivljenje
15.1.2009 14:34:09   
jetrbenk
Lep dan!   24.12.2008 je na svet prišel sin. Iz porodnišnice je bil, bojda zaradi premajhne telesne teze,   odpuscen po 4 dnevih. Ze drugega dne se je v času, ko ni spal, zelo glasno, skorajda histerično jokal. Nato smo ugotovili, da je lacen, ker mati se ni imela mleka, v porodnisnici pa so bile bozicne pocitnice. V redu. Prinesli smo ga domov, ter ga priceli dojiti. Kadar je dozivel histericni napad, je bil podojen. Po enem tednu bivanja doma je patronazna sestra ugotovila, da je pravilno hranjen, da se razvija v skladu s predvidevanji, ter priporocila, dojenje vsake tri ure, ne glede na to, ali takrat spi, ali ne. Po vsakem dojenju je podrl kupcek, ter obcasno tudi bruhnil. V redu, priporocilo je bilo upostevano. Se vedno je v casu budnosti histericno jokal. Pravzaprav sploh s e ni bil buden, ne da bi se jokal. Obiskali smo pediatrinjo, ki je na podlagi izmerjene teze (v domacih 16 dneh se je zredil cez vsa teoreticna predvidevanja), se pred pregledom sina ugotovila, da ima krce, ki so nastali zaradi prenajedenosti. Nato je razlozila, da se krci pojavijo v obdobju od treh tednov do treh mesecev in sploh ni upostevala, da sin se nima treh tednov. Histericni jok v casu budnosti pa se nadaljuje. V casu joka se sin razteguje (glava in noge nazaj) in ne krci, celo telo pa mu otrdi. Zadnja dva dneva pred dojenjem dobi nekaj kapljic sab simplexa, ki (zaenkrat) se ne pomaga. Zadnji teden mu je pricel krvaveti popek, nad katerim se mu je pojavila tudi vecja vzboklina. Spi nemirno, tudi v spanju ga premetava, tako da se pogosto zbuja. Seveda sledi jok. Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe z mojim sinom (nekako se s teorijo ''krckov'' zaradi mladosti ne strinjam, ceravno si zelim da je to samo to)? Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 14:37:20   
Anonimen
Če se dojite, naj neha mamica pit kravje mleko in jesti vse kar je iz njega.. Moja kolegica je tudi prišla iz porodnišnice z jokavim dojenčkom, ker je imel že krčke. Ko je šla na dieto, je bilo bolje. Ampak žal je tamali fasal tudi kilo, ker je tolk jokal, tak da so šli že operirat. Zdaj je bolje,ampak doji ga pa ne več. 

(odgovor članu jetrbenk)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 14:40:46   
jetrbenk
ah, pozabil. kravje mleko in vsi mlecni izdelki so bili ukinjeni pred 14imi dnevi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 14:45:20   
rija
nimirni starši, nemiren otrok.

jaz sem prvi mesec kar padala v histerijo, če ga nisem mogla pomiritiuser posted image  in tudi otrok je bil posledično podoben vašemu......user posted image

mojega strašno pomiri, če mu pojem....no, mogoče pade tudi v šok, glede na to, da bog pri meni ni bil glih radodaren s posluhomuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu jetrbenk)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 14:46:56   
Mišni
Če ima krvaveč popek in izboklino nad popkom, potem bi jaz TAKOJ poklicala pediatra.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu jetrbenk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 14:49:36   
melanija
Meni so priporočili pitje kuminovega čaja, skuhala sem si ga en liter in nato sem ga razredčenega(zato da sem več spila)  pila čez dan, in nam je pomagal, smo imeli manj krčev.

Sem pa tudi sama opazila, da če sem bila jaz nemirna, je bilo otroka posledično težje umiriti.

(odgovor članu jetrbenk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 14:54:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jetrbenk

Zadnji teden mu je pricel krvaveti popek, nad katerim se mu je pojavila tudi vecja vzboklina. Spi nemirno, tudi v spanju ga premetava, tako da se pogosto zbuja. Seveda sledi jok.


Zaradi popka bi pod nujno obiskala zdravnika. Baje je to zelo boleče za otroka.

