Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:03:52
|
|
|
|
špelin@
|
Aja, jana81, sem se registrirala na FB, bi rada pogledala Nejca, kaj naj naredim?
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:03:54
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: jana81 sesil a si ti men dala prošnjo za prijateljstvo na FB? A ti misliš na Iris V in še nekaj? Ne to ni sesil, vsaj mislim da ne, ker je letnik 1974 ja tebe ima tud ta oseba med frends, a to ni naša sesil? a je katera poznana?
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:03:56
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* navajam dejstva, pobrana iz knjige T. Petauer: Leksikon rastlinskih bogastev: Špinača je precej škodljiva, predvsem zaradi oksalne kisline, nitritov in nitratov, problematične pa so tudi purinske baze in sečna kislina. Koncentracija nitritov se v zmrznjeni špinači in shranjenih jedeh precej poveča (ker nastanejo iz nitratov). Špinače naj se izogibajo ljudje z ledvičnimi in žolčnimi kamni, protinom, artritisom, revmatizmom, nosečnice, doječe matere in dojenčki. Po zaslugi risank o mornarju Popaju in precenitve količine železa v njej (do napake je prišlo l. 1966 v ameriški literaturi, verjetno zaradi premaknjene decimalne vejice) je prišla v modo in so jo priporočali kot zdravo in dietno živilo, v novejšem času pa so ugotovili, da je škodljiva, če jo uživamo redno,v večjih količinah ali brez dovolj dodanega mleka, smetane in drugih živil s kalcijem za vezavo oksalne kisline. ni bla zmrznjena svežo baby špinačo sem ji vmes zmiksala he he a zato se vmes daje smetana?? Jaz jo delam na mleku, pa potem dodam še smetano na koncu. Saj veš za zihr a skuhaš jo v mleku al vodi? jst jo na vodi, pol pa dam zraven kislo smetano...delam pa špinačo iz blitve.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:04:07
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* navajam dejstva, pobrana iz knjige T. Petauer: Leksikon rastlinskih bogastev: Špinača je precej škodljiva, predvsem zaradi oksalne kisline, nitritov in nitratov, problematične pa so tudi purinske baze in sečna kislina. Koncentracija nitritov se v zmrznjeni špinači in shranjenih jedeh precej poveča (ker nastanejo iz nitratov). Špinače naj se izogibajo ljudje z ledvičnimi in žolčnimi kamni, protinom, artritisom, revmatizmom, nosečnice, doječe matere in dojenčki. Po zaslugi risank o mornarju Popaju in precenitve količine železa v njej (do napake je prišlo l. 1966 v ameriški literaturi, verjetno zaradi premaknjene decimalne vejice) je prišla v modo in so jo priporočali kot zdravo in dietno živilo, v novejšem času pa so ugotovili, da je škodljiva, če jo uživamo redno,v večjih količinah ali brez dovolj dodanega mleka, smetane in drugih živil s kalcijem za vezavo oksalne kisline. ni bla zmrznjena svežo baby špinačo sem ji vmes zmiksala he he a zato se vmes daje smetana?? Jaz jo delam na mleku, pa potem dodam še smetano na koncu. Saj veš za zihr Jaz pa zaradi okusa. Drugače pa tudi mi raje uporabljamo blitvo, ki je dosti bolj okusna.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:04:58
|
|
|
|
tana7
|
punce, kdaj imate torej miting pri Naty? sem spregledala zgleda jaz bi tako kam šla, pa me tale naš fraceljn heca s to hrano
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:06:03
|
|
|
|
špelin@
|
A smo se že uradno pofočkale za "Čvek pri Žanu"?
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:06:23
|
|
|
|
Anitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: Anitka IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: Anitka Grem k cunjam Menjam s tabo. A res? Daj pridi me odrešit Takoj pridem. Kje si? Jaz nisem šla likat
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:06:33
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: jana81 sesil a si ti men dala prošnjo za prijateljstvo na FB? A ti misliš na Iris V in še nekaj? Ne to ni sesil, vsaj mislim da ne, ker je letnik 1974 ja tebe ima tud ta oseba med frends, a to ni naša sesil? a je katera poznana? Jaz sem se zaj..ko sem videla ime, sem avtomatično potrdila, šele pol mi je kapnilo, da se ona ne piše tako Ne, je ne poznam, sem ji pa poslala sporočilo, da naj pove kdo je.Me prav zanima, če mi bo odgovorila kasso je tud rufnila
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:07:12
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ A smo se že uradno pofočkale za "Čvek pri Žanu"? Ne, Špelin@ piši seznam
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:07:22
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anitka IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: Anitka IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: Anitka Grem k cunjam Menjam s tabo. A res? Daj pridi me odrešit Takoj pridem. Kje si? Jaz nisem šla likat Če ne morem od doma. Pri nas je led na cestah in veselo sneži. Če bi bil samo sneg ni panike, tale žled pa
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:07:39
|
|
|
|
tana7
|
a špinačo je nujno skuhat??? ker jaz je nisem sem jo samo oprala in zmiksala z drugo kuhano zelenjavo, pa malo kisle smetane dodala se mi zdi škoda uničevat vitamine - a ni špinača kot solata?
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:08:04
|
|
|
|
Anitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 špelin takole zgledajo brez Nejca, nekaj daril je noter sicer in od strani Full dobro . Kje se jih dobi?
