roberta
|
ni res, da umetnih ne dajejo kar tako, brez pravega razloga. v nekaterih porodnišnicah ti jih dajo že kar na dan PDP. in ja, meni se zdijo povsem brezvezni (no, če ni za to kakega razloga). tudi jaz ne vem, zakaj ne bi počakali na mati naravo, saj notri ni še nihče ostal... jaz sem rodila 2x in obakrat z umetnimi. in še danes to čutim kot poraz. prvič je bilo tako, da mi je začela odtekat voda in so potem rekli, da itak moram rodit v 12 urah in da ker samo ne gre nikamor (dovolj hitro), mi bodo dali umetne. kaj drugega kot strinjat, se pač nisem mogla. idrugič sem bila pa le en dan čez rok in odprta 3 cm (brez popadkov, voda še vsa notri), pa so zatežili, da je vse pripravljeno, da ni česa čakat, da bi mi mogli neke teste potem delat, če je otrok še ok in skratka, so bili zelo, kaj se zdaj jaz grem, da to sploh sprašujem/zavračam (s tem, da so mi že en dan pred PDP hoteli dati nekaj za M vrat mehčat, pa to... pa sem zavrnila in je ginekologinja tako zavijala z očmi, da so ji skoraj ven padle) - zakaj taka naglica še danes ne vem. ampak takrat si pod vplivom tega kar ti rečejo zdravniki in če ti rečejo, da je to najbolje, to narediš. ker si nikoli ne bi odpustil, če bi bilo pa kasneje (ker si kao ti zatežil, da zakaj ne moremo še malo počakat) kaj narobe. saj veš kaki smo ljudje... je pa verjetno odvisno od porodnišnice... si pa res močno želim vsaj enkrat rodit sama, s svojimi popadki. morda enkrat, če bova imela še kakega otroka. roberta
|