(odgovor članu jetrbenk)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 15:03:27   
jetrbenk
glede pediatra: tudi popek je ze videla. ampak od dalec, ker blizje ni hotela, upala, ali kaj je bilo. je mozna menjava pediatra, glede na to, da je bil samo enkrat na obisku in da ni bilo se nicesar podpisanega? ima pa ze odprt karton. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 15:09:44   
Amam
Jaz bi poklicala pediatra, mu vse natančno poročala in upoštevala njegova navodila. Če se v roku 1 tedna ne bi izboljšalo, bi ga peljala na pregled.


(odgovor članu jetrbenk)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 15:11:06   
resnično srečna
Zna biti, da je tud vaš fasal kilo...pruh...pogosto pri dojenčkih,ki veliko jokajo...posebno pri fantkih (čeprav niti ne vemkaj imate)...pokličite pediatrinjo...pediatra je možno zamenjati v vsakem trenutku...sploh pa zamenjajte, če ne zaupate že po enem obisku...

_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu jetrbenk)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 15:12:29   
BUŠICA
jetrbenk, te poplnoma razumem. mi smo tudi dali skozi histerično jokavega dojenčka. pediater seveda ni nič pomagal, češ krči in to je to. patronažna je tudi pela svoje o krčih in na koncu sva bila sama z nasveti, ki niso pomagali. je blo za znoret. jaz sem še najbolj verjela v teorijo o kolikah, za katere se niti ne ve točno razlog. je pa minilo brez posledic in danes je dobrovoljček. glede popka pa vseeno k pediatru, dvem, trem, dokler ne dobiš zadovoljive informacije.

(odgovor članu jetrbenk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 15:45:56   
catalina
Pri nas je bilo podobno, pomagale so kapljice proti krčem, tržiške, pa res nč mlečnega nič, tudi kruh mora bit samo KRJAVELJ, JELENOV ALI MARTINOV, piškoti brez jajc mleka, margarina, pazite se vseh mlečnih sladkorjev v živilih, laktoze...no saj boste videli, če rabite seznam živil vam lahko pošljem...je pa res revček, vas čist razumem, hudo je...lp

(odgovor članu jetrbenk)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 16:07:26   
urška
če otročka zateguje nazaj so to sigurno kolike - krčki. posledica je neutolažljiv jok in od preveč joka tudi popkovna kila. proti krčem je na tržiču veliko stvari, ene pomagajo bolj ene manj. enim ne pomaga sploh nič. paše pa otročkom, da jih nosite na trebuščku. mogoče bi blo pametno, da mamica ne je svežega sadja in zelenjave in pije otroški čaj iz kumine komarčka in janeža. mojemu sinu so fajn pomagale tudi milicon kapljice in lefax kapljice.
zaradi tiste izboklinice pri popku pa seveda takoj do pediatra.

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 16:11:50   
Andromeda
Glede popka se mu je zaradi jokanja najverjetneje naredila pokovna kila, ki pa ni tako "nevarna" kot dimeljska in se je ne operira, razen, če se vklešči. Od moje sestrične punčka je dobila popkovno kilo, ker se je prve tedne veliko prejokala zarado krčev in ji je potem sama izginila, ko se je trebušna stena oz. mišice bolj utrdile. Vseeno pa ni odveč zadevo pokazat pediatru - pa naj pogleda od blizu ne od daleč!

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 17:15:42   
Anonimen
Tudi tako majhni lahko imajo krče. Moj jih je dobil pri starosti enega tedna - potrjeno od dveh pediatrov in patronažne.
Pomagale so mu kapljice iz Avstrije Antiflat.
Se je pa ravno tako zategoval nazaj, kot ti opisuješ in bi cel v krču.


(odgovor članu catalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 18:03:45   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: *Angelina*

Tudi tako majhni lahko imajo krče. Moj jih je dobil pri starosti enega tedna - potrjeno od dveh pediatrov in patronažne.
Pomagale so mu kapljice iz Avstrije Antiflat.
Se je pa ravno tako zategoval nazaj, kot ti opisuješ in bi cel v krču.