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:08:30
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tana7 punce, kdaj imate torej miting pri Naty? sem spregledala zgleda jaz bi tako kam šla, pa me tale naš fraceljn heca s to hrano če te doma je.b.čka, je čist vseeno. če te tud kje drugje. Mogoče se boš ti manj sekirala in bo šlo lažje
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:08:48
|
|
|
|
barbaw
|
Naša hrčica se je ugnezdila in bo verjetno kaj skotila. Čas bi že bil. Samo ne vem kako bom vedela, ker če čuti, da so mladiči ogroženi jih požre. Bom videla ko bo kaj migalo po kletki.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:08:54
|
|
|
|
Anitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: kasso grem jaz zdaj kuhat za mojega, ki pride vsak čas domov lačen in povrh še on bolan...tako, da imamo eno malo bolnišnico doma bogi revčki tvoji za njih .. jst sem za naju ravno spekla musako, moj je tud že na poti domov.. Nejc je pa danes prvič jedel ribo z špinačo, in pojedel pol fileja postrvi (verjeno bi še če bi mu dala) Opa Nejc - priden
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:09:37
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
Ojla! Samo na hitro se javim, za nazaj nisem brala nič. Danes sem čisto od vsega tega kidanja snega, nočnega nespanja Mance in tudi dnevnega. Je spala dobro uro v celem dnevu donc. Uglavmen, glede čveka pri Žanu, ali ste se še kaj zmenile. Meni bi najbolj odgovarjal torek ali pa moče bi tudi sreda bila opcija, samo nisem čisto prepričana, ker potem imam pa spet zmenek z zobarjam.
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:10:00
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tana7 a špinačo je nujno skuhat??? ker jaz je nisem sem jo samo oprala in zmiksala z drugo kuhano zelenjavo, pa malo kisle smetane dodala se mi zdi škoda uničevat vitamine - a ni špinača kot solata? tana, sedaj sem pa pogledala na debelo. Ja , meni sploh na misel ni prišlo, da bi jo delala kako drugače, kot kuhano
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:12:13
|
|
|
|
tana7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tana7 a špinačo je nujno skuhat??? ker jaz je nisem sem jo samo oprala in zmiksala z drugo kuhano zelenjavo, pa malo kisle smetane dodala se mi zdi škoda uničevat vitamine - a ni špinača kot solata? tana, sedaj sem pa pogledala na debelo. Ja , meni sploh na misel ni prišlo, da bi jo delala kako drugače, kot kuhano ja, ne vem, no... mogoče sem mal presnojedca ampak pri vsaki zelenjavi vedno pomislim, a pa jo moram kuhat, saj pol uničim jst tut šampinjone dam surove na solato pa kolerabo surovo včas grizljam... pa velik tega... sam jst sm itak bl pr ta čudnih
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:12:33
|
|
|
|
Anitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tana7 izdelava fotk mi tudi prek neta pošljemo in dobimo po pošti dela nam pa Digifot smo ful zadovoljni pa super program za pošiljanje fotk imajo sem jih malo primerjala med sabo in testirala - te programčke - pa mi je bil od Digifot najbolj všeč, zato pri njih delamo anitka, ti bi pa psloh moral apri njih fotke delat, ker si Prekmurka Saj sem že tudi pri njih naročala
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:13:13
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Samo na hitro se javim, za nazaj nisem brala nič. Danes sem čisto od vsega tega kidanja snega, nočnega nespanja Mance in tudi dnevnega. Je spala dobro uro v celem dnevu donc.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:13:27
|
|
|
|
Anitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Aja, jana81, sem se registrirala na FB, bi rada pogledala Nejca, kaj naj naredim? Špelin@ jaz sem tudi na FB. Se bova poiskali
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:15:32
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: jana81 sesil a si ti men dala prošnjo za prijateljstvo na FB? A ti misliš na Iris V in še nekaj? Ne to ni sesil, vsaj mislim da ne, ker je letnik 1974 ja tebe ima tud ta oseba med frends, a to ni naša sesil? a je katera poznana? ne, ni naša sesil
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:15:44
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tana7 a špinačo je nujno skuhat??? ker jaz je nisem sem jo samo oprala in zmiksala z drugo kuhano zelenjavo, pa malo kisle smetane dodala se mi zdi škoda uničevat vitamine - a ni špinača kot solata? tana, sedaj sem pa pogledala na debelo. Ja , meni sploh na misel ni prišlo, da bi jo delala kako drugače, kot kuhano Ej, tana7, pojma nimam Vprašaj Mojco (na forumu Dojenje na MON-u jo najdeš - moderatorka), ona je presnojedka in boš dobila najbolj točno info iz 1. roke. Potem pa še nam povej
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 11.del ;) 14.1.2009 17:15:50
|
|
|
|
Anitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Ojla! Samo na hitro se javim, za nazaj nisem brala nič. Danes sem čisto od vsega tega kidanja snega, nočnega nespanja Mance in tudi dnevnega. Je spala dobro uro v celem dnevu donc. Uglavmen, glede čveka pri Žanu, ali ste se še kaj zmenile. Meni bi najbolj odgovarjal torek ali pa moče bi tudi sreda bila opcija, samo nisem čisto prepričana, ker potem imam pa spet zmenek z zobarjam. Ta sončna
|
PREHLADBUŠICASte bili septembra že prehlajeni?da (
40%)
ne (
48%)
samo otrok (
12%)
Število vseh glasov: 350Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!