Čist enaka naša zgodba. Krči pri enem tednu, antiflat pomagal, pa namakanje v topli vodi, večkrat sem ga tudi slekla in se je goli zbrcal, med tem pa sem mu malo masirala trebušček z welwda oljem za masažo trebuščk. Nošenje na trebuščku pa ni prenese, je še večji vik in krik bil. Najraje se nosi na hrbtu in z privzdignjenimi oz pokrčenimi nogami

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 15.1.2009 18:05:05 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 18:11:14   
2 Sraki
Krči pridejo tudi od napačnega prehranjevanja mamice. Torej nič svežega sadja, zelenjave in nobenih oreščkov. Poleg tega tudi ne cvetače, kislega zelja, repe. Nič preveč začinjenega. Morda še kaj , se trenutno ne spomnim, se pa zgodi, da vse to vpliva na prebavo otroka. In zaradi tega res zelo jokajo. Možno je tudi od kravjega mleka, ki ga popije mamica in če je zadeva zelo huda od vsakih mlečnih izdelkov tudi jogrutov.

Če se po temeljiti prehrani, ki ne vsebuje zgoraj navedenih zadev stanje ne izboljša v roku 24 ur, potem je otrok za na pediatrično in naj tam ugotavljajo kaj je z njim.

Popek pa definitivno ni vredu, da je tak kot ga opisuješ. Kje pa je patronažna ali babica, ki bi morala hoditi na obiske?

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 18:39:13   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA
jetrbenk, te poplnoma razumem. mi smo tudi dali skozi histerično jokavega dojenčka. pediater seveda ni nič pomagal, češ krči in to je to. patronažna je tudi pela svoje o krčih in na koncu sva bila sama z nasveti, ki niso pomagali. je blo za znoret. jaz sem še najbolj verjela v teorijo o kolikah, za katere se niti ne ve točno razlog. je pa minilo brez posledic in danes je dobrovoljček. glede popka pa vseeno k pediatru, dvem, trem, dokler ne dobiš zadovoljive informacije.

Se podpišem.
Glede krvavečega popka bi šla jaz takoj k P.
Popkovna kila: tudi naš mali jo je imel, ampak je nekje pri slabega pol leta, ko je začel "trenirati" trebušne mišice, izginila.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 19:03:40   
mamicaTaja
IZVIRNO SPOROČILO: jetrbenk

glede pediatra: tudi popek je ze videla. ampak od dalec, ker blizje ni hotela, upala, ali kaj je bilo. je mozna menjava pediatra, glede na to, da je bil samo enkrat na obisku in da ni bilo se nicesar podpisanega? ima pa ze odprt karton. 


mislim da ti dajo podpisat izjavo (na 2. ali pa 3. pregledu) da je izbrani P še naprej otrokov zdravnik-če se strinjaš podpišeš drugače menjaš P...

IZVIRNO SPOROČILO: jetrbenk

Nato je razlozila, da se krci pojavijo v obdobju od treh tednov do treh mesecev in sploh ni upostevala, da sin se nima treh tednov. Histericni jok v casu budnosti pa se nadaljuje. V casu joka se sin razteguje (glava in noge nazaj) in ne krci, celo telo pa mu otrdi. Zadnja dva dneva pred dojenjem dobi nekaj kapljic sab simplexa, ki (zaenkrat) se ne pomaga. Zadnji teden mu je pricel krvaveti popek, nad katerim se mu je pojavila tudi vecja vzboklina. Spi nemirno, tudi v spanju ga premetava, tako da se pogosto zbuja. Seveda sledi jok. Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe z mojim sinom (nekako se s teorijo ''krckov'' zaradi mladosti ne strinjam, ceravno si zelim da je to samo to)? Hvala za odgovore


Tudi moj user posted image je dobil krče, ko je bil star 2 tedna. Nekateri pravijo, da so krči od 2. tedna naprej, drugi od 3. ... Mislim da ima vajin sinko krče, ker ima iste znake kot moj sinko. Kapljice nam niso pomagale. Pri 2 mesecih (ko so se malce umirili krči) nam je P dala kaplice BIOGAIA. Se mi zdi da so vseeno malo pomagale. Ko so se krči začeli, se je user posted image ponoči zbujal včasih tudi na 10-15 minut, podnevi pa tudi ni spal oz. je imel 10-15-min. lepotne spance. Ponavadi kot nasvet za krče slišiš, da najbolj pomaga, da počakaš da minejo (okrog 3.meseca). user posted image Nam ni pomagalo niti to, da sem pazila na prehrano. user posted image   Pri nas smo jih imeli v hudi obliki, ko je imel krče kar čez cel dan in ne le v popoldanskih ali večernih urah, nehali pa so se res šele okrog 3.meseca.

Vem kako so lahko naporni krči za celo družino, še najbolj pa za user posted image . Nam je še najbolj pomagalo, da se je pomiril: nošenje, vozičkanje ali pa avto. Upam, da čimprej minejo... user posted image

(odgovor članu jetrbenk)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
15.1.2009 19:07:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 19:55:22   
gajka
Sem že slišala, da imajo nekateri dojenčki že od prvih dni dalje močne krče in take kljub današnjemu prepričanju dajejo spati na trebuh. Celo v porodnišnici že to prakticirajo, če res nič drugega ne pomaga.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 20:06:18   
Naja31
Upam da ste zaradi popka in bule šli takoj k zdravniku. Pa pojdite zdaj k dežurnemu,če vašemu pediatru ne zaupate.
Sicer pa lahkopediatra zamenjaš kadarkoli.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 20:36:28   
urška
krči se definitivno lahko pojavijo že prej. tudi pri mojemu so se, kmalu po prihodu iz P. in naš je ravno zaradi tega veliko preležal na trebuščku. pravijo, da otročkom paše, da se jim trebušček greje, ko jih zvija. jaz sem ga potem dajala spat na bok in ga pri trebuščku podložila s termoforjem. itak se mi je pa zdelo da nič ne pomaga. no, po 4 mesecih je blo bolje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nemirno zivljenje
15.1.2009 22:58:14   
julči
pri nas je blo tud tko: že v porodnišnici je mala obe noči histerično prejokala (nakar so ji dala glukozo), doma se je vse to nadaljevalo... kar je bla budna histeričen jok..so mi tud vsi govoril krči, krči, dokler nisem pop... in zahtevala napotnico. Ugotovili so alergijo na mleko in GERB (dvigovanje želodčne kisline)... dobili smo zdravila in dieto, stanje se je izboljšalo šele pri cca 4-5 mesecih. Je pa zelo naporno za celo družino, zato sprejmita kakšno pomoč ali prosita zanjo. Sama tudi precej dvomim v to "teorijo o krčih" - je preveč neraziskana.. in kao naj mati pazi kaj je.... nič svežega sadja,zelenjave (ok glih fižola ne bi šla jest) bla bla bla... to je lari fari. Ker če bi bilo to res zalivančki ne bi imeli krčev, a jih imajo prav tako. Če otrok več ur histerično prejoka je z njim nekaj narobe, zato se ne dat kar tako odpravit pediatrov besedam: pač krčki, sprijaznite se!Zahtevajte napotnico ali menjajte pediatra, če sedanji ne ukrene nič. Pa srečno!

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nemirno zivljenje
16.1.2009 0:18:58   
roberta
lahko ima krče, lahko. tudi pri tej mladi starosti. gotovo. in glede na napisano jih ima. moja punčka jih je dobila pri mislim, da ene 11 dnevu. in kot pri vas, histeričen jok, nič se ni dalo narest, po par ur skupaj, čist je okamenela, brcala z nogami,  se drla do onemoglosti, skratka groza. in če vprašaš mene, je to to. ker vsaj po mojih izkušnjah, velikokrat ni kaj v reglcih. tudi tole, glede kdaj naj bi se pojavljali krči, ne. tako, da se čimprej sprijaznite. lahko sicer probavate razne kapljice (sab simplex, itd.), ki pa verjetno ob močnih krčih ne bodo kaj pomagale, ker če boli, boli in ti je tut za cukr na jeziku vseeno (vsaj pri naj je bilo tako, ker sem bila včasih tako na koncu z živci, da bi ji dala karkoli, samo da se neha dret). dajte otroka na roke, s trebuhom navzdol, tapkat po riti in ga nosit in nosit in nosit in božat in prigovarjat in pet. sama dva pa dajta ušesa in živce na stran. kolikor to pač gre. pa ne poslušat nasvetov, da se vidva sprostita, pa bo tudi otrok umirjen, tih in sproščen. če so krči, so krči in samo mir in tišina še ne bosta pomagala.

pa resno, ne se tok reglcov držat. ker vas bo sicer nonstop glava bolela.

una izboklinca pa bi res znala bit kila. kar hitro k pediatru, da ukrejeno kaj v zvezi z njo.

roberta.

(odgovor članu jetrbenk)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Imena...
lorby007

Ker je potrjeno, da bo fantek, pa me zanima najbolj všečno ime na tri črke.

Val (24%)

Nej (12%)

Jon (13%)

Jaš (5%)

Nobeno od naštetih (45%)


Število vseh glasov: 306

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!